neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

Konu sahibinin bana attığı özel mesaj:

Birşey derdim de...Neyse.
Beni özel mesajımdan rahatsız etmeyin...
Ben girip bakmayacağım forumunuza bana da laf yetiştirmeyin. Engelliyorum sizi...

Ya neye bağlasın çocugunu akşamdan akşama 2 saat görüyor. Doktora götürdü zaten o konuda bi problem yok. Doktoruda demiş çalışan bi annesiniz sonuçta başkası bakıyo çocuk bazı şeylerden eksik kalmış demiş. İmkanınız var ise çalışmamanızı öneririm demiş. Çocuguna göre değişir tabi her çalışan annenin çocugu bu sıkıntıyı yaşayacak diye bişey yok

seviyeniz ortaya çıktı ama size değil kendime kızıyorum başta yazdığım yardımcı olmaya çalıştığım cümleler için. Allah hayatında olduğunuz insanlara yardım etsin. Nekadar zor bir insansınız. Allah size de akıl fikir mutluluk versin. Çok şey yazdım ama sildim nasılsa hepsini kendi algı düzeyinizde anlayacaksınız. Yolunuz açık olsun. Birdaha karşılaşmamak dileğiyle...

Son düzenleme:
Ben diyecektim.
Benim işim çok rahat ama dün konusahibi kadar sık giremedim.

Aynen öyle, dün ne ara baksam ve cevap saatlerine baktığımda sürekli pc başında cevap yetiştirmiş...

Nasıl bir çalışma hayatıysa artık. Kabahat bizde adam yerine koyup herkese çemkiren birine laf anlatmaya çalışıyoruz.

(Şimdi bu lafıma da hemen cevap gelir)

Hiç böyle şey duymadım. Doktorun bazı şeylerden eksik kalmış demesini de anlayamadım. Hepimiz çocuklarımızı kaç saat görüyoruz ki.
Neyse..
Bakın çok fazla tepki görüyorsunuz.
Size doğru yolda olduğunuzu söyleyen kaç tane insan var, ve yanlış oludğunuzu söyleyen kaç kişi.
Burda kimse sizi tanımaz etmez, düşmanınız da değil.
Tavırlarınız bu kadar rahatsız edici olmasa neden insanlar üzerinize gelsin ki?
Her konunufzda bu böyle. Herkese algılama sorunun var ya da kendini süzgeçten geçir diye bir cümle kuruyorsunuz.
Neden kendinize bunu yapmıyorsunuz.
Buradaki herkesin algılama sorunu var da sizin mi yok.
Böyle devam ederse çok kaybedersiniz.
Yaşanması çok ama çok zor biri olduğunuzu düşünüyorum. Çevrenizdekilere sabır dilemek geliyor elimde olmadan.
O yüzden lütfen artık cevaplarınıza ve tavırlarınıza bir çeki düzen verin.
Kendinizi mağdur olarak gövrmekten de.
Sanki burda sadece siz haklısınız ve diğer insanlar hiçbirşey bilmiyor, sadece siz doğruymuş gibi hareket ediyorsunuz.
Daha da kötüsü hemen savunma mekanizmanız devreye giriyor, ya çarpıtıyorsunuz, ya reddediyorsunuz ya karşıt tepki kuruyorsunuz.
İnsanları şaşırtıyorsunuz. kesinlikle söylenenleri söylenmek istenilenleri anlamıyorsunuz.
Ve çok yoruyorsunuz.
Diyeceğiniz evet ben çalışmak istemiyorum. Çalışmak bana göre değil.
Ama siz çocuklara getiriyorsunuz, çalışan annelere getiriyorsunuz, cevap veren olursa konuyu saptırma diyorsunuz.
Çok yordunuz herkesi. Ve incittiniz.

yahu konu açmışım herhalde cevap yazacağım neden anlamamakda ısrarlısınız değişik bi kişisiniz benim burda arkadaşlara cevap yazmam bile sizi rahatsız ediyo. Burası forum nerde oldugunuzun farkında değilsiniz herhalde. Cevaplarım sizi memnun etmediği için ne diyeceğinizi nasıl saldıracağınızı şaşırdınız.

ee.. Buradayım cevap bekliyorum....

Arkadaşım ben sakin yapılı bi insanım tanıyanlar bilir ama insanın burada gerilmemesi mümkün mü bi çalışmak istemiyorum dedim tepki yağmuruna tutuldum bana sakin yaklaşana bende sakin yaklaşırım elbette. Benim amacım burda güzelce konuşmak dertleşmekdi ama konu açtıgına pişman ediyolar insanı. Herkez fikrini söylesin tabi ama bazıları çok kırıcı oluyor.

Tartışma olsun diye değil, sadece bu konuda fikrimi ve bilgimi paylaşmak için yazıyorum. Konu sahibinin değil ama başka arkadaşlarının işine yarar belki diye. Hani tarihe not düşmek derler ya onun gibi.
Eskinin kadınları, evet, çoğunlukla çalışmıyordu. Ancak eskiden televizyon gibi bir "uyaran" da yoktu. Çocuklar ev içinde ya da dışında enerjilerini boşlatıp oyunlar oynayarak zekalarını geliştirebiliyordu. Yaşıtları ile mahallede gece yarılarına kadar vakit geçirebiliyorlardı. Günümüzde ise sokağın tehlikeleri, televizyonun mahkum edici etkisi annelerin işine geliyor biraz, yanlış anlamayın lütfen, sözüm tüm anneleri kapsamıyor. Bu hataya düşenler için söylüyorum. Günümüzde bir çok anne çocuğunu televizyonun karşısına oturtuyor, pepee, kral tv, bakugan derken çocuk yaşıtları ile iletişim kurmayı unutuyor. "mtv sendromu" deniyor bu duruma. Çocuk televizyona kilitleniyor ve anne de rahatça temizliğini, evinin işini, yemeğini yapabiliyor. Ancak çocuğun beyinsel faaliyetleri yavaşlıyor, yaşıtları ile iletişim kuramıyor. Oysa kreşe giden çocuk en azından bütün gün televizyondan uzak, yaşıtları ile oyunlar oynayarak vakit geçiriyor. Enerjisini atabiliyor. Fiziksel gelişimini tamamlayabiliyor.
Elbette çalışmayıp tüm gününü çocuğuna ayıran, onu parklara götüren, yaşıtları ile oynayabilsin diye bütün gününü oyun arkadaşlarına ayıran anneler de çokça. Ben bunları yazarken kimseyi yargılama amacı gütmeden, gözlemlediğim ve okuduğum bilgileri paylaşmak istedim. Aynı hatalar yapılmasın diye.

kesınlıkle katılıyorum bebeğimi bakıcıya bırakıyorum su an kucuk dıye ma 3 yasını bastıgı gıbı krese verıcem sosyallesmesı acısından....

ılımlı yaklaşan arkadaşlarımızda oldu,fakat onlara cevap yazmadınız en azından ben bile yazdım ışlımlı yaklaştım,kurslara gidin dedim ama yok cevap vermediniz mi ,bence arkadaşların dediği gibi lütfen kendinize biraz aynada bakınız,buradaki insanlar iyiliğiniz için konuşuyor,kötülüğünüz için değil,

ben bu konu sahibini gerçekten anlamadım ya,

nevi şahsına münhasır .....ama herkes kendı kaderını yaşar..yolunu kendi seçer ...saygı duymak lazım fakat konu sahıbının verdıgı ornek benı ıkı gundr buraya kılıtledı...çalışan bır anne olarak cevap verme gereği hissettim..

kesınlıkle katılıyorum bebeğimi bakıcıya bırakıyorum su an kucuk dıye ma 3 yasını bastıgı gıbı krese verıcem sosyallesmesı acısından....

Bence bakıcınızı da tembihleyin iyice, televizyondan uzak tutsun çocuğunuzu. Havalar güzelse ve yakınınızda park varsa 15 dakika bile olsa parka götürsün mesela. Ciğerlerinin gelişimi için temiz hava o kadar yararlıymış ki! Bütün gün evde, kapalı alanda, ben çok üzülüyorum çocuklara. Eşimin 3 yaşında yeğeni var, yeni bebek doğduğu için annesi babası pek evden çıkaramıyor, vaktimiz oldukça eşimle ben alıp parka götürüyoruz, aman allahım, nasıl seviniyor salıncakta, kaydırakta sırasını beklerken, diğer çocuklarla birşeyler konuşmaya çalışırken falan. İlk başlarda sıra beklemek ne demek bilmiyordu bile, şimdi biz demeden sıranın sonuna geçip el çırpmaya başlıyor.

Madem kararınızı verdiniz ay sonunda işi bırakıp yeni bir iş arayacaksınız neden hala burda insanların vaktini alıyorsunuz ki konunuzu aktif tutarak. Sonuçta siz konu açma sebebi probleminizi çözmüş bulunuyorsunuz. Çokta doğru bir karar vermişsiniz hakkınızda hayırlısı. Zaten benim ve bir çok arkadaşın size tavsiye ettiği de buydu işinizden mutsuzsanız bırakıp başka bir iş bakın borçlar kapanana kadar demiştik bizde.

Çünkü dikkatimi çekti ki sayfalar ilerledikçe uslubunuz çok saygısızlaşmış karşınızdaki insanlara karşı, açık açık hakaret etmek olmasa da her mesajınız da bir saygısızlık var. Sanki 15 yaşında çocukların laf sokmalı tartışmalarına dönmüş konuşmalarınız bilmiyorum farkettiniz mi?

"Evet işim rahat neden rahatsız mı etti"

En basitinden bunun gibi bir cümle kurmuşsunuz yani sadece laf sokmaya odaklı bir ileti değil de nedir bu acaba.

Neyse sevdemm hanım ne desek boş hayatta başarılar evliliğinizde mutluluklar bir daha da buraya bir şey yazmayı planlamıyorum çünkü ortadaki tartışma belli bir seviyeye sahip bir tartışma değil bence

Saygılar

Ebru hanım siz başından beri bana yazdıgınız mesajları tek tek bi okurmusunuz ilk mesajınızda bile negatiflik var siz nasıl yaklaştınızda benim ne yapmamı bekliyosunuz ben anlamadım ve hayret ediyorum yani benim fikirlerime katılmak zorunda değilsiniz ama insan fikirlerini söylerken kırıcı olmadan söylerse karşısındakide onun farkında olur herhalde. Şimdi kalkmış bana yordunuz diyorsunuz neye dayanarak bunu söylüyosunuz cidden şaşırıyorum yanii. Siz bu forumda diğer arkadaşların konularınada bu tarz cevaplar verirseniz elbetteki tepki göreceğiniz kaçınılmaz olucakdır yani. Konuşup konuşupda sonra süslü cevaplar beklemenizde tuhaf yani..

Hanımefendi benim bi kelimemi alıpda buraya kopyalıyosunuz ok de ben bunu neye istinaden yazmışım onuda kopyalasaydınız keşke, Arkadaş bana saatlerdir burda herşeye cevap yazıyo benimde işim rahat onun kadar giremiyorum diye yazarsa benim ne dememi bekliyosunuz ohh ne ala bana herşey söylensin mübah ben söyleyince laf sokmaya odaklı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…