neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

Güzelim konunu en başından beri okudum, sanırım sen söylemek istediğin şeyleri yazıya dökmekte zorlanıyorsun. Neyse çalışmak sana zor geliyor olabilir bunun inan bana narin olmakla, hassas olmakla veya panik atakla ilgisi yok. Bazı insanlar çalışmayı sevmez ama bu rahatlık anlamına da gelmez. İşinin stresi, yoğunluğu, mesai saatlerinin fazlalığı veya işe gidiş-gelişlerde yolda geçen zaman ve yorgunluk insanı canından bezdirir öyle bir hal alır ki 25 yaşındaki gencecik bir bayan bile kendini 60-70 yaşında hissedebilir, hayat onun için çekilmez bir hal alır zaman zaman bende de olmuştur bilirim.

Evlilik ve hayatın müşterekliği konusundaki düşüncelerine gelince hepsine katılmamakla birlikte katıldığım yönleride var. Mesela, hiç bir zaman kadın evin iaşesini karşılamak zorunda değildir, bu sorumluluk erkeğe aittir,Dinimiz bunu söylemekle beraber kadının yerinin evi olduğunu kadının asla kocası yanında olmadan dışarıya çıkamayacağını da söyler peki bunu hayatında uygulayabilecekmisin? dinimizin kurallarını kendi istediğimiz gibi kendi çıkarımıza yontamayız, islami kurallar tam manasıyla yaşandığı zaman hayat gerçekten yaşanmaya değer hale gelebilir. Kadının erkeğine evinin direği gibi, erkeğin kadınına evin neşesi, kendinin can yoldaşı gibi davranmadığı, herşeyin maddiyatla ölçüldüğü şu devirde kim evinde islamiyeti tam manasıyla yaşıyor ki arkadaşım. Keşke böyle olsaydı da kadınlarımız evinde mutlu mesut huzurlu yaşasalardı. Bırak çevreyi şu sitede bu forumda okuduklarımızın çoğu bizi hayretlere düşürüyor neler okuyor neler duyuyoruz değilmi.

Kendime gelince 22 yıldır çalışma hayatının içindeyim, eşim çalışmamı hiç bir zaman istemedi ve tasvip etmedi ama ben yine inadına çalıştım ve ben 10 yıl öyle bir amirle çalıştım ki hayat bana zindandı hiç huzurum yoktu, evime gelince de üzerime değişmeden yemek ve diğer işlere koşturdum her çalışan bayanın yaptığı gibi. Çok yoruldum ve ben işitme engelliyim ne zorluklarla hayatımı idame ettirdiğimi benim gibi olan anlar, 15 yılı doldurduğum zaman emekli olmayı istediğim zaman da kızımın oks sınav dönemleri başladı hadii dersane parası, yol parası şu parası bu parası senin anlayacağın 22 yılı geride bıraktım çalışa çalışa, bunlar yaşananların inan en en basiti bunları niye anlattım sana biliyormusun, henüz daha yeni evlisin ve hayatın meşakkatini yükünü derdini daha anlamadın güzelim, yarın evladın olduğu zaman, evladın okula başladığı zaman oooo ne masraflar çıkacak bi bilsen, bırak masrafları evladına iyi bir gelecek sağlamak adına yapmak zorunda oldukların bile paraya bakıyor. Evladına isteyipte yapamadığın her şey içine batıyor vicdanını sızlatıyor inan bana.

Geçtim herşeyi sen sen ol yine kendine sahip çık güzelim. Sana senden başka kimseden fayda yok eşinin sana bir yanlışlık yapmayacağını (Allah korusun) nerden bilirsin ki, insanoğlu çiğ süt emmiştir güzelim kimin kime ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Sana tavsiyem elin ayağın sağlam, bak benim gibi özürlü de değilsin benim gibi hayata 1-0 geriden de başlamamışsın sen sen ol kimseye güvenme ve çalış, işin ağırsa başka iş bak, vasıfsızsan dışarıdan okul bitirmeye gayret et, ne bileyim kurslara git bişiler yap ama mutlaka çalış bu sana bir abla tavsiyesidir.

Ben mi ben varya Rabbim izin verirse inşallah 2012 ocak ta emekliyim, Bunca sene çektiğim cefanın uykusuzluğun yorgunluğun acısını çıkarmayı düşünüyorum inşallah.

Ayy ne çabuk geçmiş 22 sene, işe ilk başladığım gün daha dün gibi geliyor biliyormusun.

sabahtan beri aynı eksende dönüp duruyorsunuz?

bir insan derdini yazdı diye her tür yorumu kaldıracak diye bir şart yok..çünkü bazılarımız gerçekten
kasıtlı olarak can acıtmak için yazıyor...sadece bu konu ile alakalı demiyorum,her derdini yazana illa
böyle uslupla
yaklaşanlar oluyor ve bundan şahsen rahatsız oluyorum...konu sahibine yardımcı olmak yerine karşınıza alıp kavga etmek daha eğlenceli geliyor galiba?

empati yapabiliyorsanız yazın...yoksa böyle tartışır durursunuz..

Pardonda Hayretle karşılanıcak ne söyledim ben buraya konu açtım diye tüm arkadaşların yazdıgı fikre katılmak zorundamıyım.

Aynen canım yaa resmen özellikle zıtlaşanlar var kendine tartışma ortamı arayanlar var. Ben dertleşelim diye bi konu açmak istedim sanki söylenilen fikirleri kabul etmek zorundaymısım gibi davranılıyor anlam veremiyorum yani. Hemen senin yardıma ihtiyacın yok deniliyor. Halbuki daha yumuşak üsluplarla tartışılsa hiç böyle olmayacak. Bende senin gibi rahatsız oluyorumm canımm

İyi de ilk sayfalarda ben dahil herkesin üslubu çok yumuşak ve sevecendi. Sizin çemkirmeleriniz insanları sertleştirdi. Lütfen dönüp okuyun. Ay bu da artık son mesajım, sıkıldım sizin "haklı olduğumu söylemezseniz küserim" edanızdan.

Canım yorumun ve yazdıkların için çok teşekkür ederim önerilerini dikkate alıcam. Emekliliğinde hayırlı olsun canım ALLAH gönlüne göre versin.

oyy ablacığımmm bir solukta okudumm yazınızı...
düşüncelerinize katılıyorum...bende 12yıldır iş hayatındayım ve hernekadar ev hanımlığı içimde ukte de kalsa
(rahat rahat uyanmalar geç kahvaltılar kuaförler,günler falan:))kendi paramı kazandığım için kendime daha bir saygı duyuyorum...
üstelik benimde şartlarım ağır,bildim bileli erkeklerin içindeyim üretim sektöründe olduğum için...çoğuyla anlaşıyorum ama kadın olduğum için illaki arıza tiplerde çıkıyor...

ilerde anne olunca da bebeğime kendim bakmak isterim ama sadece kuru kuruya bakarım işten ayrılırsam..

kocamın maaşı anca borca harca gidecek ve benim yavrum istediğim standartlardan PARA yüzünden mahrum kalacak....asla izin vermem buna...onu bu dünyaya ben getirdim ve bu sorumluluğu elbette sadece kocalara yükleyemeyiz..

sadece kocam çalışırsa atıyorum çocuğum alalade bi devlet okuluna gider...ama bende çalışırsam belkide kolejlerde 20kişilik sınıflarda okuyacak...tamamiyle seçim meselesi..

özürlü lafınıza takıldım bi tek...sizin sadece bir işitme engeliniz var diyeceğim ama emin olun sisin gibi bir kadına engel mengel hakgetire:)

çok sevindimmm....az kalmış emekliliğinize...inşallah hayırlısıyla emeklinizi olursunuz ve istediğiniz herşeyi yaparsınız...evladınızlada bol bol ilgilenir,istediğiniz saatte uyanırsınız ohhh hakkınız vallaaa:)

Benim eşim çalışmayı sevmediğimi istemediğimi daha öncedende biliyordu kendimizi toplayana kadar en azından bi çocuk olana kadar çalışacakdım. Eşim bile bana düşüncesizsin demezken siz neye dayanarak böyle bi yakıştırma yapıyosunuz anlayamadım..

Ne kadar güzel özetlemişsiniz olay...ı nasılda içten anlatmışsınız durumunuzu...Konu sahibinden önce ben teşekkür etmek istedim tüm hemcinslerim adına

Valla hiçde sevecen değildi siz tam okuyamadınız sanırım Sanki çalışan kadınlar birlik olmuş benim çalışmak istemememi tuhaflıyolardı. Neyse yine söylüyorumki herkezin hayatı kendine herkez çalışmakdan zevk almak zorunda değil yada ev hanımlıgından zevk almak zorunda değil ama bi insan çalışmak istemiyo sevmiyo diyede öyle eleştirilmemeli bi narin yapılıyım demem bile suç oldu yanlış anlaşıldı. Vurdumduymaz değilim demek istemiştim çünkü iş dünyasında onca insanlarla ugraşıyosun akıllısı var delisi var. Vurdum duymaz olan insanlara her zaman imrenmişimdir ama ben öyle olamıyorum hassas yapıda bi insanım diyorum bunda anlaşılmayacak bişey yokki.

Ne kadar güzel özetlemişsiniz olay...ı nasılda içten anlatmışsınız durumunuzu...Konu sahibinden önce ben teşekkür etmek istedim tüm hemcinslerim adına

Konu sahibinden önce edemediniz ama malesef ,, GÜzel yorumları bende farkediyorum zaten..

bir anlatım bu kadar mı güzel olur?
bu kadar mı zarif olur,
daha ne diyeyim yüreğine sağlık:)

konu sahibi arkadaşım bence hayatta ideal iş yok eş okul meslek evlat ev yok tıpki kimyadaki gibi ideal gaz gerçek gaz ayrımı vardır kimya ilminde. hayatta tıpki böyle ideal yoktur hayatta gerçekler vardır .ve ideali düşünüp umup bekleyenlerden ziyade kendi gerçeklerini kabullenenler mutlu olabilirler .madem senin şu anki gerçeğin çalışmanı gerektiriyor öyle bak mutluluğun yoluna.ideali aramak seni üzecektir. zaten yeterince karışıksın.
kendimden örnek vermek isterim sana bu cuma sezeryan ameliyatım olacak allahın izniyle .kendim kamuda eczacıyım devlet memuru yani eşim avukat.dün eşime gelen bi telefonla ortada hiçbişi yokken iş durumunun değişebileceği haberi geldi.belki işsiz bile kalabilirdi bi süre.düşün halimizi bi anda düzenimiz değişebilir sinyallerini yolladı hayat.üstelik eşim meslek sahibi şükür. ama ben bi an bile endişelenmedim onun işleri bozulursa ben doğum izninden sonra nasılsa döneceğim diye düşündüm.bu beni rahatlattı. eğer çalışan bi bayan olmasam gebeliğimin son anları ve anneliğimin ilk anları belki nasıl geçerdi.inan bebek varken işler değişio.sorumluluk artıo.daha çok kazanç gerekiyor. insanın bi b planı her daim olmalı eşine eşinin işine bir ömür boyu güvenemezsin.

Ne yapacakdımki mantıksız fikirlerimi değerlendirmeye alacakdım..

Pardonda Hayretle karşılanıcak ne söyledim ben buraya konu açtım diye tüm arkadaşların yazdıgı fikre katılmak zorundamıyım.

Mantıksız fikirleri mi dikkate alacağım diye sordunuz ya..
İşte buna şaşırdım.
Bu kadar yakışıksız bir cümle kurmanıza.

' İnsan nasıl bakarsa öyle görür nasıl anlamak istersede öyle anlar '

herkesın de tam olarak anlatmak ıstedıgı aslında bu ama maalesef kı sızın bu agresıf tavırlarınız sıze uzanan yardım ellerını tokatlama cabasında
allah sonunuzu hayır etsın dıyeyım
(sız bu duamı da kotuye yorar ozel mesaj atarsınız ama en azından arıfe tarıf gerekmez)

Uzanan yardım elleri mi hani nerde ?? Eleştiri oklarından göremiyorum,
Aminn Allah sizinde sonunuzu hayır etsin

Uzanan yardım elleri mi hani nerde ?? Eleştiri oklarından göremiyorum,
Aminn Allah sizinde sonunuzu hayır etsin

Size "işinizi sevmek için kendinizi motive etmeye çalışın, en azından borçlarınız bitene kadar" dendi, "gerekirse bir uzmandan yardım alın" dendi, "eşinizi ev işlerine yardım etmesi için ikna etmeye çalışın" dendi. Bunlar ilk aklıma gelen yardım elleri.
Peki sizin bunlara cevabınız ne oldu? Bu önerileri görmediniz bile. Bizi azarladınız alenen. Lütfen bu kadar da haksızlık yapmayın.

Borcum bitene kadar çalışmayı bende düşünebiliyorum zaten ben belki farklı fikirler gelir diye bekledim o kadarını kendimde düşünüyorum zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…