neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

Hiç matematik hesabına girip kafanızı yormayın. Ben çalışmayacaksamda bi bildiğim vardır elbet ne yapacagımı nasıl davranacağımı bilirim. Benim narinliğimde size dert oldu.

Bana ne dert olacak benim sorunum mu? Madem çok narindiniz öyle vasıfsız işler size göre değil o zaman okuyup eğitim seviyenizi yükseltip daha üst düzey birisi olsaydınız. Biz de herhalde elimize kazma kürek alarak çalışamayız , ne iş olsa yapamayız yine bayan olarak ama kafa patlatıp bir sürü elemelerden sınavlar geçiyoruz bir yerlere gelebilmek için yoksa ben narinim diyip hiç bir iş yapmadan evde oturmak kolayını seçmektir.

Iyi de daha ne farklı fikir olacak ki, borcunuz var çalışmak zorundasınız, sizin de bu durumu kabullenmekten başka çareniz yok gibi, borcunuz bitince çalışmazsınız.

Sizden tam zıddı bir durumum var, ben de çalışmak istiyorum şartlarım el vermiyor, benimde bunu kabullenemediğim zamanlar oluyor, ama sabretmek zorundayım.

bende canım 6 senelik evliyim düğünümüzü eşyalarımızı herşeyimizi kendimiz aldık evlendiğimde özel hastanede çalışıyordum 3 kuruş paraya nöbetli çalışıyordummm sabrettik ödedik sonra araba için kredi çektik onu da ödedik 2 sene oldu devlete atanalı Allah baştasağlık versin herşey oluyor zaman geçiyor inşallah evimizi de alırız ilerde herşeyin hayırlısı bir kere evlilik iyi gün olduğu kadar kötü gündede beraber olmaktır yan yana omuz omuza durmaktır tek derdin bu olsunnn canımmm

Borcum bitene kadar çalışmayı bende düşünebiliyorum zaten ben belki farklı fikirler gelir diye bekledim o kadarını kendimde düşünüyorum zaten.

Hanım efendi; siz ortalığı karıştırmak için mi konu açtınız?

Arada girip bakıyorum ve sadece sizin ona buna ters cevap vermeniz haricinde elle tutulur mantıklı bir cevabınızı göremedim...

O zaman madem çok biliyorsunuz, milleti gerecek yerine kendi kararınızı kendiniz verin...

Sanki bu kadar insan başka farklı ne diyebilir ki?! Ya çalışın diyecek ya çalışmayın diyecek...Hayret birşey ya!

Yukarıdaki sözler size ait değil mi?
"çocuğunun yanında olan bir kadının vereceği ilgi sevgiyle ile çalışan kadınınki asla bir olamaz" bu mesajınızdan yola çıkarak aşağıdaki cevabı özellikle bold olan kısmını yazdım.

Çalışan annenin çocugu lafının altına sıgınmayın lütfen sizde çok iyi biliyosunuzki bi çocugun yeri annesinin yanıdır ve en dogru terbiyeyi annesinden alır bunun başka alternatifi yok.

Sonra benim mesajıma çalışan annenin çocuğu lafının arkasına sığınmayın yazmanızı anlayamadım açıkçası. Herhangi bir lafın arkasına ben değil sizin sığındığınız ortada. Konunuzun başından beri 3 yada 4 cevap yazdım. Hepside ılımlı cevaplardı nedense
birtek son mesajıma cevap vermenizde oldukça ilginç.

Lütfen iğneyi kendinize çuvaldızı başkalarına batırınız. Daha önce söyledim şimdide söylüyorum kendinize biraz objektif olun. Herkesi suçluyorsunuz şikayet ediyorsunuz ama sizin tavırlarınızda sikayet ettikleriniz gibi.
Neyse son yazdığım gibi Allah seçtiğiniz yaşamda sizi utandırmasın keşke dedirtmesin mutlu mesut etsin inşallah.
Sağlıcakla kalın.

klasik sevdem cevaplari..kendinizi yormayin arkadaslar sevdem konu acar sonrada forumda onun dusuncesinin zittini yazanlarla da uyusamaz bir turlu ve hep sikayet..arkadasi gecte olsa hatirladim..herkese iyi geceler

Size dert olmuş mesajlarınızdan anladıgım bu. O zaman siz narin olmazsınız evde oturmazsınız gidip paşa paşa çalışırsınız. Ama çalışmak istemeyen ev hanımı olan arkadaşlarımızada kolayını seçmek gibi bir tabir kullanmayın. Ev hanımlıgıda başlı başına bir meslek ev hanımlarıda yan gelip yatmıyor herhalde..

Burası bir forum ve insanlar dertleşmek için burada dertlerini sıkıntılarını paylaşıyorlar benimde burada konu açmam gayet doğal sizi neden rahatsız etti anlamadım. Cevaplarım size mantıklı gelmek zorunda değilki ama katılırsınız ama katılmazsınız. Burda bu kadar insanın aynı fikirde olması imkansız öyle değil mi. Ben sonucunda kendi kararımı kendim vereceğim zaten siz vereceksiniz demedimkii.

klasik sevdem cevaplari..kendinizi yormayin arkadaslar sevdem konu acar sonrada forumda onun dusuncesinin zittini yazanlarla da uyusamaz bir turlu ve hep sikayet..arkadasi gecte olsa hatirladim..herkese iyi geceler

Beni bu kadar yakından tanıdıgınızı bilmiyordum doğrusu, Demekki büyük bir gayretle ve özenle konularımı takip ediyorsunuz. Bana zıt gelen fikirlere olumlu bakmak durumunda değilim ki ben. Sizde şuan aynı şeyi yapıyosunuz benim yazdıklarımda size ters gelmişki sizde eleştiride bulunuyorsunuz. İnsanın doğasında vardır bu kendinizi bu kadar önemsemeyin.O zaman size ters geliyorsa madem o güzel parmaklarınızı yormazsınız artık.

Çalışan annelerin çocukları zaman yönetimi konusunda daha başarılıdır diyorsunuz. Buna nasıl kanaat getirdiniz. Eskiden kadınlarımızın çogu çalışmıyordu o zaman eski nesil başarısız mı oluyor. Yapmayın Allah aşkına. Ben kendimde çalıştıgım için biliyorum çalışma hayatını ve şu durumda birde çocuk olsa ne yaparım bilmiyorum Allah çocugu olup çalışan bayanlara yardım etsin ama zor. Benim bir arkadaşım çalışıyor ve çocugu 1,5 yaşına geldi halen yürüyemiyor neden mi çünkü vakitsizlikden yeteri kadar ilgilenemiyor çünkü gün boyu çocugumla olsam şimdiye yürürdü diyor. Sonra çocugu dogdugundan beri onun bunun elinde ufacık yavru kaç kere mikrop kaptı. İnsan böyle olumsuz örnekler görünce siz olsanız ne düşünürdünüz. Bence bi bayan imkanı varsa en azından çocugu biraz büyüyene kadar çalışmamalı mecburiyeti olanın Allah yardımcısı olsun tabiki..

en iyisi esin destek ise sen isi birak hemen,yoksa bu ikinizin arasinada yansiyabilir eger sen huzursuz oluyorsan.

Pardon ne uyarısı yangın alarmı falan mı var

Gerçekten size söyleyecek söz bulamıyorum. Ne diyeyim... Değişik bir algılamanız var.

Ayrıca nasıl rahat işiniz varsa her saat buradasınız ve her lafa "bık bık bık" hiç üşenmeden,zaman sorunu olmadan cevap yazıyorsunuz.

Neyse...

en iyisi esin destek ise sen isi birak hemen,yoksa bu ikinizin arasinada yansiyabilir eger sen huzursuz oluyorsan.

Canım bırakıyorum zaten ay sonunda. Ama bir müddet dinlenip tekrar çalışacağım. Ben çalıştıgım yerdende memnun değilim belki oda beni çok sıkıyor. Yine bir iş bakacağım bu arada birazda olsa dinlenmek istiyorum. Allah eşime yardım etsin insallah ileride çalışmama gerek kalmaz diye ümit ediyorum.

ne alaka yürüyüp yürümemesini çalışmamasına bağlıyorsa allah onu bildiği gibi yapsın ..ilk önce dr a gotursun ve bedensel gelısımının gerı olmasının sebeplerını arastırsın benım oğlum da 11 aylık yurudu ve ben calısmama ragmen...hay allahım ya...bence arladasına sole de bebegıne bı hormon tahlılı yaptırsın tıroıtlerıne falan baktırsın ..dıslerın gec cıkması gec yurume gıbı bedensel falıyetlerın gecikmesinde tiroit hormonlarının etkısı olabılır ...bunu yanlıs anlama bır uyarı olarak soluyorum....

Ben diyecektim.
Benim işim çok rahat ama dün konusahibi kadar sık giremedim.

evet borclar oldugu sürece baska bir ise girmen cok mantikli,yani borclari birlikte ödeyin ve ondan sonra hayir ben evde kalmak istiyorum diyorsan hala bu senin kararin,sonucta hayatini kisitlayanda sensin,ama memnunsan bu durumdan ve esine görede sorun yoksa o yapmalisindir bunu...cünkü sonucta insan kendini iyi his etmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…