neden hayatımız çalışmakdan ibaret olmuş

O zaman hepimiz evde oturup rızıklarımızı bekleyelim. Olur mu?
Çalışıp tevekkül edilecek. Yani önce gayret göstereceksiniz.

Ben ondan bahsetmiyorum çalışmaya karşı değilim yanlış anladınız. Ama şu varki iki kişide çalışsa bi kişide çalışsa Allahın vermiş oldugu bi rızık var ondan fazlasını kimse yiyemez zaten diyorum.

canım senle tamamen durumlarımız ters bende 6 aylık evliyim bende çalışıyorum kendi rızamla hemde okadar yoğun mesai saatlerinde sabahın 7 sinde yollara koyuluyorum akşam 8 8.30 da evde olup o satten sonra ütümüde çamaşırımıda yıkıyordum yemek yapmaya çalışırım yapamsam dışarda yeriz eşimde çok zor her yemeği yemez çok titizdir ki benim her işime karıştığı halde ve bana çalışma çalışmak zorunda değilsin dediği halde ben bu yoğunluğuma rahmen hep çalışmak istedim tabi bu tamamen tercih meselesi hatta ailem 12 saatlik uzakta yanımda değiller ben gurbet ellerde çalışmam lazım dedim ve bana çok iyi geldi evet yorucu oluyor ama bana iyi geliyor eşim çalışmana gerek yok demesine rahmen ben çalışmak istiyorum herkez ister evde oturup istediğin saatte kalkıp istediğin yere gitmek ama istediğin herşeye sahip olmak yada istediğin herşeyi alabilmek sen şimdi mesala istediğin herşeyi alabiliyormusun çalıştığın halde alamıyorsun borç ödemekten çalışma hayatı sevmiyorsun saygı duyarım çevremde var çalışma hayatına adapte olamayanlar istemediğin bir yere gitmek zulüm gibi gelir ya işini değiştir oda olmuyorsa eşinle konuş ne kadar çekicem diye sor ben dayanamıyorum de işsizlik maaşı alırmısın en azından bir süre onla idare ederiz desen

iyi de bunun kadınlıkla alakası yok, erkekler de öyle ayıla bayıla işe gitmez ki. Benim eşim haftanın 2-3 günü karda kışta yollarda şehir dışında olur. Güya mesleği avukat ama şehirler arası otobüslerde geçti ömrü. Sanki ayıla bayıla mı gidiyor işe? Hayır. Ama eve geldiğinde beraber bir kap yemek yapıp yemenin, sonra koyun koyuna televizyon izlemenin hayaliyle çalışıyoruz işte hepimiz.

iş değiştiricem bacı, bu işyerinde topuklu ayakkabılarıma garışıyorlar

Böyle bir işten ayrılma sebebi de duymadım daha önce

Sevdem eşeğini sağlam kazığa bağla sonra tevekkül et dinimizde de buyrulan budur...Sen evde çalışmadan bekler allah rızkımızı verir dersen olmaz...Kendine yeterince zaman ayrıyormusun..Ne bileyim maaşını aldığında kendin için birşey yapıyormusun birşey alıyormusun belki bu sebepler seni mutsuz ediyordur...

Ya yine söylüyorum ben işim zor demedim ama hiç bir iş de kolay değildir bugün patronum gelmedi ondan dolayı rahatça girebildim normaalde böyle değil tabiii

Erkek aynı şekilde düşünmüş olsa ne olurdu acaba?
.

Ben de bugün herşeyi yanlış anlıyorum.
Çalışmak istemiyorum diyorsunuz.
Herkesin rızkı belli zaten diyorsunuz.
E belliyse rızkımız o zaman evde oturup bekleyelim mi diyorum.
Yanlış anlamış oluyorum.
Tekrar yineleyerek konudan çıkmak istiyorum.
Kısırdöngüden başka birşey değil ve ben sizi anlayamıyorum.
Ya evliliğe alışamadınız ya da başka birşey. Mutsuzsunuz. Hayat mücadeleniz zayıflamış. Acilen destek alın.
Herşey istediğiniz gibi olur umarım...

evlenene kadar calisacagim diye kendini sartladigindan dolayi herhalde suan calismak eskisinden cok daha zor geliyor..sen evde yasamak nedir bilmiyorsun sadece calistigin donemlerdeki birkac gun evde dinlendiginden dolayi sana oh rahat geliyordu ama oyle degil.caimsayan biriysen,maddi durum da el vermiyorsa bu demektir ki sosyal anlamda birseyler yapamayacaksin..evde de hersey ayni bir yerden sonra kopma noktasina gelip inan daha cok bunalima gireceksin.sen suan da planli davranmadigin icin bunalima girmis olabilirsin.pratik cozumler
bulursan belki yorgunlugun daha da azalir.mesela;tatil gunlerinde sebzelerini biraz pisirip dondurucuya atabilirsin.kofte ve sigara boregi gibi seyleri de saklayabilirsin aksam geldiginde hemen yemegin olur.utu ve temizligini de bir duzene sokarsan hersey biraz daha rahatlar.
yada sevdigin bir isi yapabilirsin..

senin çalışmayı istememen kimseye ters gelmedi. Kafam çok karışık diye konu açıp sonra her verilen cevabı beğenmeyişin ters geldi açıkçası. Herkes sana borcunuz bitene kadar sık dişini demiş , herkes sana hayat zor ilerde pişman olursun dedi, mutsuzluğunun nedeni belkide bu değildir bir uzmana danış diye bizzzat ben yazdım. İçinde bulunduğun şartları değiştiremeyeceğine göre en azından mutlu olabilmen için nacizane tavsiyede bulundu herkes. Ama sen sadece haklısın hemen istifa et kocanın işi ne tabiki sana bakacak evine bakacak cevaplarını duymak için konu açmışsın anlaşılan. 6 aylık evlilikte nekadar çok şikayet konusu bulabilmişsin inanamıyorum. Biraz kendine objektif bak bence. Yada burda yorum bekleme ailen seni tanıyor onlar yorum yapsın. Herkes kendini bilir çalışmak bana göre değil diyen sensin. Evet bencede herkes kendini bilir ve baştan kaldıramayacağı yükün altına girmez. Çalışmanın sana göre olmadığını yeni anlamadın herhalde. Zaten biliyormuşsun durumu ama eşin için yapmışsın. O zaman baştan kendini bilip maddi durumu daha iyi ailesinin durumu daha iyi bir eş bulacaktın. Şimdi 6. ayda borçlar bitmeden istifa etmek bence sevdiğini söylediğin adamı yarı yolda bırakmaktan başka bişey değil.
Ayrıca o özendiğin eski aile düzenlerindeki evde çocuk bakan anneler azla yetinen annelerdi. Eşlerinin gömlek yakalarını kendi elleri ile ters düz yapan tek çeşit yemekle çocuklarını doyuran lüksün yanından geçmeyen üstlerine başlarına almayan gezip tozmayan makyaja kıyafete yada ev eşyasına para harcamayan annelerdi. Çocuklar sokakta büyürdü kötü insanlar yoktu. Dersane , eğitim masrafları böyle değildi hayatımızda özel hastane kavramı yoktu , zengin çocuğuyla fakir çocuğu aynı okula giderdi, sbs, kpss , lys , öys gibi sınavlar yoktu. Hayat pahalı değildi. Ve buna benzer birçok şey. Ama şimdi maalesef kazın ayağı öyle değil , kendi masrafından kıssa bile insan ilerde çocuğunun masrafından kısamaz en iyi eğitimi alması için elinden geleni yapar. Bunlarda maalesef paraya dayanıyor tek maaşla herşey olmuyor.

Canım işsizlik maaşı alırım bi müddet idare ederim napıyım kendimi biraz topladıkdan sonra tekrar bi işe bakarım

sorumun cevabını alamadım
eşiniz onca borç sıkıntı içinde kıvranırken
siz şimdiki halinizden daha mı mutlu olacaksınız?

O zaman hepimiz evde oturup rızıklarımızı bekleyelim. Olur mu?
Çalışıp tevekkül edilecek. Yani önce gayret göstereceksiniz.

Tembelliğini Allahın arkasına saklamaya çalışıyorsun...
O dediklerin eskidenmiş canım...eskiden rızk dediğin neymiş ki...bir lokma bir hırka..yığın yığın borca batıp..mobilyalar..eşyalar istemezmiş o dediğin kadınlar.
.

.

Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize...Evlendiğim de iki ay çalışmamıştım başlarda hoşuma gitsede sonradan çile gibi gelmeye başladı...Düğün borçlarımız vardı dışarı çıkamıyordum,eşim öğretmen olduğu için evdeydi arkadaşlarım gelemiyordu,yapacak birşey bulamıyordum sevdeme benim de anlatmak istediklerim tam olarak söyledikleriniz...İlerde borçlardan daha zora düştüklerinde kendini şu an ki durumunda daha kötü bir yerde bulacak malesef şu an çalışmamaya odaklandığı için bunları göremiyor kendisi.

Canım işsizlik maaşı alırım bi müddet idare ederim napıyım kendimi biraz topladıkdan sonra tekrar bi işe bakarım

İşsizlik maaşı 320 tl size yeterli gelecekmi :26::26::26: Borçlarınızı hafifletebilecekmi bu tutar acaba

arkadaşlar,

konu sahibi elinde bir mesleği olmadığından şikayetçi yani vasıfsız bir işçi olmasından dertli

ama benim anlamadığım amdem bir meslek sahibi olmak istiyorsunuz,patronların egosunu tatmin etmek istemiyorsunuz o zaman bir kursa yazılın ,haftasonları kursa gidin,kendinizi geliştirin,

o zaman severek cani gönülden seversiniz çalışmayı.

İşte bu.

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…