Nedir bu bekaret?

Bazi insanlar var bakire ama bir erkekle veya bircok erkekle sevisme anlaminda yapilabilecek herseyi yapmislar,bazi insanlar var bakire degil cunku sevdigi bir insan olmus onunla ozel seyler yasamis .veya biri tecavuze ugramis ondan bakire degil.bu yuzden bekaretin hicbir onemi yok bence.tartisilacak konu bekaret degil baska seyler kisaca

Aa hiç bilmiyordum. Gerci Erkek arkadasım arap benim biliyorsunOnlarda tek nikah kıyılırmıs bizim bi resmi bi imam yaptığınızı duyunca sasırmıstı.demek mantık bu ki mantıklıda aslında.
resmi nikah dini nikah yerine de geçerli. mesele kadını korumak çünkü. not diyanetın aynen bunu soyledı

Bekaretimi ne eşim için ne de bir başkası için koruyorum. Beni gören bir yaratıcım var. Beni yaratana sorumluyum. Ben böyle inanıyorum. Böyle yaşıyorum..
Ha şöyle ya.

Keşke herkes bu düşüncede olsa, o zaman ne başkasının zarına ne de bekaretine burnumuzu sokardık. İnananlar için önemli olanın bekaret değil zina etmemek olduğunu bilir (bu ikisi bağlantılı da olsa aynı şey değil), bu sorumluluğu da sadece kadına yıkan iki yüzlü bir ananeye sahip olmazdık.

Keşke şu zar hiç olmasaydı diyeceğim ama yaradanın vardır bir bildiği. Peki Allah insanoğluna sormayacak mı benim tüm kullara haram kıldığımı kendinize göre evirdiniz çevirdiniz kullardan bir kısmının üstüne yıktınız, diğerini kayırdınız diye.

Zina evli olmayan insanların birlikteliğidir. Evli bekar farketmiyor. Ama evli birinin zina yapması daha günah tabiki.
Evet uygun yaşta evlenmek zinanın önlenmesi için çok önemli. Birçok kesimi Müslüman olan Türkiye'de bile seks hayatını evlenmeden yaşayan bir çok insan evliliğe ihtiyaç duymuyor. Sorumluluk altına girmemek daha cazip geliyor.

Bekaret; insanın kendine yakışanı giymesidir diyesim geldi

Bekaret zarla ilişkilendirilmiş bir şeydir ama çelişkisi şurda ki; her şekilde ilişkiye girip zar bozulmadığında kendini bakire sananlar vardır bu yanlış bilgidir yayalım.

Bunun özgüvenle nasıl alakalandırmışlar açar mısınız biraz? Nitekim sokakta yürürken "ulan bende bakireyim helal bana" diyip yürüyüşüme hava katmışlığım yoktur.

Onurl ailiskilendirildigi icin.

Sanki onur baska sekilde yuceltilemez gibi bir deri parcasina mal edilmis binlerce yildir.

Anadolu medeniyetleri ne kadar asiri anti-kadin inanclara sahiplermis.

Sevişmeyi inkar edebilirler peki bekaret ??sorun da burada işte kabul etmemiz lazım Türkiye özgürlükler ülkesi değil birileri bir yerlerde hesap veriyor hala

Benim bildiğim sıcak suda dikiş atıyor ki uayrırar banyo yaparken dikkat et felan aslında konuya örnek en iyi genital bölümü hepai tecavüz mağduru...

resmi nikah dini nikah yerine de geçerli. mesele kadını korumak çünkü. not diyanetın aynen bunu soyledı
Çünkü islama göre nikah toplumsal bir törendir. Topluma biz evlendik diye haber vermektir. Eskiden kadıların kıydığı nikah günümüze imam nikahı diye gelegelmiş. Dini nikah resmi nikah diye bir ayrım yok ikisi de aynı şey.

Ps: amacım dini yorumlarla polemik yapmak değil, sadece yaygın ama yanlış bir uygulama hk bir bilgilendirme yapmak istedim.

Son düzenleme:
Çıkan baloncuklar ??????????o ne ya??

Gokyuzunde gorunmeyen bir varliga vucudunuzdaki bir deri parcasi icin hesap vermek...
Ilginc bir yasam bicimi .

Suya oturduğunda baloncuk çıkıyor ya.
Hani daldığımızda burnumuzdan çıkanlar gibi.
Adamlar buna dayanarak bir metot geliştirmiş.
İşe yarar mı bilmiyorum
Ben sadece yapay olanı denedim.
O işe yarıyor biliyon mu

O ne demek biliyor musnuzu

Kadin vucudunun BALONdan farki olmayan sacmasapan "gelenek" anlayislarina endekslenmesi demek...

Dunyayi, hayati, evreni beynimizle degil k*c*mizla (gemilerde kullanilan tabir) anlamak demek.

Yuzeysel dusunmenin tavan yaptigi bir zihniyeti yasatmak demek.

Bilmem anlatabiliyor muyum.

Arkadaşlar konuya küçük bir dipnot düşmek istiyorum, bazı arkadaşlar din yasaklıyor demiş, din illa bakire olacaksınız demiyor, zina yasaktır diyor. Bu konunun çoğu toplumsal sıkıntı, çünkü evlenip ayrılmış kadına da dul yaftası yapışıyor sebep? Bakire değil, keza kişi zina yapmışsa bile tövbe yolu açıktır, bunu kafasında bitiremeyen bizim insanımız maalesef

Yok kız ilkkez burada okudum onu da şaşırdım baya onada vay be neler varmış

Hatta genisce bir kaba koyup sualti isiklandirmasi da yapsaydiniz bari...

Bence insanın bekareti beynindedir. Bazı erkek arkadaşlarım önüne gelenle yatıp kalkıp bakire kadınla evlenmek istedigini soyluyor ve bu cok buyuk bi ikiyuzluluk. Bunu dusunmeyen ben gecmisimde yasadim ileride evlenecegim kadin da gecmiste biraktiysa benim icin sorun yok diyen erkekler de var ki bi erkek bekaret ici sevecekse zaten sevmesin. Kiminle birseyler yasayacagimiza biz kadınlar kendimiz karar veririz. Sonunda üzülen hymeni diktirecegim diyen kadın da erkek egemen zihniyetle kendini cinsel bir obje olarak gorup ruhsal bunalima girer. Sevismek zorlama yoksa iki tarafli bi eylemdir sonunda pisman olacaksan kullanildim kafasina girip ruhunu ele gecirmisler gibi hastaca fikirlere gireceksen bastan yapmayacaksin. Bakire veya degil kadin yasadiklarinin arkasinda durup ben buyum diyebiliyorsa, kendine deger veriyorsa tamamdir. Diger insanlarin ve vajinasi olmadığı halde kendi tapulu malıymış gibi dusunen hanzo erkeklerin bunu namusa (!) baglayip konusma hakki oldugunu dusunmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…