Nedir bu bekaret?

hımm konu derin canım . bir eğitimci olarak şunu söylemeliyim ki kültürden kültüre değişir o bekaret.
dinimizce kadının kendisini saklaması gerekir . bunu başta onemsemesen de ilerde anlıyorsun.
bireysel olarak takılmasan da evlil,kte heyecanı korumak ve bellli şeyleri evililiğe saklamak gerekir. ha bir de işin çok büyüyk bir günah olma kısmı var.
toplumsal bakışa gelince. senin bekaretin kimseyi ilgilendirmez. zaten bu eşle senin aranda kalmalıdır. eşler evlenmeden önce bekaretten çok daha önemli olan güven bağını kurmalı ve o sırları kimseye söylememelidir.
ama bana sorarsan eşinle bile olsa evlenmeden önce ilişki doğru değil. sonra ne olacak bilmiyorsun.
ama eğer yaşanmıssa asla ama asla arkaya bakmamak kendini onun yuzunden değersiz görmemek lazım. ne yani bir zar parçası mı seni değerli kılan. kızlar yaptıgınızla övünecek kadar dinimizden uzaklaşmayın ama yaşanmışsa da ders alın ve sizi anlamayan sizi aşağılayan insanlara izin vermeyin.
yaşanmış ve bitmiştir. dinimiz de bile bu böyledir. sen yeter ki tövbe et.
ama toplumsal olarak çökmemek adına bence beklenmeli.

Kimse kimseyi ellenmiş, şu bu diye sınıflandıramaz.
Yok zarı duruyor ama ellenmiş, yok bakire değil evlenmeden hem de, yok sadece bakireyse evliliğe yaraşır. Geçin bu işleri.
Sizin geçmişinizi yattığınız veya yatmadığınız insanla deşeleyecek insan hastadır. Açık ve net.
Evliliklerde hala süregelen cinsel uyumsuzluklar, ten uyumu, eş ilişkisi problemleri varsa 21.yy da bunu konuştuğumuz içindir.

4. kadina kadar bu sorumluluk Ok yani? Kum aOk?

Sen neden 4. kadına bu kadar taktın benim ağzımdan öyle bir şey çıkmadı? Dini katarak bi yorum yaptım diye dinde kendince eksik gördüğün konuyu benimle mi tartışmak istiyorsun? Kuran da sizin için 4 eşe kadar izin vardır ama sizin için en hayırlısı tek eşliliktir buyduluyor. Bu tamamen toplum hayatını düzenlemek içindir. Biz de 4 eşe kadar evlenen bi ülkede dünyaya gelseydik kendimizi buna hazır hissederdik. Türkiye'de böyle bi örf adet yasa olmadığı için bizim için ikinci eş kadın için onur kırıklığı.Ki zaten ikinci eş için kadının izni şart

Bekaret olarak degil, kadının yada erkegin temiz bir sayfaya başlarken, kim isterki eşinin daha önce evlilik dışı bir çok ilişkisinin olmasını, hem dinen hem saglık için bu uygun degil bence.Bugün bir konu vardı, evlilik dışı birliktelik ve hiv virusü bulaştımı endişesi, evlilik yaparken kadında, erkekde birliktelik yaşamamalı benim görüşüme göre, inançlı olsun olmasın kim ister ki cinsel yollarla bulaşan bir çok hastalıgı olan biriyle evlenmeyi

Tesekkur ederim aydinlattiginiz icin. Ancak kurallar 4. sahisa kadar gecerli de, tek esin kalbini kirmamak icin erkek o hakkini kullanmiyor demek ki.

Gordugunuz gibi takmadim, SORU SORDUM. Siz de cevap verdiniz. Tekrar tesekkurler.

Hepsini anladım da şu suya oturma ne iş onu anlamadım

Hepsini anladım da şu suya oturma ne iş onu anlamadım
Heheh, suya oturtulur baloncuk çıkarsa bakire çıkmazsa değil gibi bir muhabbetti. Sözlükte görmüştüm. Birçok kişi uyguladığını ve sonuç aldığını yazmış ciddi ciddi.

O yuzden cocuk gelin aliyorlar degil mi! Nasil deger yargisi ama... tam 21. yuzyila layik.

aha bu da başka bi kafa. mustakbel eşinize karşı böyle bi sorumluluğunuz yok. tamamen kendinize karşı var. çıkın şu düşünce yapısından. hiç sağlıklı değil.

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum size, biraz daha dikkatli okuyun.

Aslında en sağlıklısı kendi bedenimi istediğim gibi özgürce kullanabilmem, tıpkı Türkiyede yaşayan bir erkek gibi.
Ama toplum o kadar "sağlıksız" şeyleri dikte ediyor ki bize ister istemez "aha da o başka bi kafa"da buluyoruz kendimizi.
Bu düşünce yapısına zaten bizi sokan aynı evi paylaştığınız ebeveynleriniz, hadi çok şanslıysanız yakın akrabalarınız. Ama illa o düşünce yapısına doğru bizi yönlendiriyorlar.

Şimdiki aklım olsa eşimle evlenmeden önce birlikte olur ilerde aramızda çıkacak olan sorunları o zaman görür ona göre evlenmeye karar verirdim.cinsel yönden mutlu gitmeyen bir evlilikte çiftler gün geçtikçe birbirlerinden uzaklaşıyorlar çünkü.
Bekaret konusuna bu kadar çok takılan bir toplum olmasaydık kendi vücudumuz hakkında sadece kendimiz söz hakkına sahip olabilseydik şu an böyle bir konu açılıyor bile olmazdı ne yazık ki..

harikasınız. peki bir sorum olacak bukavramı tam anlayamadım. şimdi zina evli insanların eşlerini aldatması mı yok bekarla bekarın ilişki yaşaması mı?
dinimizde aile birliği bozulduğu için zina haramdırç diyorç peki bekarların ilişkisi. onları da uygun yaşta evlendirin diyor aynı din.

merak etme evliliköncesinde aşkın verdiği hazla yine de aynı hataya düşüyorsun. sonuçta nikah doğuştan yazılır

Bana gore bekaret evet onemli. Lakin kadin ve erkegi esit goruyorum. Kadin bakir olmazsa namussuz erkek bakir olmazsa deneyimli goren zihniyeti kinim kiniyorum.

Zae diktirme yaptırmışsa eğer sıcak suda dikiş atar
Yok, o macun için geçerli.
Onun özel bir adı vardı zamk mı neydi.
Onunla yapıştırdıysan sıcak suda akıyormuş.
Bu yüzden hamama götürülüyormuş kızlar eskiden

Bu suya oturtma tamamen çıkan baloncuklar üzerine.

O yuzden cocuk gelin aliyorlar degil mi! Nasil deger yargisi ama... tam 21. yuzyila layik.
Çocuk gelinle alakası yok bence yaşı kaç olursa olsun, bir kadın olarak çok eşli bir erkekle evlenmek istemezdim açıkcası, inançlı insanları ilgilendirmiyor sadece bu konu, birde saglık boyutu var.

Çocuk gelinle alakası yok bence yaşı kaç olursa olsun, bir kadın olarak çok eşli bir erkekle evlenmek istemezdim açıkcası, inançlı insanları ilgilendirmiyor sadece bu konu, birde saglık boyutu var.
Elbette oyledir, insanlar cok partnerli bir ese hic partnersiz bir esi saglik bazinda tercih edebilirler. Ancak bu olay kadin tarafinda cocuk gelinlere kadar uzanmakta dikkat ederseniz. Yani erkekler bir sekilde garanti altina aldiklarini hissedebiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…