Nedir bu bekaret?

Bekaret çok korkunç bir şey bence.
Yani bekaret dediğim o zarın kendisi.

Dini açıdan bunu yaşamak istemezsen yaşamazsın. Ancak kadın için de erkek için de aynı olmalı.
İleride kız çocuğum olursa tıp vasıtasıyla kanatılmasını isteyeceğim.

Dini hassasiyetlere göre yaşamak isterse, evlenene kadar seks yapmadan yaşar.
Ancak bunu 2 damla kan yoluyla asla kanıtlamayacak..
Karşısındaki insan onun sözüne güvenmeyi öğrenecek.

Bunlar efsane değil bakın, macun yoluyla kızlık zarı yapıştırma. Hala var.
Kızı evlenmeden önce su dolu kaba oturtma.
Kaynananın gelini bizzat eliyle muayene etmesi.
Malum bölgeye tavuk kanı sürme.
Yapay kızlık zarı Satılıyor, denedim aldım valla meraktan işe de yarıyor.
Daha önceden kan damlatılmış çarşafta damada farkettirmeden halvet olma.
Sulu boya( evet gördü bu gözler)
Amasya Merkez,2005 Balkonda çarşaf, çarşafta kan lekeleri.

Şimdi kimse bana toplum demesin allasen ya.

Ama ellenmedik yeri kalmamis derseniz ellenmek kotu bir sey diye dusunuyorsunuz anlamina geliyor.

Mesela bir erkege ellenmemis yeri kalmamis deniyor mu? Seksist bir aciklama iste.

Ikiyuzlulugu elestiriyorsaniz, o kismi elestirmelisiniz.

Ataerkil toplumun önemsediği hatta kadınlarımızında buna destek verdiği bunu namusla nitelendirdiği birşey. "Birşey" diyorum bakın o kadar önemsiz ama kendilerine namus şeref onur ahlak gibi kavramlar yükleniyor
ne kadar tartışırsak tartışalım ataerkil zihniyeti kabullenmiş herkes için önemli.

Hiç bir zaman anaerkil toplum olamayacağııız

Son düzenleme:
Ama ellenmedik yeri kalmamis derseniz ellenmek kotu bir sey diye dusunuyorsunuz anlamina geliyor.

Mesela bir erkege ellenmemis yeri kalmamis deniyor mu? Seksist bir aciklama iste.

Ikiyuzlulugu elestiriyorsaniz, o kismi elestirmelisiniz.
ben kadını da erkeği de eşit görürüm bu konuda. derim de.

Ben de size tamamen katılıyorum .
Ama bunu yapan da yine toplum .
Namus nedir diye bir video var youtube da onu seyretmenizi isterim .
Hiç kimse cevap veremiyor . Eteğin altına uzun pantolon giymek falan diye sacmaliyorlar.
Namus bence tamamen erdemli insan olmakla alakali .
Kendine değer vermekle alakali

Kızlık zarı dikimine kadınlar erkeklerden daha çok karşı çıkıyor .
Neden ?
Çünkü berbat iki yüzlü bir toplumda yaşıyoruz .
Onlara sen temiz kızsin diye ogretmisler.
Bakire oldukları için değerli olduklarini anlatmışlar.
Başka kadının hem sevisip hem değerli olmasını kaldiramiyorlar.
O kadın istediği gibi yasarken kendilerini o namussuz diye avutuyorlardi. Bir de baktılar ki aaa bir anda o da bakire oldu .
Yok kocana ne diyeceksin filan hepsi uydurma .
Kocama neden açıklama yapmak zorundayım ?
Birileriyle birlikte olmusum ama aptal toplum ve ogretiler bunu onaylamiyor ben de sistemin acigindan faydalanirim.
Neyse ki eskisi gibi değil artık bu işler .

eskiden önemliydi,
evlendikten sonra yeteri kadar önemli olmadığını anladım.
Şuan ki düşümcemle herşey kafada bitiyor, namus iki bacak arasında değil.

Yaşadığı şeyin arkasında nasıl duracak ?
Sizin sevgiliniz olduğunda babanıza söylüyor muydunuz ?
Her seferinde ?
Veya Çevrenizde sevgilisi olan kızlara yaşadığın şeyin arkasında dur diyor musunuz ?
Onu da toplum onaylamiyor ?
Demek ki arkasında duramayacagimiz şeyler yapmaya mecbur kaliyormusuz değil mi ?
Bu sevgilisi olan kızların mi suçu yoksa babaların mi ?

Benim bekarete ve güzelliğe çok önem veren ilk nişanlım şu anda çok şişko ve eminim bakire olmayan bir Amerikalıyla Amerika'da hiç adıl değil

ibretı aleme duyurmasına gerek yok. beynınde kabullenıp arkasında durabılır . beynınde kabullenmediği için toplum içinde kendını degersız görür. alakasız misaller vermişsiniz.

ne demek istediğimi herkesın anlamasına gerek yok, bazıları anlasın yeterli

Herkesin fikrini merak ettiğim için böyle bir konu açtım. Aslında tartışılması güzel olur hakarete donmedigi sürece.
Benim için önemli.tabiki önem vermeyenede saygı duyarım ama ben ilk ilişkimi eşimle yaşadım.hatta ilk elini tuttuğum öpüştüğüm insanda eşim.çünkü o benim için özel bişey.öyle olduğu içinde mutluyum.

Cok dogru. Namus taniminizi da ayni sekilde bircok kez yazdim.

Kadinlar bekaret ile daha degerli olduklarini sandiklari icin, mesela daha guzel bir kadin da bakireyim derse operasyon gecirip, onune gececek diye korkuyorlar. Cunku ellerinde bir tek aslinda bir ise yaramayan bekaret var.

Arkadaslarimdan biri doğulu ve sevgilisiyle iliski yaşayıp ayrılmışlar. Doğulu olmakla alakası olduğunu düşünmüyorum.
ben içindeyim bilirim doğuyu bu konu büyük önem tasıyor ya intihar ediliyor ya zorla eweniliyor yahut kaçmak geliyor akıllarına maalesef

tum arkadaşlarimi ailem bildi babam benim Günlüğüm gibiydi ilk okuldan beri.bu sebebden arkasinda duramayacaginiz seyleri yasamayin ama size de katılıyorum bir kiz bir erkeğe bakti diye bile dayak yiyor hala babasından. . peki bunun çözümü nedir? bence egitimdir meslegini ele alabilmektir 16 yasinda kiz çocuğu aşığım diye birşeyler yaşayıp sonra doktor doktor gezmesi bence yaptığının arkasinda duramamaktir ve duramazda bence..

ben içindeyim bilirim doğuyu bu konu büyük önem tasıyor ya intihar ediliyor ya zorla eweniliyor yahut kaçmak geliyor akıllarına maalesef

Doguda cok esli olmak da oldukca yaygin. Gittigim evlerde bazen salonda fotograflar goruyorum adamin saginda karisi, solunda imam nikahli, cogunlukla Suriyeli kadin.

Bu cok esli olmanin dogru oldugu anlamina gelmedigi gibi, bekareti de doguda onemli olmasi onemli kilmaz.

Inanamiyroum bunlar gercekmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…