- 5 Ağustos 2019
- 653
- 1.137
- 28
- Konu Sahibi redsonja87
-
Evet, ben de kendi kendime diyordum, nasip olmayınca kapı kapı koca mı arayayım, hakkımda evlenmek hayırlı değilse hiç evlenmeyeyim diye dua etmiştim. Bebek için duanıza çok teşekkürler, aminNasip kısmet evet. Pazarda satılmıyor ki gidip şekline şukelasına bakıp alayım. Vallahi toplumsal yaşamdan soyutlamaya yönelik pozitif ayrımcılık resmen. Evlenmmeiş erkeğe yapmıyorlar bunu, varsa yoksa kadın meta çünkü. Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alın dilerim, sevgiler..
Maalesef hayatımızda o kadar patavatsız insan oluyor ki... Bana da bi akrabam "BUNUN doğurmaya niyeti yok" dedi birçok kişinin yanında. Sanki benim elimdeymis gibi... Bu insanların sonu gelmez bir şekilde duymazlıktan gelmeyi başarmalisin arkadaşım. Evliliğe gelince bende 28 yaşımda evlendim ve arkadaş çevreme bakarsan çok geç evlendim. Bazen çok umutsuzluğa kapıldım amaaa hamdolsun Rabbim ennn güzelini nasip etti. Sabret, dua et nasibin elbette seni bulacaktırEvet, başlıkta bahsedilen şanslı kadın benim. Evet evlenmedim ve evet 31 yaşındayım. Tanıştığım, görüştüğüm, hoşlandığım kişiler olmadı mı oldu.. Hayal kırıklıklarım da oldu, dolu dolu güzel anılarım da.. Ama hiçbiri ile evlilik yoluna girecek aşamaya gelmedim, hemen hemen hepsinde evlilik konusunu karşı taraf açmış olsa dahi, bir yerde koptu ipler. Benim de hatalarım olmuştur elbette ama ekseriyetle ya aldatıldım, ya affedilemez yalanlar söylendi, ya da haa tamam işte kalbimi heyecanlandırabilen o adamı buldum derken aslında evli olduğunu öğrendim.
Velhasıl kelam, bu ve benzeri sebeplerle evlenmedim. Evlenmeyi istiyor muyum? Evet çok istiyorum. Ama en azından sevdiğim kadar sevildiğim, değer verdiğim kadar değer gördüğüm, bıkmadan usanmadan konuşabileceğim, güvenebileceğim biri ile olsun istiyorum. Çok şey de istemiyorum aslında ama ne yazık ki bu konuda ne istediysem hep tersi kişilik özelliklerine sahip kişiler girdi hayatıma.. sınavım oldu.
Bunlar işin kendi içimde yaşadığım kısımları, bir de çevrenin sağolsun bana yaşattıkları var ki işin en zor kısımlarından biri de o. Daha bugün bir akrabamız kalabalık bir ortamda kuzenime “eee sen ne zaman evleniyorsun, redsonjaya sormuyorum zaten o sırada değil artık” gibi bir laf etti. Kuzenimle aramda da sadece 2 yaş var :) ama ben artık evlenemem onların gözünde çünkü 30 yaşımı geçtim artık. O kadar insanın içinde -ki annem babam da ordaydı ve evlenmemi, mutlu bir yuva kurmamı çok istiyorlar- bunu söyleyerek ve sonra yüzüme bakarak nasıl bir cevap bekledi benden inanın hiç bilmiyorum. Evlenmemiş olmak bir eksiklik mi, ayıp mı, kusur mu? Belki kısmetimde yok ben ömrü hayatım boyunca bu iğnelemelere hep mi maruz kalacağım. Yukarıda anlattığım sadece bir örnekti. Bu ve buna benzer ifadelerle karşılaşıyoruz ne yazık ki. İnsan ister istemez üzülüyor.
Sevgili hanımlar, çok fazla bu ve benzeri konular açılıyor, biliyorum.. ama insan bazen içinde tuttuklarını birileri ile paylaşmak istiyor.. ben de içimi size dökmek istedim..
Çok üzüldüm sizin için, o yaşta 3 senenizi boş yere çalmış . Benim de 3 kişi senelerimi çalmıştı. O gibi insanlar yüzünden biz gibiler bu halde. Hayırlısı olsun hakkınızdaBen 36 yaşındayım kendime konu açsaydım yeriydi, 3 yıllık erkek arkdaşımdan 1 hafta önce ayrıldım, işe yeni girdi ciddiydik hani ailenle tanıştırmayacakmısın dedim 36 yaşına kadar evlenmedin banamı yamayacaksın kendini dedi daha birsürü korkunç laflara maruz kaldım, yaşım çok fazlaymış telli duvaklı gelinmi olmak istiyodun bide dedi, dedi de dedi işte böyle densizler yüzünden yuva kuramadım bende, bi kedi alıp yaşlanmak istiyorum artık benim kaderimde kısmetimde evlilik yokmuş kabullendim
CanımsınSiz ne kadar tatlısınız böyle ☺
O kadar dogru ki vallaBir de şunu eklemek isterim ,evlilik yok mu nişan yok mu diyenlerle düzgün cümlelerle cevap verme ,verdiğin hiçbir cevabı beğenmiyorlar,hemen akıl verme başlıyor ,ben hep yok dedikten sonra her soruyu nasip,kısmet ,hayırlısı kelimelerini sırasıyla söylerdim ,sohbet tıkanıyor,vazgeçiyorlar sen de hafifçe gülümsüyorsun:)
Ben 36 yaşındayım kendime konu açsaydım yeriydi, 3 yıllık erkek arkdaşımdan 1 hafta önce ayrıldım, işe yeni girdi ciddiydik hani ailenle tanıştırmayacakmısın dedim 36 yaşına kadar evlenmedin banamı yamayacaksın kendini dedi daha birsürü korkunç laflara maruz kaldım, yaşım çok fazlaymış telli duvaklı gelinmi olmak istiyodun bide dedi, dedi de dedi işte böyle densizler yüzünden yuva kuramadım bende, bi kedi alıp yaşlanmak istiyorum artık benim kaderimde kısmetimde evlilik yokmuş kabullendim
Cnm üç yıl sonra mı bunu dedin? Bence bunu sormak için cok gec kalmışsın olan üç yılına olmuş cok üzüldüm inş karsına daha hayırlı biri cıkar.Ben 36 yaşındayım kendime konu açsaydım yeriydi, 3 yıllık erkek arkdaşımdan 1 hafta önce ayrıldım, işe yeni girdi ciddiydik hani ailenle tanıştırmayacakmısın dedim 36 yaşına kadar evlenmedin banamı yamayacaksın kendini dedi daha birsürü korkunç laflara maruz kaldım, yaşım çok fazlaymış telli duvaklı gelinmi olmak istiyodun bide dedi, dedi de dedi işte böyle densizler yüzünden yuva kuramadım bende, bi kedi alıp yaşlanmak istiyorum artık benim kaderimde kısmetimde evlilik yokmuş kabullendim
Yani inanın insanların seviyesine inmek istemiyorum, ne deseniz boş bu insanlar için. Çünkü onlar için evlilik bir statü göstergesi. Evlilikte Mutlu olup olmamanın bir önemi yok. Gözünü kapatıp ilk denk gelene yapış evlen. Mentalite bu herhalde..[/QUOTE]Ben çözümü şöyle bulmuştum. diyelim bu soruyu soran hadsiz aysel abla olsun, kocasının adı da ahmet.
aysel ablacım valla ben de düşünüyorum artık, it kopuk olmayan, doğru dürüst biri, ince ruhlu gezmeyi yemeyi seven bana değer veren, iş gücü maddi durumu yerinde biri. var mı hiç çevrende bildiğin? ama bak ahmet abi gibi değil de, doğru dürüst biriyse!
Hahahhahahha ben bu yazdıklarınıza neden kahkaha attım acabaİşin gücün kariyerin olsun takdir edil tatilini gezmeni tozmanı yap oku geliştir kısacası kendine istediğin yatırımı yap, gerizekalının biri gelip neden evlenmiyorsun diyor.Çünkü hayattaki tek başarısı bu, başka amacı olmamış ne bekliyorsun ki böyle insandan son çıkan kitapları konuşmayı mı küresel ısınmayı mı kendini geliştirmek için neler yaptığını mı
Tek savaşı bekarlara çünkü biz bu dünyanın lanet yemişleriyiz kesin kusurumuz var ya da huysuzuz bu gidişle de kedi besleriz falan filan hepsini zehirlemek istedim bir anneyse sakinim
Ulan sanki biz istemiyoruz kendimizi mi jiletleyelim bekar diye alnımıza mı yazalım ne istiyorlar bizden
Bir gün mükemmel kocamla hepsine kahkaha atmayı umuyorum siz erken evlendiniz ne oldu diyeHahahhahahha ben bu yazdıklarınıza neden kahkaha attım acaba
Başlığı açarken tereddütdeydim, bunu mu dert ediyorsun, insanlar nelerle mücadele ediyor diye ama, inanın 25 yaşımdan beri toplumdaki birtakım kişilerce psikolojik şiddete maruz kalmaktan artık doldum taştım. Ve görüyorum ki benimle aynı dertten müzdarip olan pek çok hemcinsim var. Bu algı bu toplumda ne zaman değişecek ya da değişecek mi bilmiyorum ama hiçbir kadın bunu haketmiyor.
Ben 36 yaşındayım kendime konu açsaydım yeriydi, 3 yıllık erkek arkdaşımdan 1 hafta önce ayrıldım, işe yeni girdi ciddiydik hani ailenle tanıştırmayacakmısın dedim 36 yaşına kadar evlenmedin banamı yamayacaksın kendini dedi daha birsürü korkunç laflara maruz kaldım, yaşım çok fazlaymış telli duvaklı gelinmi olmak istiyodun bide dedi, dedi de dedi işte böyle densizler yüzünden yuva kuramadım bende, bi kedi alıp yaşlanmak istiyorum artık benim kaderimde kısmetimde evlilik yokmuş kabullendim
Öldürün beni bu kadınlarla aynı havayı solumak istemiyorumSevgili konu sahibi, rahatsızlığınızı anlıyor ve yükseltiyorum; oğlu 47 yaşında evlenmemiş olan bir teyze, oğlunun 32 yaşındaki evlenmemiş sevgilisi için “madem iyiydi bu yaşa kadar neden evlenmedi?!” dedi
İnsanlar hep konuşur. Siz sert durup tepkinizi gösterin. Çekinsinler sizinle ilgili saçmalamaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?