Nedir bu evlenmemiş 30 yaş üzeri kadınların çektiği?

Buna sonsuz katılıyorum. Hiç öyle çabayla falan olmuyor gerçekten, olacağı varsa oluyor. Bir kişi kısmetindeyse şayet ya da onunla yaşayacağın, göreceğin şeyler varsa, çabalamadan da oluyor o. Ya da hiç çabalamam dediğin bir kişi için yine o kişi ile yaşayacağın göreceğin varsa o kişi için çabalamaya başlıyorsun bir anda. Bazen bize yazılan senaryoları oynayan aktör ve aktrisler gibi hissediyorum kendimi bu yüzden. Hayatta her şey ama her şey bizim kontrolümüz dışında ilerliyor gibi geliyor. Üzülmek, kızmak, kırılmak değiştirmiyor bunu. Ama işte naparsınız ki duygusal varlıklarız. Sevip, sevilmek istiyoruz.. hoş benim ikili ilişkilerim hep hüsran olmuştur bir şekilde. Sanırım bunlar bir mesaj bana diye de düşünmüşümdür çoğu zaman. Hakkımızda hayırlısı, ne diyelim.

Ha bir de hep deniliyor ya, bu mevzuyu umursamadığın zaman doğru insan gelip seni bulur diye. Evet bu böyle gerçekten ama onu ben başaramıyorum ki. Bunu yapmamız lazım aslında ama ben kendi adıma bunu başaramıyorum yapamıyorum. yani sürekli sağımda solumda beni evlilikle ilgili ahiret sorularına çeken bir tayfa oldukça nasıl başarayım ki :) zaten sevmek ve sevilmek duygusuna hasretim, bir de Ooo senden geçti artık diyenler oldukça hepten kafaya takıyorum.. üzücü :)

Ay bu ara bende yalnız hisseder oldum... sevmek sevilmek güzel bir duygu tabi ki ama herşeyin hayırlısını dilemek lazım...

Reactions: 000

Üzülme ve düşürme lütfen modunu değer mi tatlı canını üzmeye hem daha evlilik için normal bir yaştasın yaşın geçkin değil ki .

En son benim çocukluk arkadaşımın eşiyle bir evlenme hikayesi var.Her türlü sebep sonuç savlarımı yıktı.Yengesinin zoruyla bir çocukla tanıştı.Ama ilk buluşmaya çok isteksiz gitti.Hep olmasın diye bir bahanesi vardı.Hatta çocuğu kaç kere engelledi.Sonunda çocuk buna o güveni verdi.Evlendiler maşallah çok mutlu.Yani önceki erkek arkadaşı bunu aldatmıştı.Artık kimseye güvenmiyordu.Ama arkadaşım için çabalayan biri cıktı.Bir erkek isterse çabalıyor.
Bende karşımdaki kişi için ergen tavırlar yapmam.Ama bir türlü kıymetim bilinmiyor.
Sanırım bırakmak mı lazım..

Anlamadım ki..

Bu konuda nasıl benziyoruz :) benim de aslında çevremde benimle ilgilenen ve flört etmek isteyen kişiler hep olmuştur ama gidip hep bana kendimi en değersiz ve kıymetsiz hissettirecek olanla sevgili olmuş akabinde bir ton üzülmüşümdür:) bu hiç şaşmaz, hep böyledir. Burcunuz ne bu arada sakıncası yoksa merak ettim?

Bana da onu diyorlar:) cikolataveturkkahvesi artik zor evlenir.32 oldu artık onun işi zor diyorlar.
Biraz unutmak lazım..
Onu nasıl yapacağız?

Eğer bir formülü varsa bende alırım bir dal:)

Benim Boğa..Nisan doğumluyum.Sizinde mi Boğa?
Ben flört etmekten çok sıkıldım.
Çok uğraşıyorum gibi geliyor.
Bazıları hop diye hayat arkadaşını buluyor.
Çabalamıyor bile.Ama ben tam tersiyim.
Çabalayıp istedikçe elde var sıfır.
30 lu yaşlarda ciddi düşünüp evlenmek isteyen erkekler nerede yav:)

Cidden merak ediyorum..

Hayır Oğlak, 31 Aralık doğumluyum. Ama evet çabalayınca olmaması kısmına katılıyorum ki sadece ikili ilişkilerimde değil, hangi konuda neyi çabalarsam çabalayayım ıı ıhh olmuyor. İstemediğim ot ise dibimde bitiyor. kesin olmaz bu dediğim olur, olur olur dediğim olmaz. Nasıl bir enerjim varsa artık:)

Ben de senin gibi 87'liyim. Cok yakin zamanda evlenmek zorunda kaldim aynen bu bahsettigin baski yuzunden. Bana kalsa ben daha cok gencim, ve elimi sallasam ellisi idi. Tabi uzun sureli bir iliskim vardi 8 senelik. Hic de evde kalmisim gibi hissetmiyordum. Yani iliskim olmasa da sevgili bulmak zor bir is degil yani bir basari degil bence hele hele bir kadin icin. 32'yim ama 18 yasindaki kiz nasil 'ooo daha cok kismetim cikar istesem' diye dusunuyorsa ben de oyle dusunuyorum. Erkek arkadasimdan dogru durust evlenme teklifi alamadan, tamamen "bir omur boyu ayrilmamaya" ant icmeye hazir olmadan (belki buna hic bir zaman hazir olunamiyor o ayri), "herkes bizim ne zaman evlenecegimizi sorup duruyor, bu yaz bizim oraya gittigimizde evlenelim" dedim. Zaten daha onceden de konusmustuk bu konuda. Boyle yani. Basim goge ermedi. Beni sasirtan beklenmedik bir evlenme teklifi yasamadim. Yani ailemin zorlamasi sonucunda evleniyorduk bunu zaten bilince teklif alsan bile bir gecerliligi kalmiyor. O da evlenmeyi gereksiz goruyordu. Hatta bence kimligimde bekar yazmasi daha hostu, cunku otoriteye karsi bir durumdu. Evlilik cok geleneksel bir olay. Yani sirf ama sirf annemi mutlu edeyim, "senin kiz da evde kaldi, bak kac senedir bu cocuk cikiyor ama evlenmiyor." diye kadincagizi uzuyorlardi muhtemelen, bundan kurtulalim diye. Dedeme kadar tum aile, hatta aile disi ve dis kapinin mandallari dahil "ne zaman evleneceksin" diye sordu. "yangin vaar" diye bagiracaktim, o denli bunaltici. Sana demem o ki, bence sen su an cok sanslisin. Bunun kiymetini bil. Elini sallasan ellisi. Evlenmek cok gereksiz bir eylem, yani yapacaksan da iste benim halimi goruyorsun.

Nedir bu evlenmemis 30 yas ustu kadinlardan cektigimiz..
Nedir bu sadece kendi sorunlarını gören evli kadınlardan çektiğimiz..

Nasıl etkiye tepki güzel oldu mu?
Konuyu sabote etmeniz devam edecek mi?

Sofraya yavaştan moderatoru de alırız birazdan o vakit..

Adil yıldırımın bir videosunda denk geldim . bir şey anlatıyordu düşünce gücü ile alakalı. İşte istemediğimiz otun burun dibinde bitmesini de şöyle açıkladı :düşündüğümüz şeyleri hayatımıza çektiğimizden olumlu düşün deniyor ya hani aynı mantıkla olumsuz düşününce de sonuçta o şeyi düşünmüş olduğumuzdan olumsuzluk geliyormuş başımıza yani biz istemediğimiz olmasından korktuğumuz şeyleri farkında olmadan aman olmasın diye çok aklımızdan geçirdiğimizde o şeyi hayatımıza çekmiş oluyormuşuz .

Sizde Toprak grubusunuz.O yüzden benziyoruz. Spirituel konularla ilgili bir arkadaşım bir konuya çok enerji gönderirsen enerjin o konuyu bloke eder demişti.O olabilir.Belki de beklentimizi sıfirlamalıyız.
Beklenti bizi hayal kırıklığına uğratıyor olabilir.

Bundan 5 sene önce yani ben 25 imdeyken evlilik fikri bana o kadar uzak ve ürkütücü gelirdi ki anlatamam.. üstümde bi çevre baskısı da yoktu.. şu an otuzumdayım.. çevre baskısı var.. kendim 30 yaş tribine girdim.. sürekli aynaya bakıyorum.. yaşlanıyor muyum acaba diye yüzümü, vücudumu inceliyorum.. acaba 5 sene önce vücut hatlarım daha mı güzeldi kesinlikle daha güzeldi diye düşünüyorum ☹...flört ettiğim erkeklerin soyadı bana yakışıyor mu diye düşünüyorum..neredeyse tanıştığım her erkeğe potansiyel koca gözüyle bakmaya başladım .. yani aslında bu ben değilim biliyorum.. hangi ara bu hale geldim

Evet neleri yapmamız gerektiğini biliyoruz ama nasıl yapmamız gerektiğini bilmiyoruz, sorun orda zaten yakın bir zamanda erkek aradaşımdan ayrıldım, Bilin bakalım sebep neydi, sürekli devam eden sosyal medya çapkınlığı ve ilişkimizin ekseriyetinde bana kendimi değersiz hissetirmesi:) ama ona sorsan ben onun gözünde çok değerliymişim, yersen :) 1 aydır konuşmuyoruz dediğiniz gibi isteyen değer veren erkek ne yapar eder bir yolunu bulur telafi eder. Boğa burcuydu o da bu arada. Boğaları severim ve iyi anlaşırım ama benimkisi öküzdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…