- 2 Kasım 2015
- 2.498
- 5.895
- 158
- Konu Sahibi redsonja87
-
Ay Allah korusun... Üşenmeden her defasında bozmalıyız bu cinsiyetçi teyzeleri ki azıcık düşünerek konusunlar. Bitireceğiz bu saçma zihniyeti ben çok umutluyumÖldürün beni bu kadınlarla aynı havayı solumak istemiyorum
Vay hödük ne b.k yemeye üc sene oyalamis seni o zaman.Ben 36 yaşındayım kendime konu açsaydım yeriydi, 3 yıllık erkek arkdaşımdan 1 hafta önce ayrıldım, işe yeni girdi ciddiydik hani ailenle tanıştırmayacakmısın dedim 36 yaşına kadar evlenmedin banamı yamayacaksın kendini dedi daha birsürü korkunç laflara maruz kaldım, yaşım çok fazlaymış telli duvaklı gelinmi olmak istiyodun bide dedi, dedi de dedi işte böyle densizler yüzünden yuva kuramadım bende, bi kedi alıp yaşlanmak istiyorum artık benim kaderimde kısmetimde evlilik yokmuş kabullendim
yuhh artik yaa orta cagdan kalma kokusmus zihniyetler. Sorsan hepsi müslümandir ama catir catir kul hakki yerlerSadece evlilik mi bizim akrabanin bebegi olmuyordu, bir yakininin çeyizini gormeye gitmis, evlenecek kizin annesi ne dese begenirsiniz senin çocuğun olmuyo sen ugursuzsun, elleme kızımın çeyizini kadin aglaya aglaya bi hal olmuş, sonra evlat edindi kendi dogurmus gibi suan
İnşallah canım, ama böylelerine bişey olmuyor. Resmen verdiğim değerin bedelini ağır ödedim, bunu hakedecek bişeyde yapmadım 1 haftadır ağlıyorum aşk bitti ayrılalım deseysi bukdar canım acımazdıValla hayat bu zibidiye oyle bir tokat atar ki sarf ettigi bu cumlelerin bedelini inleye inleye verir. Hadsiz pislik!
Bana ahın tutmaz dedi, şu yaşadığım sancıyı Allah sorsun senden dedim, Allah bana göstersin her dakika kalbim acıyorAma ben bu yazdıklarınıza çok üzüldüm.Üç sene nasıl kendini saklamış pislik herif.Kendinden hiç emin olmasın hayatta herşey insanlar için, dilerim Allah size bu gerizekalının söylediklerinden dolayı mosmor olup da perişan olduğu zamanları bir şekilde gösterir.Pislik herif ya canım sıkıldı gece gece adamdaki özgüvene bak!
Evlilikten herzman konuşuyorduk, ama işimiz olsun diye bekledik, ben memur oldum o mühendis sonuç bu boşuna çok fazla hayal kırıklığı yaşadım, adamın kafasında bu düşünce varmış demek ki boş zamanlarını benimle doldurmak nasıl canım yanıyor anlatamamCnm üç yıl sonra mı bunu dedin? Bence bunu sormak için cok gec kalmışsın olan üç yılına olmuş cok üzüldüm inş karsına daha hayırlı biri cıkar.
Ben kendimden Örnek vereyim, eşim benimle tanışmak konusmak istedi daha ikinci bulusmada ben ciddi ilişki dusundugumu soyledim. Onun evlilik dusunup dusunmediğini sorup ogrenmiş oldum.bu sekilde herkes hızlı olmk zorunda degil tabiki ama hayırlı işleri cok uzatmamak gerek
Tanıştıktan 6-12 ay içinde somut birseyler olacak mı bunu az cok iki taraf birbirine hissettirmeli
29 yaşındayım severek evlemdım .4 ay sonra boşandım.Kayınpederıme kefil olmadım diye.Bekarlıgın tadını çıkarın.Insanlar hep konuşuo.Boşverın.Agzının patını verıp defetseydın.Sen evlendınde ne oldu deseydın.Ya sinir oluorum gercekten.Evet, başlıkta bahsedilen şanslı kadın benim. Evet evlenmedim ve evet 31 yaşındayım. Tanıştığım, görüştüğüm, hoşlandığım kişiler olmadı mı oldu.. Hayal kırıklıklarım da oldu, dolu dolu güzel anılarım da.. Ama hiçbiri ile evlilik yoluna girecek aşamaya gelmedim, hemen hemen hepsinde evlilik konusunu karşı taraf açmış olsa dahi, bir yerde koptu ipler. Benim de hatalarım olmuştur elbette ama ekseriyetle ya aldatıldım, ya affedilemez yalanlar söylendi, ya da haa tamam işte kalbimi heyecanlandırabilen o adamı buldum derken aslında evli olduğunu öğrendim.
Velhasıl kelam, bu ve benzeri sebeplerle evlenmedim. Evlenmeyi istiyor muyum? Evet çok istiyorum. Ama en azından sevdiğim kadar sevildiğim, değer verdiğim kadar değer gördüğüm, bıkmadan usanmadan konuşabileceğim, güvenebileceğim biri ile olsun istiyorum. Çok şey de istemiyorum aslında ama ne yazık ki bu konuda ne istediysem hep tersi kişilik özelliklerine sahip kişiler girdi hayatıma.. sınavım oldu.
Bunlar işin kendi içimde yaşadığım kısımları, bir de çevrenin sağolsun bana yaşattıkları var ki işin en zor kısımlarından biri de o. Daha bugün bir akrabamız kalabalık bir ortamda kuzenime “eee sen ne zaman evleniyorsun, redsonjaya sormuyorum zaten o sırada değil artık” gibi bir laf etti. Kuzenimle aramda da sadece 2 yaş var :) ama ben artık evlenemem onların gözünde çünkü 30 yaşımı geçtim artık. O kadar insanın içinde -ki annem babam da ordaydı ve evlenmemi, mutlu bir yuva kurmamı çok istiyorlar- bunu söyleyerek ve sonra yüzüme bakarak nasıl bir cevap bekledi benden inanın hiç bilmiyorum. Evlenmemiş olmak bir eksiklik mi, ayıp mı, kusur mu? Belki kısmetimde yok ben ömrü hayatım boyunca bu iğnelemelere hep mi maruz kalacağım. Yukarıda anlattığım sadece bir örnekti. Bu ve buna benzer ifadelerle karşılaşıyoruz ne yazık ki. İnsan ister istemez üzülüyor.
Sevgili hanımlar, çok fazla bu ve benzeri konular açılıyor, biliyorum.. ama insan bazen içinde tuttuklarını birileri ile paylaşmak istiyor.. ben de içimi size dökmek istedim..
Emin ol senin ahını aldıgı için o da hiç mutlu olamayacak. Ben bunun ornegini cok gordum cevremde. Sen o pislikten kurtuldugun için her gün sukret. Ben eminim ki Rabbim hayırlı birini karsına cıkaracak.Evlilikten herzman konuşuyorduk, ama işimiz olsun diye bekledik, ben memur oldum o mühendis sonuç bu boşuna çok fazla hayal kırıklığı yaşadım, adamın kafasında bu düşünce varmış demek ki boş zamanlarını benimle doldurmak nasıl canım yanıyor anlatamam
Öncelikle bu çok çiğ bir laf.Daha bugün bir akrabamız kalabalık bir ortamda kuzenime “eee sen ne zaman evleniyorsun, redsonjaya sormuyorum zaten o sırada değil artık” gibi bir laf etti.
Sevgili hanımlar, çok fazla bu ve benzeri konular açılıyor, biliyorum.. ama insan bazen içinde tuttuklarını birileri ile paylaşmak istiyor.. ben de içimi size dökmek istedim..
Evet uzak durmakta bir seçenek ama aile bireylerinden biri olunca ne kadar isteseniz de uzak duramıyorsunuz, bayramı var seyranı var, annemin babamın hatrı var. Tüm modumu düşürdü sağolsun yine, ki kadere kısmete inanan biri olmama rağmen bir noktadan sonra beni kendimi sorgulama psikolojisine sokuyorlar. Ne kadar ayıp, annem babam da o ortamda üstelik, ve tek çocuk olduğum için evlenip yuva kurmamı en çok da onlar istiyorlar. Kim bilir nasıl üzüldüler onlar da.
İnanın ben de evlenmek için evlenecek olsam, şimdiye çoktan evlenirdim. Gönül istiyor ki; içime sinenle olsu ama olmayınca da olmuyor, kısmet.. Gel de bunu toplumun ekseriyetine anlat işte. Normalde kendimi çabuk toplayan, pozitif biriyimdir ama, haftasonundan beri bir bezmişlik, mutsuzluk var üzerimde. modum ilk defa bu kadar uzun süre düşük. Bir cümlenin beni bu kadar üzebileceğini tahmin etmezdim.Evlenmiş olmak için evlenmem, düzgün erkek var da biz mi evlenmedik diyebilirsin. Kaç yaşında evlendiğinin bir önemi yok sonuçta. Önemli olan mutlu olup olmadığın. 20lerinde evlenip 20lerinde boşanan veya mutsuz da olsa evliliğini çocuk için sürdüren insanlar var. Şu an en azından o konuda kafan rahat. 40 yaşına yakın evlenip kraliçe gibi yaşayanlar var. Düzgün biriyle evlenmedikten sonra evliliğin zerre kadar değeri yok. Ben evlenebileceğimi hiç düşünmezdim ama karşıma iyi birisi çıktığı için evlendim. Yani evlenme yaşımı belirleyen şey kendi isteğim değil, karşıma çıkan fırsattı. Eğer o fırsat 30lu yaşlarımda bile gelmemiş olsaydı ben de hala bekar olurdum.
Sanırım evliliğin sadece bizim çabamız olduğu fikrinden çıkmamız lazım.Kader çabaya aşıktır derler.İnanın ben de evlenmek için evlenecek olsam, şimdiye çoktan evlenirdim. Gönül istiyor ki; içime sinenle olsu ama olmayınca da olmuyor, kısmet.. Gel de bunu toplumun ekseriyetine anlat işte. Normalde kendimi çabuk toplayan, pozitif biriyimdir ama, haftasonundan beri bir bezmişlik, mutsuzluk var üzerimde. modum ilk defa bu kadar uzun süre düşük. Bir cümlenin beni bu kadar üzebileceğini tahmin etmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?