ooooffff inandınızmı arkadaslardelikafaduldeniyiymiş ya
Katılıyorum. :uhm:İfade vermiş işte, suç duyurusunda bulundum diye yanlış söylemiş olabilir. Şikayet etmiş yani, farkını bilmiyor sanırım. Arkadaş çok bilgili değil, ruhsatsız silahın suç olduğunu bile yeni öğrendi. Dolayısıyla doğru kelimeleri kullannamamış olabilir. Polisler de bu durumu gördüyse resmi prosedür oalrak değil ama şifaen babasıyla görüşmeyi istemiş olabilirler.
Yani tabi ki fake de olabilir, burası sanal ortam ve her türlü insan burada ama her konuya da baştan fake diye yaklaşmak çok doğru gelmiyor bana.
Katılıyorum. :uhm:
Haklısınız söylediklerinizin her cümlesi doğru, elbette savcılığa yapılır suç duyurusu..Umarım fake değildir, bunca insan emek verdi, yorum yapmak için..
Fakat polis böyle bir durumda savcılığa yönlendirir, hukuk ile ilgili bir siteye girip araştırdım az önce. Tehdit olayının çok ciddi cezaları var ve bu cezaları karakol veremez. Dolayısı ile karakol "ben devriye gezer, seni korurum" diyemez. O sorumluluğu alamaz.
Polis karakolu, o an vuku bulan bir olaya müdahale eder. Hırsızlık, cinayet, kavga gibi..
Bunun dışındaki olayların dorumluluğunu almaz, savcılığa yönlendirir.
savcılığa suç duyurusunda bulunulur elbette ancak bu karakol vasıtasıyla da yapılır. Dosya karakol tarafından savcılığa gönderilir. İfade vermiş işte ilk ifadeler karakolda alınır. Polis savcının yardımcısıdır, dosyayı polis hazırlar, tamamlar savcılığa gönderir.Devriye olayı da abartılı değil bizim evimize hırsız girdiğinde 2 gün dolaşmışlardı şimdi sürekli gezen var hırsızlık fazla diye.
neden devriye geziyor polis ben orayı anlamadım.. bu adamın yeri yurdu belli değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?