Nefretlik Misafir!

Temizlik sirkeleri satılıyor marketlerde. Onlardan deneyin derim. Ben onu kullanıyorum,gayette temizleniyor.

Ben sanırım bu kimyasalların bağımlısıyım :)

Olmazsa olmazlar.
Hele çamaşır yumuşatıcıları var ya.
Asıyorsun çamaşırı her yer buram buram mis kokuyor,
Bayılıyorum yaaa

ciddi misin?
aman Allahım, bir kez bilmeden parfümlü deterjan almışım, ilk kez sıvı deniyordum, çok dikkat etmemişim.
3 gün balkonda asılı kaldı çamaşırlar, yine de katlayıp odaya aldığımda o gece uyuyamadım öksürmekten.

yumuşatıcı yıllardır evime girmez, artık alıştık sert havlulara falan

Wc de maalesef ben de çamaşır suyu kullanıyorum ama mutfakta fayans, dolap temizliği için kesinlikle kimyasal kullanmıyorum. Hele hele yerler, kapılar, kapı kolları gibi el değen yerler. Evde bir de minik kuş varsa çok tehlikeli.

Yerleri elma sirkeli karışımla siliyorum. İçim çok rahat. Mutfak için de tuz+sirke ya da karbonat+sirke.

geç buldum seni kaybetmek istemiiiim

Ben sanırım bu kimyasalların bağımlısıyım :)

Olmazsa olmazlar.
Hele çamaşır yumuşatıcıları var ya.
Asıyorsun çamaşırı her yer buram buram mis kokuyor,
Bayılıyorum yaaa

Zaten bu şekilde insanları bağımlı hale getiriyorlar. Ben de ezelden beri bu şekilde yaşayan biri değildim. 5 ay öncesine kadar sizlerin kullandıkları ürünleri kullanıyordum. Ama bundan sonra yumuşatıcı girmez evime.. Olabildiğince az kimyasal mantık.

Konu temizlik malzemeleri önerisi konusuna dönmuş.

Sirke+tuz

Karbonat+sirke

Karışımlarını dene. Asla pişman olmazsın.

İçin de rahat olur.

Evde hijyen sağlayayım derken kansere zemin hazırlamamak lazım.

Sirke kokusunu sevmiyorum.
Ben sanırım umutsuz vakayım.

Şuan gözümün önüne şöyle bir tablo geldi.
Çamaşır suyu, cif, yumuşatıcı, yağ çözücü
hepsi peşimizde kovalanıyoruz.

Siz kaçarken ben düşüyorum.
Siz bana hadi shapes yapabilirsin kalk diyorsunuz.

Bende siz kaçın kurtulun benden umut yok onların istediği benim diyorum
teslim oluyorum

Tamam kabul saçmaladım

Konu sahibinin haklılığı ve konu sahibinin haksızlığı diye ikiye bölündüm.

Misafir gittiği evde dikkat etmek zorunda bence.
Herkesin kendine göre kuralları vardır. Herkesin evi kendine değerlidir. Bu bilinçte olan misafir hiçbir zaman başkasının evine zarar verecek harekette bulunmaz.

Kendi evine değer vermeyen, sırf yaşamak için yaşayan, çocuğu ac mi doydu mu, öldü mü kaldı mi umrunda olmayan insanlar ise bunun farkında değillerdir. Kendinin bir birey olduğunu idrak edemeyen, çocuğuna düzgünce terbiye vermeyen insanlar da var. Bu tip insanları misafir ederken de ona göre davranmak lazim.

Bir insan olarak haklisiniz. Tuvaleti pis bırakmamaları lazim, çocuklarına sahip çıkmaları lazim ya da en azindan çocuklarının saçıklarını elinden geldiği kadar toplaması lazim.

Bir ev sahibi olarak haksızsınız. Dediğim gibi karakter, kültür, görgü kişiden kişiye değişir. Evinize gelen insan çok kültürlü de olabilir, çok görgüsüz de, siz ev sahibi olarak kırk yılda bir misafir agirliyorsaniz bunlara biraz tahammül gösterecektiniz.Yemekten sonra bir yerlere salça değmiş olması(ortamda çocuk varken) çok normal. Biz bile çoğu zaman yemeği döküp etrafa bulastirabiliyoruz, cocuklar varken bunları görmezden gelmek lazim.
Eşiniz eminim kırılmıştır.

Misafir ağırlarken bu şekilde düşünün.
Geçen ben de eşimin arkadaşlarını ağırladım.
Mum yakmıştık, yani dekoratif bir objenin üzeri mum doluydu yakalım mi dediler olur dedik yaktık. Söndürürken üflemişler her yer mum olmuştu, utandılar önce esim önemli değil diyerek rahatlattı ben mutfaktaydim hic önemsemedim lafını dahi etmedim, hatta gidip nereye ne dağılmış ne kadar bulaşmış bakmadim bile, ertesi gün baktım;
Ayna, duvar, konsolun üstü hep batmış ama önemli mi? Değil.

Yani orda bir laf etseydim, hem esim kirilacakti hem geldiklerine pişman olacaklardı ve belki bir daha gelmeyeceklerdi.

Bir daha misafir olarak ağırlamayın, evinize alıyorsanız da laf etmeyin.
Pride_

ha ha elma sirkesi o kadar kokmuyor :)
bir de iyi temizliyor hakikaten şaşırırsın.

arap sabunu da hiç kokmaz, ve günlük temizlik için gayet uygundur.

karbonat da özellikle ocakta dene, şaşıracaksın.
karbonat üzerine sıcak su dök, 2 dakika beklet, bitti gitti.

Tüm yazdıklarım zaten onları küçümseyici bir yapı takındığın ya da bizlere o izlenimi verdiğin içindi.

Yoksa bir kaşık yemek dökülen deri sandalyeyi değiştirme fikrini 100 insandan 1 tanesi der belki; o da sen oldun: ) 1. Mesajında öyle başlamışsın zaten farklı kültürlerden olduğunuz vs vs..

Ve son mesajda da aynı ima; bir daha senin gideceğin..

Sen kendini ifade ettiğin şekilde anlarız. Birbirimizi görmediğimiz ve tanımadığımız için yorumlarımız ancak yazdıklarına göre olur.

Çok ciddiyim, nevresimleri değiştirince böyle buram buram kokuyor yaaa
nasıl aşkla uyuyorum bilemezsin
Tabiatım böyle, benim gibiler olmazsa bunları kim tüketecek
ekonomi çöker resmen

Temizlik imanin yarısıysa misafir de evin bereketidir. Ayip etmişsiniz. Dilin kemiği yok ışte, sen o kadar uğraş hazırla, ağırla, hürmet et. Sonra dilinle, yaptığın herşeyi çöpe at. Yetinememis bi de buraya yazıp biraz daha gömeyim demişsiniz. Ee şimdi siz iyilik mi yapıyosunuz kötülük mü ?

Çok teşekkürler yorumunuz için.
Eşim elbette kırılmış bana da söyledi bunu zaten.Ben de neye üzüldüm neden üzüldüm ona anlattım.Biz de ortak çözüm ürettik ona göre yol alacağız artık.

Çocukları oyalamak için resimli kitap almıştım ama 3 çocuk zaptedemedik birini tutsam biri gitti. işin içinden çıkamadım. Fevri davranışlarımın bende farkındayım ama o an tek endişem salondaki pisliklerin diğer odalara dağılacağı korkusuyla o an temizleyip ortadan kaldırmaktı. Göze soka soka siz döktünüz bakın temizliyorum olayı değil bu kırık,et,pilav ,salata vs dağılan ezilen şeyler. sofradan kalkınca hemen toparlamam bu yüzden.

Bak seni anlıyorum. Bir benzerini ben yaşadım. Anne dur kızım sileyim demedi ve ben de dedim ki atıyorum adı Nazan olsun, Nazan yemek artığına basmış kız galiba, dur alayım dedim, toz beziyle pabucunun altını sildim, geçtim. Yerde de bir parça vardı, onu da peçeteyle aldım. Öyle sabunla bezle temizlik yapmam misafirin yanında.
Çünkü bana "ben çok temizim, sen çok pissin" demişim gibi geliyor. Ha onlar gittikten sonra evi kırkladım ayrı mesele. Ama o kadını neden mahçup edeyim ki?
O gittikten sonra yaparım temizliği.
Ben doğru bulmuyorum ve yapmıyorum. Senin doğrun odur, yapıyorsundur.

kesinlikle temizlik hastaları proğramını hiç kaçırmam

son yorumumu okursanız anlayabilirsiniz..

Erkeğin görümcesi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…