- 19 Kasım 2013
- 18.856
- 34.035
- 798
Temizlik sirkeleri satılıyor marketlerde. Onlardan deneyin derim. Ben onu kullanıyorum,gayette temizleniyor.evet haklısın da,
wc yi çamaşır suyu olmadan temizleme yöntemini bilen var mı?
oğlum da ben de alerjik bünyedeyiz, öksürük belamız, ben arap sabunu kullanıyorum bu sebeple çoğu yerde, bir tek çıkamayan lekelerde ayda yılda bir kullandığım kimyasallar bulunur evde, çoğunu da bitmeden çöpe atarım, yıl geçer üstünden çünkü.
Ben sanırım bu kimyasalların bağımlısıyım :)
Olmazsa olmazlar.
Hele çamaşır yumuşatıcıları var ya.
Asıyorsun çamaşırı her yer buram buram mis kokuyor,
Bayılıyorum yaaa
Bir de böyle insanlar vardır ki bazıları kendi evinde gösterilmesini istediği özeni başka yerde göstermez.
Karşı komşum tıpatıp konu sahibiyle aynı.
O zaman çocuklarımız küçüktü. Onunki benimkinden 1 yaş büyük. 2 yaşında falan kızım. Evlerine gittik.O zaman biberon kullanıyorlar. “vişne suyu koyayım mı biberona?” dedi.
Ben de tam tanımıyorum o zaman olur dedim. Yeminle tek bir damla düştü açık renk halının üstüne. Ne kadar da mukayyet olsan zapt edemiyorsun bazen. Bir hışımla geldi hırsını kendi çocuğundan aldı önce ona bağırdı. “otur diyorum bak sana dökeceksin”. Gibi uzun bir cümle kurdu. Sonra başladı silmeye. Attım kendimi halının üstüne ver sileyim dedim.1 damla vişne suyu için kadının eline kapandım resmen o hissiyatı verdi bana. Neyse bir başka gün üst komşuya gittik yeni gelin. Lojman bu arada eşler aynı yerde çalışınca ailece görüşüyoruz. Kendi küçük oğlu Türk Kahvesini açık renk koltuğa döktü. Damla falan değil resmen çarptı ve döktü. Kadın kılını bile kıpırdatmadı. Ev sahibi kalktı ve sildi.
Umarım konu sahibi de başkasının evine gidince aynı özeni gösterir kendi çocuğu olunca.
duydum da ben bulamadım onu ya.
nereden alınıyor?
evet haklısın da,
wc yi çamaşır suyu olmadan temizleme yöntemini bilen var mı?
oğlum da ben de alerjik bünyedeyiz, öksürük belamız, ben arap sabunu kullanıyorum bu sebeple çoğu yerde, bir tek çıkamayan lekelerde ayda yılda bir kullandığım kimyasallar bulunur evde, çoğunu da bitmeden çöpe atarım, yıl geçer üstünden çünkü.
geç buldum seni kaybetmek istemiiiimDimi böyle hamamdaki tellak misali bastira bastıra ,kol kaslarınıda çalıstırarak silinsin bak çıkmayan leke dize gelir
Ya sen beni bugün banlatacaksın
Oturup uzaktan bakacağım neler var diye ama yorum yapasım gelecek yapamayacağımSonra banım kalkacak girmeyeceğim,küseceğim
Ben sanırım bu kimyasalların bağımlısıyım :)
Olmazsa olmazlar.
Hele çamaşır yumuşatıcıları var ya.
Asıyorsun çamaşırı her yer buram buram mis kokuyor,
Bayılıyorum yaaa
Sirke+tuz
Karbonat+sirke
Karışımlarını dene. Asla pişman olmazsın.
İçin de rahat olur.
Evde hijyen sağlayayım derken kansere zemin hazırlamamak lazım.
Konu temizlik malzemeleri önerisi konusuna dönmuş.
Sirke kokusunu sevmiyorum.
Ben sanırım umutsuz vakayım.
Şuan gözümün önüne şöyle bir tablo geldi.
Çamaşır suyu, cif, yumuşatıcı, yağ çözücü
hepsi peşimizde kovalanıyoruz.
Siz kaçarken ben düşüyorum.
Siz bana hadi shapes yapabilirsin kalk diyorsunuz.
Bende siz kaçın kurtulun benden umut yok onların istediği benim diyorum
teslim oluyorum
Tamam kabul saçmaladım
Evet benimseyemedim. Annem öldüğünde biz eşimle yan yana ağladık, onlar bir kez bile başın sağolsun demedi.O yüzden Karliyet Ailesine mensubum ya ben hani öyle demişsiniz. hala arar sorar,giderim sırf eşimin ailesi diye.(bu ayrıntıyı kraliyet ailesi için yazıyorum) Yazdıklarım kibirli bir görüntü çizmiş size.Öyle değilim. Her şey üç günlük evet. Hiçbir anın garantisi yok. Ama bu bizlere sorumsuz olma hakkını vermez.Saldım çayıra mevlam kayıra yaşanmaz.Yorumlarınız için teşekkür ederim.
ciddi misin?
aman Allahım, bir kez bilmeden parfümlü deterjan almışım, ilk kez sıvı deniyordum, çok dikkat etmemişim.
3 gün balkonda asılı kaldı çamaşırlar, yine de katlayıp odaya aldığımda o gece uyuyamadım öksürmekten.
yumuşatıcı yıllardır evime girmez, artık alıştık sert havlulara falan
Konu sahibinin haklılığı ve konu sahibinin haksızlığı diye ikiye bölündüm.
Misafir gittiği evde dikkat etmek zorunda bence.
Herkesin kendine göre kuralları vardır. Herkesin evi kendine değerlidir. Bu bilinçte olan misafir hiçbir zaman başkasının evine zarar verecek harekette bulunmaz.
Kendi evine değer vermeyen, sırf yaşamak için yaşayan, çocuğu ac mi doydu mu, öldü mü kaldı mi umrunda olmayan insanlar ise bunun farkında değillerdir. Kendinin bir birey olduğunu idrak edemeyen, çocuğuna düzgünce terbiye vermeyen insanlar da var. Bu tip insanları misafir ederken de ona göre davranmak lazim.
Bir insan olarak haklisiniz. Tuvaleti pis bırakmamaları lazim, çocuklarına sahip çıkmaları lazim ya da en azindan çocuklarının saçıklarını elinden geldiği kadar toplaması lazim.
Bir ev sahibi olarak haksızsınız. Dediğim gibi karakter, kültür, görgü kişiden kişiye değişir. Evinize gelen insan çok kültürlü de olabilir, çok görgüsüz de, siz ev sahibi olarak kırk yılda bir misafir agirliyorsaniz bunlara biraz tahammül gösterecektiniz.Yemekten sonra bir yerlere salça değmiş olması(ortamda çocuk varken) çok normal. Biz bile çoğu zaman yemeği döküp etrafa bulastirabiliyoruz, cocuklar varken bunları görmezden gelmek lazim.
Eşiniz eminim kırılmıştır.
Misafir ağırlarken bu şekilde düşünün.
Geçen ben de eşimin arkadaşlarını ağırladım.
Mum yakmıştık, yani dekoratif bir objenin üzeri mum doluydu yakalım mi dediler olur dedik yaktık. Söndürürken üflemişler her yer mum olmuştu, utandılar önce esim önemli değil diyerek rahatlattı ben mutfaktaydim hic önemsemedim lafını dahi etmedim, hatta gidip nereye ne dağılmış ne kadar bulaşmış bakmadim bile, ertesi gün baktım;
Ayna, duvar, konsolun üstü hep batmış ama önemli mi? Değil.
Yani orda bir laf etseydim, hem esim kirilacakti hem geldiklerine pişman olacaklardı ve belki bir daha gelmeyeceklerdi.
Bir daha misafir olarak ağırlamayın, evinize alıyorsanız da laf etmeyin.
Bak seni anlıyorum. Bir benzerini ben yaşadım. Anne dur kızım sileyim demedi ve ben de dedim ki atıyorum adı Nazan olsun, Nazan yemek artığına basmış kız galiba, dur alayım dedim, toz beziyle pabucunun altını sildim, geçtim. Yerde de bir parça vardı, onu da peçeteyle aldım. Öyle sabunla bezle temizlik yapmam misafirin yanında.onlar gitmeden silmem kasıtlı değil.
Yemekten kalkınca mutfağa ,çalışma odama her yere girdiler ayakları basmasın yağlı pilavlara salatalara diye topladım sabunladım sildim yeri bunun nesi yanlış? her yere o yağlı yemekler ayak ile gidecekti..
Ben çok titiz değilim zaten çalışıyoruz hergün temzlik yapmayız.Ama yemek bu ya yemek..
son yorumumu okursanız anlayabilirsiniz..Temizlik imanin yarısıysa misafir de evin bereketidir. Ayip etmişsiniz. Dilin kemiği yok ışte, sen o kadar uğraş hazırla, ağırla, hürmet et. Sonra dilinle, yaptığın herşeyi çöpe at. Yetinememis bi de buraya yazıp biraz daha gömeyim demişsiniz. Ee şimdi siz iyilik mi yapıyosunuz kötülük mü ?
Erkeğin görümcesi mi?Ben sülale soya ağacını yazdım bir türlü eşin görümcesini bulamayınca sorayım dedim.Ne bilim anacım BDV de öyle şeyler okuyor ki insan (adet,gelenek vs.adına) dedimki herhalde o yörede erkeğin görümcesi oluyor amma yinede bi sorayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?