Nefretlik Misafir!

Neden çıkamadın biliyor musun işin içinden; yine kafanda bir şey belirledin öyle olması gerektiğini düşündün, onun doğru olduğuna inandın ve başka alternatif bulamadın. Çocukları oyalamak için kitap aldın. Ama her çocuğun karakteri bir olmaz ki kitabı seven var sevmeyen var, o an onunla ilgilenmek istememiştir. Kaldı ki sen ev kirlenmesin diye endişeli göründüğün için çocuklara bu negatif elektrik olarak yansımıştır.

İki fıkra anlatsan içtenlikle belki daha çok işe yarardı. Yani demek istediğim hayat ve karakterler hep kitaplardaki kadar teorik değildir.

Buradaki yorumlardan da bana nefret geldi vallahi. Biz Türkler misafirliği yanlış öğrenmişiz, Hala da öyle devam ettiriyoruz. Ben konu sahibini haklı buldum. Bende istemem yemek kırıntıları insanların ayaklarına yapışıp her yere dağılsın. Allah aşkına hemde yere düşen yemeği hiç umursamadan çiğneyelim mi ayaklarımızla. Neymiş misafir rahatsız olurmuş. İyce kafayı bozmuşsunuz: Misafir ağırlıycaz diye saçma sapan fikirler geliştirmekte, biz Türklerin üstüne yok zaten. Çocuguna sahip çıkamıyorsa bir insan, yapmasın arkadaşım. Adap öğretme yetisi yoksa, ne diye ortalığı çocukla dolduruyorlar? Bir misafirliğe gittiğinde çocugun her yeri dağıtıp dururken, sen anne olarak hiç ses etmeyip, aman nasılsa kirlenen benim evim değil diyorsan, sende de bir terbiye sorunu vardır. Böyle kadınlar da içimizde yaşıyor malesef. Gerçekten bu konu beni acayip sinirlendirdi. Arkadaş misafirliğe davet edilirsen, adabınla yer içer gidersin. Benim çocugum misafirlikde kazara bişey dökse bile, temizliğini ben yaparım. Ev sahibine asla yaptırmam yani. Aymaz aymaz birde, aman canım sende temizliği abarttın demem. Denmez de zaten. Lütfen pis insanlar, gittikleri yerlerde de kendi evlerindeki gibi pisliklerini devam ettirmesinler bari.

Ya insanların geldikleri sorun değil, yemek içmek, sohbet muhabbet iyidir. Ama sanki bazı insanları gel evimin içine et diye çağırmışım gibi oluyor. Burada da aynısı olmuş. Konu sahibi misafiri istemediğinden değil, sadece evi dağıtmalarından rahatsız.
Sonuçta milleti oturmaya davet ediyoruz, dağıtmaya değil. Bence konu sahibi haklı, her yere yağlı yağlı dokunulması hijyen açısından tehlikeli. Her dokunduğu yeri takip edemeyebilirsin de, o zaman ne olacak?
Yani yerde patates salatasının ne işi var? Bir çocuk neden onu yere saçma ihtiyacı duyar? Bir babaanne neden bu durumu normal karşılar?
Herkes böyle yaşasa, herkesin evi kurtlanır herhalde, dünyayı kurt sarar belki de. Hiç de abartmamış bence.

konu sahibesicim ins Allah aslu bir cocuk verir sana,
Yoksa daha cocugun o DERI koltuklar ustunde ne taklalar atacak. dondirma yiyip bir guzel akitacak halilara. duvarlara surreal resimler yapacak.
ha yok ben yaptirmam put gibi oturturum dersen o ayri...

21 sayfa olmuş tabi bütün yorumlara bakamadım.
Mutlaka başka rahatsizlik veren geçmiş olaylarda olmuştur o yüzden iyice sinir olmuşsunuz anliyorum.
Ama ben bir misafirlige gitsem ve ev sahibi vileda süpürge işine girişse o ev bitmiştir benim için.
Zaten kv de demiş abarttin diye.
Misafire karşı bu hareketleri uygunsuz buldum tabi benim görüşüm.

ya hastanede karıştıysa
Bu temizlik konusunda bende karıştığımı düşünüyorum :) ben takıntılıyım ne annem ne diğer aile fertleriyle alakam yok ama gel gör ki karışma ihtimalim sıfır, annemin sancı çektiği yatakta doğmuşum doğum masasına kadar duramamışım

Şöyle söylim yemek yenildikten sonra
yemek masasının etrafı zaten şarjlı süpürge ile çekilir.
Yoksa üstten bir silinir.
Dökülenler kimsenin ayağına yapışmasın diye.
Bunu misafirin yanında yapınca kimse yadırgamaz.
Normal olanı bu çünkü, sonuçta nimet basılmaz.

Ama bir sandalyeyi sil, sonra dön halıyla uğraş.
Elinde sürekli tetik halinde bir bez ile ev sahibi
ile karşı karşıya kalmak hiç kimsenin yaşamak istemeyeceği bir durum.

Yani yediği içtiği bir kere insanın boğazına dizilir.
Kendi pasaklılıkları kendilerini ilgilendirir.
Buna müdahale edemem ki.

Ben davet ettiysem bir kaç saat idare ederim.
Uğurladıktan sonra silerim artık lekeydi oydu buydu.
Misafir adabı varsa ev sahibi adabı diye
birşey de var ve
olmalı.

İnsanları evimize alırken
belli bir testten geçiremeyeceğimize göre yaşayarak
öğrenicez.
Çok mu sıkıntılılar bir daha davet etmem olur biter.
Ha gerekirse de dışarıda bir yemek organize ederim.
Ne onlar kırılır nede ben stres olurum.

Konu sahibi zaten o insanları tanıyor ve pasaklı olduklarını
bilerek bu daveti yaptı.
İdare etmeliydi.

Son düzenleme:

resimli hikaye kitabı aldım yine hata yapmışım demekki.
çocuklarla ilgilenen olmuyor toplarım bir şeyler yaparız hem de uslu dururlar diye düşünmüştüm.
Yine hata yapmışım.
Ne fena insanım ben :)

insanlar yaşlandıkçada değişir benim anaannemin evi misafirden kırılır geçermiş biri gelir biri gidermiş hey gidinin koca şerifesi izzeti ikramı meşhurmuş şimdi 80 yaşında illaki pis oluyor her yeri annemler haftalık gidip temizliyor..annemde çok titiz bir kadındır ama şimdi yaptığı işide ben pek beğenmem ha ben temiz miyim bana göre ıh değilim

Bende böyleyim o yüzden çocuklar büyüyene kadar gitmiycem artık bir yere diyorum:) bir dakika oturamıyorum, her ay gün de bir çanta dolusu oyuncak götürüyorum, diğer çocukların annesi bir defa getirmiyor , sonra da oyuncak paylaşamıyorlar:)

Canım ama misafir var, misafir var. Sizin misafirler yaptıklarından rahatsızlık duymuş. Ama konu sahibinin misafirleri öyle mi? Aman canım ne olacak havasında insanlar. Elbette misafirlikde birşeyler dökülebilir, saçılabilir. Burada misafirin tarzı çok önemli. Misal kazara bi vazoyu kırıp da hay Allah kusura bakmayın diyebilen misafir, canımı yesin yani hiç önemli değil. Ama yiyip içip, heryere herşeyi döküp zerre rahatsızlık duymayan tiplere ne yapalım? Misafirperverlik göstereceğiz diye ses etmemişiz zaten yıllarca millet olarak, bu yüzden de pislik içinde yaşamayı adet edinmiş insanlar, yaptıklarının normal birşey olduğunu düşünüyorlar. Biz misafiriz her şeyi yapmaya hakkımız var moduna girmişler. Burdaki yanlışlığı düzeltmek açısından, ev sahibinin tepkisinde bir sakınca görmedim ben.

Evet bunun adı" gel evimin içine et "
duygularıma tercüman oldunuz.

Bu elbette hata yaptığın anlamına gelmiyor. Tezatlama yaparak iğnelemene hiç gerek yok.

Bu sadece ünide öğrendiklerimizi iş hayatında çok az kullandığımız gibi bir örnek..

Yani kitap eğlenceli olabilir ama herkes için aynı olacak diye bir kaide yok.

Sen kitap seversin, başkası müzik sever, bir başkası resim yapmayı sever.

Hayatın inanılmaz bir kalıp içinde, dışına çıkamıyor gibisin.

Keşke eskiden de öyleydi diyebilsem, bdv ye bir gün bende bundan dolayı konu açıcam; )

Bu arada umarım yaş ilerledikçe değişmem :)

Gayet normal onlar için ye iç dök gez yemekleri akşamdan sabaha açıkta bırak...
Ben anlamıyorum ben mi anormalim?
Bunlar ciddi şeyler değil mi?
kaç kişi yediğinin üstüne oturuyor?

Rica ederim fakat siz hala bazı şeylerin doğruluğuna inanıyorsunuz bu yanlış.

Evet diğer odalara dağılmasın tabi ama bunu yaparken karşıda ki kişiyi incitmeden yapın :)
Sabunlu su ile silmek değil de ıslak mendille acelece almak.
Çalışma odanızın kapısını kilitleyin mesela bu kimseyi kırmaz. Kırılmaya müsait bir durum değil ancak çocukların çalışma odanıza girmesine kızarsanız bu yanlış olur. O kapıyı açık bırakmamak mesele.

Cocuklar aldığınız kitapla oynayacak düşüncesi biraz mantıksız. Çünkü yaşları birbirinden farklı.
4 yaşında ki çocuk o kitabi sevebilir ama 12 yaşında ki hic ilgilenmez.

Teyzelerden birisi yerken patates düşürmüştü yere bende toplarken farkettim ve ıslak mendille alırken teyze bunu gördü, kızım ben mi düşürmüşüm dedi yok teyze ben biraz önce düşürdüm dedim.
İnsanlara nasıl yaklastiginiz ve bunu nasıl ifade ettiğiniz önemli.

Görgü sahibi olmayan insanları aşağılayarak onlara görgüyü, terbiyeyi, nasıl davranılacağını anlatamazsınız. O insan pis ise değişmez, pistir. Pisliğini yüzüne de vursaniz temizlemez.
Burada maksat kalp kırmamak olsun.

Kendi pislikleri iyi bir sey değil ama kendi yanlarına kalsın. Siz seviyenizi bozmayin.

Daha sakin olmanız dileğiyle :)

Evet bunun adı" gel evimin içine et "
duygularıma tercüman oldunuz.
Valla hiç maddeye düşkün değilim, döksün saçsın ne olacak diyemeyeceğim. Evin içinde fırtına estiren çocuk ne demek ya!
İyi yetiştirmek lazım, her çocuklu misafir aynı mı? Geçenlerde bir misafir geldi, annesi oyuncaklarını getirmiş yanlarında. Oturdu çocuk, sessiz sessiz gidene kadar oyununu oynadı. İkramlıklardan da yemek isteyince, geldi annesinin yanına, güzel güzel yedi. E bu çocuksa, bu konudakiler nedir? Demek ki böyle çocuklar da yetiştirebiliyormuş.
Herhangi bir yaşam alanını kullanılamayacak hale getirmek oyun değildir, bunu çocuklara başından öğretmek lazım. Yoksa gider anaokulunda çocuk da döver, ortalığı da yıkar. Sonra her Allah'ın günü şikayet telefonu alırsınız.
Ayriyeten konu sahibi yeni evli, kıt kanaat ev kurmuş, bir şey kırılsa yerine yenisini koyamayabilir. Yeni evlilerin evine gidildiğinde bizde daha dikkatli davranılır. Taptaze ev, batırmayalım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…