Çok teşekkürler yorumunuz için.
Eşim elbette kırılmış bana da söyledi bunu zaten.Ben de neye üzüldüm neden üzüldüm ona anlattım.Biz de ortak çözüm ürettik ona göre yol alacağız artık.
Çocukları oyalamak için resimli kitap almıştım ama 3 çocuk zaptedemedik birini tutsam biri gitti. işin içinden çıkamadım. Fevri davranışlarımın bende farkındayım ama o an tek endişem salondaki pisliklerin diğer odalara dağılacağı korkusuyla o an temizleyip ortadan kaldırmaktı. Göze soka soka siz döktünüz bakın temizliyorum olayı değil bu kırık,et,pilav ,salata vs dağılan ezilen şeyler. sofradan kalkınca hemen toparlamam bu yüzden.
Konuyu anlatışınız çok şiddetli olduğu için kendinizi yanlış lanse ettirdiniz o halde. Birden surat asıp sinirle sağı solu silen bi ifade belirdi gözümde.son yorumumu okursanız anlayabilirsiniz..
Bu temizlik konusunda bende karıştığımı düşünüyorum :) ben takıntılıyım ne annem ne diğer aile fertleriyle alakam yok ama gel gör ki karışma ihtimalim sıfır, annemin sancı çektiği yatakta doğmuşum doğum masasına kadar duramamışımya hastanede karıştıysa
Buradaki yorumlardan da bana nefret geldi vallahi. Biz Türkler misafirliği yanlış öğrenmişiz, Hala da öyle devam ettiriyoruz. Ben konu sahibini haklı buldum. Bende istemem yemek kırıntıları insanların ayaklarına yapışıp her yere dağılsın. Allah aşkına hemde yere düşen yemeği hiç umursamadan çiğneyelim mi ayaklarımızla. Neymiş misafir rahatsız olurmuş. İyce kafayı bozmuşsunuz: Misafir ağırlıycaz diye saçma sapan fikirler geliştirmekte, biz Türklerin üstüne yok zaten. Çocuguna sahip çıkamıyorsa bir insan, yapmasın arkadaşım. Adap öğretme yetisi yoksa, ne diye ortalığı çocukla dolduruyorlar? Bir misafirliğe gittiğinde çocugun her yeri dağıtıp dururken, sen anne olarak hiç ses etmeyip, aman nasılsa kirlenen benim evim değil diyorsan, sende de bir terbiye sorunu vardır. Böyle kadınlar da içimizde yaşıyor malesef. Gerçekten bu konu beni acayip sinirlendirdi. Arkadaş misafirliğe davet edilirsen, adabınla yer içer gidersin. Benim çocugum misafirlikde kazara bişey dökse bile, temizliğini ben yaparım. Ev sahibine asla yaptırmam yani. Aymaz aymaz birde, aman canım sende temizliği abarttın demem. Denmez de zaten. Lütfen pis insanlar, gittikleri yerlerde de kendi evlerindeki gibi pisliklerini devam ettirmesinler bari.
Neden çıkamadın biliyor musun işin içinden; yine kafanda bir şey belirledin öyle olması gerektiğini düşündün, onun doğru olduğuna inandın ve başka alternatif bulamadın. Çocukları oyalamak için kitap aldın. Ama her çocuğun karakteri bir olmaz ki kitabı seven var sevmeyen var, o an onunla ilgilenmek istememiştir. Kaldı ki sen ev kirlenmesin diye endişeli göründüğün için çocuklara bu negatif elektrik olarak yansımıştır.
İki fıkra anlatsan içtenlikle belki daha çok işe yarardı. Yani demek istediğim hayat ve karakterler hep kitaplardaki kadar teorik değildir.
Neden çıkamadın biliyor musun işin içinden; yine kafanda bir şey belirledin öyle olması gerektiğini düşündün, onun doğru olduğuna inandın ve başka alternatif bulamadın. Çocukları oyalamak için kitap aldın. Ama her çocuğun karakteri bir olmaz ki kitabı seven var sevmeyen var, o an onunla ilgilenmek istememiştir. Kaldı ki sen ev kirlenmesin diye endişeli göründüğün için çocuklara bu negatif elektrik olarak yansımıştır.
İki fıkra anlatsan içtenlikle belki daha çok işe yarardı. Yani demek istediğim hayat ve karakterler hep kitaplardaki kadar teorik değildir.
insanlar yaşlandıkçada değişir benim anaannemin evi misafirden kırılır geçermiş biri gelir biri gidermiş hey gidinin koca şerifesi izzeti ikramı meşhurmuş şimdi 80 yaşında illaki pis oluyor her yeri annemler haftalık gidip temizliyor..annemde çok titiz bir kadındır ama şimdi yaptığı işide ben pek beğenmem ha ben temiz miyim bana göre ıh değilimBu temizlik konusunda bende karıştığımı düşünüyorum :) ben takıntılıyım ne annem ne diğer aile fertleriyle alakam yok ama gel gör ki karışma ihtimalim sıfır, annemin sancı çektiği yatakta doğmuşum doğum masasına kadar duramamışım
Bende böyleyim o yüzden çocuklar büyüyene kadar gitmiycem artık bir yere diyorum:) bir dakika oturamıyorum, her ay gün de bir çanta dolusu oyuncak götürüyorum, diğer çocukların annesi bir defa getirmiyor , sonra da oyuncak paylaşamıyorlar:)Davet edildiğim her evde çocuklarımı gözümün önünden ayırmazdım. Orada rahat olsunlar diye kendi oyuncaklarını götürür kimsenin eşyasını dağıtmalarina izin vermezdim.yemek yenecekse ben yanlarında durur yardımcı olur onlar bitirdikten sonra geçerdim oturmaya.
Bunları kendimi övmek için yazmadım. Her anne kendi doğrularını uygular. Bunlar benim dogrularimdi.
Evimizde istediklerini yaparlar ama başkasının evinde isek ev sahibini rahatsız etmeye hakkımızın olmadığını düşünürüm.
Ayıp yani valla o misafirlerin davranışları..
Canım ama misafir var, misafir var. Sizin misafirler yaptıklarından rahatsızlık duymuş. Ama konu sahibinin misafirleri öyle mi? Aman canım ne olacak havasında insanlar. Elbette misafirlikde birşeyler dökülebilir, saçılabilir. Burada misafirin tarzı çok önemli. Misal kazara bi vazoyu kırıp da hay Allah kusura bakmayın diyebilen misafir, canımı yesin yani hiç önemli değil. Ama yiyip içip, heryere herşeyi döküp zerre rahatsızlık duymayan tiplere ne yapalım? Misafirperverlik göstereceğiz diye ses etmemişiz zaten yıllarca millet olarak, bu yüzden de pislik içinde yaşamayı adet edinmiş insanlar, yaptıklarının normal birşey olduğunu düşünüyorlar. Biz misafiriz her şeyi yapmaya hakkımız var moduna girmişler. Burdaki yanlışlığı düzeltmek açısından, ev sahibinin tepkisinde bir sakınca görmedim ben.Konu sahibinin haklılığı ve konu sahibinin haksızlığı diye ikiye bölündüm.
Misafir gittiği evde dikkat etmek zorunda bence.
Herkesin kendine göre kuralları vardır. Herkesin evi kendine değerlidir. Bu bilinçte olan misafir hiçbir zaman başkasının evine zarar verecek harekette bulunmaz.
Kendi evine değer vermeyen, sırf yaşamak için yaşayan, çocuğu ac mi doydu mu, öldü mü kaldı mi umrunda olmayan insanlar ise bunun farkında değillerdir. Kendinin bir birey olduğunu idrak edemeyen, çocuğuna düzgünce terbiye vermeyen insanlar da var. Bu tip insanları misafir ederken de ona göre davranmak lazim.
Bir insan olarak haklisiniz. Tuvaleti pis bırakmamaları lazim, çocuklarına sahip çıkmaları lazim ya da en azindan çocuklarının saçıklarını elinden geldiği kadar toplaması lazim.
Bir ev sahibi olarak haksızsınız. Dediğim gibi karakter, kültür, görgü kişiden kişiye değişir. Evinize gelen insan çok kültürlü de olabilir, çok görgüsüz de, siz ev sahibi olarak kırk yılda bir misafir agirliyorsaniz bunlara biraz tahammül gösterecektiniz.Yemekten sonra bir yerlere salça değmiş olması(ortamda çocuk varken) çok normal. Biz bile çoğu zaman yemeği döküp etrafa bulastirabiliyoruz, cocuklar varken bunları görmezden gelmek lazim.
Eşiniz eminim kırılmıştır.
Misafir ağırlarken bu şekilde düşünün.
Geçen ben de eşimin arkadaşlarını ağırladım.
Mum yakmıştık, yani dekoratif bir objenin üzeri mum doluydu yakalım mi dediler olur dedik yaktık. Söndürürken üflemişler her yer mum olmuştu, utandılar önce esim önemli değil diyerek rahatlattı ben mutfaktaydim hic önemsemedim lafını dahi etmedim, hatta gidip nereye ne dağılmış ne kadar bulaşmış bakmadim bile, ertesi gün baktım;
Ayna, duvar, konsolun üstü hep batmış ama önemli mi? Değil.
Yani orda bir laf etseydim, hem esim kirilacakti hem geldiklerine pişman olacaklardı ve belki bir daha gelmeyeceklerdi.
Bir daha misafir olarak ağırlamayın, evinize alıyorsanız da laf etmeyin.
Pride_
Ya insanların geldikleri sorun değil, yemek içmek, sohbet muhabbet iyidir. Ama sanki bazı insanları gel evimin içine et diye çağırmışım gibi oluyor. Burada da aynısı olmuş. Konu sahibi misafiri istemediğinden değil, sadece evi dağıtmalarından rahatsız.
Sonuçta milleti oturmaya davet ediyoruz, dağıtmaya değil. Bence konu sahibi haklı, her yere yağlı yağlı dokunulması hijyen açısından tehlikeli. Her dokunduğu yeri takip edemeyebilirsin de, o zaman ne olacak?
Yani yerde patates salatasının ne işi var? Bir çocuk neden onu yere saçma ihtiyacı duyar? Bir babaanne neden bu durumu normal karşılar?
Herkes böyle yaşasa, herkesin evi kurtlanır herhalde, dünyayı kurt sarar belki de. Hiç de abartmamış bence.
resimli hikaye kitabı aldım yine hata yapmışım demekki.
çocuklarla ilgilenen olmuyor toplarım bir şeyler yaparız hem de uslu dururlar diye düşünmüştüm.
Yine hata yapmışım.
Ne fena insanım ben :)
Keşke eskiden de öyleydi diyebilsem, bdv ye bir gün bende bundan dolayı konu açıcam; )insanlar yaşlandıkçada değişir benim anaannemin evi misafirden kırılır geçermiş biri gelir biri gidermiş hey gidinin koca şerifesi izzeti ikramı meşhurmuş şimdi 80 yaşında illaki pis oluyor her yeri annemler haftalık gidip temizliyor..annemde çok titiz bir kadındır ama şimdi yaptığı işide ben pek beğenmem ha ben temiz miyim bana göre ıh değilim
Canım ama misafir var, misafir var. Sizin misafirler yaptıklarından rahatsızlık duymuş. Ama konu sahibinin misafirleri öyle mi? Aman canım ne olacak havasında insanlar. Elbette misafirlikde birşeyler dökülebilir, saçılabilir. Burada misafirin tarzı çok önemli. Misal kazara bi vazoyu kırıp da hay Allah kusura bakmayın diyebilen misafir, canımı yesin yani hiç önemli değil. Ama yiyip içip, heryere herşeyi döküp zerre rahatsızlık duymayan tiplere ne yapalım? Misafirperverlik göstereceğiz diye ses etmemişiz zaten yıllarca millet olarak, bu yüzden de pislik içinde yaşamayı adet edinmiş insanlar, yaptıklarının normal birşey olduğunu düşünüyorlar. Biz misafiriz her şeyi yapmaya hakkımız var moduna girmişler. Burdaki yanlışlığı düzeltmek açısından, ev sahibinin tepkisinde bir sakınca görmedim ben.
Çok teşekkürler yorumunuz için.
Eşim elbette kırılmış bana da söyledi bunu zaten.Ben de neye üzüldüm neden üzüldüm ona anlattım.Biz de ortak çözüm ürettik ona göre yol alacağız artık.
Çocukları oyalamak için resimli kitap almıştım ama 3 çocuk zaptedemedik birini tutsam biri gitti. işin içinden çıkamadım. Fevri davranışlarımın bende farkındayım ama o an tek endişem salondaki pisliklerin diğer odalara dağılacağı korkusuyla o an temizleyip ortadan kaldırmaktı. Göze soka soka siz döktünüz bakın temizliyorum olayı değil bu kırık,et,pilav ,salata vs dağılan ezilen şeyler. sofradan kalkınca hemen toparlamam bu yüzden.
Valla hiç maddeye düşkün değilim, döksün saçsın ne olacak diyemeyeceğim. Evin içinde fırtına estiren çocuk ne demek ya!Evet bunun adı" gel evimin içine et "
duygularıma tercüman oldunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?