Nefretlik Misafir!

3 çocukla bi yere gitmişsem önden çocuklarımı yedirmek isterim evet. zaten iştahlı değiller. onların yemek yemesi bi hayli uzun sürüyor.
önden onları yedirmezsem gittiğim yerde genellikle aç kalıyorum.
çok da aç kalkmışlığım vardır sofradan.
ben titiz bi insan değilim belki
3 çocukla ne kadar yapılabilirse o kadar yapıyorum.
ama gittiğim yeri de batımalarına izin veremem. ev sahibi arkamdan konuşsun istemem

ya bizde tepe tepe kullanırız ben salonu kapatan oturmayan tiplerden değilim elbet oturacağız yiyeceğiz içeceğiz. alıp tabak koymam kenara misafirlik diye kullanırım. ama hunharca kullanmak var,kullanmak var.

En iyisi o da, çağırmayınca kötü gelin oluyor ama sonra.

İşte kötü gelin olmak istemediğin için bu daveti
yaptıysan hakkını vereceksin.
Şimdi de ay ne iyi ne güzel ağırladı bal gelin demeyecekler :)

Kaş yapayım derken göz çıkarmış.

Yoksa senin dediklerine katılıyorum.
Tabi ki bu kadar saçıp dökmeleri normal değil
ama hoş karşılayıp kırmadan uğurlamalıydı.

Halı sandalye bunları temizlemek
birşey değil sende biliyorsun.

bastırmıyor silerken bastırmıyoooor
çokta temiz değilmiş bikerem
Dimi böyle hamamdaki tellak misali bastira bastıra ,kol kaslarınıda çalıstırarak silinsin bak çıkmayan leke dize gelir
Ya sen beni bugün banlatacaksın
Oturup uzaktan bakacağım neler var diye ama yorum yapasım gelecek yapamayacağım Sonra banım kalkacak girmeyeceğim,küseceğim

Cidden çok dominant bir karaktersin.

Tüm kararları kendin alıyorsun eşin eli mahkum uyum sağlıyor bence sana.

Şuana kadar yazdıkların bu izlenimi veriyor.

Ben nasıl bu tutumundan rahatsız oluyorum diyorsam o da aynı şekilde bunu yapman beni rahatsız ediyor der. Evlenmeden önce de derdi şimdi de alır karşısına söyler. Gizli saklı yoktur. Çocukluğumdan beri düşündüklerimi direk söyleyen ve bir olay olduğunda sıcaklığıyla fevri hareket eden biri olduğum doğru, bu her zaman iyi bir şey değil. Ama insanların kendini kontol edemediği hassas ,damar noktaları var. Bu konuda benim için öyle.

Konu sahibi sordum sordum cevap vermedin hala
Leke yüzünden 2 adet sandalye mi değişeceksin cidden? Deri sandalye

Bir de böyle insanlar vardır ki bazıları kendi evinde gösterilmesini istediği özeni başka yerde göstermez.

Karşı komşum tıpatıp konu sahibiyle aynı.

O zaman çocuklarımız küçüktü. Onunki benimkinden 1 yaş büyük. 2 yaşında falan kızım. Evlerine gittik.O zaman biberon kullanıyorlar. “vişne suyu koyayım mı biberona?” dedi.

Ben de tam tanımıyorum o zaman olur dedim. Yeminle tek bir damla düştü açık renk halının üstüne. Ne kadar da mukayyet olsan zapt edemiyorsun bazen. Bir hışımla geldi hırsını kendi çocuğundan aldı önce ona bağırdı. “otur diyorum bak sana dökeceksin”. Gibi uzun bir cümle kurdu. Sonra başladı silmeye. Attım kendimi halının üstüne ver sileyim dedim.1 damla vişne suyu için kadının eline kapandım resmen o hissiyatı verdi bana. Neyse bir başka gün üst komşuya gittik yeni gelin. Lojman bu arada eşler aynı yerde çalışınca ailece görüşüyoruz. Kendi küçük oğlu Türk Kahvesini açık renk koltuğa döktü. Damla falan değil resmen çarptı ve döktü. Kadın kılını bile kıpırdatmadı. Ev sahibi kalktı ve sildi.

Umarım konu sahibi de başkasının evine gidince aynı özeni gösterir kendi çocuğu olunca.

ya bizde tepe tepe kullanırız ben salonu kapatan oturmayan tiplerden değilim elbet oturacağız yiyeceğiz içeceğiz. alıp tabak koymam kenara misafirlik diye kullanırım. ama hunharca kullanmak var,kullanmak var.

ben yanlış düşünüyor olabilirim ama, fikrimi belirteyim.

işte o tabağın kırılmasına üzüleceksen çocuğun önüne koymayacaksın.
emin ol hiç bir anne eski tabak koydun diye sana gücenmez ya da farklı tepki vermez.
masa örtün kirlenince üzüleceksen ya üstüne sıvı geçirmez bir şey sereceksin, ya da eski bir sofra örtüsü kullanacaksın.
keza yer sofrası da kurabilirsin.
hani sen güzel bir sofra hazırlamışsın, uğraşmışsın, belki o yüzden bu kadar üzüldün ama;
çocuklar elbette o sofranın kıymetini bilmezler.
mesela keşke zeytinyağlı ve soslu yemekler hazırlayacağına köfte-pilav menüsü yapsaydın.
hem sen üzülmezdin.

Bende çocuklarımı evde yedirip dışarı çıkarırım anneme bile gitsem bu böyledir

Fakat eşya bunlar eskicek ki yenisi alınsın eşin içten içe çok kırılmıştır eminim ne olursa olsun ailesi

Dünya mali için ne kendinizi ne başkasını üzmeyin malum yarınımızın garantisi yok

İste cnm herkes bizim gibi daha ince dusunceli olamaya bilir.napcan senede kac kere gelecekler sanki o zamanlarda da katlaniverirsin esin icin.

Ben de temiz bir kadınım. Zaten hafiften obsesisifim. Eve gündelikçi alıp temizliğini beğenmeyip yarıda bıraktırıp kendim temizlik yapmış insanım. Öyle dağınıklık falan değil ama kire toza tahammülüm yoktur, sevmem.
Çocuklarını milletin evine salıp mevlam kayıra kafasında yaşayan insan da sevmem.
Ama sen de doğru değilsin. Huylarını bilerek çağırdıysan, kavgada yumruk saymayacaksın. Senin eline paspas alıp, bez alıp evde misafir varken temizlik yapman da doğru değil.
Onlar pis olabilir ama sen de doğru davranmamışsın.
Yapman gereken, onlar gittikten sonra temizlik yapıp bir daha da çağırmamaktı.

Ev temizliği, titizlik, misafir, insanların statüsü bunlar da öyle bence…

Cok hareketli bir oğlum var iki yaşına yaklaştı. Gittiğim her yerde peşindeyim hep dikkat ederim.

Ama senin gibi düşündüğünü anladığım bir ev sahibine asla ama asla bir daha gitmem.

ben de eşinizin üzüldüğünü ve size belli edemediğini düşünüyorum ne yalan söyleyeyim.

kalbi kırılmıştır . anasının babasının arkasından temizlik yapıldığı için.
eşim yapsa böyle bi şey kalbim değil kırılmak paramparça olurdu

Halıdaki basit bir lekeden bahsetmiyorum, ya da zarar gören fabrikasyon bir sandalyeden.
2 aylık emek verilen özel bir çalışmadan bahsediyorum, bunu en yakın nasıl anlatabilirim bilmiyorum, biraz "Eser" mantığı var bunda, eşya denilip geçilemez.

Düşün ki ilk kez birinin evine gidiyorsun ve huyunu bildiğin çocuğu çocuk parkına bırakır gibi bırakıyorsun evin içine.
O misafirliğe geldiğin kadının evinde eşyadan öte şeyler olabilir, atıyorum rahmetli ninesinden tek yadigar bir vazo? Olamaz mı? Ben ailemde böyle bir şey görmedim, üstelik ilk gelen misafire kapı kilitlenmez, böyle bir saygı anlayışım var düşünün ne derece ince ve anlayışlı davrandığımı.

Gelecek çocukların huyunu bilmiyorum ve bu yüzden diğer çalışmaların hepsini topladım, kalemleri yukarılara kaldırdım, şövaleyi katlayıp üzerinde çalışmamla dolap-duvar arasına sıkıştırıp üzerini örttüm. Bir çocuğun bu denli ileri bir karıştırma huyu varsa, annesi affedersin o çocuğun kıçından bir saniye bile ayrılmamalı. Çocuk ortalarda yok ve kadının umurunda değil.

Sandalyeyle çıkıp almışlar boyaları, düşünün ki odada pencereleri açık bıraksam belki tepe üstü son kattan betona çakılacak çocuk. Olmaz. Bu çift taraflı düşünülesi bir konu; "Yabancı bir evde çocuğun ne kadar güvende" kısmı da var işin.

Ben bu olayı yaşadıktan sonra eşime dedim yani bir daha çağırmam, gelirlerse de ona göre muamele görürler. Bu.
Yoksa çok affedersin annemin bi komşusu var onun lafıdır ;"Çocuktur, açsan bilmem nerenle de oynar" der.
Annelerine çok kızıyorum çokk...

Not: Bu arada atarım kendi kendime lütfen üzerine alınma, eski olay aklıma geldi sinirlendim yine.

Gorgu meselesi hicbirsey yapamazsiniz bundan sonra gelirlerse cocuklara oturma odanizda (eger varsa) yoksa mutfakta yer sofrasi yapiverin, oyle pis insanlarin evinizin bas kosesine oturtmayin yani. Insanin ister istemez zoruna gider tabiki.
Cocukta nasil egitim alirsa oyle davranir eminim sizinkiler oyle olmayacaktir.
Bundan sonra gorusmezsiniz olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…