yaş ilerledikçe öyle bi kontrol ediyorsun ki bu hassas , damar noktaları.Ben nasıl bu tutumundan rahatsız oluyorum diyorsam o da aynı şekilde bunu yapman beni rahatsız ediyor der. Evlenmeden önce de derdi şimdi de alır karşısına söyler. Gizli saklı yoktur. Çocukluğumdan beri düşündüklerimi direk söyleyen ve bir olay olduğunda sıcaklığıyla fevri hareket eden biri olduğum doğru, bu her zaman iyi bir şey değil. Ama insanların kendini kontol edemediği hassas ,damar noktaları var. Bu konuda benim için öyle.
Biz ziyaret edeceğiz,bir daha olmaz zaten.. Yıpratıcı oluyor,ben kaldıramıyorum.Çağırmayın bir daha.
Oğlunun evinde rahat etmek, yayılıp pislik içine bulamak, sifon çekmemek değil.
Niye ki cif sağlıksız mı.
Bende kullanırım da merak ettim.
Biz ziyaret edeceğiz,bir daha olmaz zaten.. Yıpratıcı oluyor,ben kaldıramıyorum.
Ben de temiz bir kadınım. Zaten hafiften obsesisifim. Eve gündelikçi alıp temizliğini beğenmeyip yarıda bıraktırıp kendim temizlik yapmış insanım. Öyle dağınıklık falan değil ama kire toza tahammülüm yoktur, sevmem.
Çocuklarını milletin evine salıp mevlam kayıra kafasında yaşayan insan da sevmem.
Ama sen de doğru değilsin. Huylarını bilerek çağırdıysan, kavgada yumruk saymayacaksın. Senin eline paspas alıp, bez alıp evde misafir varken temizlik yapman da doğru değil.
Onlar pis olabilir ama sen de doğru davranmamışsın.
Yapman gereken, onlar gittikten sonra temizlik yapıp bir daha da çağırmamaktı.
Cif ve türevleri.. Kimyasal olan her şey..
Ne kadar çok kimyasal o kadar kanserojen.
Hayatı doğallaştırmak varken biz olabildiğince kimyasal sokuyoruz hayatımıza.
Çamaşır suyu da dahil buna tabi.Hele bir de çocuk var. Ekstra dikkat lazım.
Cif ve türevleri.. Kimyasal olan her şey..
Şahsen Natural..ve Kudret Livaoğlunun ürettiği maddeleri kullanıyorum.Özellikle heryer için olan ürünü çok güzel ve kokusuz.Cif ve türevleri.. Kimyasal olan her şey..
evet haklısın da,
wc yi çamaşır suyu olmadan temizleme yöntemini bilen var mı?
oğlum da ben de alerjik bünyedeyiz, öksürük belamız, ben arap sabunu kullanıyorum bu sebeple çoğu yerde, bir tek çıkamayan lekelerde ayda yılda bir kullandığım kimyasallar bulunur evde, çoğunu da bitmeden çöpe atarım, yıl geçer üstünden çünkü.
Anladım. Cif ve çamaşır suyu kullanmayınca da
temizlik hissini alamıyorum ben :)
Mesela mutfak dolabının içini temizledim
dün akşam.
Normal siliyorum evet temizleniyor.
Ama azıcık cif damlatıyorum rengi açılıyor resmen.
Kullanmasak iyide işte..
evet haklısın da,
oğlum da ben de alerjik bünyedeyiz, öksürük belamız, ben arap sabunu kullanıyorum bu sebeple çoğu yerde, bir tek çıkamayan lekelerde ayda yılda bir kullandığım kimyasallar bulunur evde, çoğunu da bitmeden çöpe atarım, yıl geçer üstünden çünkü.
Boraks
Hem ucuzdur hem ileri steril. Ameliyathaneler yıkanır bununla.
Kudret Livaoğlunun ürünlerini tavsiye ederim.Benim kızında alerjisi var özellikle kokuya karşı.Ben memnun kaldım ayrıca çok pahalı da değil.Her yer için olan ürünü çok kullanışlı.evet haklısın da,
eczanelerde var.duydum da ben bulamadım onu ya.
nereden alınıyor?
Katiliyorum kesinlikle.misafir sonucta cagiriyoorsunuz bazi seyleeri goze almalisiniz.
cocuk bu yerken dokebiliyor anne beslese bile olabilir.simdi herseyin kolayi vaar at makinaya yikaniyor temizleniyor.yerlere suppurge ac.hepimiz alin terinle aldik eşyalarımızı da.onlara bakip oturmak icin alinmiyor ki kullanacaaksin eskiyecek kirilacak yenileri alinacak.onemli olan kallpler kirilmasin canim.
Halıdaki basit bir lekeden bahsetmiyorum, ya da zarar gören fabrikasyon bir sandalyeden.
2 aylık emek verilen özel bir çalışmadan bahsediyorum, bunu en yakın nasıl anlatabilirim bilmiyorum, biraz "Eser" mantığı var bunda, eşya denilip geçilemez.
Düşün ki ilk kez birinin evine gidiyorsun ve huyunu bildiğin çocuğu çocuk parkına bırakır gibi bırakıyorsun evin içine.
O misafirliğe geldiğin kadının evinde eşyadan öte şeyler olabilir, atıyorum rahmetli ninesinden tek yadigar bir vazo? Olamaz mı? Ben ailemde böyle bir şey görmedim, üstelik ilk gelen misafire kapı kilitlenmez, böyle bir saygı anlayışım var düşünün ne derece ince ve anlayışlı davrandığımı.
Gelecek çocukların huyunu bilmiyorum ve bu yüzden diğer çalışmaların hepsini topladım, kalemleri yukarılara kaldırdım, şövaleyi katlayıp üzerinde çalışmamla dolap-duvar arasına sıkıştırıp üzerini örttüm. Bir çocuğun bu denli ileri bir karıştırma huyu varsa, annesi affedersin o çocuğun kıçından bir saniye bile ayrılmamalı. Çocuk ortalarda yok ve kadının umurunda değil.
Sandalyeyle çıkıp almışlar boyaları, düşünün ki odada pencereleri açık bıraksam belki tepe üstü son kattan betona çakılacak çocuk. Olmaz. Bu çift taraflı düşünülesi bir konu; "Yabancı bir evde çocuğun ne kadar güvende" kısmı da var işin.
Ben bu olayı yaşadıktan sonra eşime dedim yani bir daha çağırmam, gelirlerse de ona göre muamele görürler. Bu.
Yoksa çok affedersin annemin bi komşusu var onun lafıdır ;"Çocuktur, açsan bilmem nerenle de oynar" der.
Annelerine çok kızıyorum çokk...
Not: Bu arada atarım kendi kendime lütfen üzerine alınma, eski olay aklıma geldi sinirlendim yine.
Bana kızacaklar olabilir ama misafiri rahat ettirme çabasında biriyimdir.
Dökülen saçılan neredeyse umurumda olmaz.
Benim için önemli olan gelenin bizim evimizde rahat etmesi.
Ayrıca eşinize yansıtmamanız daha iyi olur. Neticede ailesi.
Size bir şey dememiş olabilir ama içten içe üzülür.
Eşimin ailesi senede 2 kez gelse biraz üzülürüm hatta.
Kim çocuğunun evine gitmek istemez ki?
Sen bu insanları zaten başından benimseyememişsin ki. Keşke İngiltere Kraliyet ailesine denk gelseymişsin.
Ben bu durumda olsam lütfedip bile gitmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?