Elbette. Ama yanlış kıyaslama yapıyor herkes burda. Şöyle ki, kazara dökülen, kırılan, saçılan şeylerden hiçbir ev sahibi rahatsızlıgını (duysa bile) dile getirmez. Rahatsızlık karşındaki insanın aymazlığını görünce başlar. Bir kusura bakma kelimesini kullanmaktan aciz ve döktüğü şeyi uzanıp almaya teşebbüs etmeyen, pis ve aymaz insanlara ne yapalım? Yıllarca, aman misafirdir demişiz susmuşuz, bunlarda iyce yaptıklarında bi marifet var sanıp aynen devam etmişler bu tavırlarına. Gerçekten bu tür insanların varlığı beni rahatsız ediyor. Sonuçta görgü kuralları ve temizlik eğitim gerektiren şeyler değil ki. Yaşayarak, kendiliğinden öğrenilen davranışlar bunlar. Bunları öğrenip de işine gelmediği için yapmayan insanlar da, saygı beklemesin yani boş yere.Ya zaten benim terminoljim biraz değişik
Bi de yazarken 'görümcemin eşi' yazacağıma 'eşimin görümcesi' yazınca toparlaması zor oldu
Asıl vermek istediğim mesaj eşimin görümcesi de 1 çay bardağını doluyken beyaz halıma döktü, panikledi, sorun değil veririz yıkamaya canın sağ olsun dedim.
Yani yetişkinler de halıyı kirletebiliyo, evine misafir alma madem dedim
Paragraf yapıyoruz herhalde sizin gibi dümdüz mü
yazayım
Şiir gibi konuşuyor desinler arkamdan
Ben hiç yemekli misafir ağırlamadım belki dediğin gibidir.
Ama beyaz koltuğuma 2 defa nescafe, 1 defa türk kahvesi
1 kerede votka döktüler.
Orta miniminnacık sehpamı veledin biri ters çevirip
içine oturdu.
Araba yapmış kendince :)
Hem sehpam hem parkem çizildi.
Ben çok iyi bir ev sahibi olarak
Olsun canım hiç önemli değil diye tüm yüce gönüllüğümü koydum ortaya :)
Ev sahibi ruhundan siz ne anlarsınız
Ay benim annemde de vardı bu. Dövmezdi sövmezdi ama bir bakışıyla muma cevirirdiValla annem bir kere bile bağırmadı bize dışarıda, kardeşimle aramızda çok az yaş farkı var, cinsiyetler de farklıydı.
Ama bir bakışı vardır, o bakışı aldıysan tamam zaten, her ne halt yemeye teşebbüs etttiysem gerisin geri bırakırdım. İşte iletişimin zirvesi diye buna derim ben. Hala da öyle, saçmalıyorsam ya da birinin yanında dengesiz bir laf ediyorsam yine öyle bakar, ben de bir morarır kalırım
Bende çok var yaBen çok yaparım onu.
Kaşımın üstünde gözüm var derim
Çok sevimli geldi de.
Eleştirmek adına ya da açığınızı aramak için yazmadım.
Çok sevimli geldiniz gözüme ikiniz de.
@prensesannesi34 daha bir sevimli geldi.
Gerçekten var sanmış ya öyle bir şey.
Öperim sizi kızlar.
Ama çok tatlı saçmalamışsın ,sevdim
Doğrudur ama, o da kendine göre haklı.anne gücü.
ya ben öyle yetişmedim, çocuğumu da öyle yetiştirmiyorum.
elbette saldım çayıra şeklini de doğru bulmuyorum da, benim çocuk benden korkmaz yani.
ben de oturarak yemeği, evi dağıtmamayı öğretiyorum tabi ki.
ya da misafirliğe gittiğimde oğlumun peşindeyim.
o yüzden gitmek istemiyorum zaten, daha çok ben davet ediyorum. ya da bunu umursamayan arkadaşlar veya çocuklu arkadaşlarla görüşüyorum. kimse gerilmiyor.
konu sahibini haksız bulduğum konu kullandığı kelimeler.
rahatsız olabilir elbette, herkesin hayat tarzı farklı.
Hiçbir yorumu okumadım ama sizi haklı da bulamadım.
Sonuçta misafir çağırıyorsanız her şeyi göze alacaksınız.
Evinizi beyaz döşerken kirlenme riskini göze aldığınız gibi.
En maksimum misafir varken yapılacak şey; 'yere kırıntılar döküldü, nimete basmayalım' deyip süpürmek olabilirdi, bu da zaten ancak ailelere teklif edilebilecek bir durum.
Diğer gelen misafirlere bunu söyleseniz çok alınırlar.
Elinizde bezle sandalye silmek, laf sokmak vs çok abartılı şeyler.
Bir tek sizin mobilyalarınız yeni değil ve bir tek beyaz dokuya siz sahip değilsiniz.
1.5 yıllık evliliğimde belki 60 grup misafir ağırladım, kirlenmedik yer kalmadı, kırılan dökülenden bahsetmiyorum bile, çocuklar döktü saçtı da bir kere bile onların yanında temizlemeye kalkmadım, ayıptır çünkü.
Sehpalarımda, camlarımda minik parmak izleri, devrilen dökülen çiçekler ve toprakları, kırılan sehpalarım, çay dökülen halılarım da bunlara dahildir.
Bana yapıldığında uygunsuz karşılayacağım bir davranışı misafire 'temizlik imandandır' bahanesiyle yapınca durum düzelmiyor maalesef.
Bu kadar sakınacaksanız ya o mobilyaları almasaydanız ya da misafir çağırmasaydınız...
İlk yorumda da dedim anne hatalı diyeElbette. Ama yanlış kıyaslama yapıyor herkes burda. Şöyle ki, kazara dökülen, kırılan, saçılan şeylerden hiçbir ev sahibi rahatsızlıgını (duysa bile) dile getirmez. Rahatsızlık karşındaki insanın aymazlığını görünce başlar. Bir kusura bakma kelimesini kullanmaktan aciz ve döktüğü şeyi uzanıp almaya teşebbüs etmeyen, pis ve aymaz insanlara ne yapalım? Yıllarca, aman misafirdir demişiz susmuşuz, bunlarda iyce yaptıklarında bi marifet var sanıp aynen devam etmişler bu tavırlarına. Gerçekten bu tür insanların varlığı beni rahatsız ediyor. Sonuçta görgü kuralları ve temizlik eğitim gerektiren şeyler değil ki. Yaşayarak, kendiliğinden öğrenilen davranışlar bunlar. Bunları öğrenip de işine gelmediği için yapmayan insanlar da, saygı beklemesin yani boş yere.
Evet o zamanda oyuncak kavgası başlıyor diğer cocuklarlaBende böyleyim o yüzden çocuklar büyüyene kadar gitmiycem artık bir yere diyorum:) bir dakika oturamıyorum, her ay gün de bir çanta dolusu oyuncak götürüyorum, diğer çocukların annesi bir defa getirmiyor , sonra da oyuncak paylaşamıyorlar:)
Doğrudur ama, o da kendine göre haklı.
Eşinin ailesidir, görüşülecek de eş de pek talepkar değilmiş anladığım kadarıyla. Bu sayede görüşmeyebilirler.
Her çocuk benim gibi yetişmiyor doğrudur, ben annemden korkardım biraz, biraz sivri, sinirli, titiz biridir. Daha şu son 2-3 yıl içinde yetişkin biri gibi muhabbet edebiliyorum, denk gibi yani. Öncesinde hep annem daha baskındı. O nedenle bizim birinin evini mahvetme gibi bir lüksümüz hiç olamadı.
Gece rahat vakitte okuyacağım, konu çok ilerlemiş.boşuna mı yazıyoruz neden yorumları okumuyorsun
(ay valla kafayı yedim bugün, çalışmamak için birilerine sarma modundayım)
bu arada film delisi misin hakikaten (deneme 1 2)
Keşke bırakmakla yırtsaydım. Eve varılınca beni bekleyen sürprizden dolayı huzursuzluğum, pişmanlığın vermiş olduğu kızgınlıkla birlikte çökerdimAy benim annemde de vardı bu. Dövmezdi sövmezdi ama bir bakışıyla muma cevirirdiHer ne yaramazlık yapiyorsam,bırakir uslu uslu otururdum
Doğrudur artık, hayat ve insan değişti. Çocuk yetiştirmek ve eğitim de ona göre şekillendi.yok o lüksü ben de vermeyeceğim, farklı yöntemler üzerinde duruyorum sadece.
zaten misafirleri akladığımız düşünülmesin bu konuda.
ben sanırım konu sahibinin abarttığı ve bize kendi abartı bakış açısıyla anlattığı fikrinde olduğum için o kadar misafir konusuna eğilmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?