Nefretlik Misafir!

Elbette. Ama yanlış kıyaslama yapıyor herkes burda. Şöyle ki, kazara dökülen, kırılan, saçılan şeylerden hiçbir ev sahibi rahatsızlıgını (duysa bile) dile getirmez. Rahatsızlık karşındaki insanın aymazlığını görünce başlar. Bir kusura bakma kelimesini kullanmaktan aciz ve döktüğü şeyi uzanıp almaya teşebbüs etmeyen, pis ve aymaz insanlara ne yapalım? Yıllarca, aman misafirdir demişiz susmuşuz, bunlarda iyce yaptıklarında bi marifet var sanıp aynen devam etmişler bu tavırlarına. Gerçekten bu tür insanların varlığı beni rahatsız ediyor. Sonuçta görgü kuralları ve temizlik eğitim gerektiren şeyler değil ki. Yaşayarak, kendiliğinden öğrenilen davranışlar bunlar. Bunları öğrenip de işine gelmediği için yapmayan insanlar da, saygı beklemesin yani boş yere.

heyt be

Ay benim annemde de vardı bu. Dövmezdi sövmezdi ama bir bakışıyla muma cevirirdiHer ne yaramazlık yapiyorsam,bırakir uslu uslu otururdum

Hiçbir yorumu okumadım ama sizi haklı da bulamadım.
Sonuçta misafir çağırıyorsanız her şeyi göze alacaksınız.
Evinizi beyaz döşerken kirlenme riskini göze aldığınız gibi.
En maksimum misafir varken yapılacak şey; 'yere kırıntılar döküldü, nimete basmayalım' deyip süpürmek olabilirdi, bu da zaten ancak ailelere teklif edilebilecek bir durum.
Diğer gelen misafirlere bunu söyleseniz çok alınırlar.
Elinizde bezle sandalye silmek, laf sokmak vs çok abartılı şeyler.
Bir tek sizin mobilyalarınız yeni değil ve bir tek beyaz dokuya siz sahip değilsiniz.
1.5 yıllık evliliğimde belki 60 grup misafir ağırladım, kirlenmedik yer kalmadı, kırılan dökülenden bahsetmiyorum bile, çocuklar döktü saçtı da bir kere bile onların yanında temizlemeye kalkmadım, ayıptır çünkü.
Sehpalarımda, camlarımda minik parmak izleri, devrilen dökülen çiçekler ve toprakları, kırılan sandalyelerim, çay dökülen halılarım da bunlara dahildir.
Bana yapıldığında uygunsuz karşılayacağım bir davranışı misafire 'temizlik imandandır' bahanesiyle yapınca durum düzelmiyor maalesef.
Bu kadar sakınacaksanız ya o mobilyaları almasaydanız ya da misafir çağırmasaydınız...

Bende çok var ya
Eşime inekle öküzü görsem ayırt edemem dedim bi süre sessiz kaldı
İnek sütü diyolar ya ordan anlıyorum ki inek olan dişi
Üff neyse daha fazla rezil etmeyeyim kendimi

bu yüzden diyoruz işte evlenirken kendi aile tipinizde ailesi olan adamlarla evlenin diye, ne olduklarını bile bile evlenmişsin hem kendin çağırmışsın hem de şimdi tırı vırı ediyorsun, emin ol onlarda nalet etmiştir evine geldiklerine , nereden çağırdı demişlerdir, sanki silah zoruyla çağırttılar kendılerını, senın halının sandalyenın derdınde ınsanlar degıl, birde kaç yasına gelmiş kadına görgü öğretmeye çalışmısın , baştan asagı komedisin... Birdaha çağırmasın eve olur biter, Eşin de buna birşey demıyorsa pis diye ailesini evine davet etmeyi kabul etmıyorsa onada helal olsun tam birbirinizi bulmuşsunuz.

Doğrudur ama, o da kendine göre haklı.
Eşinin ailesidir, görüşülecek de eş de pek talepkar değilmiş anladığım kadarıyla. Bu sayede görüşmeyebilirler.
Her çocuk benim gibi yetişmiyor doğrudur, ben annemden korkardım biraz, biraz sivri, sinirli, titiz biridir. Daha şu son 2-3 yıl içinde yetişkin biri gibi muhabbet edebiliyorum, denk gibi yani. Öncesinde hep annem daha baskındı. O nedenle bizim birinin evini mahvetme gibi bir lüksümüz hiç olamadı.

boşuna mı yazıyoruz neden yorumları okumuyorsun

(ay valla kafayı yedim bugün, çalışmamak için birilerine sarma modundayım)

bu arada film delisi misin hakikaten (deneme 1 2)

İlk yorumda da dedim anne hatalı diye
Ama konu sahibi bence bunu bahane olarak kullanıyor
Kayınvalidenin küçük çocuğu yok ama onu da çağırmamış 2 kez dışında ve artık karar almışlar dünkü lekelerden sonra hiiiiç almayacaklarmış
Eltinin sorumsuzluğu yüzünden neden tüm eş ailesine fatura kesilir sence? Bahane aranıyorsa hah fırsat bu fırsat demek değil de nedir

misafir ağırlamayı göze alan, yorgunluğuda evin pislenmesinide göze alır. Zira çocukta varmış hem topu topu iki kez gelmişler , abartmışsınız gibi geldi bana.Biz gelen misafir çocuklu olsada olmasada gider gitmez misafir açar, sil baştan yaparız.İki kişinin yiyip kalkmasıyla on kişininki bir değil..

Ev sahibine kim neden bu kadar yükleniyo anlayamadım.
Kadının beklediği şey asgari edep ve adap.
Bu devirde sofra adabı bilmeyenlere de söylediği laflar az bile kalmış bence.

Kalkıp elini bile yıkamayacak, başkalarının yaşam alanlarına saygı duymayan leş tipler baş edemedikleri bebeleriyle ev ziyaretleri yapmasınlar mümkünse.

Her şey ateş pahası.Orta halli bi evi 3 sene önce nerdeyse 30-40 bine düzdük.

Evet o zamanda oyuncak kavgası başlıyor diğer cocuklarlaannelik ne zor valla
Ama gitmeyince de olmuyor ki.çocuklar aileden öğreniyorlar antisosyal olurlar diye korkuyor insan. Neyse benim kiler büyüdü artık öyle bir derdim yok.şimdi de derdimiz bizim istediğimiz yere goturememek. .canları isterse geliyorlar)

yok o lüksü ben de vermeyeceğim, farklı yöntemler üzerinde duruyorum sadece.

zaten misafirleri akladığımız düşünülmesin bu konuda.

ben sanırım konu sahibinin abarttığı ve bize kendi abartı bakış açısıyla anlattığı fikrinde olduğum için o kadar misafir konusuna eğilmedim.

boşuna mı yazıyoruz neden yorumları okumuyorsun

(ay valla kafayı yedim bugün, çalışmamak için birilerine sarma modundayım)

bu arada film delisi misin hakikaten (deneme 1 2)
Gece rahat vakitte okuyacağım, konu çok ilerlemiş.
Evet evet filmler, diziler, görsel yayınlar benden sorulur.

Ay benim annemde de vardı bu. Dövmezdi sövmezdi ama bir bakışıyla muma cevirirdiHer ne yaramazlık yapiyorsam,bırakir uslu uslu otururdum
Keşke bırakmakla yırtsaydım. Eve varılınca beni bekleyen sürprizden dolayı huzursuzluğum, pişmanlığın vermiş olduğu kızgınlıkla birlikte çökerdim
Annem annesiz büyümüş, o nedenle bazen çok sert olabiliyordu. Mızmızlandığımda derdi hemen 8 yaşındayken ben yemek pişiriyordum, kes sesini zıkkımlan yemeğini diye

Konu sahibine fazla yazdım diye eltiye hak verdiğimi sanmayın
Ben kızım mama sandalyesinin altına ekmek kırıntısı dökse, onu bile hemen toplarım misafirlikte. Rahat edemem
Ama kendi evimde daha rahatım tabi, misafire de boşver bi süpürgelik işi var derim mesela
Bilmiyorum ya eşyam da eşyam denmesi bana itici geliyo
O zaman eşyanla başbaşa kal yani

Kaç oldu sayamadım

Hala diyorum deriden çıkmayan leke nedir? Çıkmayan lekeye rastlamadım deride

Leke var diye 2 sandalye mi değişeceksin cidden? Kırmışlardı da yazmayı mı unuttun

Doğrudur artık, hayat ve insan değişti. Çocuk yetiştirmek ve eğitim de ona göre şekillendi.
Konu sahibinin çocuğu yok onun da etkisi var, biraz da yeni evli haliyle hevesli. Bu da etkilidir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…