Keşke bırakmakla yırtsaydım. Eve varılınca beni bekleyen sürprizden dolayı huzursuzluğum, pişmanlığın vermiş olduğu kızgınlıkla birlikte çökerdim
Annem annesiz büyümüş, o nedenle bazen çok sert olabiliyordu. Mızmızlandığımda derdi hemen 8 yaşındayken ben yemek pişiriyordum, kes sesini zıkkımlan yemeğini diye
Kaç oldu sayamadım
Hala diyorum deriden çıkmayan leke nedir? Çıkmayan lekeye rastlamadım deride
Leke var diye 2 sandalye mi değişeceksin cidden? Kırmışlardı da yazmayı mı unuttun
Ay çok güldüm ilk paragrafaKeşke bırakmakla yırtsaydım. Eve varılınca beni bekleyen sürprizden dolayı huzursuzluğum, pişmanlığın vermiş olduğu kızgınlıkla birlikte çökerdim
Annem annesiz büyümüş, o nedenle bazen çok sert olabiliyordu. Mızmızlandığımda derdi hemen 8 yaşındayken ben yemek pişiriyordum, kes sesini zıkkımlan yemeğini diye
Herşeyin yepyeni, tertemiz, Boyle kalsın istoyorsun. Haklı olabilirsin ama bu düşünceyle 8 aylik evliliğin 8 yıla vardığında göreceksin ki sen misafiri istemeyen biri olmussun, misafirler de size gelmek istemez...8 aylık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz.Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız. 8 ayda iki kez geldiler ikincisi dündü. İlk kez yemeğe aldık babam da buradaydı fırsat bana yardımcı oldu beraber birşeyler yaptık davet ettik. Eşimin ailesi kaynım ve elim ve üç çocuğu (çocuklar 4-5-12 yaşlarında) geldiler. onlar gelmeden plan yaptık önce çocuklara yedirip sonra rahat rahat biz yiyelim diye başka türlü sığamazdık çünkü.
Asıl meseleye gelince ; dikkatsizlik ,özensizlik ve pislik içinde yaşamaları... Evlerinde bunlara hiç dikkat etmezler yemek yenir yağlı pilavlar salçalar yerlerde çocuklar ellerinde alır yer döker. Temizlik anlayışları sıfır. Onlara gidemiyorum midem kaldımıyor bazı şeyleri. onları davet edemiyorum evim batıyor.
Eşimin ailesidir dedim kırk yılda bir olur dedim davet ettim. bembeyaz deri sandalyelerim dün salça lekesiyle doldu.Eşim,babam,ben elimizde bezler gece 11 e dek arkalarından temzlik yaptık.3 çocuk birini tutsak biri kaçıyor . sandalye tepesinde koltuk tepesinde, düğmeleri çekerler ,masa örtüsünü çekerler mobilyalara ellerine bir şey geçince vururlar. Hala taksidini ödediğimiz eşyaların içine edilmesi için mi bunca fedakarlık yapıyoruz? Her şeyi ikimiz yaptık her şeyden ödün veriyoruz da ödüyoruz bunları.Gerçekten misafirden(böylesinden) nefret ediyorum ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Bu çocukları gördüm çocuk fikrinden soğudum,çocuk dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor.
.Eşim de bu son olur artık yemek falan veremeyiz dedi. Elimde bezler sofradan kalktılar zeytinyağlı salatalar pilavlar yerlerde yer sildim,silmesem dağılacak diğer odalara mutfağa gidecekler.Eşimin annesi "aman sende abarttın "diyor. Güler misin ağlar mısın? "Abarttım mı? Namaz kılacaksınız birazdan. Temizlik imanın yarısıdır bilirsiniz" dedim. Sesini çıkarmadı.Çünkü onlara göre yemek içmek saçmak ,tuvalet temizlememek ,sifonu çekmemek eti yemeği bisküviyi ağzı açık bırakmak, ekmek kırıklarına basıp yürümek ,oturmak kalkmak her şey serbest,her şey normal...
yahu sanki adamlar kendilerini silah zoruyla davet ettirdi , öyle birşey varsa bilelim yani,pislermiş zaten konu sahibi haberdar bu huylarından.. haberi olmasa bizde hak verirdik, bile bile cagırıp vay benım sandalyem gıttı halım gıttı ne yapayım dostlar diye konu açmakta neyın nesi :) güldüm valla... Ha bu arada eşinin ailesi de önemli sadece kocanıza göre bakıpta evlenmeyın diyenlerde haklı , ibret alıncak konu olmuş, yazık ya.Ev sahibine kim neden bu kadar yükleniyo anlayamadım.
Kadının beklediği şey asgari edep ve adap.
Bu devirde sofra adabı bilmeyenlere de söylediği laflar az bile kalmış bence.
Kalkıp elini bile yıkamayacak, başkalarının yaşam alanlarına saygı duymayan leş tipler baş edemedikleri bebeleriyle ev ziyaretleri yapmasınlar mümkünse.
Her şey ateş pahası.Orta halli bi evi 3 sene önce nerdeyse 30-40 bine düzdük.
Yok ya hüzünlenme. Benim annem dünyanın en iyi annesi oldu bana, o 4 numaralı bakışına rağmen hem de.benim annem de 7 yaşında yetim kalmış
o da hemen derdi, "benim annem olaydı ben sizin gibi yapmazdım" diye, duygusal olarak vururdu tokadı.
bak hüzünlendirdin beni
Yani ben inandırıcılığını yitirdiğini düşünüyorum konununah kıyamam sana,
ben cevap vereceğim:
para benim ev benim kızım, bir kez oturulanı bile atıyorum yenisini alıyorum
Yok ya hüzünlenme. Benim annem dünyanın en iyi annesi oldu bana, o 4 numaralı bakışına rağmen hem de.
Eminim seninki de öyledir.
Her ne kadar kuralcı da olsa, sinirli de olsa başka bir anne profili düşünemiyorum yerine. O öyle çekici
sevgili bir dost hemen yazayım yoğunluktan cevaplayamadım.Kaç oldu sayamadım
Hala diyorum deriden çıkmayan leke nedir? Çıkmayan lekeye rastlamadım deride
Leke var diye 2 sandalye mi değişeceksin cidden? Kırmışlardı da yazmayı mı unuttun
Yani ben inandırıcılığını yitirdiğini düşünüyorum konunun
Yoksa bana ne isterse komple eşyaları atıp yenisini alsın
Misafir bi kez oturdu, ben daha ona oturamam desin. Para onun keyif onun derim
Ama halı yıkamacı dedim ona bile borçluyuz vs derken, lekeden dolayı 2 deri sandalyeyi değişmesi tuhafıma gitti
Deriden herşey çıkıyo dendi yine cevap yok
Maksat ben haklıyım demek sanırım
Tamam sensin, evine leke gelmesin diye kayınvalideyi tek bile olsa çağırma
İşte bu konuda katılıyorum sana.tamam gelen misafir çocuğuna dikkat etmeli ama diyelim ki etmedi bir ev sahibinin daha misafir evden ayrılmadan onların yanında temizliğe girismesi ve onları pis olmakla suçlaması da görgüsüzlüktür bence.Ben anne değilken de çocuklara karşı esnektim
Annesi kızsa ben kızma o çocuk bizim gibi kusursuz yiyemez derdim, hani rahat etsinler diye
Eşyaya oldum olası çok anlam yüklemem
Şimdi anneyim
Kızım 15 aylık
Evimizde de her yerde de ikimizin ortasına kurarız mama sandalyesini, kızımın önüne kendi yiyebileceği bikaç bişey koyarız
O kendi yer, elbetteki döker. Bu koyduklarım katı şeylerdir, dökülse de yapışmaz yani
Ve yemek bitince kızımın mama sandalyesini ve yere dökdüklerini ben kendim temizlerim. Millet elleme dediği halde
Ama senin gibi birini tanısam, ne ben giderim ne kızımı götürürüm.
Oturmaya kıyamıyo gibisiniz eşyalara, eşyanla mutluluklar dilerdim.
Burcu konu sahibi kendi davet etmişEv sahibine kim neden bu kadar yükleniyo anlayamadım.
Kalkıp elini bile yıkamayacak, başkalarının yaşam alanlarına saygı duymayan leş tipler baş edemedikleri bebeleriyle ev ziyaretleri yapmasınlar mümkünse.
Yani ben inandırıcılığını yitirdiğini düşünüyorum konunun
Yoksa bana ne isterse komple eşyaları atıp yenisini alsın
Misafir bi kez oturdu, ben daha ona oturamam desin. Para onun keyif onun derim
Ama halı yıkamacı dedim ona bile borçluyuz vs derken, lekeden dolayı 2 deri sandalyeyi değişmesi tuhafıma gitti
Deriden herşey çıkıyo dendi yine cevap yok
Maksat ben haklıyım demek sanırım
Tamam sensin, evine leke gelmesin diye kayınvalideyi tek bile olsa çağırma
Halı yıkamacıları ekmeğinden edeceklercanım var böyle tipler.
birisi benim bizzat öz kardeşim.
eve köpek girdi diye tüm halıları atar mı bir insan, attı valla...
İşim vardı yeni geldimcevabımı okur musun sevgili bir dost?
Ev sahibine kim neden bu kadar yükleniyo anlayamadım.
Halı yıkamacıları ekmeğinden edecekler
Acemiyim biraz :)İşim vardı yeni geldim
Alıntı yapsan direk görürdüm
Sahife no ver bari
Senin her yorumunu takip edemedim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?