Nefretlik Misafir!

çok teşekkür ederim:)
bende şaşkınım.
herkes normal biz anormal.:)

canım kimseyi kınamak kimsenin haddi değil.

ama senin tarzında kişiler genelde kaybediyorlar.
öncelikle kendi stresiniz ve gerginliğiniz en çok size zarar veriyor.
mesela anlattığın olayda eminim ki en çok üzülen ve sinir olan sensn.
bundan sonra olacaklarda olduğu gibi.
bir de eşin elbette, sen ne kadar desen de o da benimle aynı fikirde diye, eşini görüp bilmemize gerek yok bu olaydan ötürü üzüldüğünü tahmin etmek için.

o yüzden tüm yorumlarımda diyorum,
misafir çağırıryorsan biraz rahat ol, yoksa da çağırma, kendini çağırmaya da zorunlu hissetme.

hani bir mesajında yazmışsın, kv soruyor "biz size ne zaman gelicez" dedi diye, hiç çekinme, o zaman söyle "anne/abla ben daha kalabalık misafir ağırlamaya alışamadım, geriliyorum, beni mazur görün, sizi de üzmek istemem", sen bu açıklamayı yaptıktan sonra isteyen kırılsın yani, şu durumdan daha doğru olur.

canım sende olayı ıyıce dallandırıp budaklandırmısssın.. yanı beyaz derı sandalye almıssın ama gelecegı dusunmemıssın.. ılerde hıc mı cocgun olmıcak. ılerde cocgun olunca oda bebekken hatta uzun bı surec aynı seylerı yasıcaksın.. ama o zaman kendı cocgun oldugu ıcın bunları gozardı edıceksın.. tamam aılesı cok pıs olabılır ama unutmakı esınıde o aıle yetıstırdı yanı esınde oyleydı.. esın suan tıtız gozukenbılır ama unutmamak lazım kı esınde o evden cıktı.. yanı sen ne kadar tıtız olsanda cocugun olunca akılı ermıcek bunlara ve o guzelım beyaz derı sandalyelerın yıne batıcak.. kı neysekı cocuk yapmam sogudum dıyorsun.. ama unutmakı esının aılesı ıle ılgılı bu kadar kotu seyler soylemende hos degıl.. esın bellı etmesede alınır bu duruma bıraz empatı yaparsan anlarsın sende.. bende pıs evde hayatta yemek yıyemem haklısın yanı evınıde batırmıslar ama sonucta o esının aılesı onu buyuten aıle ıster ıstemez bu durumu daha cok yasıcaksın..

Yani çocuk bu tabiki kıpırdamadan asker gibi hazirolda beklemez.ama göz önünde tutmayı şahsen ben tercih ederdim.hem ev sahibinı rahatsız etmemek adına hemde kendilerine zarar vermesinler diye.mesela en büyük korkum özellikle açık kalan pencerelerdır. Çocuğu olmayan düşünmez açar cami unutur.nerden bileceksin çocuk sen sohbet ederken diğer odada ki açık pencereden bakmak istemeyecek?
Ama burada konu sahibi de biraz abartmış. Onu kabul ediyorum ben.ayyyy herşeyin fazlası zarar işte canım.

bizde bunu konuştuk zaten eşimle. arada onların evinde ziyaret etmeye karar verdik:)
çok teşekkürler yapıcı yorumunuz için.

Orası öyle ama mecbur yani kocasının ailesi işte yılda bi kere de olsa çağırmak zorunda o da napsın.

Bence abartıyor durumu.
Çünkü konu sahibimiz takıntıları olan bir hatun.

Hatta bir konusun da gittiği yerlere kendi yemeğini
götürdüğünü
çünkü yiyeceği yemeğin yağını,tuzunu ölçülerini
bilmesi gerektiğini söylemişti.
Ben o konusun dada abarttığını ve takıntılı bir durum olduğunu söylemiştim :)

Yani bana şöyle geliyor

Aslında olan . (basit bir nokta)

Konu sahibinin gördüğü

.,½#$$#}\.,£#>.,>>½½{[[]]} :/

Demin de aynı şeyi söyledim.Görüşmeme şansı olsa çağırmaz zaten evine.Ama mecbur işte kocasının ailesi napsın yılda bi iki kere katlanacak.Onda da böyle mi olması gerek.

Mesele evde leke yapanı eve almamak değil.Göz göre göre yetişkin kişi çocuğuna sahip çıkmıyosa, alıp yemekten sonra çocuğunun yağlı ellerini yıkamak için banyoya götürmüyosa o insan akraba olarak da eş dost olarak da eve alınmamalı bence.Çünkü bu çok açık bi saygısızlık ifadesidir.

Bunlar dediğim gibi en asgari şeyler ya.Yemek yenir el yıkanır.21. yüzyılda yaşıyoruz bunu bilmeyen misafirliğe gitmesin bence.

şaka gibi

Ama kayınvalidenin küçük çocuğu yok
Sorun çocuklarına sahip çıkmayan eltiyse
Kayınvalide davet edilebilir
Amaç başka bence

Evet o konusunu da hatırlıyorum
Abartı kısmı orda da var, burda da bariz belli

Ama kayınvalidenin küçük çocuğu yok
Sorun çocuklarına sahip çıkmayan eltiyse
Kayınvalide davet edilebilir
Amaç başka bence
kayınvalide elti kaynım çocuklar olmadan gezmez. kabul etmiyor tek daveti.
başka sorun? :)

Çoğu arkadaşa katılmakla beraber Bence konu sahibinin üstüne çok gidiyorsunuz bende saldım çayıra mevlam kayıra çocuklara sinir oluyorum doğurup salmakla olmuyor annelik
Konu sahibi sanada tavsiyem ayda yılda bir geliyorlar rahat ol pislik leke temizlenir eşin için buna katlanabilirsin, yemek yedikten sonra hemen bi el süpürgesiyle süpürürsün gittikten sonra halledersin yerleri silmek abartılı

İşin aslı ben de yemek seçerim O nedenle atıp tutamayacağım.

Ya ama cidden sorumsuz ebeveyn çok. Bizzati gördüm, çocuk şortunu indirdi, bir güzel halıya işedi. Annesi de güldü.

Ya ona göre normaldir birşey diyemem
ama bir durum onun kontrolü dışına çıktığı an
kötü hissediyor gibi.
Yani yere birşey döküldüyse kabul edemediği bir durum
olduğu için
büyük bir bir mesele haline geliyor onun için.

Zor bir karakteri var gibi.

kayınvalide elti kaynım çocuklar olmadan gezmez. kabul etmiyor tek daveti.
başka sorun? :)

Eşin için sorun yoksa bana niye sorun olsun?
Ben bi arkadaşla fikir paylaşımında bulunuyordum

Size sorum olursa sizden alıntı yaparım, size sorum yok zafer kazanmış gelin edalarındaki tavırlarınızdan sonra herşey netlik kazandı benim açımdan.

kaybeder bu şekilde

Kız her cümlene paragrafla başlıyon neredeyse. Şair ruhlu üyemiz Neyse
Ev sahipliği kadar, misafirlik de önemli bir kavramdır. Misafirliğe gidenin de özen göstermesi gereken şeyler vardır. Çocugu her yeri kırıp dökerken, ''evladın yapma, bak yaptıgın hem tehlikeli, hem de ayıp'' diyemiyorsa bi insan, Boş yere benden bi saygı, bi misafirperverlik beklemesin. Bu kadar nettir tavrım. Nezaket ve görgü parayla değil ya, agzı aşınmaz.

Derler canım derler. Valla derler. Bundan bir tane de bende var. O yüzden çok iyi biliyorum. Zaten kendi evlerinde öyle yaşayan insanlarmış. Onlara göre normal bu. Benimde sandalyelerim deri, bir kısmı şerit şeklinde beyaz. salça sosu dökülünce çıkmadı. Sanırım derinin kalitesiyla alakalı birazda. ÇAmaşır suyuyla çok az belli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…