Nefretlik Misafir!

İşin aslı ben de yemek seçerim O nedenle atıp tutamayacağım.

Ya ama cidden sorumsuz ebeveyn çok. Bizzati gördüm, çocuk şortunu indirdi, bir güzel halıya işedi. Annesi de güldü.
aynısı annemin başına geldi canım.
çocuk duvara köşeye işedi.
bir dost a da böyle çocuklar gelsin yine böyle atıp tutacak mı merak ediyorum

Ama kayınvalidenin küçük çocuğu yok
Sorun çocuklarına sahip çıkmayan eltiyse
Kayınvalide davet edilebilir
Amaç başka bence

O kısmı bilmiyorum olabilir.
Benim de yiğenim var 8 yasında bize gelir çikolata yer ellerini halıya sürer cips yer koltukta 1 ay cips kırıntısı çıkar koltuktan.Sanırım bu biraz yetiştirilmeyle ilgili.İnsan karşısında kendi gibi birilerini bekliyo.Ben çok imtina ederim başkalarının eşyalarına zarar vermekten, kirletmekten vs.Sadece başkaları da evimde böyle davransın isterim he evet bana kalsa ben de evime kimseyi sokmam zaten misafir de sevmem ama asgari ilişkilerde böyle oluyo işte mecbur görüşüyosun bişey de diyemiyosun.

Salça kazasına henüz uğramadı benimkiler
İşkembeden atamam şimdi
Ama kızlar baya öneri yazdı, sende bi dene bence işe yarar belki

aynısı annemin başına geldi canım.
çocuk duvara köşeye işedi.
bir dost a da böyle çocuklar gelsin yine böyle atıp tutacak mı merak ediyorum
Misafir gittikten sonra çığırıyordum deli gibi, o halıyı ben silmem, hatta atın o halıyı, bir de kakasını bıraksaydı başlamışken diye
Çok iğrenç bir durum.

Yav arkadaşlar, bu eşya dediğiniz şey, hani koltuk, sandalye, halı, kilim falan hep siz rahat edin diye var, eziyet çekin diye değil.
Misafirler pismiş.
E evet pis insanlar. Kocaman 3 çocuklu eltiyi, kazık kadar adam yetiştirmiş kayınvalideyi azarlayarak mı terbiye edeceksiniz. Çağırmayın, gitmeyin amenna.
Ama nedir, eve gelen misafire "sen pissin" demek.
Pis olduğunu düşündüğünüz insana yemek yedirmeyin, ağırlamayın, güler yüz göstermeye çalışmayın. Çağırmayın, olsun bitsin.
Konu sahibi bile bile çağırmış, sonra da elinde sabunlu bez bir halıyı bir koltuğu silmiş. Ayıp yahu. Yani tamam, o ana elbette çocuğuna evladım dökmeden ye, dikkat et diyecek, çocuk dökerse silecek de, yapmıyorsa da yapmaz yani en az 35 40 yaşında kadına terbiye mi vereceğiz. Ayıp değil mi?
Herkes ortaklaşa demiş ki "istemeden olsa..." E bazısı dikkatsizlikle yapılana da söz eder "dikkat etmedi, güzelim halımı mahvetti."
Halı yav, mahvolursa da olur yani, evine davet ettiğine göre sevdiğin değer verdiğin insan olmalı, senin değilse eşinindir, çocuğunundur.
Herkesin titizlik anlayışı farklı.
Bir misafirliğe gittiğimde, o zamanki sevgilimin yakın arkadaşının evine gitmiştik. Sevgilime çayı uzatırken şekerlikten elimle küp şeker aldım diye kadın gözümün önünde koca şekerliği çöpe attı. Sadece şekerleri değil, şekerliği de.
Bir daha evine adım atmadım. Düğün yaptı, düğününe bile gitmedim.
Size göre bu uç bir örnek olabilir ama bazısına göre de konu sahibi uç bir örnek işte.

Bende hoşlanmam sorumsuzluktan kim hoşlanır ki
Zaten çikolata verilmemeli çocuklara, sağlıklı değil. Hadi veriyosun kendi evinde ver, kendin temizle
O bildiğin düşüncesizlik
Ama konu sadece çocuk ve eltiye kızmak değil, eş ailesinin ayağını kesmek.
O da olduğuna göre konu sahibi çıkmayan lekeyi unuttu, baya gülücükler saçar oldu
Dağılabilirz sanırım

sikma canini esinde sen den yana daha ne bidakine sadece caya davet edersiniz

8 Ayda 2. kez gelmişler sonuçta eşinin ailesi bu.
herkes rahatsız olur böyle misafirden ama bu kadar abartmayın senede 3-5 kez eşinizin ailesine sabır gösterin el değil neticede. el olsa bile birden silinmiyor.mesafe koyuluyor, baktınız tahammül edemiyorsunuz görüşmezsiniz ileri de el olsa.
Ama aile daha farklı bence daha çok emek ister sabır ister. Bunlar için davet etmeyecekseniz hele eşinizde böyle düşünüyorsa çok yazık.
Daha ne sorunlar yaşanıyor insanlar arasında ama özveri göstererek görüşmeye devam ediliyor sevmesek de aile diyoruz.

Laf sokmanız ve böyle düşünmeniz gerçekten üzücü. Olgunca davranmanız gerek onlar her ne kadar olgun değilse de..
Siz öyle olmayın derim ben. yeni evlisiniz yolun başındasınız daha şimdiden koparmayın aranızdaki bağı.
Ayrıca onları savunmuyorum bunu bilin size tavrınız hakkında yorum getirdim sadece.

Konu sahibinin üstüne gidilmesini ben de anlamadım ne yalan söyleyeyim.
Şimdi bir çocuklu misafirim gelse çocuk kazara yemektir içecektir dökse ses etmem önemli değil derim. Yazık kazara olmuş derim. Ama bu çocuk terbiyesiz ve arsızsa inadına kırıp döküyorsa, bilerek kirletiyorsa evi annesi de bakıyor ve ses etmiyorsa arkasından da konuşurum çocuğa da sinir olurum. İnsanın neticede.
Yani çok şımarık çocuklara ve onları yetiştiren annelere kızıyorum doğruya doğru. Yani kimse çocuğa vursun bağırsın demiyor da elin evinde de az insan yavrusu kıvamında davransın yani.
Bazı anneler var ki milletin evinde kendi evindekinden daha rahat, göz ucuyla çocuğa bakmıyor bile, çocuk antika da kırıyor, hatırası olan şeyi de kırıyor laf etsen kaldırsaydın cicim deniyor. E ama yani görüyorsun eline aldı uyar çocuğunu.
Yada çocuğun yemek yerken sağa sola kasıtlı bir şey sürmesin mesela değil mi, kimse hiç dökmesin kırıntı yapmasın demiyor da hani çocukta elinde börekle köfteyle evde koşuşturmasın insan temizliyor yani oraları.
Mesela benim en sevdiğim kuzenimin çocuğu bize geldi kyepyeni televizyonuma oyuncakla vurdu, annesi yoktu odada mama hazırlıyordu, çocuk gözümün önünde aldı vurdu daha da minicikti. Kızdım mı? Hayır? E bilerek zarar vermek isteyerek yapmadı ki, daha ufaktı zarar vereceğini bilmeden yaptı. Ama üç dört hatta beş hatta yedi sekiz yaşlarındaki çocuklar, izinsin alıp benim biblolarımı yere fırlatıyorsa orada bir dur derim. Çocuğuna izinsiz başkasının eşyasının almaması gerektiğini öğretmenen rahat annelerin de arkasından dedikodusunu ederim.
Burada da kadıncağız kazara olmadığına sinirlenmiş. Aşırı rahatlıklarına sinir olmuş. Yani bilerek dök yavrum saç evladım sen de amma abartıyorsun diyorlarsa haklı kadıncağız kim olsa kızar..

Cidden böyle üstüme üstme gelerek yazıyorsun ya bazı arkadaşlarda grmüş zaten o yzden sordum başka sorun var mı diye?
Tekrar söylüyorum evine işeyen kakasını yapıp sifonu çekmeyen yemekleri ayaklarrıyla odadan odaya taşıyan çocuk/yetişkin misafirin gelince cidden burda klavyede yazdığın gibi sakin olup ammaaannn canınız sağolsun canlarım? mı diyorsun?Cidden merak ediyorum da soruyorum?

Çok teşekkürler yorumun için.
Herkes diyor ki aman kalp kırma...
E ben kırıldım ben napayım?Pride ölsün
Beni düşünen yok.
Duyarlı olalım biraz.Kimse istemez bu durumu yazmak kolay.

Yoo ben direk nişanlıyken terk ederim
Aynı şeyi nişanlımda yapıyordur, öyle büyümüştür derim
Bi kocam mikemmel gerisi tüü kaka deyince bana inandırıcı gelmiyor

Ya bu aile abarttığın kadar değil
Ya da eşin mikemmel değil
Ben tutarsız bulduklarımı yazıyorum
Kişisel değil, sizi tanımıyorum zaten niye üstünüze gelmek için yazayım

yahu kınamak değil de ailesi dur dediği halde yapmasa çocuğun mizacı uyarsa da durmuyor dersin ama hiç bir kere bile dur çocuğum akıllı ol demeyen ebeveynler yok mu asıl onlar çıldırtıyor insanı :d ben hamile halimle evime gelen eşimin iş arkadaşları ve eşlerini çocuklarını ağırladm iki aile.. koca damacana suyu döken çocuklar ve ben mutfakta aman allahm o saatler anneler ortada yok içerde kahkahalar sohbetler... Gelip yardm dahi etmediler. yok abi bunun temizlikle de alakası yok başka bi rahatlık ya da akıl erdirememe bunların ki

Temizlik imandandir tabi, anne babaya hurmette..Ben esinize kizdim, onu yetistirenleri kendi evine layik gormemesine...
ha işte atalarımız buna yumurtadan çıkmış kabugunu begenmez demiş bişeyler yaşamışki demişler .. insanın aslini inkar etmess, özünden utanması ne kadar kötü bir şey, o kayınvalide oğluna ş..tgım b*k beni begenmıyor dese yeridir.

Çok teşekkürler yorumun için.
Herkes diyor ki aman kalp kırma...
E ben kırıldım ben napayım?Pride ölsün
Beni düşünen yok.
Duyarlı olalım biraz.Kimse istemez bu durumu yazmak kolay.

Bir de hiç bir şeyine ses edilmeyen o canavar çocuklar büyüyünce ne olacak düşünen yok?
Aşırı kuralsızlıkla büyüyen çocukların cidden ileride çok da masum bireyler olacağını sanmıyoru. Her şeyi kendine hak gören, eleştiri kabul etmeyen aşırı egolu(aşırı özgüven de zararlı bence) tipler olacak.
Ne anne baba sayacak ne herhangi birinin düşüncesini hissini. E bu şekilde ilerleyen zamanda da kendi en çok çekecek yani.
Hani özgürlüğü de abartmamak lazım bence.
Ben de fiske dahi yemedim çocukken ama masada nasıl yemek yenir, misafirlikte nasıl davranılır gibi kuralları biliyordum, görgülü yetiştirildik yani. Milletin içinde kazık kadar yemek yemeyi bilmeyen çocuk özgüvenli değil terbiyesiz yada görgüsüz oluyor bence.

Bir dostun samimiyetine inanan?
Evet dağılabiliriz bence de

Bir dostun samimiyetine inanan?
Evet dağılabiliriz bence de
Konu benim konum değil, samimiyetime inanılması gerekmiyor
Ama işte sıkıştığın yerde gülücükler saçıp kişiselleştirmek gibi bi alışkanlığın var

Sen diyorsun ki misafir benim evime özen göstermiyorsa bende lafımı söylemekten çekinmem. söylerim pat pat diye. Bende diyorum ki o üzerine düşeni yapmıyor olabilir ki normal bulmuyoruz bunu. O kişi adaptan görgüden yoksunsa bu onun ayıbı. Ayıba ayıpla karşılık veremem ben. çünkü ben ev sahibiyim. önemli bir misyonum var :)

Bak sen paragraf kullanmam dan rahatsız oldun diye muhatap olarak deger verip yazdıklarıma açıklama yapma ihtiyacı hissettiğin için, karşıt görüşlü olduğumuz halde nezaket ve adap gerekliliğini yerine getiriyorum. şuan çok zorlanıyorum yazarken ama farklılığımı ortaya koyuyorum
Ev sahibi olmak da aynı nezaketi gerektirir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…