aynısı annemin başına geldi canım.İşin aslı ben de yemek seçerimO nedenle atıp tutamayacağım.
Ya ama cidden sorumsuz ebeveyn çok. Bizzati gördüm, çocuk şortunu indirdi, bir güzel halıya işedi. Annesi de güldü.
Ama kayınvalidenin küçük çocuğu yok
Sorun çocuklarına sahip çıkmayan eltiyse
Kayınvalide davet edilebilir
Amaç başka bence
Salça kazasına henüz uğramadı benimkilerDerler canım derler. Valla derler. Bundan bir tane de bende var. O yüzden çok iyi biliyorum. Zaten kendi evlerinde öyle yaşayan insanlarmış. Onlara göre normal bu. Benimde sandalyelerim deri, bir kısmı şerit şeklinde beyaz. salça sosu dökülünce çıkmadı. Sanırım derinin kalitesiyla alakalı birazda. ÇAmaşır suyuyla çok az belli oluyor.
Misafir gittikten sonra çığırıyordum deli gibi, o halıyı ben silmem, hatta atın o halıyı, bir de kakasını bıraksaydı başlamışken diyeaynısı annemin başına geldi canım.
çocuk duvara köşeye işedi.
bir dost a da böyle çocuklar gelsin yine böyle atıp tutacak mı merak ediyorum
Bende hoşlanmam sorumsuzluktan kim hoşlanır kiO kısmı bilmiyorum olabilir.
Benim de yiğenim var 8 yasında bize gelir çikolata yer ellerini halıya sürer cips yer koltukta 1 ay cips kırıntısı çıkar koltuktan.Sanırım bu biraz yetiştirilmeyle ilgili.İnsan karşısında kendi gibi birilerini bekliyo.Ben çok imtina ederim başkalarının eşyalarına zarar vermekten, kirletmekten vs.Sadece başkaları da evimde böyle davransın isterim he evet bana kalsa ben de evime kimseyi sokmam zaten misafir de sevmem ama asgari ilişkilerde böyle oluyo işte mecbur görüşüyosun bişey de diyemiyosun.
sikma canini esinde sen den yana daha ne bidakine sadece caya davet edersiniz8 aylık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz.Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız. 8 ayda iki kez geldiler ikincisi dündü. İlk kez yemeğe aldık babam da buradaydı fırsat bana yardımcı oldu beraber birşeyler yaptık davet ettik. Eşimin ailesi kaynım ve elim ve üç çocuğu (çocuklar 4-5-12 yaşlarında) geldiler. onlar gelmeden plan yaptık önce çocuklara yedirip sonra rahat rahat biz yiyelim diye başka türlü sığamazdık çünkü.
Asıl meseleye gelince ; dikkatsizlik ,özensizlik ve pislik içinde yaşamaları... Evlerinde bunlara hiç dikkat etmezler yemek yenir yağlı pilavlar salçalar yerlerde çocuklar ellerinde alır yer döker. Temizlik anlayışları sıfır. Onlara gidemiyorum midem kaldımıyor bazı şeyleri. onları davet edemiyorum evim batıyor.
Eşimin ailesidir dedim kırk yılda bir olur dedim davet ettim. bembeyaz deri sandalyelerim dün salça lekesiyle doldu.Eşim,babam,ben elimizde bezler gece 11 e dek arkalarından temzlik yaptık.3 çocuk birini tutsak biri kaçıyor . sandalye tepesinde koltuk tepesinde, düğmeleri çekerler ,masa örtüsünü çekerler mobilyalara ellerine bir şey geçince vururlar. Hala taksidini ödediğimiz eşyaların içine edilmesi için mi bunca fedakarlık yapıyoruz? Her şeyi ikimiz yaptık her şeyden ödün veriyoruz da ödüyoruz bunları.Gerçekten misafirden(böylesinden) nefret ediyorum ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Bu çocukları gördüm çocuk fikrinden soğudum,çocuk dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor.
.Eşim de bu son olur artık yemek falan veremeyiz dedi. Elimde bezler sofradan kalktılar zeytinyağlı salatalar pilavlar yerlerde yer sildim,silmesem dağılacak diğer odalara mutfağa gidecekler.Eşimin annesi "aman sende abarttın "diyor. Güler misin ağlar mısın? "Abarttım mı? Namaz kılacaksınız birazdan. Temizlik imanın yarısıdır bilirsiniz" dedim. Sesini çıkarmadı.Çünkü onlara göre yemek içmek saçmak ,tuvalet temizlememek ,sifonu çekmemek eti yemeği bisküviyi ağzı açık bırakmak, ekmek kırıklarına basıp yürümek ,oturmak kalkmak her şey serbest,her şey normal...
Olmaz , onun deri koltuktan çay lekesi de çıkmazsikma canini esinde sen den yana daha ne bidakine sadece caya davet edersiniz
Eşin için sorun yoksa bana niye sorun olsun?
Ben bi arkadaşla fikir paylaşımında bulunuyordum
Size sorum olursa sizden alıntı yaparım, size sorum yok zafer kazanmış gelin edalarındaki tavırlarınızdan sonra herşey netlik kazandı benim açımdan.
Konu sahibinin üstüne gidilmesini ben de anlamadım ne yalan söyleyeyim.
Şimdi bir çocuklu misafirim gelse çocuk kazara yemektir içecektir dökse ses etmem önemli değil derim. Yazık kazara olmuş derim. Ama bu çocuk terbiyesiz ve arsızsa inadına kırıp döküyorsa, bilerek kirletiyorsa evi annesi de bakıyor ve ses etmiyorsa arkasından da konuşurum çocuğa da sinir olurum. İnsanın neticede.
Yani çok şımarık çocuklara ve onları yetiştiren annelere kızıyorum doğruya doğru. Yani kimse çocuğa vursun bağırsın demiyor da elin evinde de az insan yavrusu kıvamında davransın yani.
Bazı anneler var ki milletin evinde kendi evindekinden daha rahat, göz ucuyla çocuğa bakmıyor bile, çocuk antika da kırıyor, hatırası olan şeyi de kırıyor laf etsen kaldırsaydın cicim deniyor. E ama yani görüyorsun eline aldı uyar çocuğunu.
Yada çocuğun yemek yerken sağa sola kasıtlı bir şey sürmesin mesela değil mi, kimse hiç dökmesin kırıntı yapmasın demiyor da hani çocukta elinde börekle köfteyle evde koşuşturmasın insan temizliyor yani oraları.
Mesela benim en sevdiğim kuzenimin çocuğu bize geldi kyepyeni televizyonuma oyuncakla vurdu, annesi yoktu odada mama hazırlıyordu, çocuk gözümün önünde aldı vurdu daha da minicikti. Kızdım mı? Hayır? E bilerek zarar vermek isteyerek yapmadı ki, daha ufaktı zarar vereceğini bilmeden yaptı. Ama üç dört hatta beş hatta yedi sekiz yaşlarındaki çocuklar, izinsin alıp benim biblolarımı yere fırlatıyorsa orada bir dur derim. Çocuğuna izinsiz başkasının eşyasının almaması gerektiğini öğretmenen rahat annelerin de arkasından dedikodusunu ederim.
Burada da kadıncağız kazara olmadığına sinirlenmiş. Aşırı rahatlıklarına sinir olmuş. Yani bilerek dök yavrum saç evladım sen de amma abartıyorsun diyorlarsa haklı kadıncağız kim olsa kızar..
Yoo ben direk nişanlıyken terk ederimCidden böyle üstüme üstme gelerek yazıyorsun ya bazı arkadaşlarda grmüş zaten o yzden sordum başka sorun var mı diye?
Tekrar söylüyorum evine işeyen kakasını yapıp sifonu çekmeyen yemekleri ayaklarrıyla odadan odaya taşıyan çocuk/yetişkin misafirin gelince cidden burda klavyede yazdığın gibi sakin olup ammaaannn canınız sağolsun canlarım? mı diyorsun?Cidden merak ediyorum da soruyorum?
ha işte atalarımız buna yumurtadan çıkmış kabugunu begenmez demiş bişeyler yaşamışki demişler .. insanın aslini inkar etmess, özünden utanması ne kadar kötü bir şey, o kayınvalide oğluna ş..tgım b*k beni begenmıyor dese yeridir.Temizlik imandandir tabi, anne babaya hurmette..Ben esinize kizdim, onu yetistirenleri kendi evine layik gormemesine...
Çok teşekkürler yorumun için.
Herkes diyor ki aman kalp kırma...
E ben kırıldım ben napayım?Pride ölsün
Beni düşünen yok.
Duyarlı olalım biraz.Kimse istemez bu durumu yazmak kolay.
Bende hoşlanmam sorumsuzluktan kim hoşlanır ki
Zaten çikolata verilmemeli çocuklara, sağlıklı değil. Hadi veriyosun kendi evinde ver, kendin temizle
O bildiğin düşüncesizlik
Ama konu sadece çocuk ve eltiye kızmak değil, eş ailesinin ayağını kesmek.
O da olduğuna göre konu sahibi çıkmayan lekeyi unuttu, baya gülücükler saçar oldu
Dağılabilirz sanırım
Konu benim konum değil, samimiyetime inanılması gerekmiyorBir dostun samimiyetine inanan?
Evet dağılabiliriz bence de
Kız her cümlene paragrafla başlıyon neredeyse. Şair ruhlu üyemizNeyse
Ev sahipliği kadar, misafirlik de önemli bir kavramdır. Misafirliğe gidenin de özen göstermesi gereken şeyler vardır. Çocugu her yeri kırıp dökerken, ''evladın yapma, bak yaptıgın hem tehlikeli, hem de ayıp'' diyemiyorsa bi insan, Boş yere benden bi saygı, bi misafirperverlik beklemesin. Bu kadar nettir tavrım. Nezaket ve görgü parayla değil ya, agzı aşınmaz.
Derler canım derler. Valla derler. Bundan bir tane de bende var. O yüzden çok iyi biliyorum. Zaten kendi evlerinde öyle yaşayan insanlarmış. Onlara göre normal bu. Benimde sandalyelerim deri, bir kısmı şerit şeklinde beyaz. salça sosu dökülünce çıkmadı. Sanırım derinin kalitesiyla alakalı birazda. ÇAmaşır suyuyla çok az belli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?