Nefretlik Misafir!

Şükürler olsun ki eşim hayatıma kattığım en değerli insanlardan.
Canımdan can koparken babam abim ve eşim vardı yanımda.
elimi tuttu ve hiç bırakmadı allahıma şükürler olsun,en zor anlarımda hep yanımdaydı.
siz nasıl bulursanız bulun tabiki.
yapıcı çok güzel yorumlarda oldu onlara teşekkür ettim zaten :)

Bizde bunların lafı olmaz saygıdan ve kırmamak için. Kimliğe saygısızlıkta elbet insan durur bir düşünür görüşmek istemez haklı olarak kendini savunur ama bu bambaşka bir şey.

Büyüklerin değil çocukları yaptığı bir şey ama hepsi de küçük değilmişler anlattığınız kadar saatlerce bezle temizleyecek kadar nasıl dökebilirler ki anlayamadım öyle olsalar hep evleri çok kötü durumda olmalıydı değil mi bazı çocuklarda misafirlikte şımarıyor. Yanii o kadar da pislik zor yani. Sonuçta 8 ayda ikinci gelişleriymiş ne yapabilirsiniz ki bir daha evime gelmeyin diyemezsiniz ama eşiniz uyarabilirdi yani kardeşini. Hele sizin ev sahibi olarak namaz kılıyorsunuz kim görürse ama temiz değilsiniz gibi bir laf demeniz çok yakışıksız abartılı anlattığınızı düşünüyorum şahsen ben o zaman evinize çocuklu hiçkimseyi çağırmayacaksınız.

Konumuz temizlikti
Ailesi o kadar pisse eşini de öyle yetiştirmişlerdir dedim
Neyse alıştık zaten böyle cevaplara
He diyelim geçelim.

Ne rahat anne baba , akrabalık derecen ne olursa olsun misafir gittiğin yerde çocuklarını al dizinin dibine oturt , yok çocukların çok mu yaramaz o zaman hiç bir yere gitme .
Siz de bir daha davet etmeyin , her seferinde arkalarını mı topluycaksınız .

Misafirin yaninda temizlik yapmak bi orayi bi burayi silmek bence cok rahatsiz edici bir davranis.
Ardi önü bir kere gelmisler eve onlar gittikten sonra evinizi temizleyebilirsiniz.

Konumuz temizlikti
He diyelim geçelim.

Geçin,canınız sıkılmış iyisi mi yazmayın siz:)
Öneriler alındı yorumlar yapıdı
konu kapanacak.
sataşacak başka konular bulursunuz nasılsa yarın 9 da burdasınız :)

Bence değil. Çünkü o, bu zmana kadar, yaptığının normal birşey olduğunu düşünmüş ve bu davranışlarına devam etmiş. E biz Türklerin de misafirlik anlayışı malumunuz. Misafirlik dendi mi akan sular durur. Misafir ne yaparsa yapsın hoş görülür bizde. Ben bunu yanlış buluyorum. Yıllarca misafiri baş tacı etmişiz ama neye yaramış? Kendini bilmez insanlar da böyle görgüden bi haber yaşamaya devam etmiş. Şimdi misafirliğe gidip de, kendi evindeki rahat ve pis hareketlerine devam eden insanlara, bir iki kişi daha tepki vermiş olsa, herhalde bi durur düşünür. Ulan bende bi yanlışlık var heralde diye. Bu tür insanların başka türlü düzeleceklerini düşünmüyorum.

Ayıba ayıpla karşılık vermek değil mesele. Bir çok konuda ayıba ayıpla cevap vermemek konusunda seninle hemfikirim. Ama bazen öyle insanlarla karşılıyoruz ki, görüyorum ki o kişi ayıbı yüzüne söylenmedikçe asla anlayacak biri değil. Ben ayıbını söylerim ki, o normal bişey sanmasın, hatta yaptıgını marıfet sanmasın. Birde marifet sananlar var malum.
Not olarak, paragraf yapmandan rahatsızlık duymadım. Ben bi sorun mu var acaba, senin isteğin dışında sistemsel bi sorun yüzünden mi o şekilde yazılıyor diye düşünmüştüm. Sende isteyerek o şekilde yazdığını söyledin. Hepsi bu. Nasıl yazdığınla ilgili bir sorunum yok. O yuzden ortada nezaket göstermeni gerektirecek birşey de yok.

Konumuz temizlikti
He diyelim geçelim.

Valla canım eşim bana
kardeşinin çocukları eşyalarımıza zarar veriyor
bak halı, sandalyeler leke içinde bir daha gelmesinler
dese
hı hıı aşkım bence de gelmesinler diyemem. Sanıyorum ki
kimse diyemez.

Bu sebeple evimden ayaklarını keseceklerine
ölürüm daha iyi.
Ayrıca sanki o çocuklar yedi kat elin çocukları.
Konuda ki eş amcaları oluyor yani.

Bir leke nasıl daha önemli olabilmiş aklım almadı.

neyse gel biz çıkalım konudan
konu sahibiyle eşi için zaten sorun yok :)

Herkesin değer yüklediği şeyler farklıymış demek ki.

İyi de konu sahibi diyor ki bunlar pis insanlar. Şapkadan çıkmadı yani bu pislik. Biliyor. Bile bile davet etti.
Ya davet etmeyecek ya da yakınmayacak.
Bak misafir ne yapsa hoş görsün demiyorum. Çağırmasın. 8 ayda 2 kez gelmişler zaten evine. 2.'ye de çağırmayıverseydi. Ki çağırmayacakmış da.
Düzelmezler.
o yaşta kadın sen kalkıp yanında temizlik yaptın diye düzelmez.
Bu bir gördü kuralı. Misafirin görgü kurallarına uymamaması bence benim de uymamamı gerektirmez. Ben misafir gittikten sonra toparlarım.
Öyle çocuğuna dur, yapma, etme demeyen misafiri de bir daha çağırmam.
Biter gider.

Aynen öyle Gidelim, eşyalarıyla mutluluklar dileyerek bu çifte

Harfiyen katılmakla beraber eşinizede yazıklar olsun diyorum. Çağırmazmış mış 2 salça lekesi için oturup sizinle ailesini mi eleştirdi.

Öyle sanıyorum ki, eşinin ailesi diye, kendini çağırmak mecburiyetinde hissetti. Türk aile yapısına baktığımızda çağırmasın diyemiyoruz malesef. Geleneklerimizin imkan vermediği şeyler bunlar. Yakınmak konusunda da birşey demeyeceğim. Çünkü insanız ve bi sınırı var sabrımızın. Gayri ihtiyari yakınıyoruz. Bdv de bunu için var.

Bir kısmını alıntıladım.
Anlatmak istediklerimin özeti budur.
Teşekkürler akılcı yorum yapan fikir sunan herkese.
Konu kapanacak zaten.

titizlik konusunda kımseyı elestıremem cunku bende fazlasıyla titizim
evım tum mobılyalarım halılarım hersey bembeyaz
ama mısafırı severım... cunku tıtızlık temızlık yapmayı sevmektır :) tertıplı olmayı sevmek demektır
elınde bezle herkesı dıken ustunde oturtmak degıldır bu takıntı olur

ama su konuda kesınlıkle haklısın;bazı mısafırler ve cocukları var kı hıc durmuyorlar yahu, ben bı yere gıttımmı bı kere duzen bozmam rahatsızlık vermem hele hele cocugun elıne gecen seyı saga sola vurması hıc durmaması elınde yıyecekle dolasması... buna ızın veren anne... bu en cok kızdıgım seydır ben kımseye oyle yapmıyorsam kımsede bana yapmasın ve oyle kısılere mesafe koyarım evıme cagırmam cunku hayata bakıs acısı kultur bakımından cok farklıyız demektır buda onla anlasamayacagımı konusmaktan keyıf almayacagımı gosterır

ben de armut dibine düşer sözüne çok da inanmıyorum. evet huylar çekiyor genel anlamda ama yüzde yüz öyle olacak diye bir kesinlik yok. mesela biz tüm kardeşler temizlik konusunda birbirimizden çok farklıyız, mesela kardeşimin gözüne bir bardak bile batar, bense hiç dert etmem sehpada bekleyen bardağı, zaten gideceğim zaman kaldırırım, dağınığımdır ama pis değilimdir, hele ki beden temizliği konusunda çok titizimdir, kışın ayazında bile her gün duş almadan duramam, ama çok titiz olan kardeşim her gün duş alamaz kışın, ama tabi o da hep tertemizdir... ya da mesela annem hayvanlara vicdanlı olmasına rağmen tüyü vs yüzünden evine sokmak istemez, midesi kaldırmıyor kadının, takık, bense kedimle beraber yatarım, ancak gele gide mecbur biraz alışmıştır annem tüy kavramına

temizlik duygusu başka bir şey, kimi insanın içinde oluyor kiminde olmuyor, aileden herkes de bu konuda ille de aynı olmuyor, mutlaka genel aile tutumuna uymayan bir kaç kişi çıkar bu konularda.. çok tititizlerden çok dağınıkların çıkması gibi bu defa tersi çıkmıştır. eşiniz de belki sizden önce bile yadırgıyordu ama ailesi diye midesi bulanmıyordur elbet..
çocuk konusunda da, sanırım siz de annemin hayvan tüyüne takık olması gibi çocuk pisliğine takıksınız. bunu belki kendi çocuğunuz olursa aşarsınız, bilemiyorum. ama ne yazık ki çocuk dediğin yapar, kirletir, dağıtır, kırar. benim çocuğum yok, düşünmüyorum da, bu yüzden çok iyi anlıyorum ne kadar daraldığınızı o an, ama dediğim gibi çocuktur neticede, en iyi terbiye almışı bile bir şekilde şımarabilir bir anda.. en doğrusu katlanamıyorsanız evde çocuklu aileleri ağırlamamak gerçekten, yemeğe dışarıya çıkmak..

yine de ben ne kadar pisliğinden midem bulansa da kimseye diyemem öyle. neticede bir misafir geldiğinde az ya da çok insan yoruluyor ardından, bu durumda sizin sadece sizi az yoranları almanız daha doğru sanki, ben yanlarında laf söylemektense böyle yapmayı, sonrasında evde ağırlamamaya karar vermeyi daha doğru buluyorum..

Son düzenleme:
Yakınmasın derken, buraya konu açmasın manasında değil. Dert etmiştir, açar, beni bağlamaz sonuç olarak. Ben mesele kendimi konu sahibinin eşinin yerine koyuyorum ve halı, koltuk, perde kirleniyor diye kocam kardeşimi evimde istemese çok bozulurum.
Kardeşim ne kadar savurgan ve sorumsuz bir insan olursa olsun.
Onlar benim için eninde sonunda birer eşya.
Bence de elti ve kocası ve kaynana çok rahat insanlar ve konu sahibi istememekte haklı. Ama kendi başıma gelse, kocama yeğenlerin evimi kirletiyor, daha da gelmesinler demezdim, diyemezdim.
Kardeş yenge kayınebevynler küt diye kaza geçirse o çocukların amcası eşim çünkü.
Bana denmesine de izin vermezdim.

Off boyle misafiri ben de sevmem
Sen yine iyisin temizlik yapip kurtulmussun, yilda uc defa gelecek insanlar icin dert tasa sahibi olma ama tabii istemiyorsan bir daha da cagirma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…