Yoo ben direk nişanlıyken terk ederim
Aynı şeyi nişanlımda yapıyordur, öyle büyümüştür derim
Bi kocam mikemmel gerisi tüü kaka deyince bana inandırıcı gelmiyor
Ya bu aile abarttığın kadar değil
Ya da eşin mikemmel değil
Ben tutarsız bulduklarımı yazıyorum
Kişisel değil, sizi tanımıyorum zaten niye üstünüze gelmek için yazayım
Yav arkadaşlar, bu eşya dediğiniz şey, hani koltuk, sandalye, halı, kilim falan hep siz rahat edin diye var, eziyet çekin diye değil.
Misafirler pismiş.
E evet pis insanlar. Kocaman 3 çocuklu eltiyi, kazık kadar adam yetiştirmiş kayınvalideyi azarlayarak mı terbiye edeceksiniz. Çağırmayın, gitmeyin amenna.
Ama nedir, eve gelen misafire "sen pissin" demek.
Pis olduğunu düşündüğünüz insana yemek yedirmeyin, ağırlamayın, güler yüz göstermeye çalışmayın. Çağırmayın, olsun bitsin.
Konu sahibi bile bile çağırmış, sonra da elinde sabunlu bez bir halıyı bir koltuğu silmiş. Ayıp yahu. Yani tamam, o ana elbette çocuğuna evladım dökmeden ye, dikkat et diyecek, çocuk dökerse silecek de, yapmıyorsa da yapmaz yani en az 35 40 yaşında kadına terbiye mi vereceğiz. Ayıp değil mi?
Herkes ortaklaşa demiş ki "istemeden olsa..." E bazısı dikkatsizlikle yapılana da söz eder "dikkat etmedi, güzelim halımı mahvetti."
Halı yav, mahvolursa da olur yani, evine davet ettiğine göre sevdiğin değer verdiğin insan olmalı, senin değilse eşinindir, çocuğunundur.
Herkesin titizlik anlayışı farklı.
Bir misafirliğe gittiğimde, o zamanki sevgilimin yakın arkadaşının evine gitmiştik. Sevgilime çayı uzatırken şekerlikten elimle küp şeker aldım diye kadın gözümün önünde koca şekerliği çöpe attı. Sadece şekerleri değil, şekerliği de.
Bir daha evine adım atmadım. Düğün yaptı, düğününe bile gitmedim.
Size göre bu uç bir örnek olabilir ama bazısına göre de konu sahibi uç bir örnek işte.
Bence abartıyor durumu.
Çünkü konu sahibimiz takıntıları olan bir hatun.
Hatta bir konusun da gittiği yerlere kendi yemeğini
götürdüğünü
çünkü yiyeceği yemeğin yağını,tuzunu ölçülerini
bilmesi gerektiğini söylemişti.
Ben o konusun dada abarttığını ve takıntılı bir durum olduğunu söylemiştim :)
Yani bana şöyle geliyor
Aslında olan . (basit bir nokta)
Konu sahibinin gördüğü
.,½#$$#}\.,£#>.,>>½½{[[]]} :/
Konumuz temizliktiŞükürler olsun ki eşim hayatıma kattığım en değerli insanlardan.
Canımdan can koparken babam abim ve eşim vardı yanımda.
elimi tuttu ve hiç bırakmadı allahıma şükürler olsun,en zor anlarımda hep yanımdaydı.
siz nasıl bulursanız bulun tabiki.
yapıcı çok güzel yorumlarda oldu onlara teşekkür ettim zaten :)
Konumuz temizlikti
Ailesi o kadar pisse eşini de öyle yetiştirmişlerdir dedim
Neyse alıştık zaten böyle cevaplara
He diyelim geçelim.
Neden herkes konu sahibini suçluyor anlamadım
Pis insana pis denir
Pis pistir yani bunun başka izahı yok
Hem pislikten geçilmezler hem de pis diyince alınırlar
Üç çocuğu peşpeşe doğurmasını biliyorsan, o güzel totonu misafirlikte yere koymamayı da göze alacaksın bi zahmet
Bence değil. Çünkü o, bu zmana kadar, yaptığının normal birşey olduğunu düşünmüş ve bu davranışlarına devam etmiş. E biz Türklerin de misafirlik anlayışı malumunuz. Misafirlik dendi mi akan sular durur. Misafir ne yaparsa yapsın hoş görülür bizde. Ben bunu yanlış buluyorum. Yıllarca misafiri baş tacı etmişiz ama neye yaramış? Kendini bilmez insanlar da böyle görgüden bi haber yaşamaya devam etmiş. Şimdi misafirliğe gidip de, kendi evindeki rahat ve pis hareketlerine devam eden insanlara, bir iki kişi daha tepki vermiş olsa, herhalde bi durur düşünür. Ulan bende bi yanlışlık var heralde diye. Bu tür insanların başka türlü düzeleceklerini düşünmüyorum.Konu sahibi bile bile çağırmış, sonra da elinde sabunlu bez bir halıyı bir koltuğu silmiş. Ayıp yahu. Yani tamam, o ana elbette çocuğuna evladım dökmeden ye, dikkat et diyecek, çocuk dökerse silecek de, yapmıyorsa da yapmaz yani en az 35 40 yaşında kadına terbiye mi vereceğiz. Ayıp değil mi?
Ayıba ayıpla karşılık vermek değil mesele. Bir çok konuda ayıba ayıpla cevap vermemek konusunda seninle hemfikirim. Ama bazen öyle insanlarla karşılıyoruz ki, görüyorum ki o kişi ayıbı yüzüne söylenmedikçe asla anlayacak biri değil. Ben ayıbını söylerim ki, o normal bişey sanmasın, hatta yaptıgını marıfet sanmasın. Birde marifet sananlar var malum.Sen diyorsun ki misafir benim evime özen göstermiyorsa bende lafımı söylemekten çekinmem. söylerim pat pat diye. Bende diyorum ki o üzerine düşeni yapmıyor olabilir ki normal bulmuyoruz bunu. O kişi adaptan görgüden yoksunsa bu onun ayıbı. Ayıba ayıpla karşılık veremem ben. çünkü ben ev sahibiyim. önemli bir misyonum var :)
Bak sen paragraf kullanmam dan rahatsız oldun diye muhatap olarak deger verip yazdıklarıma açıklama yapma ihtiyacı hissettiğin için, karşıt görüşlü olduğumuz halde nezaket ve adap gerekliliğini yerine getiriyorum. şuan çok zorlanıyorum yazarken ama farklılığımı ortaya koyuyorum
Ev sahibi olmak da aynı nezaketi gerektirir
Konumuz temizlikti
Ailesi o kadar pisse eşini de öyle yetiştirmişlerdir dedim
Neyse alıştık zaten böyle cevaplara
He diyelim geçelim.
İyi de konu sahibi diyor ki bunlar pis insanlar. Şapkadan çıkmadı yani bu pislik. Biliyor. Bile bile davet etti.Bence değil. Çünkü o, bu zmana kadar, yaptığının normal birşey olduğunu düşünmüş ve bu davranışlarına devam etmiş. E biz Türklerin de misafirlik anlayışı malumunuz. Misafirlik dendi mi akan sular durur. Misafir ne yaparsa yapsın hoş görülür bizde. Ben bunu yanlış buluyorum. Yıllarca misafiri baş tacı etmişiz ama neye yaramış? Kendini bilmez insanlar da böyle görgüden bi haber yaşamaya devam etmiş. Şimdi misafirliğe gidip de, kendi evindeki rahat ve pis hareketlerine devam eden insanlara, bir iki kişi daha tepki vermiş olsa, herhalde bi durur düşünür. Ulan bende bi yanlışlık var heralde diye. Bu tür insanların başka türlü düzeleceklerini düşünmüyorum.
.
Aynen öyleValla canım eşim bana
kardeşinin çocukları eşyalarımıza zarar veriyor
bak halı, sandalyeler leke içinde bir daha gelmesinler
dese
hı hıı aşkım bence de gelmesinler diyemem. Sanıyorum ki
kimse diyemez.
Bu sebeple evimden ayaklarını keseceklerine
ölürüm daha iyi.
Ayrıca sanki o çocuklar yedi kat elin çocukları.
Konuda ki eş amcaları oluyor yani.
Bir leke nasıl daha önemli olabilmiş aklım almadı.
neyse gel biz çıkalım konudan
konu sahibiyle eşi için zaten sorun yok :)
Herkesin değer verdiği şeyler farklıymış demek ki.
Harfiyen katılmakla beraber eşinizede yazıklar olsun diyorum. Çağırmazmış mış 2 salça lekesi için oturup sizinle ailesini mi eleştirdi.hadi onlar piste ,pis olduklarını bile bile misafir ettinde sen nasıl ev sahibisin,çok temizimdir ama sizin gibi misafiri diken üstünde bırakabilme ve laf sokabilme kapasitesi olan birinin evine gelmem ben dostluk edemem..
kapasitelerini bildiğiniz insanları aşağılamak alenen onlar varken söylenmek için çağırmayınız bir daha.
dipnot:notumuda düşeyim bu tarz insanları bildiğim için evime çağırmam ..ama sizin yaptığınız cidden hoş değil bari gittiklerinde bir daha çağırmam deseydiniz ,kadının yüzüne temizlik imanın yarısıdır ....DENMEZ...
Öyle sanıyorum ki, eşinin ailesi diye, kendini çağırmak mecburiyetinde hissetti. Türk aile yapısına baktığımızda çağırmasın diyemiyoruz malesef. Geleneklerimizin imkan vermediği şeyler bunlar. Yakınmak konusunda da birşey demeyeceğim. Çünkü insanız ve bi sınırı var sabrımızın. Gayri ihtiyari yakınıyoruz. Bdv de bunu için var.İyi de konu sahibi diyor ki bunlar pis insanlar. Şapkadan çıkmadı yani bu pislik. Biliyor. Bile bile davet etti.
Ya davet etmeyecek ya da yakınmayacak.
Bak misafir ne yapsa hoş görsün demiyorum. Çağırmasın. 8 ayda 2 kez gelmişler zaten evine. 2.'ye de çağırmayıverseydi. Ki çağırmayacakmış da.
Düzelmezler.
o yaşta kadın sen kalkıp yanında temizlik yaptın diye düzelmez.
Bu bir gördü kuralı. Misafirin görgü kurallarına uymamaması bence benim de uymamamı gerektirmez. Ben misafir gittikten sonra toparlarım.
Öyle çocuğuna dur, yapma, etme demeyen misafiri de bir daha çağırmam.
Biter gider.
Bence değil. Çünkü o, bu zmana kadar, yaptığının normal birşey olduğunu düşünmüş ve bu davranışlarına devam etmiş. E biz Türklerin de misafirlik anlayışı malumunuz. Misafirlik dendi mi akan sular durur. Misafir ne yaparsa yapsın hoş görülür bizde. Ben bunu yanlış buluyorum. Yıllarca misafiri baş tacı etmişiz ama neye yaramış? Kendini bilmez insanlar da böyle görgüden bi haber yaşamaya devam etmiş. Şimdi misafirliğe gidip de, kendi evindeki rahat ve pis hareketlerine devam eden insanlara, bir iki kişi daha tepki vermiş olsa, herhalde bi durur düşünür. Ulan bende bi yanlışlık var heralde diye. Bu tür insanların başka türlü düzeleceklerini düşünmüyorum.
.
Şükürler olsun ki eşim hayatıma kattığım en değerli insanlardan.
Canımdan can koparken babam abim ve eşim vardı yanımda.
elimi tuttu ve hiç bırakmadı allahıma şükürler olsun,en zor anlarımda hep yanımdaydı.
siz nasıl bulursanız bulun tabiki.
yapıcı çok güzel yorumlarda oldu onlara teşekkür ettim zaten :)
Yakınmasın derken, buraya konu açmasın manasında değil. Dert etmiştir, açar, beni bağlamaz sonuç olarak. Ben mesele kendimi konu sahibinin eşinin yerine koyuyorum ve halı, koltuk, perde kirleniyor diye kocam kardeşimi evimde istemese çok bozulurum.Öyle sanıyorum ki, eşinin ailesi diye, kendini çağırmak mecburiyetinde hissetti. Türk aile yapısına baktığımızda çağırmasın diyemiyoruz malesef. Geleneklerimizin imkan vermediği şeyler bunlar. Yakınmak konusunda da birşey demeyeceğim. Çünkü insanız ve bi sınırı var sabrımızın. Gayri ihtiyari yakınıyoruz. Bdv de bunu için var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?