Nefretlik Misafir!

Amin.
Ya deriden çıkmayan leke oluyor mu ki? Valla benim dandik deri mutfak sandalyelerimden bile cif,yağçöz yada ikide kalmadıysa sabunlu süngerle çıkıyor.

Çağırmayınca da laf ediyorlar ama. Ben de takıntılı değilim, titiz değilim, ama pislikten de hoşlanmıyorum. Kendi evini dök saç ama misafirlikte böyle yapılmaz çok ayıp.

her gittiğimde hep siz geliyorsunuz(ayda bir gideriz) sıra bizde derdi eşimin annesi anpsaydım çağırmayıp 8 ay olmuş.

İyi ama kimse burada misafir dediğin zaten onlar gibi
olur demiyor.
Çok normal diyende yok.

Madem öyle, biliyordun bu insanları.
3 çocuklu pasaklı misafir ağırlayacağını.
Öyle yada böyle evine davet edip ağırlıyorsan

Yanlarında elinde bezle dolaşmayacaksın.
Laf sokmayacaksın.

Nezaket ve görgü bunu gerektirir.

Onları uğurladıktan sonra istediği kadar söylene söylene
yapsaydı ne yapacaksa.

ah 1 çocuğum var, 3 çocuğum olsa oturur ağlardım herhalde.
çünkü mobilyalara zarar vermeleri konusu dışında diğer şikayetler bana çok normal geldi, kadın çocuklara eliyle yedirecek değil ya yemeği. elbette çocuklar döke saça yiyecek.
ki benim oğlum çok çok usludur ama bir arkadaş ortamına girince o da cozutur yani,
hani bunun çocuğu terbiyeli yetiştirmekle alakası yok.

bence kişi ya davet etmesin,
ya da menüsünü ve ortamı ona göre ayarlasın.

ben gittiğim evde özellikle rica ediyorum ayrı bir sofra örtüsü, onun üstüne de döküyor yani, şimdi o ev sahibi sofrada rahat oturamazsa da asıl ben sinirlenirim, sonuçta evimde yerdim yemeğimi yani, neden gitmişim o eve, aç mıyım açıkta mıyım, davet edilmişim ki gitmişim.

aaaa
çüş artık. her yer yemek olmuş .
çocuklar küçük demişsiniz. benim çocuklarım 9 yaş -5 yaş - 8 aylık.
yemek yenir yerlere dökülmez . döken azarı yer. kendi toplar siler .

bakıcımız bebeğimiz yemek yemiyor diye yatağında bile yedirmeye çalışıyormuş
yatak örtümde yemek lekeleri gördüm.
bugün söyledim hatta
senin yatağında yedirmiyorum . bebeğin yatağında yediriyorum. belki yer diye dedi. tabağı senin yatağına koyuyorum diyor.

dedim mama sandalyesinde yedi yedi . yemedi bırak. başka yerde yedirme. her dakka burnunun dibinde yemek göre göre hepten iştahsız olacak. üstelik bu 3. çocuğum. o nedenle ilk çocukta yaptığım hataları yapmamam lazım ki daha az yorulayım.
elinde ekmek , simitle koltuklara oturan çocuklara sinir olurum. yemek mutfakta yenir

En iyisi o da, çağırmayınca kötü gelin oluyor ama sonra.

Konu sahibi dışında deri kulanan herkes deriden çıkmayan leke yok dedi şimdiye kadar
Hayırlısı

kız ben beceriksizsem demek,
benim yatak başlığı deri, garip bir leke var üzerinde, ne olduğunu da bilmiyorum.
çıkartamadım

Tukenmez kalem de cikiyor mu? Ben ne yaptiysam cikaramadim. Dosemeyi degistiricem artik.
Kizim bi ara heryeri cizmisti sandalyeler de nasibini aldi.
Tükenmez asetonla çıkar, deride hiç denemedim
Çünkü aseton biraz deforme de edebilir, çok minnacık pamuğa damlatıp deneyin isterseniz
Benim ufaklık henüz tükenmez evresine girmedi

Benimkilere de tukenmez kalemle resim yapmisti çocuk, once sildim sildim cikmadi bikac gun sonra uçtu kendiliginden.
Aynen ,kadifedende deridende çıkıyor yani. Birde tam 1 hafta öyle kalmıştı boyali halde. Ona rağmen çıktı.
Aynen, bende kullanıyorum şıp diye çıkıyo herşey
Zaten kolay çıkar diye deri seçmiştim

Lekeyi de aştı yalnız durum
2 sandalyeyi değişecekmiş konu sahibi
Eyvahlar olsun
Benim eşyalarım 5 seneyi devirdi,beyazlar birde ,bunca dökülene rağmen,rengide aynı,lekede yok.
Konu sahibi muhtemelen aileyi sevmiyor,bu da görüşmeme bahanesi olur.

Ben de sizin gibiydim.eltim gelir çikolata yiyen çocuğunun ellerini silmeyi. Çocuk o ellerle camlara dokunur koltuğa dokunur. Ay eşimde derki aman ne tatlı cama elinin izi çıkmış diye severdi yigenini

Yemeğe gelirler oturmaya kiyamadigim Salon koltuklarında lahmacun yerler minderlerini yerde ev yaparlardı. Hatta elti lerim gulerdi.""ha ha Orkide şimdi bize küfredecek içinden" diye .tüm bunlar yaşanırken bir çocuğum yoktu. Ve ben onlar gidince delicesine temizlik yapar eşimle kavga ederdim.

Ancak şimdi üç yaşında bir cadım var ki...kuzenleri geldiği zaman cildiriyorlar. Ve ben hiç kizmiyorum. Tabiki oturup sofrada yerler. Yere bez sereriz.orda yenir her şey. Ama benim kızım zaten tek başına evi batiran bir çocuk olduğu için ev kirlense de Batmaz bana.zaten ayda yilda bir gorusuyorlar. Bütün ev oyuncak olur.sonra hadi toplayın bakım deriz.toplarlar.birim8z onlarla toplar öbürümuz arkadan supururuz.

Şimdi diyorum ki kendime aman boşyere canımı sıkmisim zamanında. Değmezmiş.

Siz de fazla söylenip eşinizi uzmeyin. Ailesi yani ne yapacaksınız. Onlar gidince supurursunuz.pislik temizlenir. Lekeler çıkar ama insanlar sizin asık suratınızi ömür boyu unutmaz.

Canim ataya çekme olayı değil bu. Resmen etkiye tepki. Senin babanda gecmiste pis evde yaşamış olmanın verdiği temizlik hastalığı var gibi

her gittiğimde hep siz geliyorsunuz(ayda bir gideriz) sıra bizde derdi eşimin annesi anpsaydım çağırmayıp 8 ay olmuş.
Çağırmayın bir daha.
Oğlunun evinde rahat etmek, yayılıp pislik içine bulamak, sifon çekmemek değil.

Hem fikirim, insanlar çocuklarına sahip çıkmalı
Ancak ben yıllarca kedili bir evde yaşadığım için fazla tedbirliyim, mesela odanın kapısını kapatmak yerine resmi yüksek bir yere koyarım ya da kapıyı kilitlerim gibi. Hoş bir durum değil, misafirlikte canavarlaşan çocuklar ve onlara sahip çıkmayan annelerini hepimiz görüyoruz zaman zaman ama ben hep pozitif olmaya çalışıyorum, eşimin gülümsemesinden kıymetli değil eşyalarım. Ben misafir severim ama o daha fazla sever, ben çalıştığım için bu konuda çok ölçülü gidiyor, bana sormadan kimseyi çağırmaz, yardım etmeye çalışır, bin kere teşekkür eder, dün akşam gelenler şehir dışından yılda bir kez geldikleri için hafta sonunu bekleyemeden hafta içi geldiler, ben işten sonra uğraştım diye pervane oldu etrafımda ... şimdi ben bu adama misafir kadın çocuğuna sahip çıkmadı diye dırdır mı edeyim, olmaz ki, en azından ben yapamam. Sabah baktım yeni yıkattığım halılardan birinde ciddi bir leke var, veririm hafta sonu bir daha yıkatırım, vazom kırıldı bir daha alırım bunu dert mi edeyim şimdi, eşya eşimden değerli değil inan

Anne çocuklarının peşine düşmüyor da konu sahibi suçlu yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…