ondan haberim yok deneyeceğim.
sirke cif kolonya her şeyi denedik inanın..
Amin.Allem ettin kullem ettin
Hatta sadece leke yüzünden sandalye değişeceğim diyosun
Deri olduğunu söylemesen belki yutardık
Tamam 'ben onları sevmiyorum, leke bahane' deseydin daha gerçekçi olurdun, ona göre yorumlar alırdın
Allah herşeyin hayırlısını versin
Gelinin de kayınvalidenin de
Çağırmayınca da laf ediyorlar ama. Ben de takıntılı değilim, titiz değilim, ama pislikten de hoşlanmıyorum. Kendi evini dök saç ama misafirlikte böyle yapılmaz çok ayıp.
Ya hadi çocukları geçiyorum da, koca insanlar yerlere döke döke yese, tuvalet temizlemeyip sifon çekmese, ekmek kırıntılarına basarak yürüse siz ne yaparsınız Allah aşkına?
Ahkam kesmek kolay, Allah bilir öyleleri sizin evinize gelse öfleye püfleye elinizde viledayla kriz geçirirsiniz, temizliğe dikkat etmek ne zamandır konteslik, burnu havadalık oldu?
Salçalı sandalye çok mu normal, üstüne oturduğunuz şeyi nasıl salçaya bulamayı başarıyorsunuz size de onu anlatın.
Konu sahibi dışında deri kulanan herkes deriden çıkmayan leke yok dedi şimdiye kadarAmin.
Ya deriden çıkmayan leke oluyor mu ki? Valla benim dandik deri mutfak sandalyelerimden bile cif,yağçöz yada ikide kalmadıysa sabunlu süngerle çıkıyor.
Tukenmez kalem de cikiyor mu? Ben ne yaptiysam cikaramadim. Dosemeyi degistiricem artik.Deriden leke nasıl çıkmaz
Biri bana anlatsın
Yani benimde beyaz deriden yemek sandalyelerim daha çıkmayan lekeye denk gelmedim
böyle bir ev sahibine siz gelmek istermiydiniz !! elinde bez oraya döktün burayı pisledin diye dolaşan birine..
Ay valla büyük konuşmak istemiyorum ama ben çok mutsuz olurdum çok çok...
Kayınvalidenin halini düşünemiyorum kim bilir ne kadar üzülmüştür.. oğlunun evindede rahat edemeyecekse nerede rahat edecek yazık.
aaaa8 aylık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz.Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız. 8 ayda iki kez geldiler ikincisi dündü. İlk kez yemeğe aldık babam da buradaydı fırsat bana yardımcı oldu beraber birşeyler yaptık davet ettik. Eşimin ailesi kaynım ve elim ve üç çocuğu (çocuklar 4-5-12 yaşlarında) geldiler. onlar gelmeden plan yaptık önce çocuklara yedirip sonra rahat rahat biz yiyelim diye başka türlü sığamazdık çünkü.
Asıl meseleye gelince ; dikkatsizlik ,özensizlik ve pislik içinde yaşamaları... Evlerinde bunlara hiç dikkat etmezler yemek yenir yağlı pilavlar salçalar yerlerde çocuklar ellerinde alır yer döker. Temizlik anlayışları sıfır. Onlara gidemiyorum midem kaldımıyor bazı şeyleri. onları davet edemiyorum evim batıyor.
Eşimin ailesidir dedim kırk yılda bir olur dedim davet ettim. bembeyaz deri sandalyelerim dün salça lekesiyle doldu.Eşim,babam,ben elimizde bezler gece 11 e dek arkalarından temzlik yaptık.3 çocuk birini tutsak biri kaçıyor . sandalye tepesinde koltuk tepesinde, düğmeleri çekerler ,masa örtüsünü çekerler mobilyalara ellerine bir şey geçince vururlar. Hala taksidini ödediğimiz eşyaların içine edilmesi için mi bunca fedakarlık yapıyoruz? Her şeyi ikimiz yaptık her şeyden ödün veriyoruz da ödüyoruz bunları.Gerçekten misafirden(böylesinden) nefret ediyorum ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Bu çocukları gördüm çocuk fikrinden soğudum,çocuk dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor.
.Eşim de bu son olur artık yemek falan veremeyiz dedi. Elimde bezler sofradan kalktılar zeytinyağlı salatalar pilavlar yerlerde yer sildim,silmesem dağılacak diğer odalara mutfağa gidecekler.Eşimin annesi "aman sende abarttın "diyor. Güler misin ağlar mısın? "Abarttım mı? Namaz kılacaksınız birazdan. Temizlik imanın yarısıdır bilirsiniz" dedim. Sesini çıkarmadı.Çünkü onlara göre yemek içmek saçmak ,tuvalet temizlememek ,sifonu çekmemek eti yemeği bisküviyi ağzı açık bırakmak, ekmek kırıklarına basıp yürümek ,oturmak kalkmak her şey serbest,her şey normal...
En iyisi o da, çağırmayınca kötü gelin oluyor ama sonra.İyi ama kimse burada misafir dediğin zaten onlar gibi
olur demiyor.
Çok normal diyende yok.
Madem öyle, biliyordun bu insanları.
3 çocuklu pasaklı misafir ağırlayacağını.
Öyle yada böyle evine davet edip ağırlıyorsan
Yanlarında elinde bezle dolaşmayacaksın.
Laf sokmayacaksın.
Nezaket ve görgü bunu gerektirir.
Onları uğurladıktan sonra istediği kadar söylene söylene
yapsaydı ne yapacaksa.
Konu sahibi dışında deri kulanan herkes deriden çıkmayan leke yok dedi şimdiye kadar
Hayırlısı
Tükenmez asetonla çıkar, deride hiç denemedimTukenmez kalem de cikiyor mu? Ben ne yaptiysam cikaramadim. Dosemeyi degistiricem artik.
Kizim bi ara heryeri cizmisti sandalyeler de nasibini aldi.
Aynen ,kadifedende deridende çıkıyor yani. Birde tam 1 hafta öyle kalmıştı boyali halde. Ona rağmen çıktı.Benimkilere de tukenmez kalemle resim yapmisti çocuk, once sildim sildim cikmadi bikac gun sonra uçtu kendiliginden.
Benim eşyalarım 5 seneyi devirdi,beyazlar birde ,bunca dökülene rağmen,rengide aynı,lekede yok.Aynen, bende kullanıyorum şıp diye çıkıyo herşey
Zaten kolay çıkar diye deri seçmiştim
Lekeyi de aştı yalnız durum
2 sandalyeyi değişecekmiş konu sahibi
Eyvahlar olsun
ıslak mendiller güzel siliyor o lekeleri. bi de öyle deneyinTukenmez kalem de cikiyor mu? Ben ne yaptiysam cikaramadim. Dosemeyi degistiricem artik.
Kizim bi ara heryeri cizmisti sandalyeler de nasibini aldi.
Cifle denedin mikız ben beceriksizsem demek,
benim yatak başlığı deri, garip bir leke var üzerinde, ne olduğunu da bilmiyorum.
çıkartamadım
Babamın bütün ailesi, konu sahibinin anlattığından daha beter. Hele amcamlar leş gibi kokar, banyo nedir bilmezler. Çoraplarını bir giyip bir daha çıkarmazlar. Ayak parmakları hep çıkmış haldedir. Yemek yerken onlarla birlikte oturamazsın sofraya o derece lanetlik yemek yerler. Tuvalete girer, aynen ne yaptıysa kalır ve ellerini yıkamazlar.
Babam mı? O kadar titiz ki, annem ona ayak uyduramıyor ve babam kendi yapıyor. Yerde bir ekmek kırığı görsün bütün evi koltuk altlarına kadar süpürür. Eve gelir, kimseye selam bile vermeden duşa girer, çıkıp sonra selam verir. Adam işçi, yahu bir kere bile mi kokmaz? Benim evime gelir, elini yüzünü yıkar, lavaboyu deterjanla süngerle silip öyle çıkar. Bazen aileye değil de bilmem kaç kuşak önceki tanımadığımız atalarına çekebiliyorlar.
Çağırmayın bir daha.her gittiğimde hep siz geliyorsunuz(ayda bir gideriz) sıra bizde derdi eşimin annesi anpsaydım çağırmayıp 8 ay olmuş.
Cifle denedin mi
Asprins ya da
Başka bir konu için benzer bir uyarıları yaptım diye hatırlıyorum, ama çocuk, bir başkasının evi içine çayıra salınır gibi salınası bir şey değil, bu nokta işte en önemli olan. İstediğin kadar önlem al, olmuyor.
Daha yeni evlendiğim sıralarda eşim tarafı tüm kuzenleri davet ettim, severim misafiri.
Bir kuzeni, daha yeni yürümeye başlamış çocuğunu bıraktı evin içine öylece, bir de yakın yaşlarda abisi var.
Ve o çocuklar gidip, kimse kurcalamasın diye kapısını kapattığım çalışma odamı açıp, üzeri örtülü olan ve 2 aydır üzerine çalıştığım guaj boya resmimi tanınmaz hale getirdiler.
Şimdi bu durumda siz ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?