- 19 Kasım 2013
- 18.856
- 34.035
- 798
Ben beyaz kalıp sabun ve lifle çıkardım tükenmez lekesini kadife koltugumdan,derilerde de her lekeyi çıkarıyor beyaz sabun. Ama sulandırmadan,ıslatıp sabunu life sürüp kullanıyorum.Tukenmez kalem de cikiyor mu? Ben ne yaptiysam cikaramadim. Dosemeyi degistiricem artik.
Kizim bi ara heryeri cizmisti sandalyeler de nasibini aldi.
Katiliyorum kesinlikle.misafir sonucta cagiriyoorsunuz bazi seyleeri goze almalisiniz.Bana kızacaklar olabilir ama misafiri rahat ettirme çabasında biriyimdir.
Dökülen saçılan neredeyse umurumda olmaz.
Benim için önemli olan gelenin bizim evimizde rahat etmesi.
Ayrıca eşinize yansıtmamanız daha iyi olur. Neticede ailesi.
Size bir şey dememiş olabilir ama içten içe üzülür.
Eşimin ailesi senede 2 kez gelse biraz üzülürüm hatta.
Kim çocuğunun evine gitmek istemez ki?
Tükenmez asetonla çıkar, deride hiç denemedim
Çünkü aseton biraz deforme de edebilir, çok minnacık pamuğa damlatıp deneyin isterseniz
Benim ufaklık henüz tükenmez evresine girmedi
ah 1 çocuğum var, 3 çocuğum olsa oturur ağlardım herhalde.
çünkü mobilyalara zarar vermeleri konusu dışında diğer şikayetler bana çok normal geldi, kadın çocuklara eliyle yedirecek değil ya yemeği. elbette çocuklar döke saça yiyecek.
ki benim oğlum çok çok usludur ama bir arkadaş ortamına girince o da cozutur yani,
hani bunun çocuğu terbiyeli yetiştirmekle alakası yok.
bence kişi ya davet etmesin,
ya da menüsünü ve ortamı ona göre ayarlasın.
ben gittiğim evde özellikle rica ediyorum ayrı bir sofra örtüsü, onun üstüne de döküyor yani, şimdi o ev sahibi sofrada rahat oturamazsa da asıl ben sinirlenirim, sonuçta evimde yerdim yemeğimi yani, neden gitmişim o eve, aç mıyım açıkta mıyım, davet edilmişim ki gitmişim.
çocuklar ayrı yesinler diye plan yapmaktan belli, direk önyargılı bir bekleyiş.
ben bir şey demiyorum da,
bu durumdaysan çağırma misafir diyorum.
sonuçta zorunlu bir durum yok ortada.
Yetişkinler için kimse normal demediYa hadi çocukları geçiyorum da, koca insanlar yerlere döke döke yese, tuvalet temizlemeyip sifon çekmese, ekmek kırıntılarına basarak yürüse siz ne yaparsınız Allah aşkına?
Ahkam kesmek kolay, Allah bilir öyleleri sizin evinize gelse öfleye püfleye elinizde viledayla kriz geçirirsiniz, temizliğe dikkat etmek ne zamandır konteslik, burnu havadalık oldu?
Salçalı sandalye çok mu normal, üstüne oturduğunuz şeyi nasıl salçaya bulamayı başarıyorsunuz size de onu anlatın.
bastırmıyor silerken bastırmıyoooorBenim koltuğum,sandalyelerim hepsi deri,şarap ,çay döküldü koltuğuma,corba porselen tencereyle sandalyeme devrildi,baya bildiğin kıpkırmızı bir corbaydı ve gram leke yok hiçbirinde. Silince geciyor yani.
Kadife koltuklarım var bir odamda,onlarda boydan boya tükenmez kalemle karalanmıştı misafirin çocuğu tarafindan,1 hafta sonra farkettim,o bile cıktı silince.
Bende anlamadım nasıl çıkmaz,çıkmıyor.
Belki eşinizde babanızdan rahatsız oluyordur. Siz üzülmeyin diye ses çıkarmıyordur. Keşke bu hassasiyetinizi eşiniz içinde gösterseydiniz. Misafir sonuçta hergün evinizde değiller.Babam şehir dışından yanıma geldi,annemi kaybettim ara ara bana yardımcı olmak için gelir-gider. bir cevapta yazmıştım.
Ben ondan bahsediyorum ( : deride kullanmadım ama herşeyi çıkarıyo hemen hemencifle denedim, aspirinle denemedim.
ya ben baya cahilim,
sıvı aspirin marka deterjandan bahsediyoruz dimi :)
of of, oğlum koltukları çizdi.
öyle desenli oturuyoruz, hani çıkma imkanı da yok.
Başka bir konu için benzer bir uyarıları yaptım diye hatırlıyorum, ama çocuk, bir başkasının evi içine çayıra salınır gibi salınası bir şey değil, bu nokta işte en önemli olan. İstediğin kadar önlem al, olmuyor.
Daha yeni evlendiğim sıralarda eşim tarafı tüm kuzenleri davet ettim, severim misafiri.
Bir kuzeni, daha yeni yürümeye başlamış çocuğunu bıraktı evin içine öylece, bir de yakın yaşlarda abisi var.
Ve o çocuklar gidip, kimse kurcalamasın diye kapısını kapattığım çalışma odamı açıp, üzeri örtülü olan ve 2 aydır üzerine çalıştığım guaj boya resmimi tanınmaz hale getirdiler.
Şimdi bu durumda siz ne yapardınız?
Beyaz sabun dediler az önce duydun muof of, oğlum koltukları çizdi.
öyle desenli oturuyoruz, hani çıkma imkanı da yok.
cif in her yerde diye bi ürünü var canım lekeye sıkıyorsun 5 dakika sonra siliyorsun hiç bişey kalmıyor.. belki çıkarırı bi dene istersen rengide kırmızı..
benimkide krem rengi koltuğumu çizip birde üstüne çilek bastırmış güya çilek ağacı yapmış :))))
hiç leke kalmadı canım
Beyaz sabun dediler az önce duydun muakşam bi dene
İyi oluyo be hazıra konuyoruzha ha yazıyorum yazıyorum.
valla şu KK beni bile titiz yapacak.
çocuk düşünürsem bi konu daha açarım :) 30 uma kadar düşünmüyorum 5 yıl daha iyiyim böyle :)Konu sahibi,cocuk sahibi olduğunuzda konunuzu tekrar inceleyin derim.
Karşı komşum da sizin gibi. Cocugumla evine gitmisligim yoktur. Kadin kendi torunu geldiğinde bile evim pislendi diye bana şikayet ediyor. Gidilmez boyle lerin evine.
cif in her yerde diye bi ürünü var canım lekeye sıkıyorsun 5 dakika sonra siliyorsun hiç bişey kalmıyor.. belki çıkarırı bi dene istersen rengide kırmızı..
benimkide krem rengi koltuğumu çizip birde üstüne çilek bastırmış güya çilek ağacı yapmış :))))
hiç leke kalmadı canım
8 aylık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz.Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız. 8 ayda iki kez geldiler ikincisi dündü. İlk kez yemeğe aldık babam da buradaydı fırsat bana yardımcı oldu beraber birşeyler yaptık davet ettik. Eşimin ailesi kaynım ve elim ve üç çocuğu (çocuklar 4-5-12 yaşlarında) geldiler. onlar gelmeden plan yaptık önce çocuklara yedirip sonra rahat rahat biz yiyelim diye başka türlü sığamazdık çünkü.
Asıl meseleye gelince ; dikkatsizlik ,özensizlik ve pislik içinde yaşamaları... Evlerinde bunlara hiç dikkat etmezler yemek yenir yağlı pilavlar salçalar yerlerde çocuklar ellerinde alır yer döker. Temizlik anlayışları sıfır. Onlara gidemiyorum midem kaldımıyor bazı şeyleri. onları davet edemiyorum evim batıyor.
Eşimin ailesidir dedim kırk yılda bir olur dedim davet ettim. bembeyaz deri sandalyelerim dün salça lekesiyle doldu.Eşim,babam,ben elimizde bezler gece 11 e dek arkalarından temzlik yaptık.3 çocuk birini tutsak biri kaçıyor . sandalye tepesinde koltuk tepesinde, düğmeleri çekerler ,masa örtüsünü çekerler mobilyalara ellerine bir şey geçince vururlar. Hala taksidini ödediğimiz eşyaların içine edilmesi için mi bunca fedakarlık yapıyoruz? Her şeyi ikimiz yaptık her şeyden ödün veriyoruz da ödüyoruz bunları.Gerçekten misafirden(böylesinden) nefret ediyorum ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Bu çocukları gördüm çocuk fikrinden soğudum,çocuk dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor.
.Eşim de bu son olur artık yemek falan veremeyiz dedi. Elimde bezler sofradan kalktılar zeytinyağlı salatalar pilavlar yerlerde yer sildim,silmesem dağılacak diğer odalara mutfağa gidecekler.Eşimin annesi "aman sende abarttın "diyor. Güler misin ağlar mısın? "Abarttım mı? Namaz kılacaksınız birazdan. Temizlik imanın yarısıdır bilirsiniz" dedim. Sesini çıkarmadı.Çünkü onlara göre yemek içmek saçmak ,tuvalet temizlememek ,sifonu çekmemek eti yemeği bisküviyi ağzı açık bırakmak, ekmek kırıklarına basıp yürümek ,oturmak kalkmak her şey serbest,her şey normal...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?