Nemesis'in Gün Gün Diyet Macerası

Troid testini de mutlaka yaptir bende troid ilk yukseldigi zamanlar ayni boyleydim uykudan basimi kaldiramiodum adetlerim duzensizlesmisti hic halim olmuyodu onlari ihmal etme bende carsamba kadin doguma gidicem butun testleri yaptirmasini istiycem seker kolestrol hatta belki seker yuklemesi bile yaptirabilirim cunku annem ve anneannem seker hastasi

Kizzzz hamile olmayasin sakin boyle uyumalar filan adetin de gecmis bi test yap bellimi olur belki hamilesin die
Kuzum ya korunuyoruz ama hiçbir yöntem yüzde yüz değil diyorlar ya, yüzde bir ihtimal de olsa Allah vermişse amenna ama bu kiloyla hamile kaldığımı düşünemiyorum Yine de yarından tezi yok dr.a gideceğim ve bir sürü test isteyeceğim. Zaten diyetisyene gitmeden önce de bir sürü test istemişti, tiroid, karaciğer testleri vs. yine yapılsın bakalım

aynen yaa... ablamda da tiroid sorunu var ilaç kullanıyor. Peki şimdi ilaç mı kullanıyorsun? Sen de git bakalım inşallah her şey normal çıkar
Adet düzensizliği beni mahvediyor, geçen gün yine sinirlerim bozuldu ağladım, gözlerim şişti, eşimle ailesine gidecektik kavga çıkardı bu halde gidersek kavga etmişsiniz ne oldu falan derler diye, hali hazırda da kavga etmiş olduk. Erkekler ne anlar kadınların hormonal halinden
Pazar günü de alışverişe gidecektik annesi geldi tüm gün oturdu sonra biz dışarı çıkacaktık dedik, aa ben de geleyim dedi, geldi yakınlarda yürüyüp geldik.
Yani zaten berbat bi haftasonu geçirmiştim. Üstüne ses çıkaramadım tekrar kavga çıkmasın diye. Ne olacak böyle bilmiyorum. Evlenmeden çok kaygısız rahat bi insandım. Mutluydum neşeliydim, başarılıydım. Evlendim kaygılı, kafaya takan biri oldum bunlar yüzünden. Çekemiyorum ufak hesaplarını, bunaltıcı ısrarlarını, bize saygı duyulmamasını, bizim adımıza yapılan planları. İşin kötüsü bunları düzeltebilecek olan kişi ben değilim.

Dipnot: bu karmaşa içerisinde bugün evlilik yıldönümüm Sevgili günlük!

Ahh cnm ahh evlendikten sonra malesef hersey degisio 2 ay sonra 4 senem biticek erkekler anlmaz cnm takma kafana ben her ay adet oldugumda agliodum hamile kalamadim die esim her defasinda kiziodu nie agliosun olmazsa olmaz die o zamanlar ona cok kiziodum ama simdi anliorum oda uzulse haslandim die ben daha cok uzulucektim esinin ailesi kendi ailen gibii olmuo malesef onlar yasli anne baba deyip idare etme calis kendini ezdir demiorum ama biraz daha sabirli olmaya calis ve ailesiyle yasadigin seyleri esine anlatma bi sefer seni hakligorur ikincide sen benim ailemi istemiomusun hep sikayet ediosun demeye bbaslar yasadim biliorum aileleri her zaman oncelikli onlar icin nekadar belli etmemeye calisip benim onceligim sensin deslerde

Ben ilac kullaniorum cnm evlendikten 2 ay sonra cikti troid illeti 3.5 senedir ilac kullaniorum malesef 3 ay bir troid testi senedie bir bogazdan ultrosan cekiliorum

iyi de evliliğin bütün yükü kadının üzerinde. erkekler sadece para kazanıyor, onu da çalışan kadın da yapıyor.
evlilik için 1 yılda sağlığımdan mı oldum bilmiyorum.
Allah şifa versin canım. Tebriğin için de ayrıca teşekkür ederim.

Cnm seni cok iyi anliorum inan ayni yollardan bende gectim bi hafta sonumuzu kvdemlerle gecirioduk benim esim zaten doguya gidicez ailemizden ayri kalicaz die ne zaman firsat bulsa gidiyoduk veotobusle yarim saat surmeyodu itmemiz her gittigimizdekalioduk kalmak istemesem kavga edioduk uzulen ben oluyodum ondan somra bosverdim sabir etmeye calistim bende cok yiprandim psikolojik anlamda 18 yasnda evlendim bide dusun ama evliligi yurutmek istiosan biraz sen biraz eson sabir ediceksiniz cnm

Sağ olasın eslemcim. Neyse şimdi dün çıkamadık diye aradı akşama şuraya gidelim mi dedi, biraz sakinleştim
Zaten bu düzensiz adet, diyet hepsi üst üste geldi ondan çok etkiledi beni canım. Ablamı aradım biraz ona naz yaptım, iyi geldi

Hehhh bole iste cnm bak esinde seni dusunmus adet olamamakta insanin butun sinirlerini altust edio bilirimm ayyy ne guzel ablanmi varr keske benimde olsada bende naz yapsam

Canim mutlaka tahlillerini yaptir ama ilac icmeni tavsiye etmem.en azindan ben hormonal ilaclar icmeme taraftariyim ve direniyorum. Bende hipotroid ve pcos var, ilacsiz bas etmeye calisiyorum.
Haftada bir tartiliyorsun galiba, canim ben hergun tartiliyorum boylelikle kendimi kontrol altinda tutuyorum. Eger 100 gr bile almissam, bunu bir onceki beslenmemden anliyor, yanlislarimi buluyorum. Menunu ve sporunu tekrar gozden gecir ve bir daha yarin sanki yeni diyete basliyormussun gibi, 0-dan basla.
Uzulme canim, Allah bu yolda sana yardim etsin.

Troidle nasil bas ediosun cnm ben iki ay biktim ilac kullanmakn deyip biraktim kullanmadim tavan yapti hormonum

Troidle nasil

yarın bende neler çıkacak çok merak ediyorum ilac kullanmadan diyetle mi düzenliyorsun canım hormonlarını? Napayım dr ilac verirse peki?

İşte geldim burdayım
Bu sabah erkenden kalktım aile hekimime gittim. Şikayetlerimi anlattım. 3 tüp kan verdim ve sonuçları yarın alacağım inşallah. Tabi diyet miyet diyince doktorum bazı tavsiyeler verdi, aynen yazıyorum:

- yemeklerden 2 saat sonra 45 dakika yürüyüş yapın (hergün). 2 saat sonra yapıldığında faydalı olurmuş.
- Ben yulaf yiyordum, önermedi. Dün iki kere midem ağrımıştı, yulafa bağladı
- Ekmeği olabildiğince az ye en fazla günde 5-6 ince dilim ye dedi. Ve sürekli farklı ekmekler ye dedi, vitamin açısından.
- Yağ yemeyi abartmadığın sürece sınır koymam dedi. Mesela kahvaltıda 1 silme tatlı kaşığı tereyağı yiyebilirsin dedi. Ama tepeleme kaşık değil.
- 2 lt. suyunu iç dedi
- Ayda 3 kilodan fazlasını vermezsen iyi olur dedi.
- Sabah 7-8'de kahvaltı, 10'da ara, 12-13 arası öğle yemeği, 15 ara ve 18'de akşam yemeği ye, sonra hiçbir şey yememeye çalış ama çok dayanamazsan 9'da bir kase yoğurt yiyebilirsin dedi.

Şimdi yarınki tahlil sonucumu bekliyorum sabırsızlıkla. Biraz moralim düzeldi. Aile hekimim diyetimi kontrol edecek, bugün ölçtü tarttı beni Obezite takibi yapıyorlarmış normalde de ama haberimiz yok
.

Himmm benimde bole biseyden haberim yok yaa eger ole bisi varsa bende gidiyim aile hekimine yarin kadin doguma gidebilirsem onada soyliyvem diet yaptigimi ona gore yapsin tahlillerimi ins bisi cikmaz cnm sonuclarinda

Cnmm nerelerdesinn gittin mi doktora
Gittim canım, 3 tüp kan verdim, yarın çıkacak sonucu, duruma göre seni kadın doğuma gönderirsem gidersin dimi dedi, evet dedim niye gitmiyim. Halbuki nisan ayında detaylı muayene oldum, geçen aralıkta da olmuştum miyom var demişlerdi, nisanda yok dediler kaybolmuş. Hayırlısı, çok şükür bi gayretle gittim kan verdim, zaten korkuyorum
Dün de dışarı çıktık biraz değişiklik oldu.
Sen nasılsın canım benim?

Himmm benimde bole biseyden haberim yok yaa eger ole bisi varsa bende gidiyim aile hekimine yarin kadin doguma gidebilirsem onada soyliyvem diet yaptigimi ona gore yapsin tahlillerimi ins bisi cikmaz cnm sonuclarinda
Ooo hemen cevap yazmışsın kuzum, buralardaymışsın. He ya ölçtü biçti bilgisayara girdi kilomu falan. Takip edicem dedi. Sen de bi sorarsın. Sağ ol canım Allah sağlık sıhhat afiyet versin hepimize

İyiyim cnm allaha sukur bugun benimde tarti gunumdu 1 haftada 1.200 vermisim iyi heralde ilk hafta icin
Seker yuklemesi de yaptirdin. İmi cnm ben onu merak ediorum gizli seker varmidir aep die ama korkuyorum damarlarim bulunmuo kevgire donuorum kan aldirirken gecen hastalandim doktor 6 tane serum verdi aman allah o kollarimi goreydin eroinmanlar gibi olmustum mosmordu kollarim
Ben daha aile hekimimi tanimiom buraya geldimse hic gitmedim bizim orda her mahallede saglik ocagi vardi burda ilcede bi tane saglik ocagi varmks onada hic gitmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…