Sen hiç taksi şoförünün kucağına oturmaya kalktın mı?
Şoför mahali ters olunca kapıyı actigin gibi..neyse Allahtan yanlışi fark edip ucundan döndüm tehlikenin)))
Yok şaşkın şaşkın bi baktı yüzüme bende "Ay pardon ingiltere de direksiyon sağda olduğu için.".dedimBu efsane olmuş ama
Adam bir şey demedi mi
Ben çaya süt isteyince şey oldu kız "süt mü""peki süt"
Üzücü ama şu cümleyi kurucam: inş ben de 1 seneliğine buradayım gidicem geri yurtdışına, yoksa sanırım kafayı yerdim, stres oldum.
Ayrıca tuhaf geliyor birçok şey, bilmiyorum nasıl anlatsam ama muhtemelen anlıyorsunuzdur zaten.
Konu başlığını görünce benden bahsediyorsun sandım:))) nemrut, aksi, meymenetsiz suratlı derler de bana, normalde sokakta yüz ifadem fecidir çünkü, bazı insanlar için teşekkür ederim, rica ederim, özür dilerim, afedersiniz sözleri tedavülden kalkmış maalesef, görgü kurallarını, nezaketi, karşımızdaki insana saygıyı yitirdik ne yazık ki.
Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...
Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?
Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor
Bunlar temel görgü kuralı değil mi
Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor
Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba
Ay evet bunu ben de duydum
Yemek yediği yeri leş gibi bırakıp çıkmış diyor ki "onun işi bu"
Bence biraz senin nasıl bir kişilik olduğunu ortaya koyuyor demek istedim ama tamam temizleyen var da napalım daha da pisleyelim mi nasılsa temizlikçi var diye
İnsanlar stres küpü olmuş durumda. Ya işsiz ya işinden mutlu değil. Ya hiç parası yok ya olan parası masraflara yetmiyor. Zamanında plan yapıp borç altına girmiş ekonomi çökünce ne yapacağını şaşırmış. Kim bilir herkesin ne derdi var. Bunun dışında bir de toplumsal sıkıntımız var. Önceden birine yardım edebileceksem atlardım hemen şimdi yanlış anlar peşime takılır bir şey yapar diye kimsenin yüzüne bakmak istemiyorum asla gülümsemiyorum zorluyorum kendimi gülümsememek için. Bu bile ekstra stres yapıyor. Hayat zor. Bu şartlarda daha da zor.
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
nickinize bayıldımmmm ben de inivirsite okudum ben de nişantaşı çocuğuyum beni de alsanıza aranızaBu ülkede kibarlık enayilik olarak görülür. Sebebi bu. Kimse de kendini ezdirmek istemediğinden kaba olmak daha kolay geliyor.
Türkiye’ye hoş geldiniz
Teşekkür ederimN
nickinize bayıldımmmm ben de inivirsite okudum ben de nişantaşı çocuğuyum beni de alsanıza aranıza
Var böyle tipler.
Ama bence Trdeki insanlar daha güler yüzlü, sen muşmula görmek istiyorsan almanyaya gel. Ruhun ölür.
Konu başında bir arkadaş Almanlar çok kibar güleryüzlü dedi, bize öyle gelmedi dedik şaşırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?