- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
Çok orijinal diziydi bence de şu yasak aşk, gayri meşru çocuk kısır döngüsündeki dizilerin arasında çok çok iyiydi ya:)
Öbür mesajına istinaden valla kolay gelsin, bankacıların her gün muhattap olduğu insanları düşünüyorum da işin zor:)
Aynen her bir karakter ayrı güzeldi...
Alıştık desem :) Bazen ben de sinirleniyorum, insanım sonuçta ama genelde gülüp geçiyorum. Yoksa hapçı olurum
Cuma günü bir hemşire geldi, anlatıyorum anlatıyorum ısrarla anlamıyor, neyse sonunda kabul etti, bir yandan da sessiz sessiz söyleniyor salak mı ne bir anlamadı ay terledim şu bu asıl kendisi anlamadıBir gerildim neyse hallettim işini gönderdim sonra güldüm amannn boşver dedim
anadoluda da heryer böyle değil ya insanlar büyükşehirlerde yaşamanın stresinden birazda böyleler sankiİzmiri özledim ya orası çok ayrıydı bak Türkiyede yaşasam orada yaşarım anca
Çünkü çoğu insan azarlanmaktan başka bir şeyden anlamıyor. Güler yüz gösterenden daha üstün olduğunu sanıyor ve ezebileceğini düşünüyor.
İnsanlar her yerde afedersiniz bok muamelesi görmeye alışmış. Sonuçta çilekeşliğin, arabeskliğin prim yaptığı yerdeyiz.
Kafadaki şu bence: ben bok gibi bir insanım, karşımdaki bana kibar davranıyorsa o benden daha da bok gibi demektir.
Abarttığım düşünülebilir ama bunu hem normal hayatta hem meslek hayatımda defalarca gözlemledim.
Suratsız, burnu havada, herkese köpek çeken biri olunca insanlar sizi kendisinden üstün görüyor, yanaşmak için kendini paralayıp ters düşmemeye çalışıyor.
Ha "sen nasılsın" derseniz, lisede kantinciden yiyecekleri ve para üstünü alınca teşekkür ettim diye arkadaşım "niye teşekkür ediyorsun, onun işi bu" dediğinde şoka girmiş insanım.
Ama çocuğum olsa ayı gibi yetiştiririm. Bari o rahat etsin.
ben de teşekkür ederim, rica ederim, afedersiniz tarzı cümleleri çok kullanıyorum ama karşılığında aldığım şey : .... sessizlik ve garip bir bakış. sanki yedi sülalesine sövdük. insanlar gülümsemiyor bile :d belki tepkisizlikten tepkisiz kalan insanlar da vardır.
Her gün izlerim. Gündüz iş yaparken telefondan açarım, akşam da eşimle birlikte bilgisayarı TV'ye bağlayıp izleriz. Terapi mübarekEfsane diziydi ya ben çok özlüyorum özellikle Burhan Altıntop
Uzun yıllardır yurt dışında yaşıyorum,yaşadığım ülkede insanların çoğu aşırı nazik. Yolda yururken Kazayla birine çarpsanız önce o özür diler düşünün..
Herşeye teşekkür etme,özür dileme,merhaba demek..bilemiyorum bu insanların kültürü bu ne güzel.
Bu yüzden kendi ülkeme ne zaman gelsem insanların çoğunu çok saygısız ve kaba buluyorum.
Bence hem eğitim eksikliği,hem maddi sıkıntılar,hem toplumun önyargılı düşünme durumunun çok yüksek olması gibi durumlar insanları tahammülsuzlestirmis.
Hiç kimseye güvenmeyen,kendi gibi olmayanı sevmeyen,saygısız ve kaba bir toplum olmuş çıkmışız.
Üzücü..
Ee normal o zaman sudan çıkmış balık gibisindir şimdi sendeBiliyorum biliyorum sen de İngilteredesin hatırlıyorum ben de oradan geldim bu şehre
Başka yer yok gibi buraya geldim ya bir sene çekicez artık
Ayyy kesinlikle hele ki anlamadım tekrar eder misiniz deyince verilen cevabın sert olması beni deli ediyor
Neden çoğu insan teşekkür veya rica etmiyor?
Birine yardım ediyorsunuz veya bir şey yapıyorsunuz ama karşıdaki ya kafasını çeviriyor ya da öyle boş boş bakıyor.
Veya teşekkür edince de aynı tepki...
Mesela kahve sırasındayız geçen, 13 yaşında küçücük kız, kardeşimi itip geçti
Buna annesi babası öğretmemiş mi?
"Geçebilir miyim" demek çok mu zor?
Teşekkür ederim, rica ederim demek çok mu zor
Bunlar temel görgü kuralı değil mi
Veya "Anlamadım tekrar eder misiniz" deyince neden agresif tonla cevap geliyor
Anlayıp bir şey sorsanız bile agresif tondan cevap geliyor
Veya normal konuşma başlatsanız da agresif tondan cevap geliyor
Neden çoğu insan bu kadar huysuz ve kaba
Sizi tanımıyorum ama her konudaki tespitleriniz çok çok hoşuma gidiyor.
1) eğitim -öğretim deriz ya ordaki eğitim yok işte. ( aile kanalıyla gelen de cok zayıf, eğitim kurumlarında da zayıf) japonya da ilk bir kaç yıl sadece insani ilişkiler, diyaloglar, ahlaki normlara yönelik EĞİTİM verilmekte... olaya bakın...
2) ülkemizin giderek berbatlaşarak yaşamakta olduğu ekonomik zorluklar, gittikçe düşen alım gücüyle beliren “mutlu eden şeylere ulaşamama” halleri somut bir şekilde bizleri daha tahammülsüz,depresif ve kaygılı yapmakta.
Yahu beş yıldır danışan görüyorum. Danışanların beş yıldaki değişimleri bile öyle keskin ki..
İşte öyle bir şey...
Edit : SİZ yerine neden SEN diyor bu insanlar ya. O an böyle içimden bişiler gidiyor sanki.
Ayyy kesinlikle hele ki anlamadım tekrar eder misiniz deyince verilen cevabın sert olması beni deli ediyor
Ee normal o zaman sudan çıkmış balık gibisindir şimdi sende
Ay Allahtan sabır diliyorum sana..valla zor ))
Komşuma dış kapıda karşılaşınca , içeride bekleyerek kapıyı tutuyorum , teşekkürü geçtim gülümsemiyor bile
18-20 li yaşlarında kızı suratını dönüp geçiyor..
Aileden ne görürse onu uyguluyor gençler bence..
Selam alıp vermek ve Güler yüz göstermek, bizim gelenek görenegimizdi... bu hale gelmiş olmamız çok üzücü..
Sen hiç taksi şoförünün kucağına oturmaya kalktın mı?Heğğ otobüslere soldan binmeye çalışmam şahane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?