- Konu Sahibi nefesalmak
-
kızlar söylediğiniz şeyler sizin için mantıklı ama ben eşimin sağlıklı bir psikolojisi olduğunu düşünmüyorum
karşımdaki normal biri değil
2 ay içinde istifa etmeye karar verdi, bende buna nasıl güvenip buraya geldim kendime kızıyorum, ama her şey o kadar kısa sürede gelişti ki mantıklı düşünmedimKeşke ailenin yaşadığı yere taşınmasaydınız. Adam aşağılık kompleksine girmiş. Psikolojisi bozulmuş. Bazı şartlar koşun eğer düzelmezse boşanmaktan başka çare yok gibi.
Ailenizle bi konuşun bence onlar daha güzel yol gösterir. Çünkü eşinizi burada kimse tanımıyor. Çekmek zorunda değilsiniz.zaten boşanmaya karar verdim gibi bişey, peki arkadaşlar ben nereden başlıcam
önce kendi ailemle mi konuşayım yoksa avukat mı bakıyam napayım ben??
ailemde onu seven hiç kimse yok, babam yorum yapmıyor, annem çocukların var diyorAilen ne diyor? Boşan kızım diyorlar mı? Yoksa bu konuyu hiç konuşamıyor musunuz?
sadece küçük oğlumla kalkıp kahvaltı hazırlar, eve süpürge açar, öğlende mesai saatim tutmadığı için büyük oğlum yemeğe geldiğinde bişeyler yedirir, ve bunları yaptığı için benim sayemde rahatsın diye laf sokar, masa başında çalıştığım için zaten benim işimde zor değilmişHer zaman söylediğim gibi bu ülkede kadınlar çalışsa da kendi ayaklarının üstünde duramıyorlar. Böyle bir evliliğe ne diyeceğimi bilemiyorum. Eşiniz evde bir işe yarıyor mu bari
Böyle bir durumda ben eşimi arayıp akşam sinemaya gideceğiz biz haberin olsun diyorum. Kim ki o izin alayım. O benden alıyor muydu? Evi siz geçindiriyordunuz ama reislik taslayan o. Resmen kendi ezikliğini sizi ve ailenizi ezerek bastırmaya çalışıyor. Boşanmanın neyinden korkuyorsunuz? Asıl o korksun, kendisini besleyecek biri olmayacak hayatında. Kime muhtaç olacak kim bilir33 yaşındayım, 13 yıllık evliyim, 2 oğlum var, biri 11 diğeri 5 yaşında, bende memur olarak çalışıyorum ve ben artık kafayı yemek üzereyim
eşim 12 yıl asker olarak çalıştıktan sonra 2 ay içinde istifa etmeye karar verdi, önceleri acele etme dedim paragözsün sen deyince ne yaparsan yap dedim işini bıraktı ve benim memleketime yerleştik ev aldık.istediği iş olmadı ve iş beğenmediği için 1.5 yıldır çalışmıyor. eşim askerliği bıraktıktan sonra bana hayatı zindan etmeye başladı, ona kalsa hiç bişey yapmak istemiyor sürekli yan gelip yatmak istiyor, hayır zaten ailece gidip dışarıda bir gezmemiz tozmamız yemek yemişliğimiz yok ki eşim hiç sevmez dışarıyı, aslında şu an en büyük sorunumuz eşimin aileme tamamen kafayı takmış olması, resmen ailemden nefret ediyor, sürekli en ufak bir şeyi bile eleştiriyor, anneme sürekli laf sokuyor, sadece hafta sonu birkaç saat annemlere gidip geldikten sonra hiç susmuyor sürekli onları eleştiriyor aşağılıyor, ve ben artık hiç ama hiç mutlu değilim çünkü ben onun ailesiyle hep iyi geçindim en ufak saygısızlık yapmadım, ve dün işyerinde arkadaşlar sinemaya gidecekti bana sende gel dediler bende eşimi aradım büyük oğlumla birlikte gidebilir miyim diye sordum hayır ne işin var dedi, kafamda şimşekler çaktı kendi hayatıma dönüp baktım benim en ufak bir sosyalliğim yok kendimi dış dünyaya kapatmışım eşim yüzünden, şimdi boşansammı diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum ama ilerde de keşke hayatımı heba etmesemiydim diye pişman olmaktan korkuyorum, benim gibi olanlar benzer şeyler yaşayan birileri bişeyler söylesin çok üzülüyorum
Kusura bakmasın anneniz o zaman sokulan laflara bozulmayacak. Madem destek olmuyor, eşiniz ne dese susmak zorunda kalacak demektir. Size yazıkailemde onu seven hiç kimse yok, babam yorum yapmıyor, annem çocukların var diyor
sadece küçük oğlumla kalkıp kahvaltı hazırlar, eve süpürge açar, öğlende mesai saatim tutmadığı için büyük oğlum yemeğe geldiğinde bişeyler yedirir, ve bunları yaptığı için benim sayemde rahatsın diye laf sokar, masa başında çalıştığım için zaten benim işimde zor değilmiş
nasıl atlattın neler yaşadın bahsedermisin, bende keşke demekten korkuyorumMaşallah adam parazit gibi bakteri gibi hem sizin üzerinizden besleniyor hemde size huzur sağlık vermiyor,
1- Hiç kimse sizin ailenize özelliklede anne babanıza laf söyleyemez
2- Ekonomik özgürlüğünüz olmasa dahi siz çocuğunuzla yada arkadaşlarınızla sinemaya gitmek için izin almak zorunda değilsiniz sadece yerinizi bilsin merak etmesin diye haber verirsiniz
3- Çalışmak zorunda kusura bakmasın paşa 1,5 yıl iş beğenmemek ne demek Allah aşkına
4- Kendinizi sevin kendinize değer verin sonra keşke demeyin (not üç yıl bocalamanın ardından boşanan ve keşke bu kadar kendime eziyet etmeseydim diyen birisi)
beyefendi çalışırken kolay kolay hiç bişeye el atmadığı için, şimdi çalışmadığı için yaptırıyorum diye düşünüyorçocuklar çeyizde mi geldi. ne demek kendi çocuklarıyla ilgilenip hemde benim sayemde rahat ediyorsun demek.
eşim jandarma olduğu için öyle çok çok zor değildi işi diğer askerliklere göre, ama en rahat çalıştığı yerdede mutsuzdu, çok yüksek maaş aldığı yerde de mutsuzdu, yani işsizlikle bence alakası yokEsinizin askerlik süreçte psikolojisi bozulmuş olabilir mi? Yoksa hep midü?
eşim jandarma olduğu için öyle çok çok zor değildi işi diğer askerliklere göre, ama en rahat çalıştığı yerdede mutsuzdu, çok yüksek maaş aldığı yerde de mutsuzdu, yani işsizlikle bence alakası yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?