Nereye gittiğini bilmediğim evliliğim

böyle bi evliliğe ancak adamın varlığı ile yokluğu önemsiz ise katlanabilirim. sizinki hem her şeye karışıyor, hem çalışmıyor. ne diye katlanayım ki? köle miyim ben?
huzur verse bana eziyet etmese susup oturucam zaten çocukların başında bir baba rolü olsun diye , bunun çenesi susmuyor

Eşiniz çok mu mükemmelmiş sizin ailenizi beğenmiyor?
Ayrıca çalışan,kendi parasını kazanan bir bireysiniz,oğlumu da alip sinemaya gidiyorum diyebilmelisiniz. O sevmiyor ,sosyalleşmek istemiyor diye sizde öyle olmak zorunda değilsiniz.

ama söylemeden gidersem benim burnumdan getirir daha sonra huyunu biliyorum
Getirsin, depremler olmadan taşlar yerine oturmaz. İyi niyetten, güzel sözden anlamıyorsa tartışarak çözeceksiniz bu problemi. Ayrılın diyemem ama sağlam bir dersi hakediyor. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış, unutmayın. Savaşmadan haklarınızı geri alamayacaksınız bu çok açık.

Kocanın evliliğe ayrılan süresi sona ermiş belasını arama modunda
siz öyle böyle bboşaırsınız istersen her yaptığıma katlan.

Seninde benim sayemde karnın tok, diyemiyormusunuz. Bakın burada herkes size kendinizi ezdirdiğinizi anlatmaya çalışıyor. Yaşadığınız psikolojik şiddetten dolayı doğru kararlar veremiyorsunuz. Sorun çıkmasın diye nereye kadar bu hayatı yaşayabilirsiniz. Herşeye katlandınız diyelim, 20 sene sonra geçen zamana bakıp, ne kadar mutsuz bir hayat yaşadığınızı düşüneceksiniz. İnsanın kendisine yaptığı kötülüğü kimse yapamaz, çünkü sizin müsade ettiğiniz kadar müdahele ederler hayatınıza.

ben zaten özgüvenimi kaybettim bunu açıkça söylüyorum desteğe ihtiyacım var sağlıklı düşünemiyorum
çok üzülüyorum ne yapacağımı bilemez haldeyim, benim durumumda olan arkadaşlar ne yaptınız, ya da daha farklı sebeplerden boşanan arkadaşlar bu süreçte neler yaşadınız, benim cesarete ihtiyacım var

zaten boşanmaya karar verdim gibi bişey, peki arkadaşlar ben nereden başlıcam
önce kendi ailemle mi konuşayım yoksa avukat mı bakıyam napayım ben??

Ailenizle konuşun "geri dönüşünüzün olmayacağı, bu kararı vermek için kafanızda çok geri dönüşler yaşadığınızı, mutsuz olduğunuzu ve artık ilaç kullandığınızı, sizi geri dönmek için ikna etmeye çalışırlarsa tek başına savaşacağınızı" anlatın. Zaten eş kişisi ve ailesi kararınızdan döndürmek için ikna çabasına girecekler, hiç değilse aileniz size bunu yapmasın. Yelkenleri suya indireceğiniz izlenimi aldım sizden çünkü.

karşımda normal bir insan olsaydı arkadaşlar şu an bu sohbeti yapmazdık
İyi de arkadaşım onu sen böyle alıştırmışsın. Sen alttan aldıkça tepene çıkmış. Hır gür olmasın diye hep sen susmuşsun.

İyice düşünüp tartmadan işi bırakmasan şeklinde gayet doğal bir yaklaşım sergileyince bile, paragöz yaftasını yapıştırmış, sen hemen geri adım atmışsın.

Şimdi de tüm mesajların, bu adam değişmez, öyle desem kıyamet kopar, böyle yapsam ayağa kalkar şeklinde...

Arıyorsun sinemaya gidebilir miyim diye, yok ne işin var diyince oturup kalıyorsun. Neden korkuyorsunuz bu adamdan bu kadar? Dövecek mi? Hayır boşanmayı göze alan birinin tutumunu sergilemiyorsunuz hiç. O da sağlam yere sırtını dayamış, evine ekmeğini getiren, çocuğuna bakan, donunu yıkayan ve hiç dır dır yapmayan bir karısı var. Hayatta sizden vazgeçmez. Bari en temel haklarınızı geri alın. Anan babam hakkında atıp tutma bana, bir dışarı çıkıp nefes almak için senden izin alacak değilim diyin.

Yaşadığınız durum nedeniyle sağlıklı kararlar veremiyorsunuz. Çocuklarınız var, toplumda boşanmış kadın olmak var, var da var. İnanın çalışmayan, size psikolojik baskı uygulayan bir adamla sonsuza dek sürdüremezsiniz. Bir süre sonra ben kimim? diye sorgulamaya başlarsınız. Özgüven yerle bir olur. İnsanın kendine güvenip boşanabilmesi için veya karşısındakine tavrını koyabilmesi için bazen bir davranış ya da birinden duyduğun tek bir söz yeterli oluyor. Burada arkadaşların yorumları, yol göstericilikleri çok güzel. İyiki var KK kadınları. Burada kalmaya devam edin mutlaka bir yerden başlarsınız cesaretlenip.

yok bende herşey bitti zaten sadece cesarete ihtiyacım var

Bence boşanma kararınızı aileye açıklamadan önce eşinizle konuşun. Açık açık anlatın boşanmak istyorum deyin. Aranızda anlaşıp öyle açın konuyu sonrası avukat vs prosedürler. Umarım kurtulursunuz bu yamyamdan

Bence bir buçuk senedir hayatınız heba olmuş zaten ciddi ciddi konuşun Eğer kendine gelmezse boşanın.Hem iş beğenip çalışmayacak Hemde bu şekilde bir hayatınız olacak kendinize haksızlık etmeyin

Canım ben halen evliyim, ama 20 yıllık evliliğim bana eşimin kabul ettiğim kadar hayatıma müdahele edebildiğini; bazen konuşmakla, anlatmakla çözemediğim şeyler için çıkacak sorundan korkmadan tepkimi ortaya koymam gerektiğini öğretti. İnanın boşanma ile sonuçlanmasa bile, en azından özeleştiri yapmasına ve geri adım atmasına neden olacak. Ağlamayan bebeğe meme yok ve bu hayatın her alanında geçerli malesef.

Yahu asıl sen rahatsın benim paramla yaşıyorsun diyemiyor musunuz? Nasıl bu kadar pasif kalabiliyorsunuz? Siz boşanmaktan niye korkuyorsunuz anlamıyorum. Bu adamla yaşamak asıl cesaret istiyor. O korkuyor mu bu kadın beni bırakırsa ne yaparım diye. Gördüğünüz gibi hayır. Biraz örnek alın ondan. Bende evliyim hem de güzel bir evliliğim var. Ama ben burdaki kadınlar gibi korkmuyorum boşanmaktan. Ne var yani bu kadar korkacak. Hayatınıza bir getirisi yok ki adamın.

Gül gibi işiniz var. Aileniz var. Niye bu adamı besleyip bir de donlarını yıkıyorsunuz? Türkiye de koca olmak varmış be

Benim ailem den nefret edecek adamla aynı ortam da bulunmam bile. Kaç yıllık evli olursam olayım kaç tane çocuğum olursa olsun!!! Anneme laf edebilecek ve ben onunla aynı yatağa giricem olaya bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…