Nikaha 4 gün kala cinnet geçiriyoruz!

allah yardımcınız olsun:Saruboceq:
balık baştan kokmuş bence annesi bidaha ömür billah
size rahat vermezzz ne diyelim
raabbim yardımcınız olsunnnn:Saruboceq:
ayrıcaa mutluluklar sizeee güle güel gelin olunnnnyerimseniben

canım yaşadıkların çok üzücü şeyler gecektende.Ama o kadın hayatta değişmez.Birde kaynanalar oğulalrına aşırı bağlıdırlar ve kısakançtırlar.Simdi özür dileme falan olayın icinde olunca gururu kırılmıstır.Birde kaynanalar rekabeti cok sever.Oglunun onun tarafında olup destekleyecegini sanmıstır oyle olmayaıncada ondan oyle davranıyordur.Ne hali varsa görsün.Sakın düğününün kötü geçmesine izin verme.Birkez düğünün olacak ve o gün senin hayatının en onemli gunu.Butun anılarda ve ozelliklede fotografalarda ogunun izleri kalıyor.Kimseyide takma canım benim.ben de buna benzer olaylar yasadım.Oyuzden bunarı yazıyorum sana..Bosver Gelmezse kendi kaybeder ilerde oğlunun düğününe gitmedi diye pişmanlık duyar ama pişmanlık duyması içinde epey bir süre gecmesi lazım.İllaki kaynananla iyi olmak zorunda degilsin sende belli bir mesafede tutarsın ilişkini olur biter.Bu tip sorunlar herkesin başında var.Türkiye gibi ailesine cocuguna duskun asırı korumacı ailelerin buludugu bir ülkede bu çok normal bence.Cocukalrının kararlarına saygı duymayıp herseyi ve en dogruyu kendilerinin bildiğini sanıyorlar.Bosuna dememişler akıl yaşta değil bastadır.

yazılanları okudum ama en çok senin kararsızlığına takıldım winston bacım. bak son sayfalarda sormuşlar, nişanlın sana kesin güven verebiliyormu diye. ben sende o güveni göremiyorum. sen de güvenmiyorsun. çünkü sen de biliyorsun, böyle bir kadınla muhatap etmeyecek adam en başından etmezdi. oysa sen kadından özür bile dilemişsin zamanında. ben kendi isteğimle yaptım desen de, bunlara mahal vermeyecek erkek buna da müsade etmezdi.

bir de son olan, sülalesi gelmiyo diye sana buruk konuşması... sanki senin suçunmuş gibi..

ben senin yazılarının alt metnini okumaya çalıştım ve seni iyi görmedim bacım. sen emin değilsin ve ayrılmaktan yanasın. şu sıra nişanlınla konuşuyorsun muhtemelen bu konuları, hakkınızda hayırlısı olur inşallah da ben hayırlısının senin ayrılman gerektiğini görüyorum. ablalardan biri de demiş bak, seni senden başka kimse düşünmez. vallahi billahi doğru.

bekliyoruz seni.

işte budur.........görünen köy kılavuz istemez......a.s

Son düzenleme:
Merhabalar,
Her mesaja alıntıyla cevap verdiğim için kirlilik ve sanki reyting alan topik ifadesi yaratmış olabilirim öncellikle bundan dolayı özür dilerim.Son gelişmelere göre, gittim konuştuk (nişanlımla) ve herşeye rağmen annesinden özür dilemesinin gerektiğini, nikaha da düğüne de gelmesini istediğini belirtmesini söyledim.En azından üstüne düşen görevi yapmış olacaksın, gelmezlerse de onlar kaybeder dedim.Tamam çok zeki, çok kültürlü veya süper akıllı bir insan değilim ama boş da değilim arkadaşlar.Mantığım bir miktar var, beynim de kısmen çalışıyor ve önümde ki muz kabuğunu da görüyorum ama aptalım ya da aşırı hayalperestim ya da artık iş inada bindi, o muz kabuğuna ya kesin basacağım ya da üstünden bir şekilde atlayacağım.Bu nikah 21 Şubat Pazar 16.30'da kıyılacak, arkasından gelmek isteyen hazretleri ile birlikte düğün için ayarlanmış yere gidilecek ve ben karın kışın içinde annemle debeleşip semt semt gezerek parasını bile nişanlımla zor denkleştirdiğim o rüya gelinliğimi üzerime giyecek, helak olmuş sarı suratımı makyajla kapatıp bir miktar pasiflora mı olur artık neyse onun gücüyle 32 dişimi gösterecek, sağdan soldan göbekler attıracağım.
Herkese yorumları, ilgisi ve tüm mızmızlıklarıma sabır gösterip beni pışpışladığı için teşekkür ederim.Akıl isteyip, tüm gerçekleri bana sunan ama muz kabuğuna koşmaktan kendimi alıkoyamadığımiçin ve bir nevi tavsiye isteyip, yerine getiremediğim için özür dilerim.

canım benim ya sen tüm yaşananlara rağmen gidip öyle bi kadından özür dilemişsin sevdiğin insan için her şeyi bi kenra bırakmışsın bu yapılanları hiç hak etmemişsin..şuan senn bulutların üstünde olman gerekiyodu ama bu güzel günleri sana zehir etmişler..ama nişanlın senn yanında yetmez mi?bence bu her şeye bedel..seni çok sevdiğini söylememe gerek yok..umarım her şeyin hayırlısı olur..siz o insanlara mutluluğunzla en büyük cevabı vericeksiniz bundan eminim..

Gerçekten zor bir durum Allah yardımcınız olsun.Evet nişanlınızın yanınızda olması çok güzel ama daha sonraları ister istemez annesi ve sizin aranızda kalacak.Anladığım kadarı ile çok iyi niyetli birisi ne mutlu size sevilecek bir tip hakikaten.Ne olursa olsun özür dahi dileseniz kayınvalideniz içindeki kini asla unutmayacak ve size karşı hep çemkirecek bence yuvanızı dağıtmaya bile çalışır gibi geliyor aman dikkat.Yapmanız gereken böyle bir insan ile ne olursa olsun mutlu olmaya bakmak ve ailesini yuvanıza karıştırtmamak.İnanın bu böyle gider ama sabır etmek gerek oda anne evet ama size de nişanlınıza da yazık.Bu zamanların keyfini çıkartın gerekirse bir özür telefonu edersiniz isteyen gelir istemeyen gelmez siz üzerinize düşeni yapında.(ama ben olsam daha en başında anneme o lafları söyleyen bir kadınla asla bir daha bir arada bulunmaz gerekirse oğluna da varmazdım)size kolay gelsin

Canım benim,sen çok iyi ve hoşgörülü bir kızsın , senin bu yönünü keşfetmişler ve sonuna kadar kullanmışlar,kullanıyorlar ve ne yazıkki bu evlilik süresincede kullanacaklar....Dilerim bu nikah kerametini göstersin ve girdiğin bu zorlu yolda hiç ummadığın kadar mutlu ol.....

sen kararını vermişsin.inş. pişman olmazsın. herkes tecrübelerine dayanarak sana yol göstermeye çalışmış.inşallah mutlu olursun nişanlınla.ama senin gözünü korkutmak istemem ama yuvan içinde mücadeleye hazır ol.kv.sizi rahat bırakmayacak ama dayanabilirsen yaprak dökümündeki fikret gibi ol kazanan sen olursun.her şeyden önemlisi yuvam deyip sabretmekten başka çaren yok.tekrar sana ömür boyu mutluluklar dilerim.Allah yardımcın olsun.

temiz yürekli birine benziyorsun,
seni asla kırmak istemiyorum ama dost acı söyler misali algıla..

bak canım, bir kere kayınvaliden bildiğin rahatsız ve çevresini de rahatsz eden bir tip.
balık baştan kokar derler, evliliğin bu kadının eziyetleriyle uğraşmakla geçecek.

nişanlına gelince, 33 yasında ve annesinin böyle bir karakter olmasına ragmen yeterince güçlü görmedim ben kendisini.. bir kere sebebi ne olursa olsun kavganızı annesine hele ki böyle bir anneye yansıtmış. sebebi ne olursa olsun, duvarlara cep teller fırlatılmış ve kadın bunları görmüş. bu kadar agrasifleşebilen birinin de ben çok normal oldugunu sanmıyorum. sence nişanlın yeterince sağlıklı mı?

kadının lafları çok ağır ve annen bile nasibini almış. nişanlın ne yaptı bu esnada? nişanlın senin annenin yüzüne nasıl bakıyor. ailen sizi evlendirirken o kadnın oğluna kızlarını verirken içleri nasıl sızlıyor kimbilir? annenin ömrü boyunca unutamayaacğı lalflar belki de bunlar..
nişanlın 2 tokat atsın annesine demiyorum ama böyle aileden evini ayırmak ,( küsmek ipleri koparmak değil ama )araya sevdiğini ve kendini koruyabilecek kadar bir mesafe koymak için biraz geç kalmamış mı?
hiç günahın yokken çiçek alıp gidip özür dilemişsin bir de bu esnada nişanlın ne yaptı?
benim annem böyle böyle, ayağının altına paspas olsan çaresi yok demedi mi sana? sırf nişanlının hatrına , namusuna laf etmiş birinden özür dilemene çanak mı tuttu?

olumlu olumsuz yorum istemişsin diye yazdım.
umarım ileri gitmemişimdir..
hakkında hayırlısı...

Sevgili winstonlight inşallah hakkında hayırlısı olur. Umarım eşin olacak kişi senin kıymetini bilir ve o ruh hastası annesini senden ve evliliğinizden uzak tutar.
Tüm güzellikler senin olsun mutluluklar dileriz KK ailesi olarak...
a.s.

Canım benim sen intihar ediyosun...:gitme: kusura bakma belki canını oldukça fazla sıkıcam ama..şimdiden böyleyse sonunu düşünemiyorum..evleniceğin adama gelince malesef annesi atsa tamaz satsa satamaz...sende eşi olucaksın...çok zor ALLAH yardımcın olsun..

Çok iyi olmak ve birşeylere çok iyi bakmak karşı tarafı değiştirmiyor malesef, bu kayınvalideyi ise hiç değiştiremez bana göre. Ben takmam sevdğimle olayım kadar basit bir konu değil aslında bu. Bir erkeğin annesini silmesi zordur, silmeside beklenemez tabi, iyi ya da kötü annesidir. Evlendikten sonra eşinizinde size karşı annesini savunacağını düşünüyorum açıkçası. Çünkü bunu yapmayan erkek çok nadirdir. ışte o zaman ne sevgi kar ediyor ne de başka birşey.

Yaşamadan karar vermekte zor tabi, ortada sevgi varken, ama yaşadıktan sonra da ah etmeninde anlamı kalmıyor. Ya çok iyi olursa ihtimali zayıf gibi. Bazen de gerçekler yüzümüze yüzümüze vurur ama görmek istemeyiz.

Ama ayrılın da diyemem, çok zor zamanlar bekliyor gibi geliyor sadece bana. ışin içine girince zor. Ki siz girmeden yaşamışsınız bu kadar şeyi, girince ne olur bilemiyorum.

Allah mesut etsin şimdiden.

Son düzenleme:
Hayırlı işleri engelleyenler mi çok olur..bunu mu demek istedinzi..? hiç duymamıştım.

Anlamadığım için sordum :) yanlış anlamayın:)

estagfurullah :)

evet dogru söylüyorsunuz, yanlis hatirlamiyorsam bu bir hadis ama yaniliyor da olabilirim. yani evlenme yuva kurma gibi tüm hayirli islerde seytan cok ugrasir ve o olayin gerceklesmemesi icin insanlari kullanir. bu arkadasimizin durumunda kayinvalidesi seytanin hizmetini yapiyor yani, hayirli bir ise mani olmaya calisiyor.

Nikaha 2 gün kala gene karşınızdayım tataaaaa (bir miktar passiflora içtim imla ve gereksiz sevinç nidalarım için şimdiden kusura bakmayın ) Dün annesiyle görüşmesini , özür dilemesini her şeye rağmen onu ve tüm sülaleyi nikaha, düğüne çağırmasını söylemiştim.Sabah telefon geldi.Kaynanacığım ayılıp bayılmış ve dikkatli okuyun" kınada dans ederken kolu bana değdi ve senin nişanlın olacak kız "aa kolum boka değdi, gidip boku yıkayayım" dedi diye sinir krizleri geçirmiş, annem sözde onlara küfür etmiş ve daha ne fantastik hikayeler.Ben hayatımda küfür etmeyen afedersiniz ama bok lafını bile kullanmayan, eğitimli ve insan gibi insanım ki böyle birşey dememin bile uydurulması Allahtan korkmayan insan ve grubu olduklarını gösterir.Nişanlım düğünde takmak için bana beşibiryerde almış annesine vermişti, onu da geri vermeyeceğini çatır çatır yiyeceğini söylemiş ha demişki bi de neyse ya varın gerisini siz düşünün.Annem sinir krizleri geçirdi şu an içerde yatıyor bense sigara ve passiflora ikilisini içiyorum.Nikahı iptal edip, İstanbul'dan hatta Türkiye'den uzaklaşmayı (ya da bu dünyadan bile denilebilir) bile düşündüm.Niye yazıyorum? Benim durumumda olan/olabilecek kişilerin bir nevi ders alması için.Allah'a şükür iyi bir eğitimin, doğru düzgün bir mesleğim ve her daim şükür ki ayakta durabileceğim maddi manevi gücüm var.Arkamda tüm herşeye dayanan bir anne ve koca sülalem var."5 çocuklu da olsan gözünün ucunda gölge görsem seni alır, baş tacım yaparım" diyen koca yürekli bir annem var.Ve kalbimdeki koca bir aşk.Kaybedecek birşeyim yok,arkamdaysa bir koca yürekli ordu var, korkmuyorum ve artık ağlamıyorum.restimi çektim, saf salak özürü çiçeği elinde olan kızı öldürdüm, dim dik ,yanımdaki elleri sıkıca sıkarak geri dönsem bile bekleyenlerimin ve bana yepyeni hayat kuracakların olduğunu bilerek, Allah'a sığınarak bu nikaha gidiyorum! Dualarınız benimle olsun lütfen.Tekrardan teşekkürler...

Tüylerim diken diken oldu!
Hakkınızda hayırlı olsun..
Dilerim çok mutlu olursunuz..
Allahım gönlünüze göre versin inşallah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…