Nikaha 4 gün kala cinnet geçiriyoruz!

benim kuzenim de buna benzer bir durum yaşadı.
evlenip ayrılmıştı ve kaynanası kabul etmiyordu..
ne hakaretler, kavgalar, ama eşi asla pes etmedi bırakmadı onu.
sonuçta evlendiler, ilk başta hiç konuşmadı kaynanası ile.
sonra çocukları oldu, kaynana dayanamadı bebeğe..özür dilemiş ve bişekilde barışmışlar.
şimdi melek gibi davranıyor, çok yardımcı oluyormuş.
ama kuzenim asla affetmem,affetmeyeceğim diyor ve mesafeli davranıyor.

oooooooooof ne cahil bir kadın bu böyle... allahım sana çoook yardım etsin inşallah canım.. yaşadıkların aynı ablamın hayatına benziyor.. ablamın kayınvalidesi de düğüne 1 hafta kala bizi arayıp kızınız oğlumdan hamile o yüzden kendini yamamaya çalişiyor dünya yıkılsa kızınızı oğlumdan ayıracam demişti.. ne tantanalar ne kavgalar neler neler.. biz hiç alışık değildik böyle durumlara hepimiz mahvolduk.. ve kadın ablamı tanımıyodu bile ablam açık diye istemiyodu.. ben bizden olmayan kızı almam diyodu.. ne kınaya ne düğüne gelmedi.. ama uğraşti durdu.. eniştem evi terketti otelde kaldı.. vay bee aşkına ne güzel sahip çıkıyor diye övündük önce ama düğünden sonra annemle barişacaksın ne dese alttan alacaksın ona anne diye hitap edeceksin diye baskı yapmaya başladı.. ablam evliliği hatrına gitti görüştü ama hiç bi zaman mutlu olamadı.. en sonunda geçen sene bu büyük aşk mahkeme salonunda sona erdi.. umarım canım senin eşin ilerde bu yaşananları unutmaz.. sana anneme değer vereceksin diye tutturmaz.. umarım bu olgunlukta bir adamdır..

Tatlım kavun misali dibi koklanmıyor işte, şimdi esip gürleyip dağ gibi duruyor ama ya yarın? İşte en önemli sorun bu.Neyse bu gece konuşacağım bakalım, en iyisi ayrılmak şu anda.

Ailesiyle evlenmiyor, ancak nişanlısı ailesini atmaz! bizlerin atmayacagı gibi! bugun kızgın, kırgın olabilirler! hayat boyu boylr gitmez! evlendiklerinde de aynı kişiler tarafından sorunlar olacak.bırakın valıklarını, eksiklikleri bile sorun olacaktır.ben yaşadıklarımdan tecrubeliyim. hiçkimse boyle bir evlilikten hayr görmez! Nişanlıysa konuşup çözebileceği şeyler değil!neden evlilikler bitiyor! verilen sözler, konuşulanlar sonradan unutuldugu için değil mi?
ınsanlar topraktan yaratılmıştır ve birgün çamurlaşabilir...

Evet kolay yenilir , hazmedilir şeyler değildi bizimkiler de ama salak ben hala herkes iyi olsun, mutlu olsun, olmuyorsa da bitsin gitsin diyorum.

Son düzenleme:

Haklısınız, şimdi canım cicimler.İnsan esip kükrüyor ama 2 sene sonra, bırakın 2 seneyi 2 ay sonra o esilen ana baş tacı yapılmayacak mı? Off Allahım offf, haklısınız.

ben okadını doverdim he bana kalmas anneme oyle seyler soyledigi icin heralde annem girisirdi kötükedihüso nasıl bir dengesizlik bu ya sen niye ozur diliyorsunki zaten senin bir sucun varmıs gibi nisanlının agladıgını soyledinde oda cabuk etkileniyor sanırım aglaması tuhaf geldi biras bana..ben olsam o kadınla gorusmezdim evimede almazdım

hayırlısı olsun tatlım.. eskiden olsa sana derdim ki sevdiğin adam senin arkandaysa boşver gerisin.. ama şimdi bunu diyemiyorum.. çünkü ablam aynı şeyleri yaşadı ve aynı senin gibi alttan alan dünya iyisi bi kızdır.. ailesiyle evlenmiyosun sonuçta dedik ? ama öyle değil işte ailesiyle evleniyosun bal gibi de.. bu kadın hayatınızda her daim var olacakk.. bunu unutma sakın.. nereye kadar iyi niyet nereye kadar sabır... gecenin bir yarısı arayıp oğlum annen kriz geçiriyor diye bi tlf gelir eniştem gider sabaha karşi gelir ve surat kırk karış... ablam gider gittiği gibi bir sürü hakarete maruz kalır ve sorar ben ne yaptım ki.. bayram olur anneme gidecez diye tutturur eniştem ablam gider gelir bir sürü kavga.. böyle böyle o kadar yiprandılar ki.. eniştem arabalarda uyurdu ablam için.. ölsem de vazgeçmem derdi.. ama bi yandan da anası.. o da biliyor ki annesi hasta ama atamıyor ki atsın.. satamıyor ki satsın.. eğer karşında cahil bi insan varsa üffff öyle zordur ki uğraşmak.. çoook iyi anlıyorum seni.. çok zordur cahil adamla baş etmek.. olgun bi kadın olur seni gene istemez görüşmezsiniz olur biter ama bu kadının pençeleri her daim üzerinizde olacak gibi görünüyor.. allahım ıslah eder inşallah... allah içine azıcık insanlık nasip eder.. çooook iyi düşün tatlım.. inşallah pişman olacağın bişey yaşamazsın... kararın ne olursa olsun inşallahhhh çooook mutlu olursun.. hakkında hayırlısı neyse o olsun...

Orası öyle olur şu nikah ve düğün kazasızca bir bitiverse. O kısmı ile uğraşacak sabrım da çıkar inşallah ama öyle ya da böyle eşim olacak kişinin annesini bir ömür çekme faslı, öyle ya da böyle bir araya gelmeler daha da fenası düğüne falan gelmeyeceklermiş ya "senin yüzünden oldu falan filan" bıdıbıdılarıyla daha sonra tüm ömrümün didiklenmesi.herkesi Allah'a havale ediyorum.Kadının istediği olacak bu düğün yalan olacak ama iki elimde 2 dünyada da yakasında olacak.

Çook teşekkür ederim. Sonuçta buraya yazarken ne istediğimi, ne yapacağımı bilmiyordum ama bu ve bunun gibi gerçek yaşanmış (keşke yaşanmamış olsaydı) anılar ve olaylar sayesinde dünden daha perişanım diyebilirim ama bir yandan da daha gerçekçi oldum denilebilir. Özel olayınızı paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim, umarım hakkımda neyse hayırlısı o olur daha fazla ölüp ölüp dirilmeden. Ve o kadınında hakkında neyse hayırlısı o olur, rabbim böylelerini ıslah eder inşallah. Yuva bozanın yuvası hiç olmaz inşallah.

canım ilerde keşkelerin ve ukdelerin olacak
ama arada Aşk denen meret varsa hiç önemli değil...
herkesi ve herşeyi şu andan itibaren sil lafandan ve mutluluğuna konsantre ol.....

Allah yardımcın olsun cnm. Seni zor günler bekliyor. Fakat yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin. Ben de kısmen senin yaşadıklarını yaşadım. Düğünüm olana kadar ayıya dayı taktiği uyguladım hep özür, her dediklerini yaptım Sadece sevdiğim için. Düğünden sonra eşim verdiği sözü tuttu muhatab etmicem seni hiç bir şekilde demişti. Şimdide biz istediğimiz zaman görüşüyoruz hiç bişeyimize karışamıyolar varlıkları ve yoklukları bir.
Yani Eşin evlendikten sonra annesinin ve senin yerini her zaman bilecekse. Mutlu olursun. Çünkü anneler sonrasında yanlız kalacaklarını bildikleri için ses çıkaramıyorlar. Tabi maddi olanaklarınız müsaitse, onlardan bağımsız bir hayat sürerseniz.

canım ilerde keşkelerin ve ukdelerin olacak
ama arada Aşk denen meret varsa hiç önemli değil...
herkesi ve herşeyi şu andan itibaren sil lafandan ve mutluluğuna konsantre ol.....

Burcuözge, işte o aşk denen meret olmasa bu lafları hiç yemez üstüne bir de özür fasıllarına bile gitmezdim. Kadın ki anneme bile etmediği lafı bırakmadı, annem bile 2 kez (isteme-ve olaylı kına gecesi) misafir olarak ağırladı hala ikram da bulunabildi ve yeterki kızım mutlu olsun diye herşeyi yutmuş gibi yaptı.Tüm bunların üstüne ya vazgeçip "keşke" demek ya devam edip "keşke" demek.İşte hangisinde keşke demem asıl olayım bu.Ama buna da 3 gün içinde karar verebilmek..Tüm meselem bu :a015:

allah yardımcın olsun canım.çok üzüldüm, kaynana mağduru olarak senin neler yaşadığını çok iyi anlıyorum.ama inanki o bu dünyadan göçüp gitmeden hiçbir şekilde kurtulamazsın o kadından.

Tatlım herşeyimizi biz aldık, ayarladık onlardan başta garipsemiştim ama sonradan beklenti içinde olduğuma bile şaşırıp kendi salaklığımı bir kez daha onayladım ama hiçbir şey bir yastık bile gelmedi.Allah'a binlerce şükür çalıştık ve iğneden ipliğe bir ev düzdük, yani ilerde ne olacağı belli olmaz ama onlara bağlı bir hayat kurmamıştık ama işte ah senin evliliğin gibi olacağını bilsem, eşimin beni muhatap etmeyeceğini, beni suçlamayacağını, burnumdan getirmeyeceğini bir garantilesem.Ama nasıl işte? Tam bir risk oyunu

Allah herkese uzun , sağlıklı ve mantıklı bir koca kafa ile bir ömür versin ne diyeyim.Ne geçer ellerine böyle mağdur ederek, yuva bozarak insanların hiç anlamam. Off offf...

tatlım ablamın yaşadıklarını sen de yaşicaksın diye bir kural yok.. ben daha önce de belirttim eğer eşin istikrarlı olacaksa zaten bu süreci çok kolay atlatırsın... ama bunlarla baş edecek gücün var mı ? sevginiz bu denli büyük mü ? her zorluğa rağmen elleriniz kenetlenecek mi.. ? eşin ilerde seni annesiyle muhattap etmemek için her türlü fedakarliği yapacak mı ? yaşananları unutup anneme değer vereceksin alttan alacaksın anne diyeceksin ona diye sana baskı yapacak mı ? yoksa elinden geldiği kadar annesini evliliğine kariştirmamaya özen gösterecek mi bunları çoook iyi düşün tatlım...

Zaten yutacağınız kadar laf yutmuş, alınmayacak kadar alttan almışsınız ailecek..Bu saatten sonra sana bırak diyemem..

Bundan sonra ;kayınvalidenin hiçbir şekilde hayatınızda olmayacağından eminsen, nişanlın sana bunun sözünü verdiyse, sen de nişanlının bu sözüne güveniyorsan, sorun yok..

Ama zamanla eşin aradaki buzları eritme çabasına girer, ailesine kıyamaz duruma gelirse, işin çook zor..

Çünkü anlattıklarına göre bu kayınvalide değişmez, en fazla değişmiş rolu yapar bence..

Ayrıca ben de, sadece onla değil, ailesiyle de evleniyoruz..sözüne katılıyorum...))) Kesinlikle..
Hakkkında hayırlısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…