Nikahıma çok az kaldı...Aile faciası yaşamak istemiyorum...

Canım dayınız sizi düşünmeden arkadaşınıza yazmış asılmış vs siz hala dayım babam gibi diyorsunuz tmm olabilir ama neyse ben azımı kapiyim

Sizin dayınıza diceniz tek şey var benim arkadaşında nikaha yemeğe gelecek ona göre sorun istemiyorum madem baba gibi anlıcakdır sizi sorun çıkacaksa siz gelmeyin de olsun bitsin Benim nikah şahidim sizinki gibi olan en yakın çocukluk arkadaşımdı asla kimseye değişemem

Yorumlari okumadan yazdım da. Sizde aleni bi şekilde yengenizin yanında arkadsşınızında nikaha geleceğini soyleyin. O ister gelsin ister gelmesin.dayınızı da sizi kırmaz nikaha yemeğe gelir heralde. En fazla yenge dayıya köpürür ama dans olayındaki gibi gelir geçer sanırım.

tüm sayfaları okumadım ama ben olsam çağırmazdım.herşeyden önce aileniz gelir yengenizi sevmiyor olabilrsiniz ama arada dayınız var hoş onun yüzünden herşey ama madem baba olarak görüyorsanız onların arasını bozmayın yengeniz ne dese haklı bu konuda.eğer gerçekten arkadaşınız sizi seviyorsa zaten gelmeye çalışmaması lazım sizi çok seven arkadaşınız sizi zor durumda bırakmasın bence.ben olsam sizden ne bir böyle bir teklif beklerim nede o düğüne gelirim çok iyi bir dosttsam günler bitmediya her zaman yanında olurum başka zamanlarda.mutluluklar dilerim size.

Kizi mutlaka cagirmalisin bence, su gun evleniyorsaniz onun da katkisi buyuk. Dayinin yaptigi zirtoluklar yuzunden kizi cagirmazsan cok cok ayip edersin.

Dayin gelsin, yengen de istemiyorsa gelmesin.

Yengeniz kızın gelmesine sorun çıkaracağına, kocasının bu saçma tavırlarına sorun çıkarsın bence.
En yakın arkadaşınız ve yanınızda olmayı belki yengenizden ve dayınızdan daha fazla hakediyor.
Onlar gelmezse gelmesin ama arkadaşınız mutlaka gelmeli.
Nikah şahidi konusunu kıvırabilirsiniz, baskı yapıyor ailem diye.
Yani davet etmeniz gerekli değil, mecburidir.
Hatta ben en yakın arkadaşımın düğününe davet bile beklemeden, çıkar giderim şahsen.

Bence arkadaşına akşam arkadaslarla bulununca onunda gelmesini istediğini söyle dayinların arası bozulursa daha kötü olur arkadaşına da gerekçe olarak dayımin sana bakışların rahatsız olabilirsin veya seninle konuşmak falan ister yengem de gelecek sorun çıkmasın diye gelmeni istemiyorum de

ortada bir suç varsa o zampara dayının kızın ne suçu var ben olsam kızı çağırırım.

diğerleri gelmezse gelmesin.

canım dayımın yaptığı şeyi asla onaylamıyorum. zaten o zamanlar yaşadığım şoku ve kızgınlığı anlatamam. ama yıllardır baba figürü gibi gördüğüm bir kişiyi de silip atmam mümkün olmuyor maalesef. dayımla bu konuda hiç konuşmadım, yüz göz olmadım. çünkü hem ben kendimi tutamam kırıcı olurum, hem de onun adına ben utanırım. dile getiremem. hiç kolay değil yani.

nikahımdan önce dayımla konuşmama gerek yok çünkü bu kez bir hatası olması mümkün değil. ödü kopuyor yengemden. apar topar arkadaşımı sildi ve 3 aydır hiçbir şey yazmadı bir daha. bu kez korktuğum şey yengemin tepkisi.

Çoğunluk gibi ben de oyumu arkadaştan yana kullanıyorum. Hiç bir suçu yokken kızı nikaha çağırmamanız haksızlık olur. Bence konuşsanızda yengeniz problem çıkaracak gibi. Onun için çağırmaya hiç gerek yok.

yengem gelmezse dayım da gelmez...üstelik enteresan bir şekilde annem de olaylar büyümesin diye arkadaşımı davet etmememi istiyor nikaha. akşam eğlenceye gelsin diyor. hatta nikah şahidim de dayım olmalıymış...3 ay önce, nişanımdan önce sorsalardı evet ama şu anda...

Ozaman kolay gelsin canım inş bi sorun çıkmaz arkadaşının varsa sevgilisi ile gelmesi iyi olur belki yoksa bi arkaş alması yanına haberi olmadan tabi ne bilim işde anladınız umarım beni

Ben olsam arkadaşımı çağırmazdım. Çünkü dayı ve yengenin arası kötü bile olsa nikahımın kimse için bitiş olmasını istemem. Zaten bitecek bile olsa, sizin nikahınız süreci hızlandırır. Sonuçta yuva kuruluyor. Kurulurken uzaktan bile ahhhh almamak lazım.

Baba figurüm dediginiz adam arkadasiniza sarkmis rarkindasiniz dimi .... Babam yapsa boyle sapikligi silerim dayida neymis... ilerde kizim olsa sakinirim dokunmasindan opmesinden ... Arkadasinizi kirmaya kaybetmeye deymez dayiniz kusura bakma

bir iki kişi dışında herkes arkadaşınızın gelmesini söylemiş ama ben o bir-iki kişi gibi düşünüyorum.
ben olsam nikahıma arkadaşımı çağırmazdım.sonuçta aileni sen tanıyorsundur en iyi şekilde ve aile faciasının yaşanacağını düşünüyorsan o zaman sakın ha arkadaşını davet etme.bu senin için özel ve hayatında severek yaşayacağın bir gün olucak ve o gün yengenin kiyameti koparmasına dayınla kavga etmesine,arkadaşına sözle küfürler yağdırmasına ve eğer (bazı kavgacı kadınlar gibiyse) arkadaşına saç baş dalmasına asla izin verme ve en iyisi öğlen yapılacak nikaha arkadaşını çağırma.eğer kavga gürültü yaşanırsa o zaman kimsenin dilinden kurtulamazsın.bütün sülale "böyle birşeyi biliyordun madem niye davet ediyordun"derler ve sonda suçlu sen olursun ve o gününü hep hüzünle anarsın.
evet arkadaşının kalbi kırılabilir.sonuçta hem senin hem nişanlının en yakın arkadaşı ama ne yapabilirsin ki.ya dayın ya o.sen iyisi şöyle yap.hem böylelikle arkadaşın kırılmamışta olur.
şakayla karışık arkadaşına "nikahı aile büyükleriyle yani yaşlı insanlarla yapmaya karar verdik.öğlen eski neslin insanlarıylayız ama akşama gençlerle bir parti yapıcaz.o yüzden bütün gençler,arkadaşlarım falan hepsini akşama bekliyorum"de.bence kırılmaz.tabi onunla birlikte başka arkadaşlarında olucak galiba öğlen nikahta.o yüzden bu kız gelmeyeceğine göre diğerlerinide elemek zorundasın.yoksa haber tutarsa o zaman arkadaşlığınız biter.
ne bileyim ya zor bir durum ve hepside dayının hatası.
keşke o dans olmasaymış.keşke dayının dans teklifini kabul etmeseymiş arkadaşın.
hata aslında her ikisinde ama olan olmuş artık.hayırlısı.

Dayınızında arkadasınızında yaptığı terbiyeszlık... aile önemli sevsenizde sevmesenizde. . Madem cok değerli yemeğe gelemeyeceğini söyle yengenin dansı sorun yaptığını.. okadar iyiyse anlar zaten...

Valla ne yaparsınız bilmem ama burda en mağdur kişi yengeniz bence. Ben gidip de en yakın arkadaşımın nişanında dayısıyla dans etmezdim. Bence siz masum görüyorsunuz ama vardır bi bakışma bişeyler olmuştur. Neden dans ediyor ki tanımadığı adamla.

Dayinizin yaptigi büyük rezillik ki bu durumda yengeniz az bile yapmis. Arkadasiniza da yazik yani, hic bir seyden habersiz, bütün bunlarin suclusu sorumlusu siz de degilsiniz, o yüzden bence arkadasinizi nikah sahidi yapin her yere de sizinle gelsin, kimse nikahta olay cikarmaz diye düsünüyorum.

Hiç bir sorun çıkmaz yengen iki surat asar.o hengamede o kadar yengem için dostumdan vazgeçemezdim ben kusura bakma ne yapabilir sanki kendi rezilliklerini ortaya dökecek değiller ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…