Nikahıma çok az kaldı...Aile faciası yaşamak istemiyorum...

Arkadaslar hemen son durumu sizle paylasiyorum: dayim benle basbasa kahve icmk istedigini soyledi.hatta on dk sonra gelip beni alacak.ne konusacak dersiniz...

dayınız ne konuşur bilmem ama bana kalırsa arkadaşınızı nikaha çağırmanız gerekir...

ortada bir hata, bir ayıp, bir terbiyesizlik, bir yanlış anlaşılma (artık adına ne derseniz ) var ise bunun tek sorumlusu dayınız !
dolayısıyla onun hatasını arkadaşınız çekmek zorunda değil..

veee de en önemlisi dayınız sizi bu tatlı gününüzde sizi böylesi dertlerle arada kalmayla uğraştırdığı içinde buna sebep olduğu içinde hiç affedilir değil...

Mesele anlasildı...

nikah aile arasında ve sadece bi iki yakın arkadaşın katılımıyla olacak. dayımlar da arkadaşım da gelecek. nikahtan sonra ise hep beraber kimseyi ayırmadan yemeğe gidilecek. akşam da arkadaşlarla kutlarız dedik, o günün planı bu şekilde. nikaha kesinlikle arkadaşımı çağırıyorum. çoktan söyledim bile, kuaföre de birlikte gidiyoruz. fakat nikah 10 dk sürecek, sonrasında ben yemeğe de gelsin yanımda olsun istiyorum. fakat yengem yemeğe arkadaşım da gelirse kesinlike katılmak istemiyor. benle alakalı bir durum, doğal olamam, bu konu benim için bir tabu oldu artık dedi. dayım da yengemin son derece haklı olduğunu, kendisinin düşüncesizlik ettiğini ama içinde bir kötülük olmadığını (!) söyledi bugün bana. bana baskı yapmak veya seçim yapmak zorunda bırakmak istemediğini ama yemeğe arkadaşım gelirse gelmeyeceklerini söyledi dayım. sen de rahat edemezsin, huzursuzluk olur diyor. ama gelmeyi istediğini, hem onlar gelmezlerse k.validemlerin de sebebini soracaklarını (çünkü benm dayımlarla ne kdr yakın olduğumu sevdiğimi bilirler) söylüyor bana.

çok pis bir durumda kaldım...iki arada bir deredeyim. nikaha hepsi gelecek ama yemek için iki taraftan birini seçmek zorundayım.

O zaman dayınız kişiliğine ve yaşına yakışır şeyler yapsaydı. Neden dayınızın hatasını arkadaşınız çeksin ki...

Dayınlar gelmezse bu onların tercihi olur. Ama arkadaşınız gelmezse bu sizin seçiminiz olur. Ve arkadaşınızla aranızda bir uçurum oluşur gibi geldi. Yani hadi uçurum olmasın ama bir soğukluk kesin girer.

O zaman dayınız kişiliğine ve yaşına yakışır şeyler yapsaydı. Neden dayınızın hatasını arkadaşınız çeksin ki...

Kesinlikle katılıyorum. Ama dayim Israrla kotu bi niyetim yoktu ama dusuncesizlik ettim.yengen ne dese hakli.evdeki huzursuzluk en son istedigim sey, o günden beri cok huzursuz gunler ggecirdik ama telafi etmek için elimden geleni yapiyorum deyip duruyor.ee o attigin msjlar neydi o zmn niyetin kotu degilse diyemedim bi turlu.dilimin ucuna kdr geldi ama sustum cunku o dk dan sonra dayimla iliskimz asla ayni olmazdi.kimsenin bisey bildiginden haberi olmamasina rağmen yyeterince utandigini fark ettim bunlari.konusurken

Bir de son durum nikaha arkadasim geliyor dayimlar da geliyor fakat nikah sonrasi yemeGe arkadasim gelirse dayimlar gelmiyor.bunu dusunerek ve o yemegin halamlarin amcamlarin da bulundugu bi aile yemegi olacagini hesap ederek fikir verirseniz sevinirim

Dayınlar gelmezse bu onların tercihi olur. Ama arkadaşınız gelmezse bu sizin seçiminiz olur. Ve arkadaşınızla aranızda bir uçurum oluşur gibi geldi. Yani hadi uçurum olmasın ama bir soğukluk kesin girer.

Nikaha geliyor ztn bn aile yemegi icin konusuyorum.ayrica aksam ztn arkadaslarla da ayri bi kutlama yapacagiz bu da var.

bütün yorumları okuyamadım dayınız arkadaşınıza msj atmış arkadaşınız nasıl cvp vermiş yada vermiş mi?
ona göre bir yorum yapmak istiyorum

siz yemek olayını tartışıyorsunuz ama kına geceniz olmayacakmı yengeniz ve arkadaşınız burada karşılaşmayacakmı?

Ben bu konunuzu ve eski konunuzu takip ediyorum ama sanirim hic yorumda bulunmadim. Ben anlamiyorum dogrusu, dayinizin nasil kisilikte bir insan oldugu ortaya cikiyor, tum kirli camasirlari ortaya seriliyor ve siz hala dayinizin iyi niyetine inanmak istiyor gibisiniz. Dilimin ucuna geldi de soyleyemedim diyorsunuz. Siz niye utaniyorsunuz, dayiniz niye hic yaptiklarindan utanmiyor. Herseyi biraktim hala boyle bir insana dayi sifatini layik gorebiliyorsunuz. Onu babaniz gibi gordugunuzu yazmistiniz, belki sebebiniz budur. Ben olsam boyle bir olayi hayatta midem kaldiramazdi ve o kisiyle bu kisi dayim bile olsa iliskimi keserdim. Karar ne olursa olsun sizindir ama ben olsaydim ne aklim ne de midem boyle bir olayi kaldirabilirdi. Ben olsam catir catir herseyi soyler icimi bosaltirdim, insan az utanir ya. Adam resmen dayi sifatini kirletiyor.

Arkadaşınızın yerinde olsam, bana durumu bu şekilde açıklasanız... Anlardım, anlayış gösterirdim ama içimde bir şeyler kopup giderdi engel olamazdım sanırım.

Dayınızın kötü niyeti yokmuş (!) arkadaşınızın var mıydı ki... Yukarıda bir arkadaş çok net bir şekilde yazmış, dayınız gelmezse kendi bileceği şey, ama arkadaşınız gelmezse bunun kararını siz vermiş ve arkadaşınıza bildirmiş olacaksınız. Bence sonrasında çok pişman olabileceğiniz bir karar olur bu.

Nikaha geliyor ztn bn aile yemegi icin konusuyorum.ayrica aksam ztn arkadaslarla da ayri bi kutlama yapacagiz bu da var.

Tam nikah sonrası ne söylemeyi düşünüyorsunuz peki? Orda bir yere gidileceği ister istemez belli olur. Hadi akşamki kutlamada görüşürüz mü diyeceksiniz. Saçlar başlar yapıldı 10 dakikalık nikah ve hadi akşam görüşürüz. Sorarsa peki şimdi eve mi geçeceksiniz falan diye? Yok biz yemeğe gidicez ama aile arası mı diyeceksiniz?

Arkadaşını çağır, yengen de ister gelsin ister gelmesin.. Dayın da yengeni dinleyecekse canı bilir valla, yediği haltlara saysın kaçırdığı nikahı..

Dayinin karaktersizligi yuzunden arkadasinizi harcamayin.
Isterse onlar gelmez.

Arkadasiniza siz varken bir sey deme hakkini yengen nerden elde ediyor onu anlamadim?

Son durum arkadasim da dayimlar da nikaha geliyolar ama aile yemegine arkadasim katilmiyor.aksamki kutlamaya geliyor

Cok üzüldüm gercekten en güzel günlerinizde böyle olumsuz seyler yasamaniza nasil dayiniz meydan veriyor bence dayiniz size ve arkadasiniza bir Özür borclu birakin yengenizi ,siz burada daha cok yipraniyorsunuz bu benim fikrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…