Nişan atmak üzereyim nolur yardım...

Bu insanlar şaka mı ya,bu zihniyetteki insanlarla bir ömür geçirmek...Evlilikte sadece çiftler değil ailelerde evlenir siz düşünün artık.
Sanki siz durup dururken attınız nişanı,yahu boşanmış,dul insanlar evleniyor yeniden akla takılınacak ne varmış ki.
Akşam akşam sinirlendim şimdi.

bugün nişanlısından ayrılan bir arkadaşımı dinledim. evlenip ayrılsam daha iyiydi dedi. toplum o kadar dayatıyor ki bazı şeyleri, en akılllı insanlar bile ne düşüneceklerini bilemez hale gelebiliyorlar.

ya gerçekten merak ettim, ne düşünüyo insanlar nişan atmış gençler hakkında??

annemle konuştum annem nişan süreci birbirini tanıma sürecidir,biz büyük nişan bile yapmadık aile arasında yüzükler takıldı,sen bu dönemde hakaretler duydun yapamıycağını anladın,ve bitirdin zaten uzaktınız birbirine,naapıcaksın bunları gördüğün halde bile bile ateşe mi atıcaksın kendini,bütün bu dediklerini yutucakmısın devam etmek ben bunları kaldırırım demek,huylu huyundan vazgeçermi dedi.sonra ne olucak evlenince boşanıp gelmek daha mı iyi dedi.bunları düşünme verilmiycek hesabımız yok bizim dedi.bütün gece aklıma takılmıştı zaten ilerde sorun olup olmuycağı...

ne varmış pardon nişan atmada?
ne düşünürmüş başka aile nişan atan kız hakkında? gerçekten bilmiyorum merak ettim.

Benim arkadaşımın atıldı nişanı,ne mi oldu gelen görücüler nedense 29 yaş üstü oldu,gelen görücüleri beğenmedi için adayların çoğu aklı hala eski sevgilisinde diye iftira attı,arkadaşımın begendiği çocuklarda oldu bir süre devam etti ilişkileri begendiği adaylarda , nişandan dönülmüş kız almış derler hazmedemem dediler ve terk ettiler vs vs bu arada ilk sordukları soruda ne yaşadın ex nişanlınla bayanssulusmile ne yazıkki durum böyle kızlar arkadaşım çok güzel bir kız,herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir şey yok ama ben nişanı atılmış bir kızın neler yaşadığını yakınen gördüm a.s kimsenin başına vermesin rabbim geri kafalı zıhniyet çokkkk

minishciğim kesin mi kararın nişanı attın mı? Kazma nişanlın seni rahat bırakıyormu?

bence herseyden önemlisi baskalarinin sizin hakkinizda ne dusundugu degil, sizin kendinizin ne dusundugu ve istedigi, eger suan korkulariniz varsa, ve buna ragmen evlenirseniz, ileride esinizin suan yaptigi hatalarin tekrarinda sizin "sitem etme", "duzeltmeye calisma" hakkiniz olmayacagini dusunuyorum.
Üstelik, erkek -nisanliyken biliyordu buna ragmen korkup yapamadi simdi evliyken mi yapacak- mantigiyla cok da rahat ve bir okadar da cekilmez olabilir...
Elbette uzun sureli bir emegi yikip atmak zor olur ama, simdiden de göz göre göre hata yapmaniz....

Umarim hakkinizda hayirlisi olur..

önce yalvarma taktiği. işe yaramayınca da toplumsal baskı taktiği. çok akıllılar.aklinialirimsmile

iyi ki annen var.

Annen çok akıllı ve makul birine benziyor.
Canım şöyle düşün, bir şans daha vermek istiyorsan, içinden bu geçiyorsa ver.
Ama soru işaretleri kafandan eksilmiyorsa sakın dönme sözünden.
Alsam mı almasam mı diye ayakkabı hakkında düşünmüyorsun, evlilik kararı bu. En ufak bir şüphe olmamalı.

sen annenin sözünü dinleme sonra evlendikten sonra her gün ağla kaderim diye huylu huyundan vazgeçer mi! Kurban sensin!gözünü aç!sanırım sen çok aşk filmi izlemişsin,evlilik zor iş çocuk oyuncağı değil

minishciğim kesin mi kararın nişanı attın mı? Kazma nişanlın seni rahat bırakıyormu?

evet canım kesin,yüzüğümü çıkardığımı da söyledim bugün,telefonda ağlamaya başladı,bütün gece uyuyamamış ,ama zamanında ben ağlarken o mışıl mışıl uyuyodu.annem şimdi affedip bi şans daha verirsen kendini evli bulucaksın bilmiş ol dedi.zaten annem babamla da konuşmuş babam ben de ısınamadım ama seviyo diye bişey de diyemedim demiş.zaten kime söylesem herkes en iyisi böyle olması diyo,yengelerim, arkadaşlarım...
beyfendinin savunması da şöyle,
biz yanyneyken böyle sorunlar yaşamıyomuşuz herşey uzaklıktanmış,o birden parlıyomuş,aslında hiç söylemek de istemezmiş böyle şeyler.sırf bu yüzden bitirmek çok saçmaymış,o hatasını anlamış,bir daha duymuycakmışım böyle şeyler ondan.yanyaneyken böyle şeyler duymadığım doğru ama en fazla 1 hafta görüşüyoruz,onda da zaten görüşememenin verdiği özlem oluyo yanımızda aileler oluyo.dışarı çıksak da gezip tozuyoruz zaten ne biliyim.şimdi ısrarla hem kendisi hem de ailesi onun adına sözler veriyo...

geçmiş olsun canım, hakkında hayırlısı olsun..

nişanlılık süreci bu gibi şeyleri görebilmek için var zaten.. sen de doğru bir karar verdin.. inşallah herşey çok daha güzel olur..

Gecmis olsun...
hakkinda hayirlisi olur insallah..
ne guzel ki ailen yaninda seni destekliyor..

az önce babannem de öğrendi ,çok üzülmüş.artık insanlara kendimi ifade bile edemiyorum.beynim yoruldu ...şu ara diğer kardeşinin nişanıyla uğraştıkları için gelemedi nişanlım yoksa çoktan gelirdi,bikaç gün sonra burda olur,muhtemelen haftasonundan sonra.korkuyorum...ağlamak da istemiyorum.annem ben onu artık damadım olarak göremem ,eğer ki kararını değiştirirsen kendi kendinize yapın düğününüzü dedi.

Analar herseyi hep hissederler, annen mutsuzlugunu asla istemez, iyice düsündükten sonra karar ver, canim ya cok üzüldüm, ben ne yapardim bilmiyorum

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

ay bayilazaam daha nisanli olan kiza afedersin ama bunlari hangi salak soyledi?
ne demek cocuk olunca duzelir yaaa tam tersi arkadasim!
evlilik demek sorumluluk demek yani zaten evlenince insan az da olsa degisiyor bu bir gercek :1closedeyes:
bi de cocuk olunca insana ikinci bir sorumluluk yukleniyor ve durumlar daha da kotulesebiliyor yani...
hem niye ilerde evlenecegin adamin aklina takilsin ki?
tek nisan atan sen misin?
nisanlandin da evlenip bosanmis mi oldun yani boyle sacmalik mi olur lmaz:

sana bunlari soyleyen kisiye nisanlilik birbirimizi yakindan tanima evremizdi, ben de bu sure zarfinda oglunuzu cok iyi tanidim, ne MAL oldugunu gordum ve ayrilmak istiyorum diyemedin mi?

kusura bakmayin ama arkadasiniz zaten bu geri kafali zihniyette olan biriyle evlenseydi ona cok yazik olurdu :dilcikar:
iyi ki tum geri kafalilar onu terk etmis, oyle abuk sabuk adamlarla hayat gecmezdi zaten...
arkadasiniz adina cok sevindim :teytey:

bugün eşyaları geldi,kızlar alyansı göndermemişler bana garip geldi,ben tek bi takı yada giymediğim hiçbi kıyafeti bırakmadım...onlar alyansı bile göndermemişler,anlam veremedim sembol olarak gönderilmez mi yani ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…