Nişan atmam doğru mu olur

Arkadaşım konu açip neden yok oluyorsunuz?

Yorum yapan herkese tesekkür ederim, etrafımdaki herkes de sizin gibi yorumlar yaptı zaten. Dışarıdan görüş almak istedim. Bu dönemde hep çalabayıp ailesinin her yanlısında iyi niyetli olarak yapıyorlar şeklinde dönüşler aldıgım için alttan aldım. Babası hep bu tarz tavırlardaydı ancak nişanlım hep bu sekilde büyüdüğü için dediginiz gibi babası tarafından sindirilmiş tüm hayatı boyunca, şimdi aynısını bana yapmaya calısıyorlar. Bu güne kadar cabalarım emeklerim kendi ailem ile verdiğim çok fazla savaş oldugu için duygusal yanım agır basıyordu hep. Kendi babamdan kaynaklı bir terk edilme ve yalnız kalma korkum da oldugu için hep düzeltmeye oldurmaya çabaladım sanırım. Ancak şuan yasadıklarımı kendi icimde kabullenmeyi bıraktım. Kendisi ile konusacagım ve bitireceğim. İçimde hep bir ben bitirirsem pişman olur muyum sorusu vardı ancak bu yapıdaki bir aile ile beni koruyamayan bunları normal kabul eden biri ile yapamayacagım zaten..

Aile kötü olsa bile eş in ailesini durdurabilmesi çok önemliymiş bunu öğrendim gercekten

Daha önce yine benzer tavırda babası benimle konustugunda nisanlımı kenara çekip uyarmıştım, ancak bir sonraki olayda bu anlattıklarım yasandı malesef, uyardıysam da düzelmedigini kendi gözlerimle de görmüs oldum

Biz kararımızı vermistik zaten olay babasının bizim kararını verdigimiz (babasının tanıdıgı ustaya yaptırcagımız) mobilyayı elestirmesi ile basladı, herkesin bir görüsü olabilir ama düzelmeyen saygısız tavırlar gercekten son noktayı koydu bu is icin.

Şunu hiç unutmayın, eş ailesi sorunu yoktur eş sorunu vardır. O taraftan size gelebilecek her olumsuzlukta eşiniz ortaya geçip anne babası bile olsa hayırdır diyecek. Eşime şunu bunu yapamazsınız, söyleyemezsiniz, istediğiniz gibi davranamazsınız ... Bunları diyen ve eşiyle ailesini dengede tutan adamla ömür de geçer mutlu da olunur. Sizin nişanlının tek amacı hedefi görevi babasını memnun etmek.

Balığınız baştan kokmuş, arkanıza bakmadan kaçın...
Bu adam bir evliliğin sorumluluğunu alabilecek yapıda kararlı bir insan değil.
Kesinlikle kurtarın kendinizi..

Yazık olur..

İnanın bitirmenin ara ara vereceği acaba pişmanlığı, eğer bitirmez de bu adamla devam ederseniz yaşayacağınız acı ve pişmanlıkla kıyaslanamaz.

Aile kötü olsa bile eş in ailesini durdurabilmesi çok önemliymiş bunu öğrendim gercekten
Ve evlilikte ailelerin denk olması çok önemli.
Biz çok başka kültürlerin insanıyız. İnan çocuk da olunca daha da gözüne batıyor çoğu şey.
En güzeli kendine denk kendi kültürüne yakın insanlarla evlenmek.

o her yüzüğü elinize verdikten sonra tıpış tıpış geliyor ya babası yollamıyorsa bende birşey bilmiyorum.
Ben de aynı fikirdeyim.Babasi izin vermese wc ye bile gidemez bu tipler.Simdi nişan vs oldu ele güne karşı düğüne kadar sabredelim sonra biz onu hizaya getiririz kafasindalar

Kaç kaç

İnşallah tekrar manipule edilmez oyuna gelmezsiniz. Kararınızın arkasında durun

Bende nişanlıyım ve ev diziyorum. Evimizin anahtarı kimsede olamaz bunu ben söylemeden nişanlımın bilmesi lazım öyle de zaten. Bu fragman daha evlenlnce fazlasını göreceksinz şimdiden sizi kaybetmekten korkmayan adam yarın sizi kolayca harcayacak. Lütfen kendinize değer verin.

Yani bu yaptigini normal kabul etmese, hataliyim böyle olmazdı dese yanlış düşündüm dese yine barisacaksiniz öyle mi?

Ailesine karşı seni koruyamamasından daha büyük olan problem adamın iki kere nişan yüzüğünü eline vermiş olması. İlk yüzüğü attığında birakacaktiniz zaten.

Konunun ciddiyetinin farkindaysaniz zaten ayrilirsiniz.

Ya bı de ne bu adamların bu kadar kahrını daha evlenmeden çekmeye başlıyorsunuz? Ne bu atar gider yapma lüksü bu kadar ya. Siz yapın bakalım o sizi çekiyor mu?

Ayy kök ailesine tapan bir erkek daha. Anacı oğlan gibi babacı da oluyormuş demek ki.
Ben de benzerlerini yaşadım evlenince de çok üzülürsün yıpranırsın ve şimdi batan bu detaylar evlenince çığ oluyor altında kalırsın.
Yerinde olsam saniye düşünmeden kaçardım nereden baksan elinde kalıyor maalesef ki.

Konuştum kendisi bitirmemem için ısrar etti ancak ben tekrar cesaret toplayamam diye yüzükleri verdim. Aile yapına uyum saglayamam, ikimiz de yürütemeyiz, evlilik yürümez dedim. Kendisi aileler ile konusur çözeriz dedi ancak konusulup çözülecek bir durum değildi. Doğru karar mıydı sizce?

Neyle gelirse gelsin manipüle olma ve ikna olma konu sahibi. Çok pişman olursun yeniden başlarsan.
Doğru yoldasın

Siz ne yaptınız benzerini yasadıgınız kisi ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…