Arkadaşım konu açip neden yok oluyorsunuz?
Yorum yapan herkese tesekkür ederim, etrafımdaki herkes de sizin gibi yorumlar yaptı zaten. Dışarıdan görüş almak istedim. Bu dönemde hep çalabayıp ailesinin her yanlısında iyi niyetli olarak yapıyorlar şeklinde dönüşler aldıgım için alttan aldım. Babası hep bu tarz tavırlardaydı ancak nişanlım hep bu sekilde büyüdüğü için dediginiz gibi babası tarafından sindirilmiş tüm hayatı boyunca, şimdi aynısını bana yapmaya calısıyorlar. Bu güne kadar cabalarım emeklerim kendi ailem ile verdiğim çok fazla savaş oldugu için duygusal yanım agır basıyordu hep. Kendi babamdan kaynaklı bir terk edilme ve yalnız kalma korkum da oldugu için hep düzeltmeye oldurmaya çabaladım sanırım. Ancak şuan yasadıklarımı kendi icimde kabullenmeyi bıraktım. Kendisi ile konusacagım ve bitireceğim. İçimde hep bir ben bitirirsem pişman olur muyum sorusu vardı ancak bu yapıdaki bir aile ile beni koruyamayan bunları normal kabul eden biri ile yapamayacagım zaten..Merhaba uzun olursa şimdiden affedin,
3.5 yıllık ilişkimin son 8 9 ayı nişanlıyız. Ailem kültür farkından dolayı hic bşr zaman olumlu bakmadı. Nişanlım ailesine özellikle babasına cok baglı ve o ne derse onu doğru kabıl eden biri.
Son 2 hafta içinde 2 kere yüzük çıkardı verdi. İlk seferinde tuttuğumuz evin yedek anahtarını ailesine vermek istedigini söyledi ben istemeyince kavga ettik. Babasında sıfır kutulu anahtar oldugunu onun değiştirebilecegini söyledi, olur dedim. babası değiştirdi anahtarı bir de göreyim ki 1 tane yedek anahtar eksik ve kilit bildigin eski yıpranmış bir kilit. Meger kendi evlerinden çıkma eski bir kilitmiş. Tekrar bu kilit değişecek dedigimde saatlerce tartısma sonrası elime yüzüği çıkarıp verdi. Ertesi gün saatlece kavga sonrası bir sekilde anlastık.
2. Konu ise babasının bana tuttuğumuz evde (kendi evimde) sesini yükseltmesi. Konu babasının aldıgımız yatak odasına yaptırcagımız ek dolabın renk ve model olarak uymayacagını söylemesi ile başladı. Annem ise madem öyle 1 tane daha aynı takımın küçük bir dolabından alalım aynı olsun dedi. Ben de baktım internetten var oldugunu söyledim. Bunu söylemem ile babası birden fikir değiştirip benim ustam her seyin en iyisini yapar diyerek (dolabı babasının tanıdıgı ustaya yaptıracağız) bana bagırdı. Ben ise 1 2 kere bagırmayın dedim ama bir değişim olmayınca ben de bana bagırmayın lütfen diyerek ben de bagırdım. Nişanlım ise bu arada 1 2 kere bagırma baba diyebildi. Annem araya girdi, babası evi terk etti. Annem sinirle bitti bu is olmaz dedi. Nişanlım ise olmuyorsa olmasın o zaman dedi. Ben öyleyse gidiyorum dedigimde ise annesiyle nişanlım beni göndermedi. Ertesi gün nişanlım ile konustugumuzda ilk cümlesi babam sana bagormadı, ben kendisi ile konustum babamın yaptıgının yalnış oldugunu söyleidm dedi. Bana bagırdı na ikna etmem 1 saatimi aldı. 1 saat sonunda babam sana bagırmak istememis oldu. Tekrar aynı olay olursa aynı tepkiyi verir misin dediginde benim evimde kimse bana bu sekilde davranamaz veririm dedim ve yüzüğü çıkardı gitti. 1 saat sonra ise geldi ve ailelerden karsılık lı özür dileyip çözelim bu isi dedi. Ben ise ailen ile her olay yasadıgımız da o yüzük cıkıyor benim güvenim kalmadı düsünmem lazım dedim.
Şimdi sizce bu adam ile evlilik olur mu? Nişanlım cok babacı gibi geliyor. Bu zamana kadar ailesinin kurdugu bircok yanlıs cümle ve tavır oldu. Bunları belirttiğimde ise genelde öncesinde ailesinin hareketlerinin yanlıs olduguna ikna etmem gerekti. Evlenirsek hayatım boyunca ailesinin tarafında durup beni koymayacak gibi hissediyorum. Lütfen düsübcelerin ize ihtiyacım var yardımcı olun bana.
Aile kötü olsa bile eş in ailesini durdurabilmesi çok önemliymiş bunu öğrendim gercektenBabasındna çekinen aileci bir tiple evlenme.
Göz göre göre sana anahtar konusunda yalan söylemiş. İstediği yola sokmak için yalana başvuran tiple evlenme.
Sürekli ayrılmak isteyen, annene bile olmazsa olmaz diyecek saygısız bir tiple evlenme.
Benim kayınpederim dangozun tekidir. Biz lohusalıktan beri küsüz görüşmüyoruz. Eşim mesafe koymasa boşanırdık muhtemelen. Yani eş ailesi çok önemli. Olmaz bununla.
Daha önce yine benzer tavırda babası benimle konustugunda nisanlımı kenara çekip uyarmıştım, ancak bir sonraki olayda bu anlattıklarım yasandı malesef, uyardıysam da düzelmedigini kendi gözlerimle de görmüs oldumTüm bunlar gerçekse olduğunuz yerden koşarak uzaklaşın. Daha şimdiden eşinizin ailesinin size bağırması ileride hiç saygı görmeyeceğiniz anlamına gelir. Nişan sürecinde hiç sorun yaşamayan insanlar bile evlilik süresince çok fazla sorun yaşıyorlar. Sakın sakın kendinize bu kötülüğü yapmayın.
Biz kararımızı vermistik zaten olay babasının bizim kararını verdigimiz (babasının tanıdıgı ustaya yaptırcagımız) mobilyayı elestirmesi ile basladı, herkesin bir görüsü olabilir ama düzelmeyen saygısız tavırlar gercekten son noktayı koydu bu is icin.Nişanlı iki tane genç kendi kararlarını veremeyip eşya şu bu vb bomboş konulardan tartışma çıkarıyorsa iki tarafta da suç ararım . Onun dışında iki kere yüzük vermiş kayınbaba ne hakla bağırıyor ? Bunlar başlı başına problem zaten .
Balığınız baştan kokmuş, arkanıza bakmadan kaçın...Merhaba uzun olursa şimdiden affedin,
3.5 yıllık ilişkimin son 8 9 ayı nişanlıyız. Ailem kültür farkından dolayı hic bşr zaman olumlu bakmadı. Nişanlım ailesine özellikle babasına cok baglı ve o ne derse onu doğru kabıl eden biri.
Son 2 hafta içinde 2 kere yüzük çıkardı verdi. İlk seferinde tuttuğumuz evin yedek anahtarını ailesine vermek istedigini söyledi ben istemeyince kavga ettik. Babasında sıfır kutulu anahtar oldugunu onun değiştirebilecegini söyledi, olur dedim. babası değiştirdi anahtarı bir de göreyim ki 1 tane yedek anahtar eksik ve kilit bildigin eski yıpranmış bir kilit. Meger kendi evlerinden çıkma eski bir kilitmiş. Tekrar bu kilit değişecek dedigimde saatlerce tartısma sonrası elime yüzüği çıkarıp verdi. Ertesi gün saatlece kavga sonrası bir sekilde anlastık.
2. Konu ise babasının bana tuttuğumuz evde (kendi evimde) sesini yükseltmesi. Konu babasının aldıgımız yatak odasına yaptırcagımız ek dolabın renk ve model olarak uymayacagını söylemesi ile başladı. Annem ise madem öyle 1 tane daha aynı takımın küçük bir dolabından alalım aynı olsun dedi. Ben de baktım internetten var oldugunu söyledim. Bunu söylemem ile babası birden fikir değiştirip benim ustam her seyin en iyisini yapar diyerek (dolabı babasının tanıdıgı ustaya yaptıracağız) bana bagırdı. Ben ise 1 2 kere bagırmayın dedim ama bir değişim olmayınca ben de bana bagırmayın lütfen diyerek ben de bagırdım. Nişanlım ise bu arada 1 2 kere bagırma baba diyebildi. Annem araya girdi, babası evi terk etti. Annem sinirle bitti bu is olmaz dedi. Nişanlım ise olmuyorsa olmasın o zaman dedi. Ben öyleyse gidiyorum dedigimde ise annesiyle nişanlım beni göndermedi. Ertesi gün nişanlım ile konustugumuzda ilk cümlesi babam sana bagormadı, ben kendisi ile konustum babamın yaptıgının yalnış oldugunu söyleidm dedi. Bana bagırdı na ikna etmem 1 saatimi aldı. 1 saat sonunda babam sana bagırmak istememis oldu. Tekrar aynı olay olursa aynı tepkiyi verir misin dediginde benim evimde kimse bana bu sekilde davranamaz veririm dedim ve yüzüğü çıkardı gitti. 1 saat sonra ise geldi ve ailelerden karsılık lı özür dileyip çözelim bu isi dedi. Ben ise ailen ile her olay yasadıgımız da o yüzük cıkıyor benim güvenim kalmadı düsünmem lazım dedim.
Şimdi sizce bu adam ile evlilik olur mu? Nişanlım cok babacı gibi geliyor. Bu zamana kadar ailesinin kurdugu bircok yanlıs cümle ve tavır oldu. Bunları belirttiğimde ise genelde öncesinde ailesinin hareketlerinin yanlıs olduguna ikna etmem gerekti. Evlenirsek hayatım boyunca ailesinin tarafında durup beni koymayacak gibi hissediyorum. Lütfen düsübcelerin ize ihtiyacım var yardımcı olun bana.
İnanın bitirmenin ara ara vereceği acaba pişmanlığı, eğer bitirmez de bu adamla devam ederseniz yaşayacağınız acı ve pişmanlıkla kıyaslanamaz.Yorum yapan herkese tesekkür ederim, etrafımdaki herkes de sizin gibi yorumlar yaptı zaten. Dışarıdan görüş almak istedim. Bu dönemde hep çalabayıp ailesinin her yanlısında iyi niyetli olarak yapıyorlar şeklinde dönüşler aldıgım için alttan aldım. Babası hep bu tarz tavırlardaydı ancak nişanlım hep bu sekilde büyüdüğü için dediginiz gibi babası tarafından sindirilmiş tüm hayatı boyunca, şimdi aynısını bana yapmaya calısıyorlar. Bu güne kadar cabalarım emeklerim kendi ailem ile verdiğim çok fazla savaş oldugu için duygusal yanım agır basıyordu hep. Kendi babamdan kaynaklı bir terk edilme ve yalnız kalma korkum da oldugu için hep düzeltmeye oldurmaya çabaladım sanırım. Ancak şuan yasadıklarımı kendi icimde kabullenmeyi bıraktım. Kendisi ile konusacagım ve bitireceğim. İçimde hep bir ben bitirirsem pişman olur muyum sorusu vardı ancak bu yapıdaki bir aile ile beni koruyamayan bunları normal kabul eden biri ile yapamayacagım zaten..
Ve evlilikte ailelerin denk olması çok önemli.Aile kötü olsa bile eş in ailesini durdurabilmesi çok önemliymiş bunu öğrendim gercekten
Ben de aynı fikirdeyim.Babasi izin vermese wc ye bile gidemez bu tipler.Simdi nişan vs oldu ele güne karşı düğüne kadar sabredelim sonra biz onu hizaya getiririz kafasindalaro her yüzüğü elinize verdikten sonra tıpış tıpış geliyor ya babası yollamıyorsa bende birşey bilmiyorum.
Kaç kaçMerhaba uzun olursa şimdiden affedin,
İnşallah tekrar manipule edilmez oyuna gelmezsiniz. Kararınızın arkasında durunYorum yapan herkese tesekkür ederim, etrafımdaki herkes de sizin gibi yorumlar yaptı zaten. Dışarıdan görüş almak istedim. Bu dönemde hep çalabayıp ailesinin her yanlısında iyi niyetli olarak yapıyorlar şeklinde dönüşler aldıgım için alttan aldım. Babası hep bu tarz tavırlardaydı ancak nişanlım hep bu sekilde büyüdüğü için dediginiz gibi babası tarafından sindirilmiş tüm hayatı boyunca, şimdi aynısını bana yapmaya calısıyorlar. Bu güne kadar cabalarım emeklerim kendi ailem ile verdiğim çok fazla savaş oldugu için duygusal yanım agır basıyordu hep. Kendi babamdan kaynaklı bir terk edilme ve yalnız kalma korkum da oldugu için hep düzeltmeye oldurmaya çabaladım sanırım. Ancak şuan yasadıklarımı kendi icimde kabullenmeyi bıraktım. Kendisi ile konusacagım ve bitireceğim. İçimde hep bir ben bitirirsem pişman olur muyum sorusu vardı ancak bu yapıdaki bir aile ile beni koruyamayan bunları normal kabul eden biri ile yapamayacagım zaten..
Yorum yapan herkese tesekkür ederim, etrafımdaki herkes de sizin gibi yorumlar yaptı zaten. Dışarıdan görüş almak istedim. Bu dönemde hep çalabayıp ailesinin her yanlısında iyi niyetli olarak yapıyorlar şeklinde dönüşler aldıgım için alttan aldım. Babası hep bu tarz tavırlardaydı ancak nişanlım hep bu sekilde büyüdüğü için dediginiz gibi babası tarafından sindirilmiş tüm hayatı boyunca, şimdi aynısını bana yapmaya calısıyorlar. Bu güne kadar cabalarım emeklerim kendi ailem ile verdiğim çok fazla savaş oldugu için duygusal yanım agır basıyordu hep. Kendi babamdan kaynaklı bir terk edilme ve yalnız kalma korkum da oldugu için hep düzeltmeye oldurmaya çabaladım sanırım. Ancak şuan yasadıklarımı kendi icimde kabullenmeyi bıraktım. Kendisi ile konusacagım ve bitireceğim. İçimde hep bir ben bitirirsem pişman olur muyum sorusu vardı ancak bu yapıdaki bir aile ile beni koruyamayan bunları normal kabul eden biri ile yapamayacagım zaten..
Konuştum kendisi bitirmemem için ısrar etti ancak ben tekrar cesaret toplayamam diye yüzükleri verdim. Aile yapına uyum saglayamam, ikimiz de yürütemeyiz, evlilik yürümez dedim. Kendisi aileler ile konusur çözeriz dedi ancak konusulup çözülecek bir durum değildi. Doğru karar mıydı sizce?Konuştunuz mu?
Neyle gelirse gelsin manipüle olma ve ikna olma konu sahibi. Çok pişman olursun yeniden başlarsan.Konuştum kendisi bitirmemem için ısrar etti ancak ben tekrar cesaret toplayamam diye yüzükleri verdim. Aile yapına uyum saglayamam, ikimiz de yürütemeyiz, evlilik yürümez dedim. Kendisi aileler ile konusur çözeriz dedi ancak konusulup çözülecek bir durum değildi. Doğru karar mıydı sizce?
Siz ne yaptınız benzerini yasadıgınız kisi ileAyy kök ailesine tapan bir erkek daha. Anacı oğlan gibi babacı da oluyormuş demek ki.
Ben de benzerlerini yaşadım evlenince de çok üzülürsün yıpranırsın ve şimdi batan bu detaylar evlenince çığ oluyor altında kalırsın.
Yerinde olsam saniye düşünmeden kaçardım nereden baksan elinde kalıyor maalesef ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?