- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.620
- 498
Bana hic kan ile ilgili bir sey soylemediler( bu kan pihtilasmasi bizim tup bebek tedavimizle ilgili bir seymi yoksa normal hamilelerinde kullandigi bir sey mi acaba bana hic oyle bir sey soylemediler sadece kalcadan progesteron ignesi kullaniyorum 1 aydir benimde kalcam delik desik durumda ( 1 ay daha kulanacagim ama ne hale gelecegim bilmiyorum
canım bende bu soruyu sordum dıger topıkte bı cvp alamadım sağlikli sanırım sadece kese görucez kalp atısı ıcın bı 15 gun daha beklerız gıbıme gelıo
bende crinon jel kullanıyorum,progestan iğnem var,estrofem var,bele yapıştırılan bantlardan var,birde hergün kan sulandırıcım var,benimkinin ismi fraxiparine.
bak şimdi 16.gün değerim 215,26.gün değerim 3214,sence 2 ye mi katlanmış,normalde 5000 kusur olması gerekmiyormu?acaba düşük yapıyorumda değerimmi düşüyor?
bende salı gidicem kendi doktoruma ama anlamadığım kalp atışı transferden sonra ne zaman duyuluyor?
yok canım bunn tüp bebek tedavisiyle direk alakası yok,sanırım tutunbana annemde benim gibi önceden düşük yapmış ben öyle anladım.kromozom analizi yaptırdım ben onda çıkmıştı benim kan pıhtılaşmam olduğu,ilk düşüğümün sebebi bu olabilir diye dr veriyor iğneyi canım,sende öyle bir sorun yoksa,iğne vurulmanada gerek yok.
ben dün acil gittiğim doktorda gördüm keseyi,kalp atışı için 15 gün sonraya gün verdi,dün benim transferimin 26.günüydü,ona göre hesap edin işte.
yapıskan bantları genelde herkes bellerıne yapıstıro sanırım hemsıre bana bacakalrına yapıstırcaksın dedı.kalca asagısına yanii..hıc bele yapıstrmadım
canim allah korusun oyle seyler getirme aklina eger aklina takiliyorsa sen yarinda git bir kan ver istersen
ama benim hesabima gore sen kan testini 25. gununde yaptirmissin
16. gun 215
18. gun 430
20.gun 860
22. gun 1720
24. gun 3400
25. gun 4000 lerde bir deger
tabi bunlarin hepsi yaklasik hesaplar doktorum bana saglikli bir gebelikte her 2 gunde 1 yaklasik %60-%100 arasinda artis olmasi gerektigini en bastan soylemisti biz kolaylik olsun diye hep 2 ile carpiyoruz ama bunun esas bana soylenen tam rakami %60-%100 artis bunlari teselli olsun diye soylemiyorum inan bana. tup bebek oncesi Amerikada bize yaklasik 10 saatlik bir egitim verildi bu egitimde bize en bastan bu artis oranlari verildi korkulacak bir sey yok aklina boyle kotu seyler getirme senin artislarin tam bu araliga uygun bir artis. doktorunda soylemis zaten eger bir durum olsaydi sana mutlaka soylerdi
evet benimde belimde,ilk defa duydum bacağa yapıştırıldığını,vardır bir bildikleri,ama ben olsam dr'a birdaha sorardım bacağamı yapışcak diye teyit etmek için.ben pimpirikli biriyim,hemşirenin her söylediğini bride dr'a soruyorum yanlış olmasın diye,biliyorum benden bıktılar ama ne yapayım.mesela estrofemi günde 2 tane al dedi hemşire öyle içiyorum ama hala kafamda bu soru var,millet bir tane içiyormuş sanırım,salı günü tüm hepsini tekrardan doktora sorucam.
evet benim doktorumda %60 olması gerekir demişti.ama dediğin gibi ben 2 katı çarpıyorum,canim allah korusun oyle seyler getirme aklina eger aklina takiliyorsa sen yarinda git bir kan ver istersen
ama benim hesabima gore sen kan testini 25. gununde yaptirmissin
16. gun 215
18. gun 430
20.gun 860
22. gun 1720
24. gun 3400
25. gun 4000 lerde bir deger
tabi bunlarin hepsi yaklasik hesaplar doktorum bana saglikli bir gebelikte her 2 gunde 1 yaklasik %60-%100 arasinda artis olmasi gerektigini en bastan soylemisti biz kolaylik olsun diye hep 2 ile carpiyoruz ama bunun esas bana soylenen tam rakami %60-%100 artis bunlari teselli olsun diye soylemiyorum inan bana. tup bebek oncesi Amerikada bize yaklasik 10 saatlik bir egitim verildi bu egitimde bize en bastan bu artis oranlari verildi korkulacak bir sey yok aklina boyle kotu seyler getirme senin artislarin tam bu araliga uygun bir artis. doktorunda soylemis zaten eger bir durum olsaydi sana mutlaka soylerdi
yok canım kalp atışı duyulmazki daha.benim ilk hamileliğimdede öyle olmuştu,önce kese görünür,10 gün kadar sonrada kalp atışı.ee kalp atısı duyamadınmı pekı canım? yok dusuk yapmadım canım Rabbım göstermesın ınsallah sadece dr önlem ıcın verdı sanırım..berene aynı iğneyı vermıstı sımdı hatırladım..zaten progestan ığnelerı aynı görevı göruyo bı kanaman oldugunda ya jel sıkın yatın derler yada progestan vururlar öle okumustum yanılmıosam
yarın 27.günüm kese ıcınde bebegınıde gördunmu yamukprenses?
estroferm hap mı ben kullanmıyorum onu ben sadece estraderm kuallnıyorum..
yanlışmı yazdım diye kalkıp baktım doğru yazmışım estrafem,evet hap canım,yuvarlak bir kutunun içinde bir sürü hap,seninkide aynısı sanırım sadace ismi farklı sanırım.başka maraka yani,görevleri aynıdır tahminimce,benimkinin araka yüzünde açıklamada progestan yazıyor.
kızlar idrar yolu efeksiyonu mu oldu acaba? böbreklerim yanlarım kasıklarım ağrıyor. popomun üstüne oturunca rahim ve makat kısmı sanki patlayacakmış gibi ağrıyor. az az zorla yapıyorum idrarımı ama yanma yok.... bunun dışında bir belirtim yok... iltihap mı var acaba? yarın ilk kontrolüm var. dr. a söyleyeceğim. testler yapar değil mi ? varsa bebeğe zarar verir mi acaba????? çok korkuyorum..
hım anladım canım aynı görevı gören farklı tabletler seklınde bı ılac..o zaman 2 kafta daha beklıcem kalp atısları ıcın gun sayıyorum resmen :) nası gecıcek bılmıorum valla..sabırsızlıgımın sebebı kaybetme korkusu olabılır..burda önceden cok sey okuyodum artık pek okumuyorum..en korktugum sey karnında bebegın kalp atıslarının durması Rabbım göstermesın ınsallah kımseye..ben sımdılık cıkıorum kendınıze cok ıyı bakın sağlikla kalın
kızlar idrar yolu efeksiyonu mu oldu acaba? böbreklerim yanlarım kasıklarım ağrıyor. popomun üstüne oturunca rahim ve makat kısmı sanki patlayacakmış gibi ağrıyor. az az zorla yapıyorum idrarımı ama yanma yok.... bunun dışında bir belirtim yok... iltihap mı var acaba? yarın ilk kontrolüm var. dr. a söyleyeceğim. testler yapar değil mi ? varsa bebeğe zarar verir mi acaba????? çok korkuyorum..
ben de diycem test mest ne varsa yaptırayım diye.. hele bir sağlıkla keseyi görseydim... o zamaan içim rahatlayacak... sanki bana hiç orda yok gibi geliyorofff bir görseydim.... inşallah kötü bir şey olmaz... varsa da düşüğe yol açmaz di mi.. çünkü gebelerde görülüyormuş genelde.. ((((( bugün gideyim yaptırayım yarın giderken götürürüm dedim ama zaten sonuç 2 gün sonraya çıkıyormöuş idrar kültüründe...
canım niye 10. günden test yapıyorsun. sabretseydin ya biraz... 3. gün embriyosuysa çıkmamış olabilir. 12. gün tekrarla... varmış böyle 10. gün çıkmayıp sonra çıkanlar...kızlar bugün 10.günümdü dayanamadım test yaptırdım sonuç negatif 1.83 2günde artma iahtimali var mı lütfen yardımcı olun yıkıldım resmen
canım niye 10. günden test yapıyorsun. sabretseydin ya biraz... 3. gün embriyosuysa çıkmamış olabilir. 12. gün tekrarla... varmış böyle 10. gün çıkmayıp sonra çıkanlar...
yarın bir daha yaptır bence kafan rahat eder hiç değilse... ben olsam yaptırırdım... duramazsın öyle kendi kendini yersin yoksa.... sabah erkenden git yaptır ona göre sonuç belli olur....pazartesi toplandı perşembe yerleştirildi inşallah dediğin gibi olur arkadaşım hemde 2 tane yerleştirilmişti çok korkuyorum inşallah salı günü olumlu sonuç alırım 2 gün nasıl geçecek bilmiyorum yarın tekrar mı yaptırsam baş ka bir yerde
:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?