NİSAN MAYIS TÜP BEBEK YAPTIRACAKLAR 2017

Anladım teşekür ederim cevap verdiğiniz için 23 yaşındayım tek embriyo yani

Selam kızlar ben de Mart topiğinden aranıza transfer oldum.. İlk tedavimde geçen eylül ayındaki transferimle ikiz gebelik oluşup 16 Kasımda kalp atışları durduğu için kürtaj geçirmiştim.. Bu arada o tedavimde adetin 5. günü başlayıp (doktorun acelesi yüzünden biraz geç olmasına rağmen başlamıştık) 7 folikülden 3 tanesini geliştirebilmiştik (AMH 0,99) 3 kaliteli embriyo oluşmuştu.. Sonra Mart ayında doktor değiştirerek farklı bi tedavi uygulandı.. Ve bu sefer 9 tane yumurtam büyüdü (6 tanesi 18 mm üstü diğerleri 15 mm altı) ama p.tesi günü yapılan OPU da 9 yumurtadan sadece 1 küçük 1 büyük yumurta toplanabildi.. Ve hayal kırıklığı.. Doktorun dediğine göre çatlamayı durdurucu iğne foliküllerin zardan ayrılmamasına neden olmuş.. Ama benim yaptığım araştırmalarda bu olay çatlatıcı iğnenin yetersiz dozda ve yanlış zamanlamada yapılmasıyla alakalıymış.. Herneyse embriologla görüşmelerim esnasında toplanılan 2 yumurtadan birisinin işleme uygun olmadığı yani küçük olduğu diğerinin de döllenmediğini öğrendim ve dolayısıyla yarın yapılacak olan transferim iptal edildi (hayal kırıklığının kralını yaşadım diyebilirim).. Şimdi ben bu doktora baya kızdım.. Kızmakta haklımıyım fevri mi davanıyorum bilmiyorum ama adamın yüzünü bile görsem üstüne saldırırım gibime geliyo.. Eşim de eski doktorumu sevmemekle beraber (gebelik oluştuktan sonraki ihmalleri nedeniyle aslında ben de biraz kızgınım) kararı bana bırakıyo.. Şimdi ben bu aşamada doktora gitmeden regl falan mı beklemeliyim napmalıyım bilmiyorum.. Bi süre sonra sanırım bu hormonlar vücuttan bikaç ay sonra atılıyo o sürenin sonunda da eski gebelik elde ettiğim doktora gideyim diyorum.. Yeni bi merkez yeni riskler getiriyo bunu bu tedavide anlamış bulunuyorum.. Yine de kararsızım.. sizin fikirleriniz benim için önemli.. Bu arada tedaviye başlayan arkadaşlara bol şans dilerim

Merhaba, Öncelikle çok geçmiş olsun. Gerçekten de insanın sinirlerini yıpratacak şeyler yaşamışsın. İnsanın uzunca bir süre ne yapsam diye düşünmesi normal. İlk doktor muhtemelen kötü bir niyetle aceleci davranmamıştır ama karşısındaki insanında yıpranma payını hesap etmeliler diye düşünüyorum. Ayrıca ilk deneme bence daha önemli oluyor. Sana tavsiyem adetinin ikinci gününde gitmen. Eğer merkez değiştireceksen daha erkende gidebilirsin tabi ki. Yaşadığın süreçleri anlatmak ve sana güven veren bir yerde başlamak için iyi bir yol olabilir. Bilmiyorum ama kötü deneyimler yaşadığın yerlerde devam etmen bence aynı hissi uyandıracağından senin için yine yıpratıcı olabilir. Vücudundaki hormonları ise hiç düşünme. Sonuçta yeniden alacaksın bu hormonları. Bu arada eski yerde başlayacaksan da yaşadığın başarısız süreci kafandan silmeye çalışmanı öneririm.

Çok teşekkür ederim canım cevabın ve önerilerin için.. Şimdi hormonları düşünmemdeki neden birazcık şu oldu eski bi migren hastasıyım normalde yıllar önce tedavi olmuştum ve uzun yıllardır yılda 1 kes falan atak geçiriyodum.. Bu son tedaviye başladığımdan beri 3 kere en son dün acillik oldum.. Acil doktoru tüp bebek ilaçlarının bazen migreni tetiklediğini söyledi.. Çok zor bikaç hafta geçirdim.. Önceki tedavimde hiç böyle bişey yaşamamıştım.. Ve az yumurtayla da olsa sonlanmış da olsa eski tedavimde en azından gebelik elde edebilmiştik.. O sebeple oraya biraz sıcak bakıyorum.. Demekki orda kullanılan ilaçlar benim bünyeme bi şekilde uyum sağlamıştı.. Ben oradaki doktorumla gebelik oluştuktan sonraki süreçte hiçbir test yapmadan bazı ilaçları kullanmaya/kesmeye devam ettiği için biraz kızgınlığım vardı ama o da sonuçta bunları bilerek yapmadı.. Bebekleri kaybettiğimizde benle birlikte ağladı adamcağız.. Bi daha daha tedbirli olacağına inanıyorum.. Şu anda oraya sıcak bakıyorum ama bu tedavinin sarsıntılarını atlatmadan da hiçbiyere gitmek istemiyorum şimdilik.. yani tahminlerime göre mayıs sonunu bulur yeni tedaviye başlamam.. İnşallah en hayırlı kararı verebilirim..

amin canım, hep birlikte inşallah. neden bir ay dinlendiriyor seni? bilgin var mı?

Benle ilgili bir durum değil canım doktorun kendi uygulaması öyleymiş dinlendirilmiş rahim öneriyor bende uyuyorum hani çok ısrar etsem transfer yapar ama ben ne diyorsa onu uyguluyorum hayırlısı ile vesile olur inş şubat ayında negatif bir tedavim var umarım bu olur

imş bu arada migren önemli bir rahatsızlık. O yüzden dediğin gibi seni bilen ve aynı ilaçları kullanabileceğin bir yere gitmen tabi ki daha faydalı olacaktır. Doktorununda sana daha özenli yaklaşacağını sanıyorum bu sebepten ötürü. Umarım en hayırlı sürede dinlenmiş ve kararını vermiş olursun.

cnm bende iki istiyordum 35 yaş sınırı diye duydum ama doktora sordum 2 adt koyacağını söyledi 24 yaşındayım

inşallah canım bu sefer tutunur sana sıkıca. ben de kendi doktoruma sordum, açıkçası o yanaşmadı dondurulmuşlarla tazelerin oranı aynı dedi. yani hamile kalma. ben de ona uyuyorum. doktorlarımız eminim bizden daha iyi biliyordur:)

Merhaba herkese.Eşim azospermi.Bugun mikrotese oldu ve yeterli sperm bulundu nasıl mutlu olduk anlatamam.10 Nisan'da tüp bebek tedavisine başliyoruz biz de.Allah isteyen herkese nasip etsin.Çok zor bir süreç bu.

Merhaba herkese.Eşim azospermi.Bugun mikrotese oldu ve yeterli sperm bulundu nasıl mutlu olduk anlatamam.10 Nisan'da tüp bebek tedavisine başliyoruz biz de.Allah isteyen herkese nasip etsin.Çok zor bir süreç bu.
İNŞ HERŞEY GÖNLÜNCE OLUR TATLIM BENİM EŞİMDE MİKRO TESE OLDU BEN YOLU YARILADIM 4 NİSAN TRANSFER GÜNÜM :)

Kızlar tedavi döneminde nelere dikkat ediyorsunuz genel olarak benim de başlamama az kaldı.Ben sigara iciyordum bıraktım.Hafif pilates ve yürüyüs yapıyorum.Omega 3 ve inofolic alıyorum.Bir de en onemlisi stres ve olumsuz olan her seyden uzak kalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…