Nişan yapmak saçma mı

Gecen bir konuda kaynanasi, gelin kendi istedigi renkte gelinlik giymedigi icin dugunde olay cikarmis, damat da anasini desteklemis mesela. Burasi Amerika yani
amerika göçmen ülkesi . aşure gibi bir yer:)
herseyi orada gorebiliriz bence.
kore ve singapur da turkiyeye benzer kulturde. hatta singapurlu bir arkadasim vardi kendi sirt cantasiyla ülke ulke gezmis falan. ama sey demisti; "biz kızlara cok deger veririz, ben kendi kız kardeşimi asla bir ulkeye yaninda aile uyesi gondermem. çünkü kizlar degerlidir hassastir" bende dedim "ne alaka sen degersiz misin madem seyahat kötü sen niye buradasin"
ben cok severim tanistigim kisilerle ulkelerindeki sevgililik evlilik vs hakkinda konusmayi. anlattigi her sey siirtte siradan bir ailede de birebir yaşanacak seylerdi:)

Redditteki Amerikan kültürüne hastayim. Kkyi okusalar toptan kultur krizi gecirirler
Ozellikle relationship ve aita subredditleri gunume eglence katiyor.

Ama genel olarak "yurtdisinda nişanlılık yok" diye bir sey yok. Hemen her kulturde bizimki gibi olmasa da evlilik teklifi-nikah arasinda bir surec oluyor.

Konu sahibi salon tutup yüzük taktıktan sonra göbek atmazsa o süreci yok sayabileceğini düşünüyor.

Yurtdisinda nisan yapilmadigini nereden cikardiniz hic bilemiyorum ama yapilmiyor olsaydi da bu dogru oldugunun kaniti mi olurdu? Avrupali/Amerikali vs vs. herseyi doğru mu yapiyor? Bunlar ustun insan falan mi saniliyor ben bilemedim.

Nisan yapmak (burada kastedilen mini bi düğün formatında nisan mi acaba?) birbirinizi tanimak ve bosanma isiyle ugrasmadan yakayi siyirabilmek icin genclere taninmis bir sure aslinda, ben mantikli buluyorum.

Çok saçma.
Nişan dediğin şey evlilik kararıdır.
Yüzük takarsın bitti gitti.
Salon tutup nişan yapınca bunun düğünden, evlenmekten ne farkı var anlamıyorum.

Ben yapmadım, inşallah çoluğum çocuğum da istemez, çünkü çok gülerim. Ayıp olur diye içimden gülerim ama.

Edit: Yanlış anlamış olabilirim, ben direkt nişan töreni gibi algıladım.
Ama yorumu silesim yok.

Isteme icin hazirlanmis fake ev mi? Yoook artik. Sjshshjshw.

Bu ulkede para kazanamiyorum diyen Allah askina gitsin zeka testi falan yaptırsın artik, sadece su gosteris merakina hizmet eden seylerden dahi onlarca sektor cikar bu nedir yahu?

Nişan olarak neyi adlandırdığınız önemli bence. Nişan bence çiftin evlenme fikrini herkese duyurmaları, illa bir davet olmasına gerek yok. Günümüzde sosyal medyaya ''she said yes'' yazılı story atmak da bir çeşit duyuru zaten, yanılıyor muyum ?
Ha davet kısmına gelince, benim sevgilimin kültüründe yok. Yapsak bile çağıracak daha doğrusu o kadar yolu gelecek de kimsesi yok belki annesi gelir müsait olursa. Sadece isteğim, annesi kabul ederse ailemle tanıştırmak, bu kadar.

Ben gereksiz masraf olarak görüyorum başkaları hep konuşur iyi de olsa konuşur kötü de olsa boşver sen duyma bazı şeyleri

Ya benim için nisan ve kına yapanlar biraz farklı sosyoekonomik yapıdan gelen kesim. Benim çevremde bir elin parmağını geçmemiştir yapan. Boş emek, boşa giden para, katılanlar için zaman kaybı.

Abartılı yapılan her şeye karşıyım. Aile arasında temsili bir yüzük takma sohbet etme kimseye zarar vermez.

Ben çok severim nişan düğün kendi sürecimden de keyif aldım 2 düğün 2 kına ben kız isteme istemedim ama ailem olmaz dedi ben nişan isteme söz bir yaptım ona bile karşı çıkılmıştı. Annem babam ayrı bu yüzden annemde yspsam babam babamda yapsam annem olnatacaktı. Mekan tuttum önce isteme oldu kahve sonra kıyafet değiştirdim nişan oldu ki ben zaten sevgilimle aynı evde yaşıyordum kimsenin onayı lazım değildi. Güzel anı kaldı. Ama ben göbek atmayı severim macırım iki kadehte masalara çıkarım gittiğim her düğünde de pistten inmem

Nişanlanmak dediğin şey evlilik teklifiyle düğün arasındaki süreç nasıl yurt dışında yok. Sacma olan kısım renkli kabarık elbise giyip salon tutmak ama. Bir de geçmişinle barışık olmanı öneririm, biriyle evlilik yoluna girip sonra vazgectiysen bunu zaten eşin bilir. Nisan yapmış olsan da olmasan da

Neden saçma olsun bak adamı asıl habitatıbda görünce tanımışsın. Geleneksel ailelerde iyice ölçme biçme zamanına nişanlılık deniyor.

Ayy Am I the a-hole konularının hastasıyım kadının biri oğlunun düğününe gelinlikle gitmişti o çok iyiydi
Benim bir akrabam bunu birebir yasadi. Halen evli ve ureyecegim diye ugrasiyor, kayinvalide halen 90-60-90, kuzen oldu 150 kg, azimle doguruyor o sacma aileye.

Burada gelip konu acarsada hic sasirmam, damat bey dugundeki kadinlarin yarisina asildi bizimkinin ruhu duymadi.

Ay o hikayelerdeki damatlar hepsi olmasada çoğu eşinin arkasında duruyor en azından. Kuzenine üzüldüm, bence farkındadır bazı şeylerin ama vazgeçemiyordur. Ama insan partnerinden vazgeçmemek için neden kendinden vazgeçer aklım almıyor.

Ayy Am I the a-hole konularının hastasıyım kadının biri oğlunun düğününe gelinlikle gitmişti o çok iyiydi
Bdvnin daha farkli versiyonu resmen

Belirtmeseler bile kimin Hintli, kimin Hispanik, kimin Abd veya Avrupali olduğu cogu zaman belli oluyor. Kultur farki cok net.

Yurt dışında nişan yapmıyorlar ama kadınların eş ailesi beklentilerini ne yapacağız? Öyle çift sevgililikten evliliğe direkt geçince her şeylerini kendileri üstlenecek mi yoksa kaynanam onu yapmadı, görümce bunu takmadı kafasına devam mı edecek? Tek bir şeyi yapmamak bakış açısını değiştirmeyeceği için nerede ne yapıldığının bir önemi yok.
Benim etrafımda ayrıca nişan yapan çok azaldı. İsteme, söz, bilan hepsi karışık küçük bir organizasyon oluyor daha çok ama adları nişanlı ve bence bu sürecin olması birbirini, aileleri tanıma açısından önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…