- 20 Kasım 2018
- 11.962
- 43.065
- 598
- 35
- Konu Sahibi busoruicin
-
amerika göçmen ülkesi . aşure gibi bir yer:)Gecen bir konuda kaynanasi, gelin kendi istedigi renkte gelinlik giymedigi icin dugunde olay cikarmis, damat da anasini desteklemis mesela. Burasi Amerika yani
Redditteki Amerikan kültürüne hastayim. Kkyi okusalar toptan kultur krizi gecirirleramerika göçmen ülkesi . aşure gibi bir yer:)
herseyi orada gorebiliriz bence.
kore ve singapur da turkiyeye benzer kulturde. hatta singapurlu bir arkadasim vardi kendi sirt cantasiyla ülke ulke gezmis falan. ama sey demisti; "biz kızlara cok deger veririz, ben kendi kız kardeşimi asla bir ulkeye yaninda aile uyesi gondermem. çünkü kizlar degerlidir hassastir" bende dedim "ne alaka sen degersiz misin madem seyahat kötü sen niye buradasin"
ben cok severim tanistigim kisilerle ulkelerindeki sevgililik evlilik vs hakkinda konusmayi. anlattigi her sey siirtte siradan bir ailede de birebir yaşanacak seylerdi:)
Konu sahibi salon tutup yüzük taktıktan sonra göbek atmazsa o süreci yok sayabileceğini düşünüyor.Redditteki Amerikan kültürüne hastayim. Kkyi okusalar toptan kultur krizi gecirirler
Ozellikle relationship ve aita subredditleri gunume eglence katiyor.
Ama genel olarak "yurtdisinda nişanlılık yok" diye bir sey yok. Hemen her kulturde bizimki gibi olmasa da evlilik teklifi-nikah arasinda bir surec oluyor.
bence de sacma
mantigi yok yani
duyurmak desen zaten bir sure once aile geliyor istiyor. ona da es dost akraba komsu geliyor. zaten sonra dugun var. cok gereksiz
daha bugun bir komsu akrabamizin dugunu vardi
hatta tam olarak soyle yilbasi zamani istemesi vardi ben gitmedim ama annemler gitti. kiz tarafi evi kucuk diye yeni studyolar var ya fake mutfakli salonlu, onlardan tutmus. subatta nişan oldu yine kiz tarafi mekan tuttular, o arada bir yerde resmi nikah kiydilar- yakin aile uyeleri gitti, nisandan iki ay gecti mayista bu persembe kınalari vardi, yine kiz tarafi salon tutmus ebesinin nikahindaydi gittik, pazar da düğün vardi erkek tarafi salon tutmus. annemler gitti. ha bir de sabahtan davul zurna geldi erkegi aldi kiz tarafina gitti falan
yani ne mana
cidden bunun mantigi ne, yapan niye yapiyor hic anlayamiyorum. tamamen külfet yani. hem yapana külfet, hem her haftasonu dugun nisan gezen biz insanlara külfet yazik gunah biz her ay sizin vasat evliliginiz icin plan mi yapacagiz?
ben kesinlikle düşünmüyorum. bir yazlik ev tutup cekirdek aile söz- nişani halledecegim.
ortaya cik ayni muziklerle oyna oyna nereye kadar . cidden sacmalik
Ben gereksiz masraf olarak görüyorum başkaları hep konuşur iyi de olsa konuşur kötü de olsa boşver sen duyma bazı şeyleriKızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor
Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Sizin düşünceleriniz nedir?
Ayy Am I the a-hole konularının hastasıyımGecen bir konuda kaynanasi, gelin kendi istedigi renkte gelinlik giymedigi icin dugunde olay cikarmis, damat da anasini desteklemis mesela. Burasi Amerika yani
Benim bir akrabam bunu birebir yasadi. Halen evli ve ureyecegim diye ugrasiyor, kayinvalide halen 90-60-90, kuzen oldu 150 kg, azimle doguruyor o sacma aileye.Ayy Am I the a-hole konularının hastasıyımkadının biri oğlunun düğününe gelinlikle gitmişti o çok iyiydi
Ay o hikayelerdeki damatlar hepsi olmasada çoğu eşinin arkasında duruyor en azından. Kuzenine üzüldüm, bence farkındadır bazı şeylerin ama vazgeçemiyordur. Ama insan partnerinden vazgeçmemek için neden kendinden vazgeçer aklım almıyor.Benim bir akrabam bunu birebir yasadi. Halen evli ve ureyecegim diye ugrasiyor, kayinvalide halen 90-60-90, kuzen oldu 150 kg, azimle doguruyor o sacma aileye.
Burada gelip konu acarsada hic sasirmam, damat bey dugundeki kadinlarin yarisina asildi bizimkinin ruhu duymadi.
Bdvnin daha farkli versiyonu resmenAyy Am I the a-hole konularının hastasıyımkadının biri oğlunun düğününe gelinlikle gitmişti o çok iyiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?