- 26 Mayıs 2020
- 697
- 1.559
- 113
- Konu Sahibi busoruicin
-
peki istemeye neden hep cümbür cemaat gidilmeli? Kiz evi kücükse, kendini ve kisi sayisini ona göre ayarlamayi ne zaman ögrenecek bu insanciklar?Evi küçük olan ve misafiri çok olanlar için gayet mantıklı gösterişle alakası yok yani bu tepki çok saçma olmuş
Evi küçük olan ve misafiri çok olanlar için gayet mantıklı gösterişle alakası yok yani bu tepki çok saçma olmuş
Kalabalık ailelerde sıkıntı olabiliyor maalesef biri gelip diğeri gelmezse alınıyor falan ama size katılıyorum bu konudapeki istemeye neden hep cümbür cemaat gidilmeli? Kiz evi kücükse, kendini ve kisi sayisini ona göre ayarlamayi ne zaman ögrenecek bu insanciklar?
cümbür cemaat meşalalelerle filan gitmek son dönemde ektsra bir şey oldu, biz böyle birşey bilmiyoruz eskiden yoktu.peki istemeye neden hep cümbür cemaat gidilmeli? Kiz evi kücükse, kendini ve kisi sayisini ona göre ayarlamayi ne zaman ögrenecek bu insanciklar?
Bence de saçma kız isteme nişan düğün hepsi saçmalık.Zaten elalem için onca hazırlık yapilmasi falan.. Birine âşık olmak bedava, ama bunu kanıtlamak için dünyanın parasını döküyorsun. Direkt nikah en güzeliKızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor
Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Sizin düşünceleriniz nedir?
Aynı kafadayız herşeyi geçtim hepsi para bunların ya. Ve ufak ufak kocaman bütçeler oluyolarİstmede yüzük taktik, bikac aya hazirligimizi yapıp gittik nikah yaptık, mis gibi tertemiz hallettik, ben ugrasamam öyle söz, nişan, kına, zart zurtt benlik işler değil zaten, kalabalık mevzuları kafam hiç almıyor
sizin aileleriniz tanıştığında evlilik kararınız hakkında konuşulmadı, insanlar sizin evllilik niyeti taşıdığınızdan, evlilik hazırlığı içinde olduğunuzdan , birbirinize evlilik sözü verdiğinizden haberi olmadı mı?
Nişan töreni derken gözünüzde büyütüyorsunuz , öyle organizasyonlar , istemeler , ikramlar , altınlar , davetler , yasal bir nişan için bunların hiçbirine gerek yok. nişan asıl olarak tarafların birbirine evlilik sözü vermesi bu konuda aile ve yakınlarının bilgilendirilmesidir. Siz bunları yaptıysanız nişan yaptınız demektir.
Size şu örneği vermek istiyorum , kişi öldüğünde eğer nişanlı ise , sağ kalan nişanlının, ölüme neden olan kişilerden ve bazen sigortadan tazminat halkı vardır, çünkü evlilik sözü verdiğinizi ve topluma açıkladığınız kişinin kaybı büyük bir maddı ve manevi kayıp olarak değerlendirilir. Siz diyorsanız biz evlenme kararı aldık, bunu ailelere bildirdik ve evlenme sözü verdik,( törene falan gerek olmadan ) nişanlı olduğunuz için tazminat alma hakkınız olur. ( tabiki Allah korusun, herkes uzun ve sağlıklı yaşadın)
Zorunluluk demeyelim bizdeki gibi kız tarafı bunu erkek tarafı bunu yapar yok ama düğün hediyesi için liste vs paylaşan çok ya da aileler düğün masraflarına destek sağlayabilir bizde de ailelerin destek olması çok kalmadı çevremde bu aralar evlenen kim varsa kendi yapıyor. Bizde nasıl altın varsa onlarda da hesaba para atma var. Ayrıca ailelerde çocuklarına para biriktirme alışkanlığı var trust fon vs. Sadece bizde destek olunmuyor maddi olarakKimden oluyor bu beklentiler ailelerden mi?
Nişan saçma evet yani başkalarına saygım var ama şöyle,Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor
Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Sizin düşünceleriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?