- 31 Mart 2025
- 33
- 14
- 3
- Konu Sahibi busoruicin
-
Bana göre bu devirde evde bir isteme ve yakinlarin olduğu minik bir söz kesimi, daha sonra da bir belediye nikah salonunda kıyılan sade bir nikah kâfiKızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor
Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Sizin düşünceleriniz nedir?
Daha önce evlenmiş boşanmış birisi olarak, söz, nişan, düğün töreni vs bana da saçma geliyor artık.Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor
Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Ee evlendikten sonra 180 derece dönerse boşanmanın psikolojisi daha mı az zorlayacak. İşin içine ailelerin girdiği nikah öncesi bir dönem olmalı bence. Maalesef bizim kültürümüzde aileler işin dışında kalamıyor.ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Bütün bunların sebebi nişan yapmak mı sence?Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
İşte nişan olmadan sadece gelin damadın kendi evlilik hazırlığı olmalı bence yurtdışındaki gibi yani sevgili olup evlilik hazırlığıBütün bunların sebebi nişan yapmak mı sence?
Nişan düğün aşığı bir insan değilim ama o yüzüğü takmayınca ne değişecek? Nişan demek evlilik hazırlığı demek. Nişanlanmayınca evlilik hazırlığı mı yapmayacaksın? Nasıl olacak?
Yurtdışında da evlilik teklifinden düğüne kadar "nişanlı" sayılıyorlar ama bizde olduğu gibi gelin görümce elti kaynana altın vs muhabbetleri dönmüyor genellikle, bizde ise insanlar sadece birbirleriyle değil ailelerle evleniyorlar.. Bütün mesele bu benceKızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
Ben da daha önce evlenmiş boşanmış sonra sadece oda nikahıyla evlenmiş biri olarak aynısını düşünüyorum tamamen. Nikah sonrası şık bir yerde aile içi/yakın arkadaşlarla yemek yapabilirsiniz, ben öyle yapmıştım.Daha önce evlenmiş boşanmış birisi olarak, söz, nişan, düğün töreni vs bana da saçma geliyor artık.
Aile tanışması
Kız eğlencesi (bekarlığa veda partisi)
Nikah töreni yeterli bence.
Valla sonra kaynanam altın takmadı, kayınbabam para vermedi, vay efendim eltime ev alındı bana alınmadı demeyecekseniz, aileniz de damat ailesi ile düğünde tanışmaya ses etmeyecekse bizce bir sorun yok.İşte nişan olmadan sadece gelin damadın kendi evlilik hazırlığı olmalı bence yurtdışındaki gibi yani sevgili olup evlilik hazırlığı
Şu anki düşünce yapım buna geçti
Yurtdışında evlilikten önce de evlilikten sonra da aileler çok karışmadığı için yüzünü görmek gibi bir şey söz konusu değil ama Türkiye’de karşı taraftaki ailenin gerçek yüzünü görmek için nişan yapmak gerekir bence.Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
Evet ama bu süreçte ailelerin tanışması da önemli. Eşin annesine varsa kız kardeşlerine nasıl davrandığını, aralarındaki bağı görmek önemli. Ayrıca benim için en az 2 yıl sevgililik, tanışma süreci şart.Ben da daha önce evlenmiş boşanmış sonra sadece oda nikahıyla evlenmiş biri olarak aynısını düşünüyorum tamamen. Nikah sonrası şık bir yerde aile içi/yakın arkadaşlarla yemek yapabilirsiniz, ben öyle yapmıştım.
Nişan, düğün, kına organize edip bir dünya para dökerken bir yandan kendi mutluluğunuzun da önüne geçen kv, görümce, elti ve birtakım akrabanın gönlünü hoş tutmak mı? ASLA
Kesinlikle o masrafı yapmak yerine kendi mutluluğun için harcamak çok daha makul. Bu arada mutluluklar dilerim .Ben da daha önce evlenmiş boşanmış sonra sadece oda nikahıyla evlenmiş biri olarak aynısını düşünüyorum tamamen. Nikah sonrası şık bir yerde aile içi/yakın arkadaşlarla yemek yapabilirsiniz, ben öyle yapmıştım.
Nişan, düğün, kına organize edip bir dünya para dökerken bir yandan kendi mutluluğunuzun da önüne geçen kv, görümce, elti ve birtakım akrabanın gönlünü hoş tutmak mı? ASLA
yurtdisi var yurtdisi var. sonucta Makedonya da yurtdışı isvicre de, suudi arabistan da Sudan daAyrıca yurt dışında da nişan var, isteme bile var biraz farklı olsa da. Damat kızın babasından izin alıyor evlenme teklif etmek için. Evlilik teklifinden sonra da aileler bir araya geliyor, tanışma, düğün planlama yine bu nişan sürecinde yapılıyor.
Süreden çok o sürede ne paylaşıldığı ve tarafların birbirine ne kadar dürüst olduğu önemli.Evet ama bu süreçte ailelerin tanışması da önemli. Eşin annesine varsa kız kardeşlerine nasıl davrandığını, aralarındaki bağı görmek önemli. Ayrıca benim için en az 2 yıl sevgililik, tanışma süreci şart.
Valla redditte yurtdisindaki kaynana gorumce konularini okursaniz cok da fark yokİşte nişan olmadan sadece gelin damadın kendi evlilik hazırlığı olmalı bence yurtdışındaki gibi yani sevgili olup evlilik hazırlığı
Şu anki düşünce yapım buna geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?