- 25 Aralık 2020
- 6.008
- 21.614
- 298
- 41
- Konu Sahibi busoruicin
-
bizde yurtdışı = kıta avrupası (ha ama güney avrupa, balkanlar, ya da iskandinavya değil o kesin, belli belirsiz bir avrupa ama tam neresi bu ülke ben de emin değilim zira mesela ben almanyadan bi sürü düğün geleneği biliyorum, neyse) + WASP kültürüne göre ABD, o kadar.yurtdisi var yurtdisi var. sonucta Makedonya da yurtdışı isvicre de, suudi arabistan da Sudan da
aaa nasil gormezsin? artik herkes onlardan tutuyor bu ilk degildi bildigimIsteme icin hazirlanmis fake ev mi? Yoook artik. Sjshshjshw.
Bu ulkede para kazanamiyorum diyen Allah askina gitsin zeka testi falan yaptırsın artik, sadece su gosteris merakina hizmet eden seylerden dahi onlarca sektor cikar bu nedir yahu?
Yurtdışında da beklenti oluyor mesela yüzük düğün o bu bunlar sadece bize özel değilYurt dışında nişan yapmıyorlar ama kadınların eş ailesi beklentilerini ne yapacağız? Öyle çift sevgililikten evliliğe direkt geçince her şeylerini kendileri üstlenecek mi yoksa kaynanam onu yapmadı, görümce bunu takmadı kafasına devam mı edecek? Tek bir şeyi yapmamak bakış açısını değiştirmeyeceği için nerede ne yapıldığının bir önemi yok.
Benim etrafımda ayrıca nişan yapan çok azaldı. İsteme, söz, bilan hepsi karışık küçük bir organizasyon oluyor daha çok ama adları nişanlı ve bence bu sürecin olması birbirini, aileleri tanıma açısından önemli.
Ben evlenirken, isteme olacak diye evlerini boyatanlar, tadilattan gecirip koltuk takimlarini yenileyenler oluyordu. Onun pratik versiyonu bu herhalde.aaa nasil gormezsin? artik herkes onlardan tutuyor bu ilk degildi bildigim
boyle sahte mutfagi var kahve yapıyorsun:)
bak bir ornegi bu
bazen daha havali evler de oluyor sanki köşkte yaşıyormuşsun gibi ama dekor tabii:) bitanesinde hatta daha once kkda paylasmistim ama ne yapsam bulamadım. arkada aile fotografi gibi eski fotoğraflarin oldugu studyo bile varöyle fake bir dünya yani
ne bileyim, cok sacma ucuz da degil
ama evi kucuk olanlar icin, salon - kafe tutmak istemeyenler icin bir alternatif yine de
Kimden oluyor bu beklentiler ailelerden mi?Yurtdışında da beklenti oluyor mesela yüzük düğün o bu bunlar sadece bize özel değil
o bir turk ailesi klasigi zaten :) onlar hala var ama arti olarak bu da eklenmis.Ben evlenirken, isteme olacak diye evlerini boyatanlar, tadilattan gecirip koltuk takimlarini yenileyenler oluyordu. Onun pratik versiyonu bu herhalde.
Nişanın, düğün gibi aşırı gösterişli ve kalabalık olmadı bence de gereksiz masraf , yakın akrabalarla küçük bir cafede ya da evde yapılabilir.Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor
Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Sizin düşünceleriniz nedir?
Aynen katılıyorum ben de bu şekilde yapacağım nasip olursa eğer haziran ortasında isteme olacak zaten oda söz nişan gibi işte ben öyle oynamalı yok salon tutmalı şeyleri zaten sevmiyorum kaldı ki yapılan masrafıda cabası. Aile arasında istensin tamam oldu bitti işte. Bir salon tutmak kıyafetidir hazırlığıdır zaten kafadan 100 bin lira o da basit kıraathane cafe tarzı bi yerde olursa. 5 kuruş boşa kaçıracak para yok bende. El alem için hareket etme harcadığın parayla evinin ihtiyacını alırsın kendi ev huzurun için masraf yaparsın. Ben biraz daha bu kafadayım gösteriş amaçlı yapılan boş işler bunlar çok evlenme meraklısı olanlar ve akranlarıyla aşık atıp hava atmayı seven görgüsüzler gereksiz tantana şaşa işlerine giriyoBana göre bu devirde evde bir isteme ve yakinlarin olduğu minik bir söz kesimi, daha sonra da bir belediye nikah salonunda kıyılan sade bir nikah kâfi
Türkiye de ikamet ettiğiniz gibi bir gerçek var. Ayrıca aileleri ve eşinizi tanımadan evlilik hazırlık sürecini tamamlamadan yapılan bir evlilik sonrası boşanmak daha kötü .İşte nişan olmadan sadece gelin damadın kendi evlilik hazırlığı olmalı bence yurtdışındaki gibi yani sevgili olup evlilik hazırlığı
Şu anki düşünce yapım buna geçti
İsteme sonucunda, tarafların evlilik sözü vermesi zaten nişandır , siz de nişanlanacaksınız. Törenin büyüklüğünü ben de anlamsız buluyorum ama törenin küçüğü de , büyüğü de temel olarak nişan törenidir. 15 kişilikte nişan olur, 300 kişilikte.Aynen katılıyorum ben de bu şekilde yapacağım nasip olursa eğer haziran ortasında isteme olacak zaten oda söz nişan gibi işte ben öyle oynamalı yok salon tutmalı şeyleri zaten sevmiyorum kaldı ki yapılan masrafıda cabası. Aile arasında istensin tamam oldu bitti işte. Bir salon tutmak kıyafetidir hazırlığıdır zaten kafadan 100 bin lira o da basit kıraathane cafe tarzı bi yerde olursa. 5 kuruş boşa kaçıracak para yok bende. El alem için hareket etme harcadığın parayla evinin ihtiyacını alırsın kendi ev huzurun için masraf yaparsın. Ben biraz daha bu kafadayım gösteriş amaçlı yapılan boş işler bunlar çok evlenme meraklısı olanlar ve akranlarıyla aşık atıp hava atmayı seven görgüsüzler gereksiz tantana şaşa işlerine giriyo
Bir çok arkadaşım ve ben de bir kez nişanlanıp ayrıldım. Benim üniversitede aynı evde kalan ve sevgili olan sınıf arkadaşlarım vardı, nişan yapıp 1 yıl sonra ayrıldılar. Arkadaşıma sorduğumda 3 yıl aynı evde yaşayıp görmediğin ama nişanlanınca gördüğün şey neydi dedim. Aileler, evlilik konusu işin içine girince herşeyi anlıyorsun demişti bana , o zaman saçma bulmuştum, Nişanlımdan ayrılınca saçma olmadığını anladım.
Bundan sonra daha dikkatli değerlendirip , sevgililiği uzatıp , evlilik teklifinden sonra beklentileriniz ve istekleriniz konusunda dürüst olup öyle nişan yaparsınız.
sizin aileleriniz tanıştığında evlilik kararınız hakkında konuşulmadı, insanlar sizin evllilik niyeti taşıdığınızdan, evlilik hazırlığı içinde olduğunuzdan , birbirinize evlilik sözü verdiğinizden haberi olmadı mı?Evlilik hazirliginda aileler vs işin icine girince degişen şeyler olabilir ama bunun icin nişan töreni yapmaya gerek yok. Evlilik teklif ettikten sonra cift kendi kendine ertesi gun gidip bi nikah kiyip yine kendi kendilerine evlenmiyorlar.
Bizim nişan olmadi ama evlilik teklifinden sonra( zaten teklifte yuzuk takiyor) tabi ki birbirimizin aileleriyle tanistik gorustuk ve ailelerde birbiriyle tanisti ve bir evlilik hazirligi ( dugun salon, ev eşyasi vs) süreci oluştu tek fark milleti toplayip tören adet vs yapmiyorsun.
Sana çok katılıyorumo bir turk ailesi klasigi zaten :) onlar hala var ama arti olarak bu da eklenmis.
bizim ulkemizde malesef mutlu evlilik en cok masraf edilen evlilik gibi görülüyor. herkes cocugunun iyiligi icin sacma sapan şeylere gereksiz masraflar yapip duruyor.
ben de evlilik surecindeyim şükür evde hersey var. aileler isin icine girmeden sevgilimle aldik. Annem mesela onlairn ikinci el oluşuna taktı ilk. biz gayet guzelce kullanirken kimse ondan talep etmedigi halde yenilerini alip "iyilik(!)" yapmayı düşündü zor vazgecirdim. evde zaten kendimizin secip aldigi yeteri kadar tencere var. gecen gun annemle alisveris yaparken kendisinde de olan ekstra kaliteli ve şık ve gereksiz pahali tencere setinden almak icin israr etti kavga dövüş vazgecirdim çünkü bir evde iki ayri tencere takimina ne gerek var. ya da nevresimleri o alacak 3 binlik 4 binlik nevresim bakiyor. yani ne gerek var? nişan icin mekan tutmak istiyor kina icin mekan tutmak istiyor koyde yemek vermek istiyor, gelin cikisi davul zurna olsun istiyor, kabarik gelinlik giyeyim istiyor... benim cidden mantigim almiyor yani alt tarafi bir evlilik icin bunca tantanaya ne gerek var?
sahsen benim bir gram bile umrumda degil elalemin, esimin, dostumun, kuzenimin, akrabamin evlenmesi. benim evliligimin de kimsenin umrunda oldugunu sanmiyorum. bunca kutlanacak bir olay da degil yani ülkedeki neredeyse herkes gibi evleniyorum. Degmez yani
Evi küçük olan ve misafiri çok olanlar için gayet mantıklı gösterişle alakası yok yani bu tepki çok saçma olmuşIsteme icin hazirlanmis fake ev mi? Yoook artik. Sjshshjshw.
Bu ulkede para kazanamiyorum diyen Allah askina gitsin zeka testi falan yaptırsın artik, sadece su gosteris merakina hizmet eden seylerden dahi onlarca sektor cikar bu nedir yahu?
ben de iki kez nisan attim, ücüncüsünde artik isteme bile yapmadan direkt sade bi nikahla isi bitirdim. Zaten artik ne heves kaldi ne birsey. Üstelik bir iliski icin bu tür organizasyonlarin hic bir degeri olmadigini anladim (yani nisan yada dügün ne kadar cafcafliysa o kadar mutlu mesut bi iliskin oluyor gibi birsey yok). Eger istemiyorsan sen de mecbur hissetme kendini.Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.
Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor
Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni
Sizin düşünceleriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?