Nişan yapmak saçma mı

yurtdisi var yurtdisi var. sonucta Makedonya da yurtdışı isvicre de, suudi arabistan da Sudan da
bizde yurtdışı = kıta avrupası (ha ama güney avrupa, balkanlar, ya da iskandinavya değil o kesin, belli belirsiz bir avrupa ama tam neresi bu ülke ben de emin değilim zira mesela ben almanyadan bi sürü düğün geleneği biliyorum, neyse) + WASP kültürüne göre ABD, o kadar.

Isteme icin hazirlanmis fake ev mi? Yoook artik. Sjshshjshw.

Bu ulkede para kazanamiyorum diyen Allah askina gitsin zeka testi falan yaptırsın artik, sadece su gosteris merakina hizmet eden seylerden dahi onlarca sektor cikar bu nedir yahu?
aaa nasil gormezsin? artik herkes onlardan tutuyor bu ilk degildi bildigim
boyle sahte mutfagi var kahve yapıyorsun:)
bak bir ornegi bu
bazen daha havali evler de oluyor sanki köşkte yaşıyormuşsun gibi ama dekor tabii:) bitanesinde hatta daha once kkda paylasmistim ama ne yapsam bulamadım. arkada aile fotografi gibi eski fotoğraflarin oldugu studyo bile var öyle fake bir dünya yani
ne bileyim, cok sacma ucuz da degil
ama evi kucuk olanlar icin, salon - kafe tutmak istemeyenler icin bir alternatif yine de

Kesinlikle değil olması gereken bir süreç. Sen de adamın gercek yüzünü nişanlı olduğun surecte görmüşsün. Direkt evlenseydin boşanma cok daha sancılı olurdu. Nisanlılık çiftin birbirlerini gerçekten tanıyıp ona göre karar vermeleri için onemli bir dönem. Geçmişte ben de nişan attım ve iyi ki de direkt evlenmeden görmüşüm o ana kuzusunun gerçek yüzünü. Senin de artık bitmiş gitmiş bunları düşünme, hayatına bakmaya devam et. İlla ki hayırlı biri çıkar karşına. En azindan bende öyle oldu.

Yurtdışında da beklenti oluyor mesela yüzük düğün o bu bunlar sadece bize özel değil

Ben evlenirken, isteme olacak diye evlerini boyatanlar, tadilattan gecirip koltuk takimlarini yenileyenler oluyordu. Onun pratik versiyonu bu herhalde.

Ben evlenirken, isteme olacak diye evlerini boyatanlar, tadilattan gecirip koltuk takimlarini yenileyenler oluyordu. Onun pratik versiyonu bu herhalde.
o bir turk ailesi klasigi zaten :) onlar hala var ama arti olarak bu da eklenmis.
bizim ulkemizde malesef mutlu evlilik en cok masraf edilen evlilik gibi görülüyor. herkes cocugunun iyiligi icin sacma sapan şeylere gereksiz masraflar yapip duruyor.
ben de evlilik surecindeyim şükür evde hersey var. aileler isin icine girmeden sevgilimle aldik. Annem mesela onlairn ikinci el oluşuna taktı ilk. biz gayet guzelce kullanirken kimse ondan talep etmedigi halde yenilerini alip "iyilik(!)" yapmayı düşündü zor vazgecirdim. evde zaten kendimizin secip aldigi yeteri kadar tencere var. gecen gun annemle alisveris yaparken kendisinde de olan ekstra kaliteli ve şık ve gereksiz pahali tencere setinden almak icin israr etti kavga dövüş vazgecirdim çünkü bir evde iki ayri tencere takimina ne gerek var. ya da nevresimleri o alacak 3 binlik 4 binlik nevresim bakiyor. yani ne gerek var? nişan icin mekan tutmak istiyor kina icin mekan tutmak istiyor koyde yemek vermek istiyor, gelin cikisi davul zurna olsun istiyor, kabarik gelinlik giyeyim istiyor... benim cidden mantigim almiyor yani alt tarafi bir evlilik icin bunca tantanaya ne gerek var?
sahsen benim bir gram bile umrumda degil elalemin, esimin, dostumun, kuzenimin, akrabamin evlenmesi. benim evliligimin de kimsenin umrunda oldugunu sanmiyorum. bunca kutlanacak bir olay da degil yani ülkedeki neredeyse herkes gibi evleniyorum. Degmez yani

Nişanın, düğün gibi aşırı gösterişli ve kalabalık olmadı bence de gereksiz masraf , yakın akrabalarla küçük bir cafede ya da evde yapılabilir.
Fakat genelde , ben nişan yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hiç bir kurum gereksiz yere oluşmaz. Sizin dediğiniz gibi yabancılar nişan gibi bir durumu pek uygulamıyor ama onlar birlikte yaşıyorlar evlenmeden önce. Ve evlilik öncesi ailelerle ve birbirleriyle vakit geçirmeleri kötü karşılanmıyor.
size şöyle bir bilgi vereyim, Türk hukuku nişana çok önem ve anlam yüklemiştir. Örneğin nişanın nasıl olması gerektiği gibi ( sevgililerin birbirlerine yüzük takmasıni nişan saymaz) , kimlerin katılımı ile gerçekleşmesi gerektiği( tarafların bir kaç arkadaşı ile yapılan töreni nişan kabul etmez), nişanı haksız şekilde bozanın tazminat ödemesi ( bu konuda yüksek tazminatlar var ) , nişanda takılan takı ve hediyelerin , ne zaman , ne kadar ve hangilerinin geri istenebileceğini,( örneğin evlilik teklifi yüzüğü nişan hediyesi olmadığı için, nişan bozulması halinde geri istenemez) , bunların hepsine ilişkin bir çok karar ve dava mevcut. Yani Türk medeni kanunu ve Türk hukuku nişan kurumu hakkında bir çok düzenleme yapmış ve ayrıntılı kararlar vermiş .
Aslinda nişanlılık kurumunun ne kadar önemli ve gerekli olduğuna dair en büyük dersi siz yaşamamışsınız. Nişanlandığınızda , karşı tarafın gerçek yüzünü ve ailesini tanıma fırsatınız olmuş , bir de şunu düşünün , nişan yapmayıp evlenseydiniz , boşanmış bir kadın olacaktınız.
Aslında nişan evliliğin biraz süslü ama gerçekçi bir fragmanıdır, tüm evliliği göremezsiniz ama evliliğin nasıl olacağı ana konusu hakkında fikriniz olur. Siz fragmanı beğenmediniz ve ayrıldınız ve tüm filmi izlemek yükünden kurtuldunuz. Tebrikler.
İnsanların nişanın atılmasından sonra konuşması can sıkıcı olabilir ama bir de boşananın arkasından nasıl konuşacaklarını siz düşünün.
Bir çok arkadaşım ve ben de bir kez nişanlanıp ayrıldım. Benim üniversitede aynı evde kalan ve sevgili olan sınıf arkadaşlarım vardı, nişan yapıp 1 yıl sonra ayrıldılar. Arkadaşıma sorduğumda 3 yıl aynı evde yaşayıp görmediğin ama nişanlanınca gördüğün şey neydi dedim. Aileler, evlilik konusu işin içine girince herşeyi anlıyorsun demişti bana , o zaman saçma bulmuştum, Nişanlımdan ayrılınca saçma olmadığını anladım.
Bundan sonra daha dikkatli değerlendirip , sevgililiği uzatıp , evlilik teklifinden sonra beklentileriniz ve istekleriniz konusunda dürüst olup öyle nişan yaparsınız.
Bir komşumun oğlu sevgili yapmıştı , 2 kez nişanlanıp ayrıldığı için komşum kızı istemedi. Oğlan ve kız ayrıldılar nişan yapmadan. Sonra komşunun oğlu evlenmiş boşanmış bir kadınla evlenmek istedi, komşum ayıldı bayıldı, tansiyonları oynadı, bilseydim böyle olacağını nişanlısından ayrılan kızı alırdım demişti .

Şöyleki nişan atmış birisiyim bende, aşka küsmüştüm . Bir daha evlilik düsünmüyordum lakin eşim tüm tabularımı yıktı. İşler ciddiye bindiği zaman direkt nişan attıgımı söyledim. Önceki nişanımda aşırı masraf etmiştik ve resmen dügün gibiydi boşaymış yani sonra 2.sinde en fazla 50 kişiyle bi kafede nişan yaptık abartmadık yani . Abartısız olan her şey güzeldir. Kına gecesini dügünün sonında yaptık mesela.

Bana göre bu devirde evde bir isteme ve yakinlarin olduğu minik bir söz kesimi, daha sonra da bir belediye nikah salonunda kıyılan sade bir nikah kâfi
Aynen katılıyorum ben de bu şekilde yapacağım nasip olursa eğer haziran ortasında isteme olacak zaten oda söz nişan gibi işte ben öyle oynamalı yok salon tutmalı şeyleri zaten sevmiyorum kaldı ki yapılan masrafıda cabası. Aile arasında istensin tamam oldu bitti işte. Bir salon tutmak kıyafetidir hazırlığıdır zaten kafadan 100 bin lira o da basit kıraathane cafe tarzı bi yerde olursa. 5 kuruş boşa kaçıracak para yok bende. El alem için hareket etme harcadığın parayla evinin ihtiyacını alırsın kendi ev huzurun için masraf yaparsın. Ben biraz daha bu kafadayım gösteriş amaçlı yapılan boş işler bunlar çok evlenme meraklısı olanlar ve akranlarıyla aşık atıp hava atmayı seven görgüsüzler gereksiz tantana şaşa işlerine giriyo

İşte nişan olmadan sadece gelin damadın kendi evlilik hazırlığı olmalı bence yurtdışındaki gibi yani sevgili olup evlilik hazırlığı
Şu anki düşünce yapım buna geçti
Türkiye de ikamet ettiğiniz gibi bir gerçek var. Ayrıca aileleri ve eşinizi tanımadan evlilik hazırlık sürecini tamamlamadan yapılan bir evlilik sonrası boşanmak daha kötü .
Siz aslında nişanlılık kurumuna teşekkür etmeli ve desteklemelisiniz, çünkü nişanlı olmak sizi hayalı bir evlilik yapmaktan ve boşanmaktan kurtardı.
E
Nişanlılık , bir evlilik hazırlığı ve insanların birbirine uyumunu gördüğü bir süreçtir, evliliğin önünde engel değildir . Evliliğine engel olan şey , nişanlınız işe net bir şekilde uyumsuz olmanızdi , ve nişanlı olmak bunu anlamanızı sağladı.

İsteme sonucunda, tarafların evlilik sözü vermesi zaten nişandır , siz de nişanlanacaksınız. Törenin büyüklüğünü ben de anlamsız buluyorum ama törenin küçüğü de , büyüğü de temel olarak nişan törenidir. 15 kişilikte nişan olur, 300 kişilikte.
Konu sahibi sanki nişanlılık kurumunu tamamen ortadan kaldırıp direk evlenmek istiyor , Nişanı evlilik için bir engel gibi görüyor, sanki nişan olmasa , çok rahat evlenip mutlu olacakmış gibi.
Ben nişanlı olarak geçirilen zamanın değerli olduğuna inanıyorum , nişanlılık sürecini iyi değerlendirip uyumlu olduğunu anlayıp evlenirsiniz umarım.

Evlilik hazirliginda aileler vs işin icine girince degişen şeyler olabilir ama bunun icin nişan töreni yapmaya gerek yok. Evlilik teklif ettikten sonra cift kendi kendine ertesi gun gidip bi nikah kiyip yine kendi kendilerine evlenmiyorlar.

Bizim nişan olmadi ama evlilik teklifinden sonra( zaten teklifte yuzuk takiyor) tabi ki birbirimizin aileleriyle tanistik gorustuk ve ailelerde birbiriyle tanisti ve bir evlilik hazirligi ( dugun salon, ev eşyasi vs) süreci oluştu tek fark milleti toplayip tören adet vs yapmiyorsun.

sizin aileleriniz tanıştığında evlilik kararınız hakkında konuşulmadı, insanlar sizin evllilik niyeti taşıdığınızdan, evlilik hazırlığı içinde olduğunuzdan , birbirinize evlilik sözü verdiğinizden haberi olmadı mı?
Nişan töreni derken gözünüzde büyütüyorsunuz , öyle organizasyonlar , istemeler , ikramlar , altınlar , davetler , yasal bir nişan için bunların hiçbirine gerek yok. nişan asıl olarak tarafların birbirine evlilik sözü vermesi bu konuda aile ve yakınlarının bilgilendirilmesidir. Siz bunları yaptıysanız nişan yaptınız demektir.
Size şu örneği vermek istiyorum , kişi öldüğünde eğer nişanlı ise , sağ kalan nişanlının, ölüme neden olan kişilerden ve bazen sigortadan tazminat halkı vardır, çünkü evlilik sözü verdiğinizi ve topluma açıkladığınız kişinin kaybı büyük bir maddı ve manevi kayıp olarak değerlendirilir. Siz diyorsanız biz evlenme kararı aldık, bunu ailelere bildirdik ve evlenme sözü verdik,( törene falan gerek olmadan ) nişanlı olduğunuz için tazminat alma hakkınız olur. ( tabiki Allah korusun, herkes uzun ve sağlıklı yaşadın)

Sana çok katılıyorum yenGEnC
Benim annem de ayrı ayrı isteklere girdi uğraşıyorum şimdi.
Kına yapar mıyız, kapı çıkışı davul zurna yok mu gibi soruları var.
İstemiyorum dedim hiçbir şey. Kına gecelerini hiç sevmezdim zaten. Davul zurnadan da nefret ederim. Kapı çıkışı gelinlik giymeme dahi karışıyor şimdi. Vay efendim gelinliksiz çıkılır mı diyor. Ben öyle rahat edeceğim diyorum.
Geçtiğimiz yıllarda kuzenim evlenmişti mesela onlar nişanı da düğün salonu gibi bir yerde yaptı. Düğünlerine katılamayacağım için nişana gitmiştim ama çok gereksiz büyüklükte bir şeydi.
Bu süreçler zaten fazlasıyla stresli ve yorucu bunu daha da yorucu hale getirmenin faydası yok ki.
İstemesi ayrı, nişanı ayrı, kınası, düğünü...
En güzeli bence evlilik teklifi olur, ailelerin tanışması için bir yemek düzenlenir, ardından da artık nikah, düğün ne isteniyorsa o yapılır biter.
Bu aralar düğün içerikleri çok düşüyor önüme bir kına geceleri görüyorum o ne öyle Brezilya karnavalı gibi.

Bizim yakın çevre biraz kalabalık olduğu için minik bir yer tuttuk, ailelerimiz ve yakınlarımızla sade bir isteme töreni yaptık, nişan yüzüklerimiz takıldı, fonda hafif müzik eşliğinde ikramlarımız oldu, sohbet muhabbet edildi, foto çekildik, oynama vs yoktu, sonra da herkes sakince dağıldı
Kadınlar arasında eğlence yapacağız inşallah kına gecesinde, sonra da sade bir nikah olacak.
Her şeyi abartıp, suyunu çıkarıp esas meseleyi, evliliğin ne demek olduğunu kaçıran tiplere gerçekten üzülüyorum. En önemlisi karşındaki insandan emin olmak, ailesini tanımak ve onlardan da emin olmak. Bu süreçlerde de kimin ne olduğu az çok çıkıyor zaten ortaya, işaretleri iyi okumak lazım.
Nişan adı altında resmen düğün yapıyor millet, hayretler içinde izliyorum. Herkesin kendi seçimi elbette ama bana normal gelmiyor, hatta sidik yarışı hâline geldiğini düşünüyorum.

2023 eylül ayında apartmanın toplantı salonunda max 50-60 kişilik Söz nişan ikisini bir arada hallettim bilgisayardan 2 müzik çaldırdım bitti. Büyük nişan zaten çok saçma gelmiştir hep bana

Isteme icin hazirlanmis fake ev mi? Yoook artik. Sjshshjshw.

Bu ulkede para kazanamiyorum diyen Allah askina gitsin zeka testi falan yaptırsın artik, sadece su gosteris merakina hizmet eden seylerden dahi onlarca sektor cikar bu nedir yahu?
Evi küçük olan ve misafiri çok olanlar için gayet mantıklı gösterişle alakası yok yani bu tepki çok saçma olmuş

ben de iki kez nisan attim, ücüncüsünde artik isteme bile yapmadan direkt sade bi nikahla isi bitirdim. Zaten artik ne heves kaldi ne birsey. Üstelik bir iliski icin bu tür organizasyonlarin hic bir degeri olmadigini anladim (yani nisan yada dügün ne kadar cafcafliysa o kadar mutlu mesut bi iliskin oluyor gibi birsey yok). Eger istemiyorsan sen de mecbur hissetme kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…