- Konu Sahibi gamzeli_st
-
Severek ya sevmesi batsın.1,5 Yıl beraberdik.1 yada 2 ayda bir gelirdi görüşürdük.Anneside teyzemin görümcesi olunca anneminde bilmeye hakkı var dedim.Söz yapalım 2 sene sonrada evleniriz dedim.Söz yaptık bunlar geldi başıma
gelinlik düğün olmasın huzurun olsun ama senin eski nişanlın evlenecek kadar büyümemiş daha baksana, Allah bilir annesi onu hala emziriyordur. Verilmiş sadakan varmış hiç üzülme sinirlerinde yatışır zaten zamanla.
Ciddyim annesiyle sevgili gibi zaten.Annesi bi tip.Annesi onu yanağından öperken resim çekip mmsle bana atmıştı.Kıskanim diye.Sanki beni ailem sevmiyo.Gelip içlerine girdi gördü ailemin ne kadar iyi olduğunu. Annesi hep gösteriş peşinde.Annem onu genç kızlığından beri tanıyo annesini babasını.Varsa yoksa süsüne püsüne para harcasın.
Geçen gün bere almış annesi kendine.Dedim annen kapalı değilmi napcak onu.Evde takıcakmış dedi bana.Hep boşa masraf hep.Kiracı ama hiç tutucu değil söz konusu annesi olunca para harcasın 4 kişiden 3 ü püfür püfür sigara içiyo zaten.Ama benim hayalim olan gelinliğe gelince kısıtlama koyuluyo.Kurtulduğuma bin şükür
İnşallah atmışsındır o yüzüğü kaynanaya bak seni parmağında oynatıyor oğluda aynı ,benimde tek kızım var şu yazdıklarını ona okutacağım çok aşık olduğunda belki kafasını kullanmaz şimdiden bilsin yanlış evlilik ve kaynana cadısı nasıl olur diye aman uzak dur bu aileden ve otoriter kaynanadan hangi çağda yaşıyoruz, !?!!
Valla şükür bence de. Balık baştan kokar bence öngörün kuvvetliymiş aşk peşine koşmayacak kadar ayakların yere sağlam basmış tebrik ediyorum tutumunu. Dediğim gibi canını sıkma bile
Babası yaşlı hala inşaatta çalışıyo.Emekli ve çalışıyo.Kadın evde oturuyo.2 oğlu var biri evde internet başında kök salmış iş güç bilmez hiç bi mesleği yok sakat gibi elden hayır bekliyo yaşı 20 olmş.Abisi çalışıyo fabrikada (eski nişanlm yani) Evleri kira.Kadın tutucu değil para har vurup harman savruluyo ellerinde.
Ben o aptala dedimki gel istanbula annemlere de yakın olmayalım ben işimden çıkmiyim maaşım 1200 olcak.Muhasebeciyim işimi çok seviyorum işyerim sağlam.Gel dedim çalışıp ev sahibi olalım.Yok dedi gelmedi.Annesini dinledi.Anne neyse çocuğu odur bunlar geleceği düşünmüyoki çocuk düşünsün oda onlara benzemiş.Ben böyle düşününce farklı ve yanlış geliyorum onlara.Bana diyoki ne bu hırs.Hklısın dedim seninle bişeylerimiz olsun çabasına girmem hata zaten.
Senin için zor tabi bir de artık bütün kötü taraflarını iredeleyerek kendini teselli çabalarında olacak ama sen doğrusunu yapmışsın. Bence kararından kesinlikle dönmemelisin. Ne kadar oldu nişanı atalı aramadı mı hiç seni ?
2 akşam önce çıkardım yüzüğümü.Ben geri dönmicem sözümden.Konuyu bilenler sadece eniştem teyzem ve annem.Karşı taraf yüzüğü çıkardığımı artık hiçmi hiç istemediğimi eminimki daha öğrenmiş değildir.Beni aramıyo evet.Msjda atmıyo aramıyoda.En son dün gece annesi aradı gece 11,5da açmadım sonra kendi aradı açmadım son attığı mesajıda yazmıştım yukarda.Babama henüz anlatmadık bişey.Bu işin tamamen bittiği bu önümüzdeki günlerde belli olcak onlarda bilcek artık.Eniştem dün onları aradığnda allah bilir yapıcı olmuştur banada öyle konştu ama yok ben artık ne o kadınla aynı evde oturururum ne yüzünü görmek isterim nede artık evlenmeyi istemiyorum dedim.Annemde babana yavaş yavaş söylerim dedi ama bitti yani
bende nişanlanma aşamasındayım canım. sözlüyüm şuan. aynı şey benim başıma da gelse bende senin gibi davranırdım. evet seviyoruz sayıyoruz ama haksızlık ta kabul edilmemeli. ne kadar sevsekte ileride pişman olmamak için mantığımızı da kullanmalıyız. artık çocuk değiliz.
ne yazıkki sadece sevgi yetmiyor artık. bunu özellikle bu ciddi mevzularda daha çok görüyoruz.
ömür boyu cefa çekçeğine bir kere üzülürsün ama rahat edersin. hayata bir kere geliyorsun kimse senden daha önemli değil. bir kere evleniyorsun hayatında. gelinliğini istediğin gibi seçmek, düğün istemek senin de hakkın.
bazen insanlar karşı taraf ses çıkarmadığında daha da ileri giderler. nasıl olsa susuyor biz ne yapsak susar diye düşünürler. ama insanın da bir sabrı var.
hayırlısı olsun canım...
[/B]
İşte aynen bunu uyguladılar.Bizimkiler herşeyi uluorta konuşmadı da hata mı etti.Onlar zaten üstüne düşeni bilcek yaştalar yetişkin insanlar diye hiç para pul yada düğün dernek konusuna girmedi.Bu kadında yonttukça yonttu beni.Kendi çizip kendi oynadı.Benim de bu gelinlik konusuyla sabrım taşmış oldu
Daha nisan aşamasında sorun yaşatan bu kadın evlendiğinde horoz gibi tepende olur gibime geliyor. Gelinlik konusunda cok haklisin. Bu kayınvalidelerin tutumu nedir böyle anlamıyorum. Balayinda bile huzur bırakmaz. Yatakodaniza bile müdahale edebilecek bir kapasitesi var bu kadının. Bence ayrılsan da cok hak veririm gelecekteki davranışlarının bir aynası. Demek ki evlendiğinde sana hayatı zehir edecek. Hayırlısı olsun hakkında. Allah oğluna bu kadar asık ve gelinini kuma gibi gören tüm kadinlari bildigi gibi yapsın acaip hirslandim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?