nişanlanmış, bu kadar kolay mıydı?

Ne oldu peki sonra kız doğru mu söylüyormuş, yada ayrılma sebebinz böyle birşeymiydi?

bununki düşkünlükte öte birşeydi.. Ne derlerse desin sana ''tamam anne, haklısın anne, özür dilerim anne' diceksin diyordu. Ama kadın bana iftira atmış nasıl haklısın diyebilirdim ki.. Yine suçlu ben oldum, geçimsiz ben oldum. O kız tam istedikleri gibi biridir eminim

Ailesinin aklında o kişi varmış o yüzden istemediler demek ki. Ailesi bulmuştur o kızı ona, o da kendi bulduğunu anneciği kabul etmiyor diye kabullenmiştir. Sanmıyorum kendi bulsun.
Ama inan hayırlısı bu, çünkü sürekli istenmeyen gelin olarak mutsuz olacaktın.

Ne oldu peki sonra kız doğru mu söylüyormuş, yada ayrılma sebebinz böyle birşeymiydi?
Canım kimse eski nişanlısı sevgilisini kötüledi diye ayrılmaz yaa.. Hayal bunlar yani.. Sen ayrılır mıydın bi düşün.. Nişanlıyken eski nişanlı sana mesaj atsa ayrılırmıydın?? Biraz mantıklı düşünmeye çalış..

evet mantıklı düşünemiyorum işte kafa falan kalmadıki bende ama onların mutlu olduğunu görmek beni mahvediyor hep bu yüzden

iyi olmuş ayrılmanız adam , adam olsaymış arkanda dururmuş 3 ayda başksıyla nişanlanmak ne demek kudurmuş resmen boşver bırak diğer kızda çeker yakında o aileden o da kaçıp kurtarsın kendini

Belki de zorla evlendiriliyodur,sen istenmeyen gelin isen,kendi istedikleri birini bulmuşlardir

bir erkek zorla evlenir mi ya bilmiyorumki bir sürü teori kuruyorum kafamda çünkü bu kadar hızlı olmasının açıklaması ne olabilir ki? ya yıldırım aşkı yada mantık

evet mantıklı düşünemiyorum işte kafa falan kalmadıki bende ama onların mutlu olduğunu görmek beni mahvediyor hep bu yüzden
Bakma o zaman canım,engelle sil heryerden ortak tanıdıklardan da uzaklaş bak nasıl rahatlıyosun 1 hafta sonra.. Sen unutma fırsatı vermiyosunki kendine sorun burda yani.. Uzaklaş,bi tatile falan çık sevdiğin bi arkadaşınla.. Elif Şafak'ın AŞK'ını oku.. hatta daha önce okuduysan bi daha oku ki Aşk denen şeyin böyle takıntılardan ne kadar uzak olduğunu anlarsın.. Yeni ufuklar aç kendine.. Bırak geçmişi yaa bitmiş gitmiş.. Gelecek güzel aşkları düşün.. Hayatın, sağlığın, huzurun ne kadar mühim olduğuna odaklanmaya çalış.. Boşver bak kendini hasta ediceksin yazık günah..

Oo bu çok daha fenaymış. Bildiğin köle istemişler kendilerine vallahi ben bile sizin adınıza şükrettim. Siz yapamazdınız zaten. Onlar kendi dünyalarında kiminle istiyorlarsa onunla olsunlar.

bir erkek zorla evlenir mi ya bilmiyorumki bir sürü teori kuruyorum kafamda çünkü bu kadar hızlı olmasının açıklaması ne olabilir ki? ya yıldırım aşkı yada mantık

Neden evlenmesin ki ?aileler öyle bir baskı kuruyor ki cocuklari üstünde ,istemedikleri seyi bile yapmak zorunda kaliyorlar cevremde cok var sirf ailesi istedigi icin evlenen

Malesef bazı insanlar böyle. Bak sen onun derdiyle yanarken o gidip nişanlanıyor ve yakında evlenecek. Sen daha kendi derdine yan. Bırak düşünmeyi, gez toz, eglenecek bişeyler yap..

kız benim nişanlım 50 gün sonra nişanlandı ocakta da düğünleri var booşverr ya ben de hala seviyorum ama ayrıldığıma da şükrediyorum. Resimlerine de bakıp durma artık.

Anneciden fazla hayır gelmezdi hep bir engel ve evde huzursuzluğun olurdu emin ol..Hayatını düzene koy, sevdiğin şeyleri yap, arkadaşlarınla mutlu olduklarınla aktiviteler yap, yani kafanı boşalt değmiyor çünkü

başlığa istinaden yazıyorum ,
evet o kadar kolaymış ki, nişanlanmış...

ben hiçbir zaman pes etmedim, ama o en sonunda vazgeçti. Annem de annem diyordu başka birşey demiyordu. Ya biz ya o dediler, o da seçimini yaptı
annem de anem diyen insandan iyi ki ayrılmışsın kızzz sonra annesi yüzünden ayrıldık diye konu açardın çocuk ailesini seçmiş seni sevmiyordu demek boşversene

2 alternatif var

Ya kız önceden de vardı ve aileden kabul görüyordu onu elde tutuyolardı

Ya da nefes alsın yeter mantığıyla sevişilecek üreyecek kadın aradılar ve buldular

Bu ihtimallerden hangisi daha mide bulandırıcı bilemedim, ikisi de karaktersizlik alameti olduğu için evlensen de mutlu olmayacaktın, bakış açını bu yönde değiştir derim

Aşağıdaki uzun paragraf aslında bir konu, eski nickimle ben açmışım 2 sene önce, hala da katılıyorum bunlara

Günlerdir nişanlı arkadaşlarımızın konularını okuyorum, türlü türlü sıkıntıları var kimisi şimdiden kv korkusu yaşıyor kimisinin kafası karışık kimisi de bence çok küçük yaşta evleniyolar, kendimce bikaç tavsiye vermek istiyorum tavsiye verirkende şunu belirteyim kendi hayatımda uygulamadığım yapmadığım bişeyi kimseye tavsiye etmeyeceğim biline...
1- Öncelikle iki tarafta maddi bağımsızlığını eline almadan evlenmesin kardeşim, yok nişanlımın ailesi şunu yapacak bunu verecek diye güvenip evlenenlerin sonunu görüyoruz, kimse kimseyi finanse etmek zorunda değil, biz evleniyoruz ne demek, biz artık olduk piştik kendimize ve ilerde doğacak çocuklarımıza bakacak durumdayız demek, şunu unutmayın sıkıştıkça aileden para alalım ama aile bize karışmasın etmesin gibi bidünya yok, hangi aileden para alıyosan okişiyi evinin iç işlerine ortak yapıyosun

2- Kızlarımız kaçma işini bırakmalı, konu ve şartlar ne olursa olsun kaçan bir kızın erkek evinde değer görmesi binde bir ihtimaldir,binde 2 olmaz yani, hele bide vicdansız kişilerin eline düştüyseniz her olayda sen kendin geldin seni biz mi istedik diye kafaya kakarlar, aşkından ölünen erkek o sıradakahvede arkadaşlarıyla okeye dönüyodur, ben yaşamadım ama yaşayan çoook gördümokudum dinledim

3- Lütfen ama lütfen küçük yaşta evlenmeyin, üniversite mezunu kızlar zaten 23-24'e kadar okuyolar ama liseden 17-18de çıkıyoruz, kocaaaa diye ölmenin alemi yok, inanın oyaşlardaki kafanızla 3 sene sonraki kafanızaynı olmıcak, 18 yaş nedir, daha kişilik yeniyeni şekilleniyor

4- Nişan alışverişi gelinlik seçimi tencere tava alımı davetiye şeker düğün mekanı....Bi dolu tantana var, bu işlerin hepsine maaile gitmeye gerek var mı, bence yok, çünkü özellikleannelerle gidilecek her yerde ego çatışmasına hazır olun, ki bazen kayınpederlerinde kadından önce herşeye karıştığını görüyoruz, senin annen bişey beğenecek eş adayının annesi bişey beğenecek o ortamda ben deannemin dediğini beğendim diyemiceksin desen adın anneci olacak, siyah alma toz tutar, beyaz alma kir tutar sözlerine hiç girmiyorum, cebinize paranızı koyun kardeşim nediliyosanız onu alın, tabi bu madde 1'in gerçekleşmesi durumunda mümkün

5- Aileler bizim kanımız canımız ama artıkbizlerde aile oluyoruz, her akşam her sabah oraya taşınacaksak neden evlendik değil mi, ailelere hayır demeyi bilmek gerek

6- Kız kısmı azcık nazlı olur lafıyla büyüdüm ben, bunuda hep uyguladım zararını görmedim, evlenmeden hatta dahasevgiliyken erkeğin annesini arayıp saatlerce konuşmalar annecim annecim diye dört dönmeler bana göre değil, ha evlenince deböyle olunacaksa orası ayrı, ama evlendikten sonra aramam sormam deniyosa o kadın bunu yemez intikamı acı olur, sevildiğin yere sık gitme ki itibarın kalsın demişler büyüklerimiz, ağır olun kızlar

7- Nişanlıyken ne yaparsanız yapın ama aptal aşık olmayın her hareketi her sözü her tavrı gözleyin, özellikle eş adayı ailesinin yanındanasıl davranıyo, erkektir işi gönül almaktırtatlı söz söyleyip kandırmaktır, kanmayın, evlenince düzelir demeyin üstünü örtmeyin,yamalar dikiş tutmaz,konuşun anlayın,anlaşamıyosanız da ayrılın, bu kadar net ayrılın,evlenince düzelir diye bişey yok, evlilik kendi içinde rutini olan sorumluluğu bol olan bi müessesedir,sorumluluk hiç azalmazzaman geçtikçe çocuklar oldukça dahada artar

bayıldım sizin düşüncelerinize, tavrınıza duruşunuza bravo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…