Nişanlı ile ortak eşya alma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben erkekte kalite arıyorum, kadından para isteyen hele ki bir şeyler satın almak için karşı tarafı bekleyen para soran erkek gözümde biter yerlere düşer. Ben karşı tarafı hiç beğenmedim konu sahibesi, kusura bakma. Konu sahibesi zaten gelirim az diyor, karşıdaki adamın da evi mevi varmış işte belli ki geliri var gitsin alsın kartına böldürsün evlendikten sonra zaten bütçe ortak oluyor ortak ödenirdi. Böyle kartını ver diye bekleyen erkekten anca midem bulanır arkadaş, toplum erkekleri iyice para hesabı yapar oldu.

Ben hesap yapmıyordum, kendisi hesap yapınca huylanmaya başladım

Kesinlikle katılıyorum. Tam bir şekilde adetlere uyulduğunu varsayarsak kızın aldığı eşyalar hiç küçümsenmemeli. Bitmiyor ki al al. Tabak çanak bardak mutfak gereçleri… Ben bir paylaşım gibi gördüğüm için değil ama ev eşyalarını genelde kadınlar seçtiği için denk gelip gezdikçe alıyorum gerçekten çok pahalı. İyi bir porselen yemek takımı bile kaç para olmuş en basiti örnek.

Ben hesap yapmıyordum, kendisi hesap yapınca huylanmaya başladım
Dediğim gibi nişanlınızın ailesi birşey yapmayacaksa, nişanlınız da mobilya ve beyaz eşyayı sizinle ortak ödemek istiyorsa herşey ama herşey ortak olsun. Ailenize birşey yaptırmayın. Siz hem mutfak ve yatak odasını alıp hem diğerlerine ayrıca ortak ödeme yapacaksınız. Bu hesapları yapan nişanlıyla alın herşeyi ortak ödeyin.

Vallahi benimkiler bir koltuk takımı kadar bile tutmamıştı çok net hatırlıyorum. Abartmazsanız aşırı masraflı şeyler değil.
İnstada çeyiz listesi diye bi liste geziyor. Oradaki her şeyi alsak bile mobilyadan 2 kat tutuyor. Kadın tirbuşonu bile çeyiz listesine eklemiş.
Hayatında hamur yoğurmamış olan kuzenim çeyizine mantı bıçağı diye bi bıçak almıştı
Ablam, kuzenlerim ve arkadaşlarımın çeyizlerine bakarak dedim onlar da o kadar tutuyor diye.

İşte herkes biz gibi şu gereksiz bu lüzumsuz demiyor. Bir de çoğu kadında evlendikten sonra bir şey alamayacakmış, sanki alışveriş yasaklanacakmış gibi bir düşünce var. Arkadaşıma diyorum ki ya bırak o da eksik kalsın evlendikten sonra alırsın. Yok diyor her şey tam olsun.
Oğlandan fazla masraf yaptı vala. Herkes minimalist düşünmüyor işte

Adam şimdiden hesabını yapıp yola koyulmuş
Evin borcunu beraber ödeyeceksiniz ama ev onun olacak
Sizin paranızda ortak kullanılacak zamanla eskiyecek eşyalara gidecek

Hayat zor her şey pahalı sadece erkek tarafı bir şey almaz doğru ama her şeyin yarı yarıya apart odası gibi paylaşılması şimdiden kart gönder demesi hoş değil
En azından ben buzdolabını aldım televizyonu aldım sen çamaşır makinesini al demek bile bundan şık olur.
Burada bir konu vardı kocası seni çocuğu hastaneye bıraktım benzin parasını ver, peynirin şu tarafı benim bu tarafı benim muhabbeti yapıyordu ona benzemesin sonunuz
Aileler konuşsun ortak karar alınsın bu konuda siz kart mart göndermeyin

Vallahi benimkiler bir koltuk takımı kadar bile tutmamıştı çok net hatırlıyorum. Abartmazsanız aşırı masraflı şeyler değil.
Şu an kesinlikle böyle değil ama. Yani düzgünce kullanayım hemen bozulmasın orta sınıf bir şey olsun dersek bile mesela tefalde en ucuz tost makinesi 1600 tl gibi bir şey, phillps elektrik süpürgesi en ortası 5.000 tl. Bunlar en orta sınıf bana göre. Bir mixer, kahve makinesi, kettle almış başını gitmiş. Küçük ev aletleri çok pahalı.

Tamamen birinin üstüne bir şeylerin yıkılmaya çalışılmasına ben de karşıyım hem de çok karşıyım. Burada da defalarca erkeklerin sağımlık inek olmadıklarını yazmışımdır. Altın o bu şu için cedir cedir kavga eden bir kızla da erkek olsam asla evlenmem. Ama eğer tüm bu aletleri kız alıp diğer şeylerde de ortaklık talep ediliyorsa kıza çok yük olmuş olur bence. Hesap kitap yapılmasına da karşıyım. Kesinlikle yüzde yüz eşit olunsun her şey diye takıntı derecesinde düşünmek de yanlış geliyor. Durumum daha iyiyse ben bir şeyleri daha fazla yapabilirim ne olacak ki ömrümü birleştirmeye karar vermişim o adamla. Aynı iyi niyeti herkes sergileyebilir bence.

Parası olan, almak isteyen isterse bir ev parası da harcar bir üst sınırı yok ki bunun. Ama param yok diye ağlarken de yemek takımına 20 bin vermek gösteriş merakı ve özentilikten başka bişey değil benim bakış açıma göre.

Son düzenleme:
Yakın zamanda evlenecek kuzenime yatak odası takımı baktık beraber 30 binden aşağı takım yok. Onlarda en ucuzu. Şimdi sizin aileniz çeyiz diye düzgün birşey olsun diyecek. Eşya almak için sizin kartınızı bekleyen nişanlı varken aileme bu masrafı yaptırmazdim kesinlikle. Madem beyfendi sizi bekliyor, yatak odası, almadığınız tüm mutfak eşyalarını alın gidince ortak ödeyin.

bu adamla evlenmeyin. evlenirseniz çok pişman olacaksınız...bir kadın daha var burda çoğu kişi evlenme,çocuk yapma dedi dinlemedi ama pişmanlığına dair bir sürü konu açtı burda...sizde bu hatayı yapmayın.bazen gözümüzün önündekini biz göremeyiz ama dışardan bir göz çok daha iyi görür.benden size tavsiye buraya kadar geldi dönüş olmaz demeyin dönün bu yoldan

Yani iki taraf da birbirine cok yükleniyor. Sonra o ilknyillar borc harc icinde geciyor genc cift icin. Zamanla insan neye ihtiyac duydugunu daga iyi anliyor. Bugün tekrar ev kuracak olsam daha da dikkatli alisverisimi yaptim, halbuki borc yapmadan evlendik

Lütfen yanlış anlamayın ama bu durumun nesini soruyorsunuz ki? Tabi ki her şey ortak yapılmalı, siz çalışıyorsanız eşiniz olacak kişi de çalışıyor ikiniz de eşitsiniz. Her konuda eşitliği savunuyoruz iş maddi konulara gelince karşı taraftan daha fazla fedakarlık bekliyoruz, ben bunu asla anlayamıyorum ve çok ayıp buluyorum.
Siz şimdiden bu ayrımlara girdiyseniz bence hayatınızı birleştirmek konusunu tekrar düşünün derim

Yazılı olmayan bir kanuna göre sadece bir beyaz eşya kadına ait
Valla merak ettim, internetten baktım. Diyor ki;

“Televizyon, buzdolabı ve kimi elektrikli ev aletleri erkek tarafı tarafına aittir. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi diğer beyaz eşyalar ise kız tarafı tarafından karşılanıyor.”

Yani gelenek görenek deniyorsa, ona göre davranılacak. Ama ben nişanlımızda iyi niye göremedim. Bunun çözümü yok.

Küçük ev aletleri zaten hediye gelen şeyler değil mi? Yakınlarınız, arkadaşlarınız size sormuyorlar mı ne lazım, ne hediye edelim diye?

Bizim zamanımızda hediye listeleri paylaşırdık herkes alacağını ordan işaretlerdi.

Hediye gelmese dahi küçük ev aletlerine gelen zam mobilya ve beyaz eşyaya da geldi. Benim kullandığım koltuk takımı 45 bin şu an. 45 bine ben size iki çeyiz düzerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…