- 15 Şubat 2013
- 26.185
- En iyi cevaplar
- 1
- 101.171
- 798
Acamaz 4000 lirayla yasayamazlar 5 kisi, kira, yakit, elektrik, mutfak, okul masraflari, defteri kitabi, cocuklarin ayakkabısı paltosu derken daha ay basinda suyunu ceker o paraniye kaysın nisan atmak kadınlar icin mi daha kolay erkekler icin mi? erkeklere hiç bir şey olmaz. tek zorluğu simdi kabul edecek bir kiz bulmak. ben bu durumda artık ayri ev acacaklarini da düşünmüyorum.
Tekrar ediyorum ben burada aileyi haklı bulmuyorum. Ama arada kaldı die bir insanı bu kadar aşağılamanın lüzumu yok diyorum. Demin de kim aşağılamıl yazmıştınız. Asalak, yetersiz, işe yaramaz, ezik, yatakta bilee iş görmez ve daha neler neler yazılmış. Ne gerek var bu kadarına.Kaydirtmasin o zaman
Nisanlisi size sevimli gorunebilir birde su yonden bakin siz evlenmeden once nisanlisiniz cok guzel hayaller var para biriktirmissiniz altin yapiyorsunuz hersey harika. Amanin dunyaniza bir gok tasi dusuyor. Hayaller kurdugunuz evliliviniz icin paylastiginiz insan surekli evliligi ertlemeye baslamis biriken altinlar yok olmus. Nisanlinizin ablasi gok tasi olup yagmis resmen calisip kendine ve 3 cocuguna bakma istegi yok nafaka alma istegi yok annesi babasi yaninda durma istegi yok tek bir amac icin gelmis sanki kardesimin 4 bin i var aman birde nisanlisindan gelse 3 bin bende 3 cocuk kredi cektirsem yeni ev duzsem benim eski koca beni gezdirmedi bir kredi de ordan patlatsam birde cingar cikarsam tamam ben ablayim kardesim yapicak. Eyvallah kardesi tabiki de ablasina yardim edicek ama burda da bir evllik kurulcak dugunuydu masrafiydi birikim gerek birikim yok abla yedi dugun ertelensin. Sizce burda nisanlinjn hic mi sucu yok ne diye kendi yuvasini dusunmedi o kadar mi sessiz di yoksa ben evlenir memur esimin parasini yer benim paramida ablama yediriyim ablama bir calisip gecim kursak mi ya da annemle babamla kal diyemeyim oldu pasam.kendi ablasini dusundugu kadar konu sahibinide dusunseydi keske de bu kizcagizda uzulmeseydi.Sizin vesilenizle mesajımdan alıntı yapan herkese söyleyeyim. BEN GÖRÜMCE OLACAK ŞAHISA HAK VERMİYORUM. KONU SAHİBİ SONUNA KADAR HAKLI.. Ama nişanlısı bu kadar hakareti haketmiyor. O da bence zor durumda.
Kardeşim 26 yaşında, zımba gibi delikanlı, baskın bir annemiz olmasına rağmen. Yahu biz kendisinden 100 TL isteyemiyoruz borç diye, biriktirsin, evlenecek diye. Nasıl bir ailesi var adamın, yamyam kabilesi gibi. Konu sahibine yar etmezlerdi onu zaten, boşvirr.Çocuk çok pis oyuna getirilmiş, burada nişanlısonı kandırmaya çalışmasından ziyade ben böyle anladım.Ablası ve anne babası bu çocuğu çok fena harcamış, aptallık etmeseydi diyemiyorum kendi hayat tecrübem hiiiiç dedirtmiyor bunları.
O yorumlari bilemem, bence pasif, iliskisine sahip cikamamis, ben ekimde evleniyorum, bu topun altina giremem diyememis, gencecik bi kizi da bu yolla harcamis bi adam, pasif insanlardan hoslanmiyorumTekrar ediyorum ben burada aileyi haklı bulmuyorum. Ama arada kaldı die bir insanı bu kadar aşağılamanın lüzumu yok diyorum. Demin de kim aşağılamıl yazmıştınız. Asalak, yetersiz, işe yaramaz, ezik, yatakta bilee iş görmez ve daha neler neler yazılmış. Ne gerek var bu kadarına.
Acamaz 4000 lirayla yasayamazlar 5 kisi, kira, yakit, elektrik, mutfak, okul masraflari, defteri kitabi, cocuklarin ayakkabısı paltosu derken daha ay basinda suyunu ceker o para
doğru, gaza getirici seyler yazmamak lazim, hata payı bırakmak lazim.Tekrar ediyorum ben burada aileyi haklı bulmuyorum. Ama arada kaldı die bir insanı bu kadar aşağılamanın lüzumu yok diyorum. Demin de kim aşağılamıl yazmıştınız. Asalak, yetersiz, işe yaramaz, ezik, yatakta bilee iş görmez ve daha neler neler yazılmış. Ne gerek var bu kadarına.
Ayyyynen oyle. Bayiliyorum zaten bu psikolojik sorunu olan gorumcelere, ulen herkesin gorumcesinin psikolojik sorunlari var ya Hurrem Sultanin gorumcesi Hatice'nin bile psikolojik sorunlari vardiİyi ki nişanlıyken bunlar olmuş, bahsettiğiniz olay basit birşey değil, evlendikten sonra iki haneyi idare edebilecek mi nişanlınız, bunun bir de ilgi alaka boyutu var, ablası hep ilgi isteyecek ve belki sizi arada kara çalı görecek. Siz nişanı atar kurtulursunuz ama nişanlınız bu kafayla çok çeker.
Haklısınız ama belki konu sahibi arkadaşımız ailesiine yansıtmadan direkt nişanlısına nişanı atarm ona göre karar al dese oturulur mantıklı bir şekilde konuşulurdu. İş bir anda ailelere taşınınca görümcek fırsattan istifade 2 insanın hayatını mahvetmiş oldu. Sadece oğlanı ailesiyle aynı kefeye koymuyorum bir tık daha masum onlara göre. Ama söyledklerinize de katılıorm. Ben bile şuan çok zor durumdaymNisanlisi size sevimli gorunebilir birde su yonden bakin siz evlenmeden once nisanlisiniz cok guzel hayaller var para biriktirmissiniz altin yapiyorsunuz hersey harika. Amanin dunyaniza bir gok tasi dusuyor. Hayaller kurdugunuz evliliviniz icin paylastiginiz insan surekli evliligi ertlemeye baslamis biriken altinlar yok olmus. Nisanlinizin ablasi gok tasi olup yagmis resmen calisip kendine ve 3 cocuguna bakma istegi yok nafaka alma istegi yok annesi babasi yaninda durma istegi yok tek bir amac icin gelmis sanki kardesimin 4 bin i var aman birde nisanlisindan gelse 3 bin bende 3 cocuk kredi cektirsem yeni ev duzsem benim eski koca beni gezdirmedi bir kredi de ordan patlatsam birde cingar cikarsam tamam ben ablayim kardesim yapicak. Eyvallah kardesi tabiki de ablasina yardim edicek ama burda da bir evllik kurulcak dugunuydu masrafiydi birikim gerek birikim yok abla yedi dugun ertelensin. Sizce burda nisanlinjn hic mi sucu yok ne diye kendi yuvasini dusunmedi o kadar mi sessiz di yoksa ben evlenir memur esimin parasini yer benim paramida ablama yediriyim ablama bir calisip gecim kursak mi ya da annemle babamla kal diyemeyim oldu pasam.kendi ablasini dusundugu kadar konu sahibinide dusunseydi keske de bu kizcagizda uzulmeseydi.
Hayallerini mi yıktılar yoksa ömür boyu hayal kurmasını mi sağladılar? Ozgurlestirdiler aslındaGorumce 1 gecede onlarca kisinin nefretini kazandi resmen
Bu konu unutamayacagim konular arasinda yerini aldi.
Aklima da geldi ama, aksam bu da gelirse kesin aglar, ayilip, bayilir dedim icimden. Oyle de oldu. Ne yuzsuzmus..
Bir genc kadinin hayallerini yiktilar. Allah yanlarina birakmasin.
Bir arada (böyle bir şey yok ama) abimde “kardeşim de birikimiyle anne babamıza yazlık almayı düşünüyor, ne iyi düşünmüş değil mi. ne kadar fedakar canım benim” dedi
Ablamda beni koruma iç güdüsüyle ablasının canına okudu diyebilirim.
Babamda size verecek kızım asla yok alın ablanızı sarmalayın kucaklayın evimden çıkın gidin dedi
E o zaman görümce kişisinin kendi mutfağı kwndi düzeni olmayacak ki. Anaaıyla babasıyla yaşayacak istediği gibi davranamayacak. Kardeş sabah işe gider akşam gelir. Önemli olan evdeki insan sayısı değil, kendi düzenleri olacak kv de görümce de evini birbirileriyle pylaşmayacak.Bir evde 7 - 8 kişi yaşamak zormuş... Ex kişisi zaten evlenip gidecek, kalacaklardı 6 kişi. Nişanlıyla yaşasa da 5, yani 1 kişi mi sorun. Hem daha geniş eve de çıkabilirlerdi isteyene çözüm çok. O işte başka şeyler var, geçin onu siz. Ettiler oğullarının hayatına, sefasını sürsünler şimdi. Konu sahibi, yaralarınız henüz çok taze, acıyacak, kanayacak ama geçecek... Artık ileri bakmanın zamanı.
Kesinlikleİçim soğumadı nişan atmana rağmen o ablaya. Sakinleşince daha detaylı yazın bize size püüü deyince ona ne dediniz ablanız neler dedi. Ex nişanlı nasıl yalvarıyor. Allah en kısa zmaanda yüzünü güldürsün inşallah.
Nisani atarim deseydi karsi taraf zeytinyag gibi uste cikardi en iyisini yapti gosterdi ki ailem abim , ablam annem babam arkamda benim dedi. Yoksa nisanlisi kizin cigerini yerdi ablam yuk mu ne yapayim 3 cocuk ortadami kalsin diye diye sindirirdi kullanirdi. Haklarinda hayirlisi olsun nisanli beyde onune baksin ablasi annesi ve babasi ile yeni ev acsin totosunu kaldirsin. Belki bu zamana kadar cok cekti ne kadar cekmis olursan ol iyi insan kardesinin uzulmesine sevdigi insandan ayirmaz. kendi totom sicakta kalsin somuruyum dusuncesi ile kardesini zor durumda birakmaz. Ben o ablanin yerinde olsam gider bulasik yikardim. Temizlige giderdim. 3 cocuguma bakar kardesimin dugunune destek olurdum. Aslanlar gibi dik durur tukuruk sacmazdim.Haklısınız ama belki konu sahibi arkadaşımız ailesiine yansıtmadan direkt nişanlısına nişanı atarm ona göre karar al dese oturulur mantıklı bir şekilde konuşulurdu. İş bir anda ailelere taşınınca görümcek fırsattan istifade 2 insanın hayatını mahvetmiş oldu. Sadece oğlanı ailesiyle aynı kefeye koymuyorum bir tık daha masum onlara göre. Ama söyledklerinize de kat
Görümce sırtını yaslayacak birini aramış, kardeşini kurban seçmiş, kadını anne babası bile yanında tutmak istememiş, dur dememişler. Malesef bazı aileler böyle, bir tane kurban seçiyorlar, duygu sömürüsü vs yiyorlar çocuklarının, kardeşlerinin hayatlarını.E o zaman görümce kişisinin kendi mutfağı kwndi düzeni olmayacak ki. Anaaıyla babasıyla yaşayacak istediği gibi davranamayacak. Kardeş sabah işe gider akşam gelir. Önemli olan evdeki insan sayısı değil, kendi düzenleri olacak kv de görümce de evini birbirileriyle pylaşmayacak.
Her konuda bir Polyana oluyorBen de eşimle evlenirken çok zorluklar çektim. Babası sırf bürokrat die bizi beğenmeyip dengimiz değil diyip kapılarına gitmem die çok diretti. Eşim çok dil döktü benden de onlardan da geçmemek için. Babası dışında kimse de bu işi kestirip atmadı ve evet çoğu zaman o üzüntüyle eşimin pasif davrandığını düşünüp ayrılmayı düşündüm. Ama nihayetinde işler çözüldü ve ben o dönemler pasiflik yaptığını düşündüğüm adamın evliliğimiz boyunca beni babasına hiç ezdirdiğini görmedim. Evlenince babasını baş tacı edip beni görmezden gelmedi. Aksine ben baş tacı oldum. Sözün özü şu ki bu adam lanet bir aileye sahip die dünyanın en kötü adamı ilan edilemez. Şuan zor durumda ve ne yapacağını bilemez halde die eşini de ileride rezil rüsva eder gibi bir önyargıya gerek yok.
Sizin vesilenizle mesajımdan alıntı yapan herkese söyleyeyim. BEN GÖRÜMCE OLACAK ŞAHISA HAK VERMİYORUM. KONU SAHİBİ SONUNA KADAR HAKLI.. Ama nişanlısı bu kadar hakareti haketmiyor. O da bence zor durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?