- 2 Haziran 2019
- 1.035
- 2.983
- 133
Sizin olayınız farklıymış ama. Eşiniz taa başından beri size sahip çıkmış, babasına karşı korumuş. Siz şanslıymışsınızBen de eşimle evlenirken çok zorluklar çektim. Babası sırf bürokrat die bizi beğenmeyip dengimiz değil diyip kapılarına gitmem die çok diretti. Eşim çok dil döktü benden de onlardan da geçmemek için. Babası dışında kimse de bu işi kestirip atmadı ve evet çoğu zaman o üzüntüyle eşimin pasif davrandığını düşünüp ayrılmayı düşündüm. Ama nihayetinde işler çözüldü ve ben o dönemler pasiflik yaptığını düşündüğüm adamın evliliğimiz boyunca beni babasına hiç ezdirdiğini görmedim. Evlenince babasını baş tacı edip beni görmezden gelmedi. Aksine ben baş tacı oldum. Sözün özü şu ki bu adam lanet bir aileye sahip die dünyanın en kötü adamı ilan edilemez. Şuan zor durumda ve ne yapacağını bilemez halde die eşini de ileride rezil rüsva eder gibi bir önyargıya gerek yok.
Sizin vesilenizle mesajımdan alıntı yapan herkese söyleyeyim. BEN GÖRÜMCE OLACAK ŞAHISA HAK VERMİYORUM. KONU SAHİBİ SONUNA KADAR HAKLI.. Ama nişanlısı bu kadar hakareti haketmiyor. O da bence zor durumda.
Konu sahibinin suan ki hayal kirikligini kastediyorum. Kim bilir nasil aci cekiyordur, kiyamamHayallerini mi yıktılar yoksa ömür boyu hayal kurmasını mi sağladılar? Ozgurlestirdiler aslında
Zor bir durum yok ortada benceSizin olayınız farklıymış ama. Eşiniz taa başından beri size sahip çıkmış, babasına karşı korumuş. Siz şanslıymışsınız
Buradaki nişanlı öyle değil. Kızcağıza danışmadan evlilik tarihini ertelemek ve tüm hayatını ablasına adamak ve dahi aynı adanmayı @naneportakal dan da beklemek doğru mu yahu? Sizin eşinizle bu nişanlı hiç benziyor mu?
Ayrıca sadece biz değil @naneportakal , annesi babası abisi ablasıda gördü bunları. Ve takdir edersiniz ki kimse anne babası kadar düşünmez onu ve böyle karar verdiler.
Lütfen konu sahibinin kafasını karıştırmayın.
Ben inanıyorum naneportakal bu temiz kalplilikle ve arkasında duran ailesiyle bu zor dönemi çabucak atlatacak.
Ay ÖZÜR DİLERİM YAAA.. gerçekten arkadaşlar hepiniz haklısınız..Her konuda bir Polyana oluyor
Tam hayret burda yok öyle biri derken sizin yorumlarınızı okudum..
ben normalde iki tarafın ailesine de ağzı siki olma taraftarıyım ama bu oyle bir mesele degil. aileler tanismis, düğün planlanıyor, ama anne babalar konuşmadan düğünü erteleniyor. boyle olmaz. kesinlikle konuşulması gerek. zaten cocuk ailesine hayır diyemez. çözümsüz bir olay maalesef.Haklısınız ama belki konu sahibi arkadaşımız ailesiine yansıtmadan direkt nişanlısına nişanı atarm ona göre karar al dese oturulur mantıklı bir şekilde konuşulurdu. İş bir anda ailelere taşınınca görümcek fırsattan istifade 2 insanın hayatını mahvetmiş oldu. Sadece oğlanı ailesiyle aynı kefeye koymuyorum bir tık daha masum onlara göre. Ama söyledklerinize de katılıorm. Ben bile şuan çok zor durumdaym
Dün sana ne yazmıştım? Kavga çıkmasından korkma, gerçek yüzlerini görmüş olursun, diye. Bundan sonraki süreci de söyleyeyim: nişanlı ve ailesi özür dileme, tekrar barışma safhasına geçebilir. Ortak evden vazgeçtik, kızımızla biz ilgileneceğiz merak etmeyin. Siz ret verince bu sefer ters tepki başlayabilir. Genelde böyle olur, onlara özel söylemiyorum. Ben bu hikayede en çok sizin saf dışı birakilmaniza kızmıştım. Görümceye falan takılmadimBen iki lafa yada seni seviyorumlara kanıp bunları unutacak kadar aptal değilim. Asla işlemez. Yüreğim öyle soğudu ki öyle tiksinti duyuyorum ki. Bu duygularım biliyorum hafifleyecek ama ne olursa olsun hiçbir koşulda işim olmaz. Bana inanın yürekten söylüyorum. Ailemi de hiçe sayacak bir insan değilim. Atandığımda da bunların yüzünü hiçbir yerde göremeyecek karşılaşmayacak olmam beni mutlu ediyor.
Bu konuyu okuyanlar benim gibi böyle durumlar yaşayanlar lütfen acele etmesin evlilik için. İnanın hepsi bal gibiydiler. Bir anda o kötülükleri çıktı, inanamadım.
Nişanlım olacak kişi de başka numaralardan ağlayarak mesaj atmış sesli.
Canım çok acıyor ama toparlayacağım kendimi. Rüyada gibiyim şu an. İnşallah geçecek.
Ne içiyorsunuz?Ay ÖZÜR DİLERİM YAAA.. gerçekten arkadaşlar hepiniz haklısınız..Mune den de özür dileyerek 3.banımı alarak diorum ki. Ne ş...siz, ne ezik, ne adi, ne cinsel isteksiz ne arsız yüzsüz bir nişanlıymış valla iiyi kurtulmuş kızımız. Asla anlamıyorlar ne demek istediğimi yaa. Keşke çocuk da girse yorumları okusa ne mal olduğunu anlasa kendini öldürse de kurtulsak..
Konu sahibinin görümcesi sen misin yoksa ?Ay ÖZÜR DİLERİM YAAA.. gerçekten arkadaşlar hepiniz haklısınız..Mune den de özür dileyerek 3.banımı alarak diorum ki. Ne ş...siz, ne ezik, ne adi, ne cinsel isteksiz ne arsız yüzsüz bir nişanlıymış valla iiyi kurtulmuş kızımız. Asla anlamıyorlar ne demek istediğimi yaa. Keşke çocuk da girse yorumları okusa ne mal olduğunu anlasa kendini öldürse de kurtulsak..
Görümce okusa like atardı diğer yoruma, ban dan yeni geldim uzatmıcamNe içiyorsunuz?
Ne içiyorsunuz?
Hıhı evet benim. Sabahtan beri görümceyi savunmaktan dilimde tüy bitti.Konu sahibinin görümcesi sen misin yoksa ?
ben normalde iki tarafın ailesine de ağzı siki olma taraftarıyım ama bu oyle bir mesele degil. aileler tanismis, düğün planlanıyor, ama anne babalar konuşmadan düğünü erteleniyor. boyle olmaz. kesinlikle konuşulması gerek. zaten cocuk ailesine hayır diyemez. çözümsüz bir olay maalesef.
Aaaa simdi okudum, birak Allah askina asil Masumlar Apartmani sizin evdeymis bu aksam. Acikca konusulmasina cok sevindim, en basinda bunlarin olmasi iyi olmus. Barisirsin barismazsin elbet senin kararin ama sakin tavrini bozma canim benim, sen dogrusun, haklisin. Kizlarinin basina kardesini dikip ogullarinin hayatindan calana kadar kizlarina torunlarina sahip ciksinlar. Bu sadece maddiyatla alakali bir sey degil, ikinci bir eve baba olacak adam resmen!! Kuman varmis gbi hissedip iki gun snr yetim cocuklara dusman olacaksin ki bu seni daha cok yipratacak. Kendinden, tatilinden kisip arttirdiklarin size kalmadan ablasina gidecek bu da seni cok uzecek. Sana alinan ablaya da alinacak mecbur cunku o hassas, onun psikolojisi bozuk... Gercekten nefret ediyorum boyle insanlardan ya... Uzulme sakin kuzum sukur bunlar olmadan gozun acildi.Başım çok ağrıyor, kötüyüm ama sizi merakta bırakmak istemedim
İki aile birlikte konuştuk. İlk önce havadan sudan konuşuldu, her şey normal. Sonra babam konuyu açtı. Ablası da geldi bu arada. Babam böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimizi bu olanların çok saçma olduğunu söyledi. Nişanlımın babası ve annesi de “o bizim kızımız atamayız ya bir erkek kardeşi var başında o dursun diye düşündük, sizin de iki kızınız var ortada mı bırakırdınız” dediler. Annemde olayın bu kadar basit olmadığını hafifleştirmemelerini, olayın tamamen başka olduğunu söyledi. Bende tüm düşüncelerimi güzel bir şekilde belirttim açıkça. Bir arada (böyle bir şey yok ama) abimde “kardeşim de birikimiyle anne babamıza yazlık almayı düşünüyor, ne iyi düşünmüş değil mi. ne kadar fedakar canım benim” dedi.Hepsinin suratı düştü. Aa biz bilmiyorduk dediler şaşkın şaşkın. Çok şey konuşuldu ama kısaltmak zorundayım.
Gayet güzel bir üslupla ilerlerken birden ablası ağlamaya fenalaşmaya başladı, ben mi yüküm şimdi ben mi engel oluyorum size ne alakası var biraz ertelense ne olur o da kadın beni neden anlamıyor dedi.
Ağlamaya devam etti yerinde hıçkıra hıçkıra. Ailesi de “bak iyi mi oldu şimdi” dediler. Nişanlımda o arada bu durumun hallolacağını beni çok sevdiğini babama söyleyip durdu. Ama pasif!En sonunda ablası karşıma geçip “pü sana” dedi öfkeyle, üstüme yürür şekilde yanıma geldi. Orada ipler koptu. İçimden ne geçiyorsa bu sefer söyledim hiç korkmadan. Ablamda beni koruma iç güdüsüyle ablasının canına okudu diyebilirim.
Babamda size verecek kızım asla yok alın ablanızı sarmalayın kucaklayın evimden çıkın gidin dedi. Nişanlıma yüzüğü verdim anında. (olayı anlatmak adına nişanlım diyorum, artık değil) Annem şok oldu, tansiyonu şekeri var. O kadar kötü ki şu an. Kendimi mi toparlayım ailemi mi ne yapayım şu an bilemiyorumkendimi sıkıyorum.. Nişanlım olacak kişi bin kere aradı açmadım, bir sürü mesaj atmış beni bırakma özür dilerim ailem adına diye. şimdi de engelledim. başka numaralardan arıyor yüzsüz.
Bunları yaşadıktan sonra emin olun Allah şahidim hiçbir şekilde dönmem.Özellikle ailemi bu kadar üzenlerle ve o ablayla?! asla asla işim olmaz. Öfke ve tiksinti arkasındayım.Nişanlım denecek insan ailesi karşısında ezik büzük kaldı, yazıklar olsun. O kadar bitti ki benim için. Canım babam annem çok üzüldü bunlar yüzünden asla unutmam.
Çok şey oldu çok şey konuşuldu ama çok uzun oldu kısalttım o sebeple. boğazım düğüm düğüm. ilk defa bu kadar karışık ve kötü hissediyorum kendimi.
Tekrar tüm yazanlara beni kardeşi gibi görüp yol gösterenlere çok teşekkür ederim. Tanımadan görmeden sizleri inanın çok sevdim. Hepinizin hayatında en hayırlıları olur hep mutlu huzurlu olursunuz umarım. Çok çok sağ olun. İnşallah bu konu da benim gibi bunları yaşayanlara ders olur.
Bu konunun kendi durumu ile zerre alakası yok, ama hayret derecede içselleştirdi, hiçbir şey anlamadım.Ne içiyorsunuz?
Başım çok ağrıyor, kötüyüm ama sizi merakta bırakmak istemedim
İki aile birlikte konuştuk. İlk önce havadan sudan konuşuldu, her şey normal. Sonra babam konuyu açtı. Ablası da geldi bu arada. Babam böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimizi bu olanların çok saçma olduğunu söyledi. Nişanlımın babası ve annesi de “o bizim kızımız atamayız ya bir erkek kardeşi var başında o dursun diye düşündük, sizin de iki kızınız var ortada mı bırakırdınız” dediler. Annemde olayın bu kadar basit olmadığını hafifleştirmemelerini, olayın tamamen başka olduğunu söyledi. Bende tüm düşüncelerimi güzel bir şekilde belirttim açıkça. Bir arada (böyle bir şey yok ama) abimde “kardeşim de birikimiyle anne babamıza yazlık almayı düşünüyor, ne iyi düşünmüş değil mi. ne kadar fedakar canım benim” dedi.Hepsinin suratı düştü. Aa biz bilmiyorduk dediler şaşkın şaşkın. Çok şey konuşuldu ama kısaltmak zorundayım.
Gayet güzel bir üslupla ilerlerken birden ablası ağlamaya fenalaşmaya başladı, ben mi yüküm şimdi ben mi engel oluyorum size ne alakası var biraz ertelense ne olur o da kadın beni neden anlamıyor dedi.
Ağlamaya devam etti yerinde hıçkıra hıçkıra. Ailesi de “bak iyi mi oldu şimdi” dediler. Nişanlımda o arada bu durumun hallolacağını beni çok sevdiğini babama söyleyip durdu. Ama pasif!En sonunda ablası karşıma geçip “pü sana” dedi öfkeyle, üstüme yürür şekilde yanıma geldi. Orada ipler koptu. İçimden ne geçiyorsa bu sefer söyledim hiç korkmadan. Ablamda beni koruma iç güdüsüyle ablasının canına okudu diyebilirim.
Babamda size verecek kızım asla yok alın ablanızı sarmalayın kucaklayın evimden çıkın gidin dedi. Nişanlıma yüzüğü verdim anında. (olayı anlatmak adına nişanlım diyorum, artık değil) Annem şok oldu, tansiyonu şekeri var. O kadar kötü ki şu an. Kendimi mi toparlayım ailemi mi ne yapayım şu an bilemiyorumkendimi sıkıyorum.. Nişanlım olacak kişi bin kere aradı açmadım, bir sürü mesaj atmış beni bırakma özür dilerim ailem adına diye. şimdi de engelledim. başka numaralardan arıyor yüzsüz.
Bunları yaşadıktan sonra emin olun Allah şahidim hiçbir şekilde dönmem.Özellikle ailemi bu kadar üzenlerle ve o ablayla?! asla asla işim olmaz. Öfke ve tiksinti arkasındayım.Nişanlım denecek insan ailesi karşısında ezik büzük kaldı, yazıklar olsun. O kadar bitti ki benim için. Canım babam annem çok üzüldü bunlar yüzünden asla unutmam.
Çok şey oldu çok şey konuşuldu ama çok uzun oldu kısalttım o sebeple. boğazım düğüm düğüm. ilk defa bu kadar karışık ve kötü hissediyorum kendimi.
Tekrar tüm yazanlara beni kardeşi gibi görüp yol gösterenlere çok teşekkür ederim. Tanımadan görmeden sizleri inanın çok sevdim. Hepinizin hayatında en hayırlıları olur hep mutlu huzurlu olursunuz umarım. Çok çok sağ olun. İnşallah bu konu da benim gibi bunları yaşayanlara ders olur.
Söz konusu adamla bir yakınlığınız olabilir mi? Zira o bile kendisini savunamaz, savunulacak hiçbir yanı yokAy ÖZÜR DİLERİM YAAA.. gerçekten arkadaşlar hepiniz haklısınız..Mune den de özür dileyerek 3.banımı alarak diorum ki. Ne ş...siz, ne ezik, ne adi, ne cinsel isteksiz ne arsız yüzsüz bir nişanlıymış valla iiyi kurtulmuş kızımız. Asla anlamıyorlar ne demek istediğimi yaa. Keşke çocuk da girse yorumları okusa ne mal olduğunu anlasa kendini öldürse de kurtulsak..
İçselleştirip asıp kesen üstü kapalı beddua eden sensin yaa. Çok dert etmediysen her mesajıma yetişmeyiver o zaman.Bu konunun kendi durumu ile zerre alakası yok, ama hayret derecede içselleştirdi, hiçbir şey anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?