- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Bu durumdan hoşlanmadığımı belirttim kendisine. O da evliliğimizin ertelenmesine çok üzülüyor ama ablası da evde sürekli mutsuz ve ağlar durumda olduğu için kıyamıyor. Eve sığamıyorlar gerçekten. Nişanlım sabah işe kaç kere geç kaldı, çocuklar kıpır kıpır haliyle çocuk onlar insan bir şeyde diyemiyor. Çok düzensizler şu an. İşin içinden çıkamıyorum. Gerçekten nişanlım çok ama çok hassas iyi kalpli birisi. Böyle olmasa kaba saba anlayışsız sevgisiz biri olsa gerçekten ayrılığı düşünebilirdim. Çok emek verdik biz beraber. Evlendiğimizde ablam işe girer tabi ki o zaman böyle olmayacak diyor ama hiç sanmıyorum, yine çocuklarını bırakamayacak. Ki bu borç harç nasıl biter de biz evlenebiliriz ki.
Evlenebilsek zaten problem yok çünkü benim atanma durumum olabilir seneye nasip olursa. Büyük ihtimalle başka bir şehire gideceğiz. Ne desem ben suçlu gibi görünüyorum, hani aile kavramını hiçe sayıyormuşum gibi hissediyorum.
Yorumlarınız için gerçekten çok çok teşekkür ederim
Akıl var mantık var bu çocuk 4 bin gelirle evli gibi ev geçindircek. Benim kardeşim nasıl evlencek hadi evlendi o zaman ne halt yiyecem der evliykende maaşı harcayacak hali yok. Eninde sonunda yumurta kapıya dayanacak. Aılenın yanında dur işte mis gibi çalış gözün arkada da kalmaz. Hayır birde madem dul etiketi yiyorum diye rahatsızsın ki şu laftan nefret ediyorum neyse korkuyorsan ayrı eve çıkma cesareti hiç olmaz bu tarz kafalarda bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.Bu tarz kadınlar genelde çalışmayı yeglemez cnm
Bir tane sömürücü bulur bu kim olur farketmez ama böyle bir kafa yapıları vardir ve çoğu calisanin alamayacağı karari alacak kadar cesur ama calismayacak kadar tembeldirler.cevremde var bu tip kadinlardan.borç girtlakta poposunu kaldırıp çalışmaya tenezzül etmiyor.
Özel iş teklifi sunsan asla der.
Bende neden çalışmayacak gibi bir soru sordum daha bugün. Çocukları bırakacak kimsesi olmadığı için ve lise mezunu bile değil dedi. Sebep buymuş. Uzun saatler çalışamaz bir yerde diyor çocuklar sebebiyle.
Aynen. Ablasının keyfi bozulmasın diye kardeşinin düzeni bozulacak. Tahammül edilir bir şey değil.Kimse kusura bakmasın bu kadarı fazla
Aile yanına yerleştirilir annesi çocuklara bakar o da çalışır normali budur
Ben nisanlinizin dediği gibi yapanı vallahi duymadım
Aile olarak neden daha büyük bir eve cümcür cemaat çıkmadıklarına dair bir bilgi göremedim.
2 ayrı ev yerine 1 büyük daha karlı değil mi?
Bunları çözecek olan kişi siz değilsinizAilesinin evi kendisine ait müstakil bir ev. Ailesi de kendi evini bırakıp kiraya çıkmak istemiyor haliyle. Ki yaşı başı olan insanlar o muhite alışmışlar başka yere de gitmek istemiyorlar. Bu evi satsalar başka büyük bir ev alacak kadar bütçe olmaz eminim ki. çok karışık gerçekten.
Akıl var mantık var bu çocuk 4 bin gelirle evli gibi ev geçindircek. Benim kardeşim nasıl evlencek hadi evlendi o zaman ne halt yiyecem der evliykende maaşı harcayacak hali yok. Eninde sonunda yumurta kapıya dayanacak. Aılenın yanında dur işte mis gibi çalış gözün arkada da kalmaz. Hayır birde madem dul etiketi yiyorum diye rahatsızsın ki şu laftan nefret ediyorum neyse korkuyorsan ayrı eve çıkma cesareti hiç olmaz bu tarz kafalarda bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.
Hikaue dul lafından etkileniyorum olayıAkıl var mantık var bu çocuk 4 bin gelirle evli gibi ev geçindircek. Benim kardeşim nasıl evlencek hadi evlendi o zaman ne halt yiyecem der evliykende maaşı harcayacak hali yok. Eninde sonunda yumurta kapıya dayanacak. Aılenın yanında dur işte mis gibi çalış gözün arkada da kalmaz. Hayır birde madem dul etiketi yiyorum diye rahatsızsın ki şu laftan nefret ediyorum neyse korkuyorsan ayrı eve çıkma cesareti hiç olmaz bu tarz kafalarda bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.
Yok, karışık değil.Ailesinin evi kendisine ait müstakil bir ev. Ailesi de kendi evini bırakıp kiraya çıkmak istemiyor haliyle. Ki yaşı başı olan insanlar o muhite alışmışlar başka yere de gitmek istemiyorlar. Bu evi satsalar başka büyük bir ev alacak kadar bütçe olmaz eminim ki. çok karışık gerçekten.
Nişanlınız çok hassas çok iyi kalpli. Ama size değil, ailesine. Görümceniz çocuklardan değil, sırf zor geldiği için çalışmıyor, çalışma g.tü olan insan havada karada çalışır. Teyzem 2 çocukla 24 yaşında dul kaldı, oya dantel ördü sattı, dul maaşı yetmeyince pastaneye girdi bulaşık yıkadı yıllarca. Şimdi küçük bir dükkanı var. Ömrünce düşünmedi birine yıkılıp rahatıma bakayım diye. Bir tek sizin görümce hanfendi mi can taşıyor?Bu durumdan hoşlanmadığımı belirttim kendisine. O da evliliğimizin ertelenmesine çok üzülüyor ama ablası da evde sürekli mutsuz ve ağlar durumda olduğu için kıyamıyor. Eve sığamıyorlar gerçekten. Nişanlım sabah işe kaç kere geç kaldı, çocuklar kıpır kıpır haliyle çocuk onlar insan bir şeyde diyemiyor. Çok düzensizler şu an. İşin içinden çıkamıyorum. Gerçekten nişanlım çok ama çok hassas iyi kalpli birisi. Böyle olmasa kaba saba anlayışsız sevgisiz biri olsa gerçekten ayrılığı düşünebilirdim. Çok emek verdik biz beraber. Evlendiğimizde ablam işe girer tabi ki o zaman böyle olmayacak diyor ama hiç sanmıyorum, yine çocuklarını bırakamayacak. Ki bu borç harç nasıl biter de biz evlenebiliriz ki.
Evlenebilsek zaten problem yok çünkü benim atanma durumum olabilir seneye nasip olursa. Büyük ihtimalle başka bir şehire gideceğiz. Ne desem ben suçlu gibi görünüyorum, hani aile kavramını hiçe sayıyormuşum gibi hissediyorum.
Yorumlarınız için gerçekten çok çok teşekkür ederim
Akıl var mantık var bu çocuk 4 bin gelirle evli gibi ev geçindircek. Benim kardeşim nasıl evlencek hadi evlendi o zaman ne halt yiyecem der evliykende maaşı harcayacak hali yok. Eninde sonunda yumurta kapıya dayanacak. Aılenın yanında dur işte mis gibi çalış gözün arkada da kalmaz. Hayır birde madem dul etiketi yiyorum diye rahatsızsın ki şu laftan nefret ediyorum neyse korkuyorsan ayrı eve çıkma cesareti hiç olmaz bu tarz kafalarda bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.
Surec yeni oldugu icin suan icin kendinize bunu problem yapmayin derim..simdi oyle hassas bir durum ki ne dense elde kalabilecek bir konu.Bu durumlarda aile de anne baba kardes konuşup calıs et darda kalma biz birşey yapmayız dese batmaz..tutupta biz nisanliyiz yardimci ol ama bizi de düsün dersin iyi niyetten soylersin bir bakmıssın düsman olmussun hepsine? Zaman ver nisanlın süreci nasıl idare ettigini görüp kendisi sekillenir..Ablasi biraz kafasini toparlayinca maddi durumu icin kendisi de düsünür..Yüreğini karartma olur mu?Hepinize iyi huzurlu akşamlar
Kafama takılan bir konu var. Nişanlımın ablasının çok kötü giden bir evliliği vardı, eşi olacak insandan gerçekten çok çekti. Üç çocuğu var. 10-7-5 yaşlarında. Sonunda şükür ki boşandılar. Şimdi ailesinin evinde hep beraberler. Ama ayrı eve çıkmak istiyor çocuklarıyla. Çünkü anne baba yaşlı olunca haliyle küçücük evde 7-8 kişi yaşamak çok zor. Ailesinin durumu ne yazık ki iyi değil. Kendileri zar zor geçiniyor açıkçası.
Bu sebeple kirayı, yiyecek içecek ev alışverişi, çocukların masrafını nişanlım karşılayacakmış. Bir de ev eşyaları alınacak borç harçla. Üç çocukla da ablası çalışamıyor. Ben bu durumun abartı olduğunu düşündüm bilemiyorum. Ve ablasıyla yaşamaya başlayacak, korkmasın destek de olsun diye. Yani evlilik hayatı gibi o eve ve çocuklara bakacak. Çok garip değil mi? Yanlış düşünüyor da olabilirim. Bana sen olsan sende aynısını ablan için yapardın diyor. Ama biz evlilik hazırlığındayız, inanın çok zorlanıyoruz. Ben çalışıyorum, kendime ayırmıyorum hemen altın yapıyorum. Nişanlımın yaptığı altınlarda ablasına gidecek. Bu duruma sinirlendim ve belirttim. Ben yardım etmezsem ne yapacak içim el vermiyor diyor. Ablası ruhen baya kötü durumdaymış. Çevreden dul kavramını da etiketledikleri için. E bizim evlilik de bu sebeple ertelenmiş oluyor, çok üzüldüm. Ne desem fesat gibi görüneceğim. Boşandığı eşiyle kurtulsun diye anlaşmalı boşandılar. Hiçbir şekilde maddi talep yok. Ki olsa bile o adam asla bir kuruş vermez, ölse vermez. Bu arada evli bir ablası daha var, o da elinden geldiğince yardım edecekmiş ama ufak bir bütçe. Onunda elinden gelen o çünkü.
Bu durumu nasıl halledebiliriz? Uyku uyuyamıyorum, gerçekten kötü mü düşünüyorum, bencillik mi ediyorum objektif yorumlara çok ihtiyacım var.nişanlımında canı çok sıkkın, o da üzülüyor bu duruma. bilemiyorum çocukların okul masrafları, yemek ev alışverişleri nasıl olur.. Bende bu durumda ablama yardım ederdim asla onu tek bırakmazdım ama bu kadar da yardım edebileceğimi düşünmüyorum haksızsam lütfen söyleyin olur mu.
Şımarık ve rahat insanları manipüle edicek kadar rahatabla şımarık başka açıklaması olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?