Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nişanlınız çok güzel manipülasyon yapan biri ! 3 çocuk kolay değil, ablası yapmış, ablası bakmak zorunda. ayrıca madem siz evlenince işe girebliyor şimdi neden bunun için çabası yok da hazıra konuyor.
muhtemelen atandığınızda ablasını da aynı şehre taşır. umarım emek ve sevgi gözlerinizi bağlamaz da bu manipülasyonu görürsünüz.

Akıl var mantık var bu çocuk 4 bin gelirle evli gibi ev geçindircek. Benim kardeşim nasıl evlencek hadi evlendi o zaman ne halt yiyecem der evliykende maaşı harcayacak hali yok. Eninde sonunda yumurta kapıya dayanacak. Aılenın yanında dur işte mis gibi çalış gözün arkada da kalmaz. Hayır birde madem dul etiketi yiyorum diye rahatsızsın ki şu laftan nefret ediyorum neyse korkuyorsan ayrı eve çıkma cesareti hiç olmaz bu tarz kafalarda bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.

Lise mezunu çalışamaz.
Eşinden çok çektiği evliliğe 3 çocuğu sıralamış.
Bir de sıkıntıya gelemiyor.
Evlilik hazırlığındaki kardeşinin köşedeki altınlarıyla kendisine ayrı ev açılmasına razı oluyor.
Ne tatlı hayat!

Sizin erteledikleriniz, hayalleriniz, ruh haliniz kimin umrunda peki?

Kimse kusura bakmasın bu kadarı fazla

Aile yanına yerleştirilir annesi çocuklara bakar o da çalışır normali budur

Ben nisanlinizin dediği gibi yapanı vallahi duymadım
Aynen. Ablasının keyfi bozulmasın diye kardeşinin düzeni bozulacak. Tahammül edilir bir şey değil.
KONU sahibi gidişata bakın. Nişanlınız baya baya ablasının geçimini sağlayacak şekilde yardımda bulunmaya devam ederse evlilik meselesini masaya yatırırsınız. Zaten bu gidişle düğün falan zor yapar.

10 7 5 küçük değil ki.
Tüm kadınlar calışıyor yani bu sekilde. Eğitimi olmasa da yapacak iş çok. İstanbulda cocuk bakmak bile 3000 civarı. Görümce hiç olmadı bir okula girer calışır çocukları (küçüğü mesela) yanında olur.
Yapılan hesapta siz yoksunuz kusura bakmayın. Evlilik kararınızı gözden gecirin.
Bir de sizin aileniz yok mu? Babanız hopp ne oluyor falan demiyor mu damat adayına.

Aile olarak neden daha büyük bir eve cümcür cemaat çıkmadıklarına dair bir bilgi göremedim.
2 ayrı ev yerine 1 büyük daha karlı değil mi?

Ailesinin evi kendisine ait müstakil bir ev. Ailesi de kendi evini bırakıp kiraya çıkmak istemiyor haliyle. Ki yaşı başı olan insanlar o muhite alışmışlar başka yere de gitmek istemiyorlar. Bu evi satsalar başka büyük bir ev alacak kadar bütçe olmaz eminim ki. çok karışık gerçekten.

Bunları çözecek olan kişi siz değilsiniz
Lütfen hata yapmayın evlilik sırf aşkla olmaz, biraz da mantık gerekli

abla şımarık başka açıklaması olamaz.

Hikaue dul lafından etkileniyorum olayı
Kardeşine beni bırakma beraber yaşayalım imaji veriyor ilerde baksana konu sahibinin atanma durumu varmis diyecek ki ben çalışmıyorum cocugunuza ben bakarım oh mis yasayalim beraber diyecek
Benim anlamadığım baştan bu ilişki sarpa sarmıs
Bekarken aileye iplemeyen evlenince yapışıyor da bu durumda ne olacak
Adam simdiden hayatını ipoteklemis kardeşe
Bu işten hayır çıkmaz.

Yok, karışık değil.
Aksine apaçık ortada.
İnsan maaşsız çalışmaz haliyle eve çıkar mı yahu?
İleride size teklif edilen ‘gel bu evde yaşayalım’ olacak ya da ailesiyle yaşamayı böylece nişanlınızın ablasını geçindirmesi seçenekleri sunulacak.

Cebimde para yok, 3 çocuğum var ve eve çıkıyor, ev döşüyorum
Allahım bu hayattan istiyorum, elbet biri bakar kafası...

Nişanlınız çok hassas çok iyi kalpli. Ama size değil, ailesine. Görümceniz çocuklardan değil, sırf zor geldiği için çalışmıyor, çalışma g.tü olan insan havada karada çalışır. Teyzem 2 çocukla 24 yaşında dul kaldı, oya dantel ördü sattı, dul maaşı yetmeyince pastaneye girdi bulaşık yıkadı yıllarca. Şimdi küçük bir dükkanı var. Ömrünce düşünmedi birine yıkılıp rahatıma bakayım diye. Bir tek sizin görümce hanfendi mi can taşıyor?

"7 kişi aynı evde yaşanmaz" deyip eve çıkmislar ama zaten şu an 3 çocuk+anne+abi= 5 kişi ediyor. En ucuzundan 2 oda ev alsalar,bir odada kardeş yatsa yine anne ve 3 çocuk sıkıştepiş yaşayacak, ha böyle yaşamış , ha diğer evde sıkış tepiş yaşamış.
Bir anne babaları mı çok geldi?? Kalabalıktan rahatsız oluyorsa,yarın yokmuşcasina neden 3 çocuk verdi kötü kocaya??
Ayrıca bir arkadaş ne güzel demiş, ortalıkta abisinin altınları olmasaydı ne yapacaktı? Paşa paşa ana evinde oturacakti. Ama kardeş parası yemek tatlı gelmiş olacak...
Yapılacak enn ve tek mantılı şey anne babasının evine taşınıp -ya da onu kiraya verip daha büyük bir eve çıkıp çocukları anneye bırakıp çalışmak. Lise mezunu olmaması iş bulmasına engel değil ki, kasiyer olarak, sekreter olarak,çağrı merkezi çalışanı olarak, konfeksiyonda ortaci olarak vs pekala iş bulabilir. Asgari ücret bile alsa, anne babasının evinde kâr yani. Bir süre sonra, cocuklar da biraz büyüyünce knedi evine çıkar gerekirse.
Cebine bir kuruş girmezken kendine ev açtırıp kocasız evde evcilik oynamasından iyidir

Ben 20 li yaşlarımdayken ablam eşini kaybetti. Büyük oğlu 7 küçüğü, 3 yaşındaydı. Ablam bize taşındı, annemle ben yaşıyorduk evde. Annemin sadece emekli maaşı vardı. Ben büyük bir şirkette çalışıyordum, maaşım gayet iyiydi.
Aynen nişanlınızın yaptığını yaptım.
Maaşımın neredeyse tamamını onlar için harcadım.
Bir süre sonra ablam da çalışmaya başladı ama lise mezunuydu, düşük maaş alıyordu.
Gelelim asıl mevzuya, ben o dönemde evlenmeyi hiç düşünmedim, düşünemedim.
34 yaşımda 7 yaşındaki yeğenimin nisanindayken henüz birkaç aylık evliydim. Neredeyse ayni tarihlerde evlendik ve ben 15 yıllık iş hayatım olmasına rağmen altımda ucuz bir arabam vardi, başka hiçbirşey yapamadım.
Bu büyük bir fedakarlık, yapmak isteyen yapar ama başkasını bu hayatın içine çekmeye kimsenin hakkı yok.
Biz pandemi döneminde eşimle ikimizde işsiz oturuyoruz. 7 yaşında dediğim yeğenim bana para göndermek istemiş. Ablam gerek yok, kendine birikim yap o parayı demiş. Bunu başkasından duydum ve çok üzüldüm.
Bugün olsa yine fedakarlık yapardım ama ben hayatımda hiç kimseye karşılık bekleyerek iyilik yapmadım. Nişanliniz bu fedakarlığı takdir edilecek sanmasın yeter.

Size gelecek olursak, evlenirseniz mutsuz olursunuz. Bu konu çözülmeden evlenmeyin derim.

aşkım görümce çalışıyor ya, onun da maaşını hesaplayıp geçinirim diyordur kadın. böyleleri herkesi köle görürler.

4 binle bekar tek kişi geçinemiyor Türkiye'de.
Bu adam yürek yemiş iki aile gecindirecek
Hele bir de siz atanirsaniz ooo çifte kavrulmuş olur sizin maaşla siz kendi evinize bakarsınız bu da parasıyla ablasina bakar.
Sen sağ ben selamer.el elde baş başta gezersiniz.
Valla burada insanlar iki ıslak mendil aldı diye laf ediyorlar sizin hayatınız elinizden alınıyor dikkatli olun.

Surec yeni oldugu icin suan icin kendinize bunu problem yapmayin derim..simdi oyle hassas bir durum ki ne dense elde kalabilecek bir konu.Bu durumlarda aile de anne baba kardes konuşup calıs et darda kalma biz birşey yapmayız dese batmaz..tutupta biz nisanliyiz yardimci ol ama bizi de düsün dersin iyi niyetten soylersin bir bakmıssın düsman olmussun hepsine? Zaman ver nisanlın süreci nasıl idare ettigini görüp kendisi sekillenir..Ablasi biraz kafasini toparlayinca maddi durumu icin kendisi de düsünür..Yüreğini karartma olur mu?

abla şımarık başka açıklaması olamaz.
Şımarık ve rahat insanları manipüle edicek kadar rahat He birde kardeşinin yuva kuracağı için birikimini kendi rahatlığı için harcatacak kadarda bencil bir kadın görüyorum. En önemlisi makul çözüm belli iken kendi ablasına doğru yolu göstermeyip birikimini saçma bir yol için harcayan saf sümsük bir kardeş var

Benim fikrimi sorduğunda da söyledim. Aynı evde ailecek yaşamaya devam edilip ablanın çalışması o arada da çocuklara annenin bakması en mantıklısı dedim. Ki o zamana kadar ablanda kendini ruhen ve maddi olarak toparlar, rahat rahat yeni eve çıkar dedim. Size yakın bir yere taşınır, annen de çocuklara yine bakabilir ablan çalışırken dedim. Ki evlerine çok yakın kiralık evler var, bugün baktık internetten. Ama onlar kararını çoktan verdiği için ben ne desem elbette ki boş. Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar. Yoksa bu nişanlımın talebi asla değil, ki istemiyor bile diyebilirim. Anne babası ve diğer ablası da nişanlımdan ricada bulundukları için aslında hayır diyemiyor.

Sizce tek çözüm ayrılık mı? işin içinden nasıl çıkacağım. daha fazla bu konu hakkında konuşursam biz çok kavga edeceğiz gibi duruyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…