- 23 Ağustos 2018
- 29
- 12
- 1
- 41
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Anammmmm ben çok ucuza gitmişim ya!!!! :) pardon gidemedim zaten adam beni terk etti :) vallahi eski nişanlım bu rakamları duysa ortak bile ödeyeceğimizi söylesem yine giderdi zaten. bayılıyorum böyle çiftlere. benim nişanlımın iş gayet iyi aylık 7000tl maaş alıyor ben çalışmıyorum ama babam destek. bizde severek nişanlandık. bende öyle gereksiz masraf diye nitelendirdim altın, bohça falan hiç istemedim. isteseydim keşke yaaa. nişanlımda bir şey istemiorum diye hediye falanda almıyor :) evlilik telaşesi diyor geçiştiriyordum. biz küçük bir ev tuttuk iki kişiyiz zaten diye salonn ve beyaz eşya toplam masrafı halısı, perdesi, gelinliği, davetiyesi desek 20 bin bu onun payı. bize ait olan kısıma gelirsek yatak odası, mutfak, ank.ocak, fırın, damatlık bizim masraf da oldu 16 bin eh bir de benim evim var ister oturalım ister kiraya verelim dediğim. buna rağmen nişanlım kendisinin çok fazla masraf yaptığını düşünüp çekip gidiyor. artık gülüyorum ağlanacak halime.Biz de düğün yapacağız her şeyi eşit yapmaya çalışıyoruz.Ben herşeyi paylaşacağız dedim.İkimizde çalışıyoruz.
Nişana gerek yok demiştim.Erkek tarafı nişan olsun dedi.2500₺ salon tuttuk 1250₺ ben 1250₺ nişanlım verdi.
Düğün ve kına için iki salon tuttuk semtimizin en güzel salonunu artı organize de tuttuk kına için.Kına yemekli kırmızı etli 26000₺. 13000₺ ben 13000₺ de nişanlım verecek.
Eşyaları da tanıdık mağazadan aldık 44000 tuttu 22 ay vade ile 2000₺ ödeyeceğiz her ay ekimde başlıcak taksitler.Halı,perde tv yok içinde.Tv yi balayı sonrası alırız dedim.Nişanlım 3000₺ gelinlik aldı.Damatlık ben alıcam 1000₺ beğendi.Takı seti almana gerek yok dedim.O da istersen incesini alayım ileride kalım güzelini alırım dedim.Boşver dedim alma zaten takılmıyormuş.Onun çok saati var kaliteli ,adet sana saat alacağım dedim.Yok istemem saatim çok dedi.Bohça da istemedim.Avizeyi de sonra gezdikçe alalım biraz borçları azaltınca dedim.
Davetiyeydi evin kirasını kaporasını, emlakçı parasını verdi.Yarın ev temizleteceğiz 3 bayan tuttuk temizlik şirketinden 350₺ vericek.Balayına onun kk taksit yoktu benim kk taksit yapalım dedim 2550₺ tuttu ben ödeyeceğim.Bir o yemek ısmarlarsa bir de ben ısmarlamaya çalışıyorum.O erkek diye herşeyi o yapmalı mantığı olmamalı.
İstersen birkaç takı bozduralım tv yi öyle alalım dedim.Yok olmaz onlar dursun ileride ev alırız dedi.Bugün kına da organizenin bindallısını giyeceğim ama öncesinde giyinmek için abiye baktık.2500 den 1500 den fiyatlar vardı.Bir baktık bir yerde abiye güzel ne kadar verirsiniz dediler 1000₺ dedi annem kız da ben bunu size 500₺ e vericem dedi siftah olsun diye :) şaka yapıyor sandık 500₺ aldık ben de olsun bu olsun fazla ödemeye gerek yok dedim bikaç saat giyeceğim.Allah işimizi rast getiriyor.Ben uygun abiye beğendim diye nişanlım diyorki sana bilezik alacağım kalan bütçe ile :) eve de gidince yazmışki kardeşime takım alacak bizimkiler hayır ben alayım diyor kardeş yolu olsun diyor.Gerek yok dedim. Yok alacam diyor.
Bugün abiyeci diyorki ne güzel anlaşıyorsunuz siz iki taraf.Burada yüzüklerin havada ucuştuğunu görüyoruz biz diyorlar kavga kıyamet ayrılıp giden oluyormuş.Neden yorayım ki ikimizin de yuvası olacak.Takılar da sadece gelinin olmamalı.Gelin damada destek için takılıyor.İhtiyaç anında bozdurulabilmeli.
birde bizde kına falan da yoktu ben kına da istememiştim. o da olsaymıştı oh mis :)Anammmmm ben çok ucuza gitmişim ya!!!! :) pardon gidemedim zaten adam beni terk etti :) vallahi eski nişanlım bu rakamları duysa ortak bile ödeyeceğimizi söylesem yine giderdi zaten. bayılıyorum böyle çiftlere. benim nişanlımın iş gayet iyi aylık 7000tl maaş alıyor ben çalışmıyorum ama babam destek. bizde severek nişanlandık. bende öyle gereksiz masraf diye nitelendirdim altın, bohça falan hiç istemedim. isteseydim keşke yaaa. nişanlımda bir şey istemiorum diye hediye falanda almıyor :) evlilik telaşesi diyor geçiştiriyordum. biz küçük bir ev tuttuk iki kişiyiz zaten diye salonn ve beyaz eşya toplam masrafı halısı, perdesi, gelinliği, davetiyesi desek 20 bin bu onun payı. bize ait olan kısıma gelirsek yatak odası, mutfak, ank.ocak, fırın, damatlık bizim masraf da oldu 16 bin eh bir de benim evim var ister oturalım ister kiraya verelim dediğim. buna rağmen nişanlım kendisinin çok fazla masraf yaptığını düşünüp çekip gidiyor. artık gülüyorum ağlanacak halime.
Nişan takımına mı güvenmişler. Sende deseydin sana takılanları sen alabilirsin ama bana takılanlara dokunmak istemiyorum diye. Bunun güvenle alakası yok. Resmen uyanıklık yapmaya çalışıyorlar daha nişan bu. Düğün olacak mı belli değil.nişanlım düğün-ev eşyası masrafları için altınların bir kısmını alabileceğini söyledi ailesi düğün masraflarında bize pek yardım etmeyecek çünkü durumları iyi değil ya da onlar alıyo gibi görünse de nişanlım büyük ihtimalle onlara verir altınları. bense düşünüyorum ki hem eşim olacak kişi güveniyorum sonuçta bizim borcumuz diye vermek istiyorum hem de onlar gelinin ve benim bir güvencem diye düşünüyorum çünkü bu hayatta hiç birşey belli değil ne olacağımız belli değil ne yapmak doğru olur bu arada bir kısmını diyo ama bunu yumuşatmak için söylüyo o kadar masrafa altınların hepsi gidecektir eminim. benim kendi düşüncem o altınların uzun yıllar banka hesabında kalması ilerde ev almamız için diye düşünmüştüm ama bu kadar borç varken de olur mu
OH be cok sukur benim gibi dusunen biri çıktıBazı yorumlara bakıyorum da herkes kendini güvence altına almaya çalışıyor. Herkes kocanın gideceğini, boşanacağını hesaplıyor şimdiden.
Benim güvencem mesleğimdir, arkamda duran ailemdir. Düğünde takılan altınlar değil.
Hukukta belki o altınlar kadınındır yazıyordur bilemiyorum ama ben dünya kadar borç varken “ama o altınlar benim” diye tutturamazdım sanırım.
Ha eşimle gelirimiz iyi olur, taksitleri ödeyebiliyor oluruz o ayrı. Ama borç ödeyeceğiz diye aç açıkta kalıyorsak veririm altınları.
Ben hiç eşimle böyle hesaplar yapmadım, bir gün ayrılırız diye altın saklamadım.
Allaha şükür gelirim var. Çalışır yaparım altını.
Siz gelinlere de tavsiyem, çalışmıyorsanız çalışın
Sen ona deki. Biraz daha bekleyip para biriktirelim o zaman. Daha simdiden bu altinlara goz dikmis gibi geldi ki kendi fikri de olmayabilir. Kendi fikriyse bence zaten daha da kotu.nişanlım düğün-ev eşyası masrafları için altınların bir kısmını alabileceğini söyledi ailesi düğün masraflarında bize pek yardım etmeyecek çünkü durumları iyi değil ya da onlar alıyo gibi görünse de nişanlım büyük ihtimalle onlara verir altınları. bense düşünüyorum ki hem eşim olacak kişi güveniyorum sonuçta bizim borcumuz diye vermek istiyorum hem de onlar gelinin ve benim bir güvencem diye düşünüyorum çünkü bu hayatta hiç birşey belli değil ne olacağımız belli değil ne yapmak doğru olur bu arada bir kısmını diyo ama bunu yumuşatmak için söylüyo o kadar masrafa altınların hepsi gidecektir eminim. benim kendi düşüncem o altınların uzun yıllar banka hesabında kalması ilerde ev almamız için diye düşünmüştüm ama bu kadar borç varken de olur mu
Anammmmm ben çok ucuza gitmişim ya!!!! :) pardon gidemedim zaten adam beni terk etti :) vallahi eski nişanlım bu rakamları duysa ortak bile ödeyeceğimizi söylesem yine giderdi zaten. bayılıyorum böyle çiftlere. benim nişanlımın iş gayet iyi aylık 7000tl maaş alıyor ben çalışmıyorum ama babam destek. bizde severek nişanlandık. bende öyle gereksiz masraf diye nitelendirdim altın, bohça falan hiç istemedim. isteseydim keşke yaaa. nişanlımda bir şey istemiorum diye hediye falanda almıyor :) evlilik telaşesi diyor geçiştiriyordum. biz küçük bir ev tuttuk iki kişiyiz zaten diye salonn ve beyaz eşya toplam masrafı halısı, perdesi, gelinliği, davetiyesi desek 20 bin bu onun payı. bize ait olan kısıma gelirsek yatak odası, mutfak, ank.ocak, fırın, damatlık bizim masraf da oldu 16 bin eh bir de benim evim var ister oturalım ister kiraya verelim dediğim. buna rağmen nişanlım kendisinin çok fazla masraf yaptığını düşünüp çekip gidiyor. artık gülüyorum ağlanacak halime.
amin canım amin. zaten ben eğer karşı tarafa kaldıramayacağın bir yük yüklemdiğin sürece pek maddiyat ile ilgisi olduğunu da düşünmüyorum. karakter meselesi bazı şeyler. bazı "adamlar" sevdiği için birçok zorluğa katlanıyor. bazı "erkekler" de kaçıyor ki biz hani burada yazıyorlar tartışmalarımız oluyor falan diye bizde tartışma falan hiç olmuyordu ona rağmen gitti. dönmesini bekliyorum içimde patlayanları yüzüne patlatmak içinBenim de evim arabam var nişanlımın da evi arabası var evi kirada üste para verip sitede oturalım dedik.Ben herşeyin ucuzunu yapmaya çalışıyorum ama maşallah nişanlım herşey güzel olacak diyor.Biz de tam tersi sanki ben erkek nişanlım kız :) Ben ucuza kaçtıkça olmaz diyor.Rabbim herkese iyi eşler versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?