nişanlım düğünde takılacak altınları istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anammmmm ben çok ucuza gitmişim ya!!!! :) pardon gidemedim zaten adam beni terk etti :) vallahi eski nişanlım bu rakamları duysa ortak bile ödeyeceğimizi söylesem yine giderdi zaten. bayılıyorum böyle çiftlere. benim nişanlımın iş gayet iyi aylık 7000tl maaş alıyor ben çalışmıyorum ama babam destek. bizde severek nişanlandık. bende öyle gereksiz masraf diye nitelendirdim altın, bohça falan hiç istemedim. isteseydim keşke yaaa. nişanlımda bir şey istemiorum diye hediye falanda almıyor :) evlilik telaşesi diyor geçiştiriyordum. biz küçük bir ev tuttuk iki kişiyiz zaten diye salonn ve beyaz eşya toplam masrafı halısı, perdesi, gelinliği, davetiyesi desek 20 bin bu onun payı. bize ait olan kısıma gelirsek yatak odası, mutfak, ank.ocak, fırın, damatlık bizim masraf da oldu 16 bin eh bir de benim evim var ister oturalım ister kiraya verelim dediğim. buna rağmen nişanlım kendisinin çok fazla masraf yaptığını düşünüp çekip gidiyor. artık gülüyorum ağlanacak halime.

birde bizde kına falan da yoktu ben kına da istememiştim. o da olsaymıştı oh mis :)

Nişan takımına mı güvenmişler. Sende deseydin sana takılanları sen alabilirsin ama bana takılanlara dokunmak istemiyorum diye. Bunun güvenle alakası yok. Resmen uyanıklık yapmaya çalışıyorlar daha nişan bu. Düğün olacak mı belli değil.

Bazı yorumlara bakıyorum da herkes kendini güvence altına almaya çalışıyor. Herkes kocanın gideceğini, boşanacağını hesaplıyor şimdiden.

Benim güvencem mesleğimdir, arkamda duran ailemdir. Düğünde takılan altınlar değil.
Hukukta belki o altınlar kadınındır yazıyordur bilemiyorum ama ben dünya kadar borç varken “ama o altınlar benim” diye tutturamazdım sanırım.

Ha eşimle gelirimiz iyi olur, taksitleri ödeyebiliyor oluruz o ayrı. Ama borç ödeyeceğiz diye aç açıkta kalıyorsak veririm altınları.

Ben hiç eşimle böyle hesaplar yapmadım, bir gün ayrılırız diye altın saklamadım.

Allaha şükür gelirim var. Çalışır yaparım altını.

Siz gelinlere de tavsiyem, çalışmıyorsanız çalışın

Arkadaşlar öyle böyle çok yorum okudum. Tabi ki sürekli ayrılık fikri ile ömür geçmez amma bir gün o da olabilir. Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki maalesef ayrılık olduğunda erkek bekar, kadın dul olur. Erkek yeniden yuva kurarken kadın tüm baskıları üzerinde hisseder. Ne kadar eşitlikten bahsetsekte..!!!! Ailesinin evine gidemeyen kadınlar var. Ekonomik olarak kendini geçindiremeyen kadınlar.. Sen eşini seviyorsun ama bir gün gelir bişey olur tiksinirsin her zaman bu ihtimal var. Kaderin eşinin elinde olmasın. O bilezikler senin güvencen. Evliliğin kötü mü gitti eyvallahın olmaz eşine kapıyı gösterisin. Bileziklerini bozar kendini geçindirirsin. Kendine iş kurarsın ya da bakınırsın o sürede seni geçindirir.

Bu arada para muhabbetlerinden iğreniyorum. Benim eşim en başta dedi altınlar senin. Sonra takılan çeyrekleri kayınvalidem borç yaptık deyip elimden aldı. Borçların içinde kendine ve kızına aldığı düğün elbiseleri kayınbabama takım ve koluma taktığı bilezikleri falanı da çeyreklerle ödediler. Çok kırıldım ama eşime sebep hep sustum. Bakalım daha ne kadar susabilicem.

OH be cok sukur benim gibi dusunen biri çıktı

Ben açıkçası mehir olarak verilen altınları kadında kalması gerektiğini düşünüyorum.
çünkü o zaten kadının hakkı. Peygamberimiz etrafa gösteriş olsun diye kadına mehir verilsin dememiş. Kadının rızkı belki de guvencesi olsun diye verilir İslamda.
Hatıra olarak takılan bilezik veya kız taraf indan gelen misafirlerin takilari da kadin da kalsın.
Erkek tarafından gelen misafilerin altınlarıni verebilirsiniz.

Mehir denilen şey düğün takıları mı?
Bana imam nikahında hoca sordu. Mehir ne istersin diye, usülen bişey söyledim

Sen ona deki. Biraz daha bekleyip para biriktirelim o zaman. Daha simdiden bu altinlara goz dikmis gibi geldi ki kendi fikri de olmayabilir. Kendi fikriyse bence zaten daha da kotu.
Benmde ev icin bekliyor o takilar. Esya dedign nedir onlar icin bana gore bozulmaz. Yazik olur.

Aynı durumu yaşadım. Çok sıkışmışlardı eşimin ailesi Allah razı olsun ellerinden geldikçe her konuda yardımcımız olmuşlardı fakat ortada döndürebilecekleri nakit para kalmayınca bende gözümü kırpmadan hepsini vermiştim. Çünkü bu bizim huzurumuz içindi. Borç harç olduğu müddetçe eşimde sıkıntılı duruyordu sürekli. Tabii ki ileride ne olur insanın hali, bilinmez. Ama Allah korusun şayet boşanmaya gidilirse beni kurtaracak olan altınlar mı? Bir yere kadar. Hiç olmasın, huzurunuz yerinde olsun daha iyi. Paşa paşa dururum ayaklarımın üstünde!

Benim de evim arabam var nişanlımın da evi arabası var evi kirada üste para verip sitede oturalım dedik.Ben herşeyin ucuzunu yapmaya çalışıyorum ama maşallah nişanlım herşey güzel olacak diyor.Biz de tam tersi sanki ben erkek nişanlım kız :) Ben ucuza kaçtıkça olmaz diyor.Rabbim herkese iyi eşler versin.

Arkadaşlar evlendikten sonra sizler eşinize bozdurup vermezsiniz altınları borçlar ödensin diye sonuçta iki kişininin evi için yapılıyor borç karşı tarafında durumu iyi değilmiş ki o zaman çeviremezse adam ne yapsın icralık mı olsunlar başkasından mı borç alsınlar,adam nişanda takılanları ver dememiş, ha bana göre maddi durum iyi değilse düğüne bile gerek yok ama girmişler bir yola.

Verirsen eğer altınları unut benim eşim altinlarimi alırken 9 yil önce şimdi satıyorum söz veriyorum daha iyisini alacam dedi
Bulamadı heralde daha iyisini :)

Takılar nasıl geline ait olur bende bunu çözemiyorum açıkcası . Biz eşimle bir eve girdik evliyiz ortak bir hayatımız var . Onun evi vardı benim arabam şuan benim arabamı kullanıyoruz mesela . Eee ne diyim adama yok ya sen kullanma araba benimdi oda maaş kartının bir eşini bana çıkarttırdı onu kullanıyorum oda desin ki aaa maaş kartımı kullanma . Altında aynı şey evlenip bir bütçeye ortak oluyorsunuz nasıl gelinin altınları borç var kadın bunu göre göre altınlara sarılıp oturuyor mu ? Düğünde kvler bana 35 bin civarı altın taktılar diğer misafirlerin altınlarını kv aldı annemde kız tarafına gelenleri . Benim Altınlar bizde kaldı şimdi üzerine 15 bin tl daha altın aldık arabamızı değiştirmek istiyoruz altınlardan da satacağız ne diyim altınlar benim mi ? O zaman nasıl ortak bir paylaşım oluyor inanılmaz kötü bir düşünce şimdiden böyle olursa ilerde neler olur neler

Türkiye de yaşıyoruz medeni kanun takılar kadınındır diyor nokta. İslam evlilik hukuku ise kadın istediği miktarda mehir koyar diyor pazarlık yapılabilir ve ev geçimi, çocukların mesuliyeti babadadır ilk sorumlu odur. Sonuç kendine güvenmeyen evlenmesin. Boşanınca en büyük zararı kadın görür. Hem kayıp yıllar yaşlandıkça talibi azalır ve doğurganlığı azalır, sonlanır çocuk sahibi olmakta yaş faktörü önemli maalesef erkekler gibi değil, çalışmıyorsa iş hayatına atılma imkanı azalır ya da düşük gelirli fiziken yorucu işler düşer şansına, artık boşanmış olduğu için toplumsal bakış değişir ikinci evlilik daha zor olur, psikolojik olarak daha duygusal olduğundan yıpranma payı erkekten çoktur yine maalesef, aileler nazarında da oğlana ev, araba, dükkan ve para verilir ama kadınlar geri planda bırakılır. Sonuç takılarını verme paragözsün derse hakkım olanı alıyorun daha fazlasında gözüm olsa paragöz olurdum dersin. Tabi kadının olan takılar evlenince erkeğe gidiyor o başka. Kadın eşi borçta olmasın diye veriyor eline sonra geri dönüşü yok. Özellikle çalışmayan kadınlar kesinlikle vermemeli o kadara birikimi mümkün değil geri alamazsın. Sonuçta düğünde takılanlar ailenin yuva kurarken rahat etmesi için ama olurda bi sorun yaşanırsa kadının azda olsa hayatını kolaylaştırmak için. ortak bir eve girmiyorsanız gerek yok vermene az yesin yapsın hepsini. ailem olmaz öyle saçma şey erteleyin imkanı bollaşınca evlenirsiniz diyor dersiniz. Diğer seçenek eline parayı vermeyin yapılacak harcamaları kendiniz bizzat ödeyin. Ama şunu da unutmayın gelin ata binmiş Ya nasip! demiş. Hayat bu son ana kadar belli de olmaz. iş bozulursa verdiklerinizle kalırsınız. Ben evlenip tüm takıları paraları alıp karısını boşayanıda gördüm. Oluyor olmuyor demeyin. Kimse boşanacağım diye başlamaz evliliğe ancak boşanmakta evlilik kadar olağan yani her ihtimali düşünmek gerek. Böyle düşünüyor olmakta suç değil, günah değil gayet insani. Sonuçta biriyle tanışıyorsun duygular besliyorsun ama yabancı biri. Bazen mutlu sonla bitiyor bazen hazin bir sonla. Allah mutlu mesut etsin.

Isin hukuki boyutuna girmek anlamsiz. Bence takilar ciftin ortak malidir sonucta iko tarafın da akrabaları takmiyor mu? Evlendikten sonra borc icinde yuzeceginize ee nakit para da yoksa takilarla borcu kapatmaktan başka care var mi? Ayrica bu denli sıkıntı yaratacaksa dugune ne gerek var?

amin canım amin. zaten ben eğer karşı tarafa kaldıramayacağın bir yük yüklemdiğin sürece pek maddiyat ile ilgisi olduğunu da düşünmüyorum. karakter meselesi bazı şeyler. bazı "adamlar" sevdiği için birçok zorluğa katlanıyor. bazı "erkekler" de kaçıyor ki biz hani burada yazıyorlar tartışmalarımız oluyor falan diye bizde tartışma falan hiç olmuyordu ona rağmen gitti. dönmesini bekliyorum içimde patlayanları yüzüne patlatmak için

Bence siz evlenmeyin. O borçları kendisi için mi yapıyor nişanlınız da altınları vermek istemiyorsunuz?
İkinizin evi düğünü için yapacağınız masrafı sadece erkek mi üstlensin yani.
Biz düğündne sonra yarısıyla borç kapattık diğer yarısını sakladık. Asla altın benim demedim. İnanılmaz geliyor bana böyle düşünceler.

Ben düğün yapmadan once ayrıldım nikahım oldu x eşimle de bir araya gelip eşyaları aldık beraber. Eşyaların borcunu ben öderken o da evi gecindirirdi. Baktım sonra maas kartımi istemeler, bir ayakkabıyı ya da kıyafeti bana çok görmeler, evmize aylık 10.000 girerdi ama hep parası yoktu hep maaşı eksikti. Hep benden beklerdi evle ilgili eksikleri karsılamamı. En son kavga ettik ayrıldık evdeki esyalrim kaldı götüremedim. O da yaptığı masraflara karşılık kamyon dayayıp almış tüm eşyaları. Ben kartımla odedigimle kaldım.
Işin özeti bu işler evleneceğin adamla alakalı.
Kimi benim örnekteki gibi dini imanı para olan insan tipi olur kimi de borç harç yüzünden ister sonra sana verir ya da onun yerine araba vs. Alır üzerine yapar.
Adami taniyarak evlen ki ne yapayım diye sorma gereği duyma.
Ben evlenirken bana deselerdi bu adam kamyon dayayıp herşeyi götürecek asla inanmazdım. Şimdi herşey kötü birer anı oldu benim için. Hayat da insanlar da malesef kötü olabiliyor içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Ben yine olsa yine evimiz der elimi taşın altına koyarım
Size de mutluluklar diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…