- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 822
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
dugun tarihiniz belli mi ?eger cok borca girilecekse tarih biraz ertelenip birikim yapmaya calisilabilir . bizim altinlar esimde . ilerde ev almak icin kullanacagiz . dugun borcu icin vermezdim aslanişanlım düğün-ev eşyası masrafları için altınların bir kısmını alabileceğini söyledi ailesi düğün masraflarında bize pek yardım etmeyecek çünkü durumları iyi değil ya da onlar alıyo gibi görünse de nişanlım büyük ihtimalle onlara verir altınları. bense düşünüyorum ki hem eşim olacak kişi güveniyorum sonuçta bizim borcumuz diye vermek istiyorum hem de onlar gelinin ve benim bir güvencem diye düşünüyorum çünkü bu hayatta hiç birşey belli değil ne olacağımız belli değil ne yapmak doğru olur bu arada bir kısmını diyo ama bunu yumuşatmak için söylüyo o kadar masrafa altınların hepsi gidecektir eminim. benim kendi düşüncem o altınların uzun yıllar banka hesabında kalması ilerde ev almamız için diye düşünmüştüm ama bu kadar borç varken de olur mu
Kredi çeksin düğünden sonra hesabınızı yapar ona göre altın feda edersiniz.
Şimdi vermek mantıksız olur.
Ayrıca nişan takısı kızın demek biraz bencillik.
Nişan takısını yatırım yapabilirsiniz ama onlar benim bana ait diye çemkirmek doğru değil.
Zaten şunu diyince yüz göz olur.Hem adetler hem de hukuk önünde düğünde gelen altınlar kadının sayılıyor.
normalde nisani kiz tarafi yapar bizde. Hersey kiz tarafina ait oldugu icin masraflar.gelen taki kizda kalir. Ben tum altinlarimi verdim geri vermek sartiyla aldilar. Ve bir tanesi bile geri gelmedi. Dugunde takilanlarida aldilar. Onlari nisandaki gibi yapmayacagim verecegim soz dedi suan konusunu dahi actirmiyor.bende cozumu calistigimi kendime harcamakla cozum buldum. Evin tum giderlerini kendi oduyor. Cunku esyalari zaten ben almis oldum. Takilan tum altinlarida bu arada hep benim ailem akrabalarim takti onlardan kimse gelmedi calgili dugun oldugu icin.nişanlım düğün-ev eşyası masrafları için altınların bir kısmını alabileceğini söyledi ailesi düğün masraflarında bize pek yardım etmeyecek çünkü durumları iyi değil ya da onlar alıyo gibi görünse de nişanlım büyük ihtimalle onlara verir altınları. bense düşünüyorum ki hem eşim olacak kişi güveniyorum sonuçta bizim borcumuz diye vermek istiyorum hem de onlar gelinin ve benim bir güvencem diye düşünüyorum çünkü bu hayatta hiç birşey belli değil ne olacağımız belli değil ne yapmak doğru olur bu arada bir kısmını diyo ama bunu yumuşatmak için söylüyo o kadar masrafa altınların hepsi gidecektir eminim. benim kendi düşüncem o altınların uzun yıllar banka hesabında kalması ilerde ev almamız için diye düşünmüştüm ama bu kadar borç varken de olur mu
Offbence çok iyi düşünün. ilk eşimle evlendim aradan bir ay geçti ve araba almak istedi ve ben de eşim diye nihayetinde verdim tüm nişanda nikahta takılan. hem kendi tarafımdan hem de onların taktıklarından hepsini verdim işte. arabayı tanıdığımız birinden almıştık ve ruhsat için paramız yetmeyince ruhsatı sonra üstüne geçirirsiniz zamanı var dediler bize. biz de"tamam" dedik. iki ay sonra eşim ile aram açıldı ve gitti arabayı annesini üstüne yaptırdı ve biz boşandık. doğal olarak ben hiç bir şey ispat edemedim avucumu yaladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?