- 10 Mart 2010
- 2.450
- 3.216
- 723
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Verme. Borc bir sekilde odenir ama o altinlar asla geri gelmez.
Bence birikim yapmadan evliliği düşünmeyin. Nikah tarihini erteleyin. Hem nisanlinizi daha iyi tanimis olursunuz
Nişan altınları değil sanırım düğünde takılacak olanlar borç ödemek istemiş başlıkta öyle yazıyor.Nisan takilari kiza aittir. Kardesimin nisanlisi da bunu bilmesine ragmen sizde masraf yapacaksaniz zorlamaya gerek yok sana takilanlar sende kalsin bana takilanlari ben alayim diye oneride bulunmustu. Biz kabul etmemistik. Ama ailenin maddi durumu yoksa da nerden bulacaklar? Kredi cekip faiziyle kac kati geri odemektense ve sende gercekten maddi konuda sorunlari olduguna eminsen yardimci olabilirsin. Ev kurmak gercekten zor bunun erkegin kendine guveniyle alakasi yok. Olmayinca ne yapsin yani. O ev seninde evin olacak sonucta destek olabilirsin.
Ne güzel yapmışsınız, maşaallah, Allah mutlu mesut etsin.Çok haklısınız. Ben kız tarafı olarak en az 30.000 tl masraf yaptım. Eşit olmaya çalıştık ilerde bir şekilde bana laf sokulmasın, altta kalmayım diye. Ama altınlar benim deyip arabayı üstüme aldırdım.Napıyım o da benim güvencem olsun
Dugunde takilanlarsa zaten oncelik borclarin odenmesi olmali. Hem konu sahibide calismiyormus. Dolayisiyla tek yuk erkegin omzunda olacak. Bu durumda okadar borc varken altinlardan feragat etmeli. Ben yanlis anlamisim konuyu.Nişan altınları değil sanırım düğünde takılacak olanlar borç ödemek istemiş başlıkta öyle yazıyor.
geçmez canım. zaten kimse de boşanmak için yuva kurmaz ki. sanırım kader kısmet işi bunlar hiç de belli olmuyor ummadığımız insanlar adam çıkıyor da güvendiklerimiz yarı yolda bırakıyor. her şeyin maddiyat olmadığını düşünüyorum ama iyi niyette çok önemli. haaa benim gibi maddi ve manevi kazıkları üst üste yiyen kadınlar iyi niyeti nasıl ayırt eder o da başka bir konu.İii de ya boşanırsam diye ömür mü geçer
hahaaaaa şimdiden dertleniyoruz valla bana da tutumlu ol daha çok bırıktır telkınleri yapılıyor etrafımda e okutacağım dil öğrenmesini sağlayacağım en iyi şeyleri yedırıp gıydıreceğim tatıllere götüreceğim az buçuk takı şu yaptım daha canımımı alacak yav bizim kız.ben ölünce ne kaldıysa alsın zaten .ben de yaşamaya geldim dünyaya aynı evladım gibi.benim dünya görüşüm bu naçizane örnek alınırsaŞimdi düğünde masraf erkeğe yıkılıyor, kız tarafı uydurduktan nişan yapsa dahi sorun olmuyor ama uydurduktan bir düğün kabul edilmiyor.
Genç çiftlerden erkek olanı ağır bir borç yükünün altında kalıyor eğer ki aile yardım etmiyorsa.
Şimdi daha bebesi küçük bir anne olarak, okuttum büyüttüm iş güç sahibi oldu diyelim. eee çocuk para biriktir daha da beni sömürme demek istiyorum.
Altınlardan mı karşılarsınız ne yaparsınız siz ayarlayın, zaten eşin evde oturuyor bir zahmet o da çalışsın diyesim var
Zaten yok annene mi gidicez, yok bayramda annenlere gitmeyelim, yok anangil bana böyle dedi böyle yaptı diyecek dünyanın en iyi kvsi de olsam.
O yüzden kendi aranızda çözmeniz lazım diyeyim
Nişanda takılanı istemiyormuş,siz borçla evlenmiş olsanız düğünden sonra eşinize vermezmisiniz borçlar ödensin diye.Altınını sakın verme. Nişanda takılan altın kıza aittir. Kaldı ki ileride olur ya dünya hali bu, kötü günler için saklaman daha iyi. Borç nedir allasen? Aldığın koltuk takımının,düğün yaptığın salonun,beyaz eşyanın borcunu da takılan altınla ödeyeceksiniz hiç evlenmeyin. Bekleyin biraz daha paranız biriksin borçsuz harçsız yine yaparsınız bir şeyler. Muhtemelen sana senden alacağı altınları sana borçları ödedikten sonra alacağını söylüyordur inanma. Ben hiç görmedim borca giden altının geri geldiğini.
Pardon nişan olarak algıladım ben. Aslında mesele takının nişanda ya da düğünde takılması değil mesele takılan takının borç için harcanması. Sizce de saçma değil mi güvence olarak gördüğünüz bir şeyin borç için (şayet borç ev eşyası vs. için yapalacaksa) heba edilmesi? O borç er ya da geç ödeniyor ama altın geri gelmiyor. Bu durum Türk örf adetin de var ne yazık ki "kadın borca yardım etmek için altınlarını bozsun" oh ne iyi vallaha. Tabiki eşine destek çıkacak çıkamasın demiyorum hayat müşterek ama borcu ödemenin farklı yolları da elbette var. Hemen hazır paradan borcu ödemek yanlış geliyor bana.Nişanda takılanı istemiyormuş,siz borçla evlenmiş olsanız düğünden sonra eşinize vermezmisiniz borçlar ödensin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?