nişanlım düğünde takılacak altınları istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nisan takilari kiza aittir. Kardesimin nisanlisi da bunu bilmesine ragmen sizde masraf yapacaksaniz zorlamaya gerek yok sana takilanlar sende kalsin bana takilanlari ben alayim diye oneride bulunmustu. Biz kabul etmemistik. Ama ailenin maddi durumu yoksa da nerden bulacaklar? Kredi cekip faiziyle kac kati geri odemektense ve sende gercekten maddi konuda sorunlari olduguna eminsen yardimci olabilirsin. Ev kurmak gercekten zor bunun erkegin kendine guveniyle alakasi yok. Olmayinca ne yapsin yani. O ev seninde evin olacak sonucta destek olabilirsin.

Nişan altınları değil sanırım düğünde takılacak olanlar borç ödemek istemiş başlıkta öyle yazıyor.

Ne güzel yapmışsınız, maşaallah, Allah mutlu mesut etsin.
Madem *eşler* olarak iki birey bir aile kuruyor masraflarda gelirlerde ortak olmalı. Örf adet adı altında ona buna hava atmak için ve aman konuklar eğlensin diy saçma sapan binlerce liralık masraf düğün kisvesi altında yapılıyor. Ve hepsi bi güzel damada kitleniyor, sanki sadece damat evleniyor! Ee bari bu kadar masraf ettim gelen altınlarla borcu kapatayım diyor ama masrafa gelince ölü taklidi yapan gelin hanım hooop o altınlar benim diye atlıyor. Allah aşkına adalet bunun neresinde...
Bakın sadece Türkiyede rastlarsınız bu duruma. Başka yerde yoktur. Adamlar gider din adamı önünde kıyar nikahını sonrasında toplu bir yemek bitti miss gibi. Ne borç var ne harç...
Ama bizde komşu Nurtene elti Gültene hava olsun diye düğün için borç üstüne borç yapılıyor. Sonra yıllarca öde ki öde...
Bakın Bu cidden toplumsal bir sorun. Gencecik insanlar evleniyor ve evlilik hayatlarının en güzel yıllarını borç altında kıvranarak geçiriyor. Çok yazık yani. Borç olan yerde huzur olmaz.
Yığınla çift var böyle. evleniyorlar borç harç, altınları gelin hanım cukkalamış, üç gün sonra adam borçtan adını unutacak raddeye gelmiş bu sefer gelin hanım başlıyor kocam ilgisizleşti, nişanlıykrn böyle değildi diye. Niye acaba??
Ha elbette imkanı olan yapsın saraylarda evlensin kilo kilo altın alsın fakat imkan yok ise neden bu kadar zorlanır anlamıyorum.

Zamaninda 20 bin civari takimi borc esya diye sattik sonrasinda 100 den fazla borc odemisizdir ama altinlarima Asla sira gelmedi bence altinini verme borc yavas odensin o Kenar da kalsin aldigin esya kirilip Eskiyip cop oluyor altinin degeri kat kat artiyor

Nişan altınları değil sanırım düğünde takılacak olanlar borç ödemek istemiş başlıkta öyle yazıyor.
Dugunde takilanlarsa zaten oncelik borclarin odenmesi olmali. Hem konu sahibide calismiyormus. Dolayisiyla tek yuk erkegin omzunda olacak. Bu durumda okadar borc varken altinlardan feragat etmeli. Ben yanlis anlamisim konuyu.

İii de ya boşanırsam diye ömür mü geçer
geçmez canım. zaten kimse de boşanmak için yuva kurmaz ki. sanırım kader kısmet işi bunlar hiç de belli olmuyor ummadığımız insanlar adam çıkıyor da güvendiklerimiz yarı yolda bırakıyor. her şeyin maddiyat olmadığını düşünüyorum ama iyi niyette çok önemli. haaa benim gibi maddi ve manevi kazıkları üst üste yiyen kadınlar iyi niyeti nasıl ayırt eder o da başka bir konu.

ne munasebet ya
kredı ceksın evlendıkden sonra odeyın
altınlar sızın hukukcular bunu ıyı bılır medenı hukuka gore dugunde takılanlar da sızın
nısan da takılanlar da sızın
altın gelıne takılır bı zahmet goz koymasınlar o altınlara ya
durumu olmayanda evlenmesın sımdıden boyle yapacaksa...

senın aılen sen yukun altına gırıp ceyız yapıyorsan oda kendı ustune dusenı yapacak. onu da sen yaparsan yarın calıstıgında maasın kartını da ıster kıyafetını de kısıtlar . balık bastan kokar yanı

Şimdi düğünde masraf erkeğe yıkılıyor, kız tarafı uydurduktan nişan yapsa dahi sorun olmuyor ama uydurduktan bir düğün kabul edilmiyor.
Genç çiftlerden erkek olanı ağır bir borç yükünün altında kalıyor eğer ki aile yardım etmiyorsa.
Şimdi daha bebesi küçük bir anne olarak, okuttum büyüttüm iş güç sahibi oldu diyelim. eee çocuk para biriktir daha da beni sömürme demek istiyorum.
Altınlardan mı karşılarsınız ne yaparsınız siz ayarlayın, zaten eşin evde oturuyor bir zahmet o da çalışsın diyesim var
Zaten yok annene mi gidicez, yok bayramda annenlere gitmeyelim, yok anangil bana böyle dedi böyle yaptı diyecek dünyanın en iyi kvsi de olsam.
O yüzden kendi aranızda çözmeniz lazım diyeyim

Nisanlimim simdiden altina takmasi beni bozardi dogrusu .Birileri akil vermis olabilir ve böyle bir pazarlik hic hoş degil.
Hukuk kurallari bosuna konmuyor .
Siz altinlari bozdurursaniz faturayı kaybetmeyin baari .
.Ve o parayla araba aldirdim üstume diyenler olmus evlilikte alinan mallar ortaktır .
O araba ikinizin malı olur .

düğünde takılacak altınlardan bahsettim durumu olmayan evlenmesin demişler ama nişanlım benim sevgilimdi bu duruma gelene kadar bile çok bekledik benim bu konuda katı bir fikrim yok altınları vericem ya da vermem diye ama hangisini yapsam yanlış yapacakmışım gibi geliyo bu yüzden kararsız kaldım. ama şöyle düşünüyorum düğünde altınları kendi tarafımdan birine vericem kendim istediğim kadarını veririm eşime en iyisi böyle olur sanırım. amacım sadece altınlar benim diye saklamak değil belki ilerde maddi sıkıntı olacak çocuğumuz olacak ya da birikim yapıcaz ben böyle şeyler için saklamak istiyorum ve nişanlım pek tutumlu biri değil bu yüzden kendime ait bir hesapta saklamak istiyorum umarım yanlış anlamaz beni..

Biz de düğün yapacağız her şeyi eşit yapmaya çalışıyoruz.Ben herşeyi paylaşacağız dedim.İkimizde çalışıyoruz.

Nişana gerek yok demiştim.Erkek tarafı nişan olsun dedi.2500₺ salon tuttuk 1250₺ ben 1250₺ nişanlım verdi.

Düğün ve kına için iki salon tuttuk semtimizin en güzel salonunu artı organize de tuttuk kına için.Kına yemekli kırmızı etli 26000₺. 13000₺ ben 13000₺ de nişanlım verecek.

Eşyaları da tanıdık mağazadan aldık 44000 tuttu 22 ay vade ile 2000₺ ödeyeceğiz her ay ekimde başlıcak taksitler.Halı,perde tv yok içinde.Tv yi balayı sonrası alırız dedim.Nişanlım 3000₺ gelinlik aldı.Damatlık ben alıcam 1000₺ beğendi.Takı seti almana gerek yok dedim.O da istersen incesini alayım ileride kalım güzelini alırım dedim.Boşver dedim alma zaten takılmıyormuş.Onun çok saati var kaliteli ,adet sana saat alacağım dedim.Yok istemem saatim çok dedi.Bohça da istemedim.Avizeyi de sonra gezdikçe alalım biraz borçları azaltınca dedim.

Davetiyeydi evin kirasını kaporasını, emlakçı parasını verdi.Yarın ev temizleteceğiz 3 bayan tuttuk temizlik şirketinden 350₺ vericek.Balayına onun kk taksit yoktu benim kk taksit yapalım dedim 2550₺ tuttu ben ödeyeceğim.Bir o yemek ısmarlarsa bir de ben ısmarlamaya çalışıyorum.O erkek diye herşeyi o yapmalı mantığı olmamalı.

İstersen birkaç takı bozduralım tv yi öyle alalım dedim.Yok olmaz onlar dursun ileride ev alırız dedi.Bugün kına da organizenin bindallısını giyeceğim ama öncesinde giyinmek için abiye baktık.2500 den 1500 den fiyatlar vardı.Bir baktık bir yerde abiye güzel ne kadar verirsiniz dediler 1000₺ dedi annem kız da ben bunu size 500₺ e vericem dedi siftah olsun diye :) şaka yapıyor sandık 500₺ aldık ben de olsun bu olsun fazla ödemeye gerek yok dedim bikaç saat giyeceğim.Allah işimizi rast getiriyor.Ben uygun abiye beğendim diye nişanlım diyorki sana bilezik alacağım kalan bütçe ile :) eve de gidince yazmışki kardeşime takım alacak bizimkiler hayır ben alayım diyor kardeş yolu olsun diyor.Gerek yok dedim. Yok alacam diyor.

Bugün abiyeci diyorki ne güzel anlaşıyorsunuz siz iki taraf.Burada yüzüklerin havada ucuştuğunu görüyoruz biz diyorlar kavga kıyamet ayrılıp giden oluyormuş.Neden yorayım ki ikimizin de yuvası olacak.Takılar da sadece gelinin olmamalı.Gelin damada destek için takılıyor.İhtiyaç anında bozdurulabilmeli.

O altınların geleceğini sanmıyorum. Bence altınlar sizde olmalı hem yeni evlisiniz masrafınz olacak. İleride çocuk sahibi olacaksınız orda gerekecek belki. Yani şuan kredi çekmek mantıklı olur. Altınlar iyi yatırım çünkü

hahaaaaa şimdiden dertleniyoruz valla bana da tutumlu ol daha çok bırıktır telkınleri yapılıyor etrafımda e okutacağım dil öğrenmesini sağlayacağım en iyi şeyleri yedırıp gıydıreceğim tatıllere götüreceğim az buçuk takı şu yaptım daha canımımı alacak yav bizim kız.ben ölünce ne kaldıysa alsın zaten .ben de yaşamaya geldim dünyaya aynı evladım gibi.benim dünya görüşüm bu naçizane örnek alınırsa

Altınını sakın verme. Nişanda takılan altın kıza aittir. Kaldı ki ileride olur ya dünya hali bu, kötü günler için saklaman daha iyi. Borç nedir allasen? Aldığın koltuk takımının,düğün yaptığın salonun,beyaz eşyanın borcunu da takılan altınla ödeyeceksiniz hiç evlenmeyin. Bekleyin biraz daha paranız biriksin borçsuz harçsız yine yaparsınız bir şeyler. Muhtemelen sana senden alacağı altınları sana borçları ödedikten sonra alacağını söylüyordur inanma. Ben hiç görmedim borca giden altının geri geldiğini.

Nişanda takılanı istemiyormuş,siz borçla evlenmiş olsanız düğünden sonra eşinize vermezmisiniz borçlar ödensin diye.

Nişanda takılanı istemiyormuş,siz borçla evlenmiş olsanız düğünden sonra eşinize vermezmisiniz borçlar ödensin diye.
Pardon nişan olarak algıladım ben. Aslında mesele takının nişanda ya da düğünde takılması değil mesele takılan takının borç için harcanması. Sizce de saçma değil mi güvence olarak gördüğünüz bir şeyin borç için (şayet borç ev eşyası vs. için yapalacaksa) heba edilmesi? O borç er ya da geç ödeniyor ama altın geri gelmiyor. Bu durum Türk örf adetin de var ne yazık ki "kadın borca yardım etmek için altınlarını bozsun" oh ne iyi vallaha. Tabiki eşine destek çıkacak çıkamasın demiyorum hayat müşterek ama borcu ödemenin farklı yolları da elbette var. Hemen hazır paradan borcu ödemek yanlış geliyor bana.

Zaten ikinizin altınları değil mi? Neyi kimden istiyor ben anlamadım, borcunuz ödemeyecek seviyede olursa bozdurun ödeyin, yok baktınız maaşlarla taksit taksit ödeniyor bozdurmayın dursunlar. Siz bir aile olacaksınız unutmayın, borçta ikinizin altınlarda, ben tam 500 gr altını bozdurdum, ama hiç eşime veriyorum gibi düşünmedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…