Nişanlım issiz

empati yapınca nişanlınızın yerinde olsam anam babam dese ki garson ol vururdum kapıyı. sorumluluğu yok mecburiyeti yok size düşmez o işi yap bu işi yap demek. evlilik düğünde halay çekmek için değil hayatı paylaşmak içindir ve mantıklı bakılırsa adamın kendi alanında iş tutturması evliliğiniz hayrına. sabrın sonu selamettir

neden mesajın yarısına cevap verip diğer yarısını görmezden geliyorsunuz?
40-50 fabrikaya iş başvurusunda bulunmak sizin için tembelliğin göstergesi mi?
Bir de adam zaten calisiyormus halihazirda. Fabrika kapanmis oyle issiz kalmis. Mezun olup da is begenmeyenlerden degil yani.

Cidden,simdi sokaga cikip anket yapsak makina muhendisligindeki derslerden bir tanesini omur boyu gecemeyecek insanlar gelir baska is hatta “cayci ol bulasikci ol” onerisinde bulunur saka gibi. Oyle bir toplumuz “muhendis oldun da adam mi oldun” derler eminim.

Son düzenleme:
bu adam ogrenci degil ki part time garsonluk yapsin. Gecici sureligine baska bir is konusuna hic sicak bakmiyorum cunku ne olursa olsun bu da sizin referansiniza yansiyor. Bir is gorusmesine gitse gecici olarak garsonluk yapiyorum diyen bir makina muhendisinin biralacagi ilk izlenim hic olumlu gelmiyor bana.

Evlilik pekala ertelenebilir, su an sadece kariyerine odaklanmali esiniz

ooo Pazarda limon satsın yine de para kazansıncılar gelmiş
Hayat hiçte öyle değil hepiniz bal gibi biliyorsunuz.
Bunun mobilyası var , ıvırı var zıvırı var. Pardon bunu asgari ücretle mi yapacak?
Yani bazen bakıyorum da ülkemizden bi haber ne kadar çok kişi var. Ülkede işsizlik ayyuka çıkmış.
Siz hala bakınmıodur o bakınsa bulur diyorsunuz.
Bu yorumu yapanların hemen hepsi ev hanımı. Hepsi aynı kafada yazmış. E tabi evde oturup getirileni yemek kolay. Hadi gidip siz de iş bulup çalışsanıza.

Aynı yollardan bizde geçtik. Nişanlım mühendis ve askerden geldikten sonra 7 ay hiç iş bulamadı. Fabrikalar bu ekonomik krizde ayakta durmaya çalışırken bir de işçi, mühendis almıyorlar. Bulunduğu şehirde iş bulamayınca şehir şehir gezdi birebir görüştü ama hiçbir yer almadı. En son bulunduğu yerdeki esnafları gezdi ordakiler de sen zaten okumuşsun iş bulunca gidersin diye almadılar. Şuan arkadaşının fabrikasında işe girdi ama asgari ücretle çalışıyor. Hayat artık zor. Hiçbir şey göründüğü gibi değil.

Ben calisiyorum bos durmamasi gerektigini savunuyorumda ama.. garsonlugu biri savundu oyle birsey demedim ben, daha once dendiyse bilmemde. Gecici bir sureligine baska bi is yapabilir dedim ben. Kimse hic bir iste kalici degil

Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor
nişanlınız haklı sizin yaptığınız bencillik gibi gözüküyor ona destek olmalısınız çokça hem de iş bulmak da kolay değil bu dönemde

sanayi kentinde oturuyoruz baya iyi bir sanayi kenti iş yok yani kardeşimde mühendis elek. müh. ama iş yok yok yok hatta bir akrabamız bir senedir iş bulamıyor yine burada bu sanayi kentinde 1 yıldan fazladır ve hatta mak. müh. kusura bakmayın ama ezbere konuşmuşsunuz ve karşı tarafı otomatik suçlamışsınız. iş bulamama psikolojisi çok farklı ve yaptığın bir işten başka işi yapmayı kabullenmek daha çok farklı bir psikoloji.
her şeyi karşı taraftan beklememek gerek son zamanlarda eşiminde iş yerinde çıkartmalar oluyor eşimde yaşarsa ben böyle desem ki asla demem eşimde bana bu tavrı sergiler.aynı şeyi eşim bana yapsa benim tepkimde aynısı olur.eşime mutlu olmayacağı mesleği işi olmayan işi yapma demem bana da denmesini istemem Allah zorda bırakmadıkça orası ayrı.ki ben mezun olup saçma işe girdim çok zor bir psikoloji okumadığın işi yapmak çok başka psikoloji gerçekten.

Hanımlar tartışmayın, banlanıyorsunuz sonra zalim müdire diyorsunuz, tartışmamak zor değil, cevapsız bırakınca kişiliğinizden görüşlerinizden ödün vermiş olmuyorsunuz.

bir de konu sahibi şöyle düşün nişanlın dediğini yaptı ve tavsiye ettiğin işlere girdi inan her gün her mutsuz olduğu yorulduğu an sana söylencek seni suçlayacak yani tartışmanız eksik olmayacak diyelim ki mesleği ile alakalı iş buldu bu sefer işte şu kadar beklemedin bak ben çalıştım ettim o işlerde senin yüzünden dicek yani bunlara katlanabilcen mi?

Hangi sehirdesiniz bilmiyorm?ama illaki bulabilir,kasiyerlik vs.
Ben muhendisim diyip evde oturmasına kesinlikle destek vermeyin.
2 sene bulamazsa oturcak mı ?2 sene..?
Galiba evet 2 sene bulamazsa 2 sene iş arar bekler. Ben ne yapacağımı bilmiyorum artık bıraktım. Belki biraz daha bulamazsa İzmir de kocaeli ne falan bakar. En ufak bişey de beni anlamıyorsun oluyor.

Koskoca mühendis adam ne diye kasiyerlik yapsın, pastanelerde çalışsın. Sonuçta isteyerek işten ayrılmamış, fabrika kapanmış.
Arkadaşım nişanlınızın kararlarına destek olun, çocuğun vizyonuna sahip çıkın. İstemediği işlerle mi uğraşsın boşta kalmayayım diye.
Evli barklı, evde ekmek bekleyen çoluğu çocuğu yok yani.. Eninde sonunda bulur içinin sindiği işi.

Ben calisiyorum bos durmamasi gerektigini savunuyorumda ama.. garsonlugu biri savundu oyle birsey demedim ben, daha once dendiyse bilmemde. Gecici bir sureligine baska bi is yapabilir dedim ben. Kimse hic bir iste kalici degil
Sana ithafen yazmadım. Ama mühendis bir adamın hele ki hacettepe mezunu bir adamın garsonluk yapmasını asla doğru bulmuyorum. iş hayatına girince emin olun o ortamda çok hırpalanacak.

Adam tam kariyerine odaklanmasi gereken yasta cv sine garsonluk mu yazacak?
Benim esim de aylardir işsiz, ustelik evimiz kira ve cocugumuz ozel okulda, cok acik söyleyeyim aç açıkta kalmadigimiz surece esimin kariyerini baltalayacak islerde calismasina asla izin vermem, bu adamlar yıllarca okuduysa kendini gelistirdiyse gerekirse 2 yil is aramalilar.
Esime de diyorum bunu, sen 15 yildir ust duzey yonetici olarak calisiyorsun simdi kalkip cv ne bilmemnerde bilmemneci yazarsan kendini 15 yil geriye atmis olacaksin, aç kalmadigimiz surece gerek yok buna.

Sana ithafen yazmadım. Ama mühendis bir adamın hele ki hacettepe mezunu bir adamın garsonluk yapmasını asla doğru bulmuyorum. iş hayatına girince emin olun o ortamda çok hırpalanacak.
Dedim ya garsonluk olarak dememistim tam ben gorduklerimdem ornekler verdim garson dendi. Masa basi baska bir is bulursada olur bana gore..hayat felsefem bu biraz benim.. isleyen demir pas tutmaz hesabi. Haklarinda hayirlisi ne diyelim

Tek diyebileceğim şey Rabbim inş nişanlınıza güzel bir iş nasip eder. Siz de haklısınız nişanlınız da haklı.6 ay az bir süre değil.evet haklısınız ama biraz daha sabredin o da elinden gelenin fazlasını yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…