- 19 Ağustos 2016
- 214
- 304
- 103
- 27
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Bir de adam zaten calisiyormus halihazirda. Fabrika kapanmis oyle issiz kalmis. Mezun olup da is begenmeyenlerden degil yani.neden mesajın yarısına cevap verip diğer yarısını görmezden geliyorsunuz?
40-50 fabrikaya iş başvurusunda bulunmak sizin için tembelliğin göstergesi mi?
Ben calisiyorum bos durmamasi gerektigini savunuyorumda ama.. garsonlugu biri savundu oyle birsey demedim ben, daha once dendiyse bilmemde. Gecici bir sureligine baska bi is yapabilir dedim ben. Kimse hic bir iste kalici degilooo Pazarda limon satsın yine de para kazansıncılar gelmiş
Hayat hiçte öyle değil hepiniz bal gibi biliyorsunuz.
Bunun mobilyası var , ıvırı var zıvırı var. Pardon bunu asgari ücretle mi yapacak?
Yani bazen bakıyorum da ülkemizden bi haber ne kadar çok kişi var. Ülkede işsizlik ayyuka çıkmış.
Siz hala bakınmıodur o bakınsa bulur diyorsunuz.
Bu yorumu yapanların hemen hepsi ev hanımı. Hepsi aynı kafada yazmış. E tabi evde oturup getirileni yemek kolay. Hadi gidip siz de iş bulup çalışsanıza.
nişanlınız haklı sizin yaptığınız bencillik gibi gözüküyor ona destek olmalısınız çokça hem de iş bulmak da kolay değil bu dönemdeBen bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor
sanayi kentinde oturuyoruz baya iyi bir sanayi kenti iş yok yani kardeşimde mühendis elek. müh. ama iş yok yok yok hatta bir akrabamız bir senedir iş bulamıyor yine burada bu sanayi kentinde 1 yıldan fazladır ve hatta mak. müh. kusura bakmayın ama ezbere konuşmuşsunuz ve karşı tarafı otomatik suçlamışsınız. iş bulamama psikolojisi çok farklı ve yaptığın bir işten başka işi yapmayı kabullenmek daha çok farklı bir psikoloji.Güzel bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun ve deneyimi de var. İş bulamaması ilginç diyeceğim ama hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Büyük şehirlerde ve civalarında yığınla fabrika var. Biraz daha zaman verin bence, mutlaka çıkacaktır bir şeyler. Ayrıca evlilik sizin çabalarınızla gerçekleşecekse o iş yaş. Yani bırakın o endişelensin; işim gücüm yok, ne zaman evleneceğiz diye. Sizin kadar takıyor olsa dediğinizi yapar, geçici bir iş bulurdu. Demek ki şuan evliliğe odaklanamıyor, bir yandan haklı da... Ne yazık ki biraz oluruna bırakmak dışında şansınız yok gibi görünüyor.
Galiba evet 2 sene bulamazsa 2 sene iş arar bekler. Ben ne yapacağımı bilmiyorum artık bıraktım. Belki biraz daha bulamazsa İzmir de kocaeli ne falan bakar. En ufak bişey de beni anlamıyorsun oluyor.Hangi sehirdesiniz bilmiyorm?ama illaki bulabilir,kasiyerlik vs.
Ben muhendisim diyip evde oturmasına kesinlikle destek vermeyin.
2 sene bulamazsa oturcak mı ?2 sene..?
Sana ithafen yazmadım. Ama mühendis bir adamın hele ki hacettepe mezunu bir adamın garsonluk yapmasını asla doğru bulmuyorum. iş hayatına girince emin olun o ortamda çok hırpalanacak.Ben calisiyorum bos durmamasi gerektigini savunuyorumda ama.. garsonlugu biri savundu oyle birsey demedim ben, daha once dendiyse bilmemde. Gecici bir sureligine baska bi is yapabilir dedim ben. Kimse hic bir iste kalici degil
Dedim ya garsonluk olarak dememistim tam ben gorduklerimdem ornekler verdim garson dendi. Masa basi baska bir is bulursada olur bana gore..hayat felsefem bu biraz benim.. isleyen demir pas tutmaz hesabi. Haklarinda hayirlisi ne diyelimSana ithafen yazmadım. Ama mühendis bir adamın hele ki hacettepe mezunu bir adamın garsonluk yapmasını asla doğru bulmuyorum. iş hayatına girince emin olun o ortamda çok hırpalanacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?