Nişanlım issiz

umarım bu çocuk da bir şekilde yurtdışına kapağı atar da garson da olsa orada olur. yeminle ben yıldım. 6 ayda o neler çekti kim bilir.

sizin bu dedikleriniz 5 yıl tecrübeli mühendisler için geçerli yeni mezunlarında teknik bilgisinemi bakıyosunuz yada olmayan teknik bilgiye nasıl bakıyorsunuz onu sorıyım haa bildiği çizim programları bildiği diller başka neye bakıcaksınızki makina mühendisliğinde her sektör farklıdır makina mühendisi inşaattada çalışır farklı teknik bilgi ister talaşlı imalatta çalışır farklı teknik bilgi ister otomotivde çalışır bambaşka şeyler ister yani bende makina sektöründeyim mühendislerle çalışıyorum mühendislik fakültesi okuyunca bütün teknikler yüklenmiyor bunu sizde biliyosunuz ama burda mühendislik bilgisi olmayanlara söylüyorsunuz onlarda sizi haklı sanıyor

Ne verir mesela size garsonluk tecrubesi olan muhendis? Cay kahve mi?

Mühendisler sıfır teknik bilgiyle mezun olmuyorlar. Dandik üniversitelerden işlenmemiş tahta gibi çıkanlar var tabii ama onların da hali ortada. Dünya kadar seçmeli ders var. Aklı çalışanlar bir alana yönleniyorlar.

Ne verir mesela size garsonluk tecrubesi olan muhendis? Cay kahve mi?
şimdi şöyle adam zaten işsiz evde oturuyor 6 ay 1 sene iş arıyor daha sonra buluyor bi iş iş veren soruyor tecrüben ne yok mezun oldun ne yaptın iş aradım 1 sene kendini ne kadar geliştirir 1 sene evde oturan adam kısmen parası olsa zeten kursa falan gider geliştirir ama adam iş bulamamış iş veren soruyor ne yaptın garsondum iş bulamadım çalıştım iş bulunca geldim hangisi işine gelir iş verenin öle yada böyle iş hayatına atılan mı yoksa evde oturmuş adammı evde oturan adam garsondan daha fazla bişey veremez garsonluk yapmış adam hiç değilse çay vermeyi bilir buda bişeydir

mühendislik bilgisi olmayanlara söylüyorsunuz onlarda sizi haklı sanıyor

??
Hanımefendi ben mühendisim
Evet okulda teknik bilgi ogreniyoruz, 4 yil, 5 yil ya da 6 yil insanlar ceviz mi oynuyor?? Yeni mezunlarin da teknik bilgisi olur, ama farkli sekilde olculur. Temeli var mi, ustune bir seyler koyabilir mi, problem cozme yetenegi ne kadar, analitik dusunme yetenegi ne kadar ona bakarim. Kafa var mi, potansiyel var mi yok mu ona bakarim yoksa da inanin bana anlarim.

Siz fabrika sahibi degilsiniz, muhendis degilsiniz ama o kadar iddiali konusuyorsunuz ki saskinim su anda sanki ise alimlari siz yapiyorsunuz. Cahil cesareti dedikleri bu olsa gerek

Ben yazdim, baska muhendis uyeler de yazdi, acikladi ki anlasilsin, adama empati olsun ama bazi uyeler bilmedikleri konularda hem yorum yapiyorlar, hem israr ediyorlar. Kafalar milyon. Kalifiye insanlar bosuna cantalarini toplayip gitmiyorlar en sonunda bunu da yazdim ya utanc icindeyim.

He he :)

Bekleyin derim ben. Sonra size "senin yuzunden istemedigim isi yapiyorum" der. Erken evlenirsiniz ama huzurunuz olmaz. 1 sene sonra evlenin gec olsun guc olmasin

İşverenler kişinin iş tecrübesine bakıp neyi yapıp neyi yapamadığını anlarlar. Bana ne verir sorusunun cevabını özgeçmiş içerisindeki "İş Deneyimleri" kısmından alırlar.

Konumuzdaki adam zaten bir yerde calisiyormus fabrika kapanmis da issiz kalmis. Bir suredir is ariyor evet ama hacettepe mezunu bir muhendis zaten bir anda is bulamaz. Garsonluk yapsa hic bir isveren onu ciddiye almaz. Ben de almam, makina muhendisi adami ise alirken sorulacak seyler bellidir,ya program yazdirirsin,ya matlab cizimi istersin,bildigi yabanci dillerde mulakat yaparsin, alanina gore iso,apqp standartlarindan sorarsin,hepsinden sonra problem cozme tekniklerinden sorarsin balik kilcigi yontemidir vsdir.

Hic bir sey sormadigim adama klimanin calisma prensibini mesleginize gore anlatir misiniz demistim mesela. Adam garson olmus,kasiyer olmus,ilgilenmem. İsveren de alay eder hatta. Buradaki amac o meslekleri kucumsemek degil asla. Adam ev gecindiriyor olsa,evde bekleyen 3 cocugu,hasta ana babasi ,issiz hanimi olsa hadi yapsin,ama daha yolun basinda bu adam,evli bile degil neden riske atsin gelecegini?

Cherry şekerim bir fabrikan dahi yok burda konuşuyorsun .biz mühendislik bilmeyen marabalar da inanıyoruz

kalifiye eleman zaten paraya bakar onları sen işe almassın belki onlar seni işe almıştır dandikler sana kalmış analitik düşünme yeteneklerini görerek ve kimde kafa var kimde yok onları belirleyerek sen işe alıyosun ben utanıyorum bi insanın zeki yada aptal olduğuna sen karar verdiğin için

Çoğunuza çok basit geliyor ama bir insan ömrünü sağlam temeller üzerine kurmak için üniversite okuyor, dirsek çürütüp mezun olmuşken, yapabileceği ve kendini geliştirdiği tek mesleği o okuduğu bölüm iken sırf para kazanmak uğruna memnun olmadığı bir işe gitmek hangi alandan mezun olursanız olun hiçbirinizi tatmin etmez, lanet edersiniz her gün gittiğiniz o işe.
Konu sahibi, kendimi tutamadan yorum yapıyorum çünkü nişanlınla mesleklerimiz yakın ve okurken/mesleki kurslara giderken çekilen çileyi çok iyi biliyorum. Amacım seni terslemek de değil, senin de niyetin belli sen nişanlının iyiliğini bizden daha çok istersin, burda kendi adıma yaptığım yorumlar asla meslekleri küçümseyip kendi egomu tatmin etmek için değildir bunu bilmeni isterim. Kendinizi toparlayıp maddi gücünüzü elinize almadan ve her şeyden önemlisi belli şeyler içinizde ukte kalarak evlilik düşünmeyin derim kendi adıma. Önünüzü göremiyorsanız ve birbirimize sevginiz tamsa evlilik için uygun zamanı bekleyebilirsiniz. Nişanlına bu konuda baskı yaparsan aranız daha çok açılabilir, sorun sorunu doğurabilir. Ben yardımcı olmak amacıyla birbirinizin üstüne gitmemenizin daha doğru olacağını ve beklemeniz gerektiğini savunuyorum. Gerisi sizin kararınız.

garsonluk ne gibi bir şey katacak peki adama? hiç.

ayrıca bu adamı muhtaç gösterir.
5000 alacakken 2000 e razı eleman olur.

ki bir ilana 100 kişi başvuruyor.
iş veren olsam bu garsonluk yapıyor madem aynen devam der bunu ciddiye almazdım.

kendi işini yapmaya istekli işsiz kalanı tercih ederdim.

Kesinlikle
Garip bir sekilde muhtac insanlardan da hoslanmiyor isveren. Belli bir gelir seviyesi uzerindeki insani ise almaya egilimleri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…